Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mika1992 wrote:Jesteś pod opieką endokrynologa? Uważam że powinnaś te wyniki TSH i leki skonsultować skoro nie ma efektów. Badałaś inne hormonu tarczycowe? Naprawdę poszukaj innego lekarza.
Jaki masz wynik ferrytyny? Co robisz żeby ją podnieść? Może być tak, że są jakieś problemy z jelitami i ferrytyna nie wchłania się odpowiednio z pokarmów.
Oczywiście, jestem pod opieką endokrynologa. Tsh spadalo do pewnego momentu a pozniej uroslo mimo, ze dawka była zwiększana sukcesywnie. Kazała odczekać i dopiero po 8 tyg wykonać badanie tsh ponowne. Ft3 ft4 w normie.
Ferrytyna wyjściowo byla 7. Po miesiacu brania sorbiferu durulez wzrosła do 14,5. Od tego momentu jeszcze nie badałam ponownie bo lekarz kazal odczekać conajmniej 2 miesiące z następnym badaniem. -
Mona_Mona wrote:Agi a musiałaś zrobić te wszystkie badania czy Twój organizm potrzebuje tych suplementów w takich ilościach ? Zastanawiam się kurcze czy sobie nie zrobić tych badań o których dużo się mówi w kontekście suplementów właśnie. Ja ogólnie biorę w ciemno ciągle to samo a może pasowałoby coś zmienić może czegoś mam za dużo a czegoś za mało

Tak miałam zrobione wszystko, wit B12, homocysteine, D, kwas foliowy, insulinę, glukozę, Shbg, testosteron,tarczycowe ☺️Najlepiej co jakiś czas badać, nie ma co brać w ciemno, szkoda kasy i zdrowia, bo można sobie namieszać jak się bierze nie to co trzeba. Ja się czułam zrezygnowana, bo brałam co chwilę coś innego i już nie wiedziałam co dalej i mnie żołądek już bolał przez moment i wszystko odstawiłam i postanowiłam, że się umówię żeby mi to ktoś ułożył 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 12:07
Mona_Mona lubi tę wiadomość
29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Część dziewczyny:)
Od jakiegoś czasu czytam forum i na wstępnie gratuluję II kreseczek i trzymam kciuki za koleje😊😊
Aktualnie staram się już ponad rok o zajście w ciążę.
W lutym miałam skąpą miesiączkę od 02.02 do 07.02. Aplikacja pokazywała,że owulka powinna być około 16.02 (nie robiłam testów, no akurat się skończyły, więc stwierdziłam,że nie będę sprawdzać 🤣). Regularne przytulanki od 08.02, 11.02, 14,02, 18,02 i też później. W dniu 18.03 zauważyłam delikatne brązowe plamki na majtkach, więc zaczęłam brać duphaston(zgodnie z zaleceniami od lekarza) do 26.02.
Dzisiaj mamy 10.03, a @ brak. Aplikacja pokazuję (8 dni spóźnienia). Od około 10 dni czuję bóle okresowe w dole brzucha, które są raz mocniejsze raz mniej mocne i ustępują. Uczucie pełności.
Od 7/8 dni mam tak bolące i nabrzmiałe piersi, że mam wrażenie że zaraz wyskoczą. Bardzo bolą.
Co sądzicie? Miałyście podobne sytuacje? Dzisiaj lub jutro planuje zatestować.
Atomówka lubi tę wiadomość
-
Ja już dawno bym testowała, jak okres się spóźnia tyle dni 👍 Pełne piersi i bóle okresowe miałam przy pierwszej i drugiej ciąży. Także trzymam kciuki za pozytywny test. ✊Monia97 wrote:Część dziewczyny:)
Od jakiegoś czasu czytam forum i na wstępnie gratuluję II kreseczek i trzymam kciuki za koleje😊😊
W lutym miałam skąpą miesiączkę od 02.02 do 07.02. Aplikacja pokazywała,że owulka powinna być około 16.02 (nie robiłam testów, no akurat się skończyły, więc stwierdziłam,że nie będę sprawdzać 🤣). Regularne przytulanki od 08.02, 11.02, 14,02, 18,02 i też później. W dniu 18.03 zauważyłam delikatne brązowe plamki na majtkach, więc zaczęłam brać duphaston(zgodnie z zaleceniami od lekarza) do 26.02.
Dzisiaj mamy 10.03, a @ brak. Aplikacja pokazuję (8 dni spóźnienia). Od około 10 dni czuję bóle okresowe w dole brzucha, które są raz mocniejsze raz mniej mocne i ustępują. Uczucie pełności.
Od 7/8 dni mam tak bolące i nabrzmiałe piersi, że mam wrażenie że zaraz wyskoczą. Bardzo bolą.
Monia97, Agi96, Kompotlinka, Buburuza lubią tę wiadomość
-
Dawdler34 wrote:No to mam juz wyniki, beta 195.4 mlU/ml, progesteron 42 ng/ml
Czekam na tsh I ft4,i jutro jeszcze wizyta u endokrynologa
Wciąż nie wierze 🥹🥹
Piękne masz wyniki 😍 ja jutro idę na betę. Mam nadzieję że też bedzie taki piękny wynik 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 12:23
Dawdler34, Agi96, Blond27, Buburuza lubią tę wiadomość
🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
11.03 (16dpo) beta 239,76
13.03 (18dpo) beta 569,37

-
Ja teraz też mam co jakiś czas bóle jak na okres, ⏸️ zobaczyłam 08.03Blond27 wrote:Ja już dawno bym testowała, jak okres się spóźnia tyle dni 👍 Pełne piersi i bóle okresowe miałam przy pierwszej i drugiej ciąży. Także trzymam kciuki za pozytywny test. ✊
także testuj!
Monia97 lubi tę wiadomość
-
Niezmiennie nie puszczam kciuków za przyrost bety kocham 🩷Anett9300 wrote:Piękne masz wyniki 😍 ja jutro idę na betę. Mam nadzieję że też bedzie taki piękny wynik 😊
-
Lady A. wrote:Ja wciąż czekam na wyniki proga 🥲
Trzymają Cię w niepewności… oby dzisiaj były jak najszybciej.
My zaczynamy od dzisiaj wędrówkę po specjalistach w klinice - dzisiaj męża androlog, jutro endokrynolog, a za tydzień ja lecę na USG. Jestem ciekawa co powie ten androlog, czy będzie chciał kontynuować jakieś leczenie farmakologiczne typu clo, ja szczerze to już bym się trochę bała. Gdyby po prostu wyniki stały w miejscu to nie byłoby problemu, ale one po prostu się pogorszyły po tym clo. To co było nieźle spadło poniżej normy, a to co już było słabe zrobiło się jeszcze ciut gorsze. Wolałabym nie ryzykować jeszcze gorszych parametrów.🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
12 cs o pierwszą 🤰 -
Trzymam kciuki żeby się zajął Wami ktoś kto będzie miał dobry i skuteczny pomysł. My też w piątek powtarzamy seminogram, ja robię AMH. Zobaczymy czy jest poprawa. I czy antybiotyk męża pomimo czystych posiewów coś dał...Remedios wrote:Trzymają Cię w niepewności… oby dzisiaj były jak najszybciej.
My zaczynamy od dzisiaj wędrówkę po specjalistach w klinice - dzisiaj męża androlog, jutro endokrynolog, a za tydzień ja lecę na USG. Jestem ciekawa co powie ten androlog, czy będzie chciał kontynuować jakieś leczenie farmakologiczne typu clo, ja szczerze to już bym się trochę bała. Gdyby po prostu wyniki stały w miejscu to nie byłoby problemu, ale one po prostu się pogorszyły po tym clo. To co było nieźle spadło poniżej normy, a to co już było słabe zrobiło się jeszcze ciut gorsze. Wolałabym nie ryzykować jeszcze gorszych parametrów.🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Monia97 wrote:Część dziewczyny:)
Skoro okes spóźnia się aż tyle to dlaczego jeszcze nie testowałaś? Ja bym nie wytrzymała🙈
Tak naprawdę na dwoje babka wróżyla, bo za wszystkie Twoje objawy może odpowiadać progesteron, który bierzesz. On rownież może blokować miesiączkę. Zazwyczaj progesteron bierze się do terminu @, a po negatywnym teście odstawia. Podsumowując koniecznie zrób test. Kiedy będzie negatywny odstaw proga i powinnaś dostać miesiaczkę.
Oczywiście trzymam kciuki żeby był pozytywny 🤞🍀
Helenka22 lubi tę wiadomość
💙💙💙
01.2026 👼💔 8/9 tc
"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈 -
Dziewczyny sporo dzisiaj @. Mam nadzieję, że dla każdej z Was będzie do ważna data, bo od tej pory będziecie ją podawać jako pierwszy dzień ciąży! ❤️🍀
Kompotlinka, _Dysia_ lubią tę wiadomość
💙💙💙
01.2026 👼💔 8/9 tc
Progesteron brałam od 18.02 do 26.02. Podsumowując minęło 12 dni od odstawienia. Zawsze po o nim 2/3 do max. 4 dni później dostawałam miesiączki.
Szczerze? Strach, że narobię sobię nadziei i za wcześnie zrobię test
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 12:58
-
Spokojnie możesz już testowaćMonia97 wrote:Progesteron brałam od 18.02 do 26.02. Po nim zawsze 2/3 później dostawałam miesiączki.
Szczerze? Strach,że narobię sobię nadziei i za wcześnie zrobię test
Nie jest za wcześnie, a kreski powinny być już tłuściutkie 🤞🍀☺️
Kompotlinka, Remedios lubią tę wiadomość
💙💙💙
01.2026 👼💔 8/9 tc
Jejku ja zawsze testuje 10dpo. nie wytrzymałabym tyle.
Przy obu donoszonych ciążach tego 10 dnia miałam wyraźne kreski
Przy ciążach biochemicznych (a miałam ich 5 ) w dzień spodziewanego okresu kreseczki były mega słabe i za kilka dni okres. Bety były niskie i zaraz spadałyAntoś 02/2015
Zuzia 04/2017
Marzenie o 3 ❤️
Starania od lutego 2022 - przerwane diagnozą cukrzyca typ 1
01/2026 - ponowne marzenia
Hashimoto, cukrzyca 1 i nisza w bliźnie po cc
37 lat - ostatni gwizdek ??? -
Przytulam za wszystkie @ 🫂
U mnie od soboty trwala, w sumie 2 dni wczoraj calkowicie stop myslalam ze bedzie tylko taka krotka, a dzis znowu sie rozkrecila. Nie wiem o co chodzi 🤨
Ogolnie chyba za bardzo sie wyluzowalam w ta sobote co przyplacilam bardzo duzym kacem, generalnie byla katastrofa i odechcialo mi sie jakiegokolwiek alkoholu na bardzo dlugi czas, to takie info w ramach rozluznienia, ze i staraczki moga czasem poplynac z imprezka 😂
Trzymam kciuki za wszystkie bety!
Generalnie jeszcze znowu odezwal sie do mnie bol ledzwi, wiec musialam wziasc silne leki przeciwbolowe i przeciwzapalne, bo bez nich nie bylabym w stanie funkcjonowac dzisiaj, takze ten, oby do owulki 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 13:06
👦🏼 2018
32 & 35
6cs
🩸 28-35 -
Dziewczyny, a według waszych przekonań i wiedzy, jakbyście miały ocenić, jak bardzo dieta ma wpływ na powodzenie w staraniach o ciążę? Albo jak dużą wagę do tego przykładacie?
Sama szukam złotego środka, bo chyba za bardzo zafiksowałam się ostatnio na diecie bogatej w żelazo 😂 A dopiero niedługo będę ponawiać badania i zobaczymy, czy to przyniosło jakiekolwiek skutki 🫣starania od 06.2025
AMH 6.49
Prolaktyna: 773.07
TSH 2.8 ➡️ 1.9 (Euthyrox)
Morfologia 2%, ilość 🆗 -
Opolanka89 - robiliście badanie nasienia?
Monia97 - zatestuj jutro, nie ma na co czekać 🩷35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, Omega 3-6, witamina D3, magnez, czysty folian, NAC, cynk, selen
On: Omega 3-6, D3, czysty folian, magnez, cynk, selen
🆘 Luty 2026 po badaniu nasienia
liczba plemników 228 mln
ruch całkowity 165 mln
komórki okrągłe 1,30 mln/ml (norma od 5 mln/ml)
morfologia 2% (norma od 4%)
🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 10,69
Estradiol 8dpo - 128
Tarczyca: TSH 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH luty 2026 - 0,56
FSH - 5,86 -
Melduję, że od 8.03 testuje i bielutko, do dzisiaj okresu brak... Faze lutealna mam 10dni, a dziś 11dpo i jedyna dziwna sprawa to rozciągliwy śluz z jedną nitka krwi o 9 i do tej pory nic. Już bym wolała dostać ten okres i nowy cykl mieć, bo przez to nie wiem co się dzieje.. 😮💨Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka
Amelka