Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
_Dysia_ wrote:No i dziś z samego rańca @ zawitała 🫤 No nic, przynajmniej w tym cyklu nie mam załamania i jakoś nawet jestem optymistycznie nastawiona. Dobrze ze nie zdążyłam kupić testu bo by mnie kusiło w następnym miesiącu 😆
😏
Przytulam 🫂
_Dysia_ lubi tę wiadomość
🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
11.03 (16dpo) beta 239,76
13.03 (18dpo) beta 569,37

-
Cześć. Postanowiłam napisać bo nie mam z kim pogadac. Jest mi tak strasznie przykro bo czas mi ucieka a mam wrażenie ze lekarze mają gdzies zagłębianie sie w czyjaś historie indywidualnie. Mam 37 lat, nerwice lękową (albo nie bo jeden lekarz mowi ze to przez niska ferrytyne a drugi ze nerwica) PCOS, hashimoto- biore letrox 75 i tsh zamiast spadac to rosnie i osiągnęło juz 4,2 mimo ze lekarka zwiększyła dawke juz kilka razy. Owulacje raz są raz nie ma. W tym cyklu byla monitorowana i byla napewno 18-19 dc. Dziś 11-12 dpo testy negatywne tak jak co miesiac juz od 1.5 roku. O ferrytynie wyczytałam sama ze trzeba zrobic takie badanie jesli występuje nawracajaca anemia. Mogłam o tym wiedziec juz 7 lat temu gdyby jakis lekarz mi to zlecił albo poprostu poinformował. I tak non stop dowiaduje sie o wszystkim sama albo czytając fora. Jak pytam lekarza co z tsh to mowi zeby sie nie martwić i normalnie sie starac bo przy hashi zawsze jest niestabilne i brac pod uwagę ft4. A tu czytam ze z takim tsh to nie bardzo... Nie jestem lekarzem ale chyba czas zacząć być.
-
Opolanka TSH na pewno do zbicia. Przykro mi, że masz takie doświadczenia z lekarzami, wiele z nas przechodziło przez podobne rzeczy. Może warto umówić się do kliniki leczenia niepłodności, tam często mają lepszą wiedzę na ten temat i może lepiej cię poprowadzą?🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
12 cs o pierwszą 🤰 -
Remedios wrote:Witaj lisia
zapraszamy. Ja miałam to samo dzisiaj, temperatura była wyższa po wczorajszym spadku więc zrobiłam test, a zaraz po jego zrobieniu zobaczyłam że to już 🙈
🫂 trzymaj się kochana. Ja to nie wierzę w te mierzenie temperatur. Raz pytałam nawet lekarza i szczerze to mnie wyśmiał i powiedział żebym się w to nie bawiła 🤷♀️🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17

-
Moja lekarka za to powiedziała żeby mierzyć temperaturę a nie robić testów owulacyjnych 😉Anett9300 wrote:🫂 trzymaj się kochana. Ja to nie wierzę w te mierzenie temperatur. Raz pytałam nawet lekarza i szczerze to mnie wyśmiał i powiedział żebym się w to nie bawiła 🤷♀️🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Mika1992 wrote:Wczoraj narzekałam na brak @, ale po 1h od napisania tutaj na forum - przyszła. Także zaczynam mój szczęśliwy cykl dzisiaj.
Wszystkie dziewczyny, które też dostały @ przytulam, razem idziemy po dwie kreski
Ja po dzisiejszym marudzeniu na forum to samo. Od razu przyszła wredota. 🤭 Także dołączam do grona.
Mika1992, _Dysia_ lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Mi też odradzali owulaki. O mierzeniu temperatury nie rozmawiałam z lekarzami. Ja to traktuje jako dodatkową informację o tym czy już jest po owulacji i ewentualnie kiedy (chociaż tutaj też mogą być różne akcje z opóźnionym zapłonem 😁). Jak już mam wykupione premium na rok i termometr to mierzę, przyzwyczaiłam się do tego. Ale fakt że łatwo zacząć nadinterpretację tak jak z objawami 😊🤷🏽♀️30 lat
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
Clostilbegyt + suple
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
12 cs o pierwszą 🤰 -
Lady A. wrote:Widzę pozytywne zacięcie, dzisiaj mi tego brakuje 😕
Ale skoro 🙉 przyszła to ten cykl na pewno już się zacznie normować 😉
Ja 🙉 dostanę na bank w niedzielę, ale ze względu na wyjazd już teraz zastanawiam się co zmienić... Po świętach zrobię badania, zobaczymy co udało się poprawić. Jakoś tak jak mi się cykl unormował i wszystko ładnie książkowo występuje to miałam nadzieję, że to będzie teraz...
Wczoraj sobie z chatem gpt rozmawiałam, bo jakiś czas temu zrobiłam sobie takiego asystenta/agenta który mi analizuje moje wyniki, objawy itp. Potem to zweryfikowałam jeszcze, ale podobno dopiero 3-4 cykl po uregulowaniu cyklu w IO zaczyna być normalny i wiele kobiet wtedy ma większe szanse bo insulina się stabilizuje i komórki jajowe lepsze. No mi to dodało otuchy, na wszystko trzeba czasu.
Jeśli przyjdzie ci @ to możesz zbadać FSH, LH, estradiol, jeśli nie robiłaś wcześniej. Ja wykupiłam na jutro w diagnostyce taki pakiet: e-Pakiet badań hormonalnych dla kobiet (profilaktycznie oraz przy zaburzeniach miesiączkowania, płodności).
LH i FSH badałam rok temu, ale w tym pakiecie jest też DHEA, SHBG itp
Lady A., Agi96 lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Zrobię jak następny cykl nie wyjdzie, bo teraz nie dam rady 😉ja też mam takiego asystenta 😅 gdyby nie on nie zrobiłabym TSH w sylwestra i nadal tkwiłabym w nieświadomości 😅Mika1992 wrote:Wczoraj sobie z chatem gpt rozmawiałam, bo jakiś czas temu zrobiłam sobie takiego asystenta/agenta który mi analizuje moje wyniki, objawy itp. Potem to zweryfikowałam jeszcze, ale podobno dopiero 3-4 cykl po uregulowaniu cyklu w IO zaczyna być normalny i wiele kobiet wtedy ma większe szanse bo insulina się stabilizuje i komórki jajowe lepsze. No mi to dodało otuchy, na wszystko trzeba czasu.
Jeśli przyjdzie ci @ to możesz zbadać FSH, LH, estradiol, jeśli nie robiłaś wcześniej. Ja wykupiłam na jutro w diagnostyce taki pakiet: e-Pakiet badań hormonalnych dla kobiet (profilaktycznie oraz przy zaburzeniach miesiączkowania, płodności).
LH i FSH badałam rok temu, ale w tym pakiecie jest też DHEA, SHBG itp
Endo powiedziała, że mam przyjść za trzy miesiące, chyba że zajdę w ciążę to od razu i mówiła to w takim tonie jakby była pewna, że zajdę...
No nic, dzisiaj pozwolę sobie na smuteczek...
Mika1992 lubi tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Opolanka89 wrote:Cześć. Postanowiłam napisać bo nie mam z kim pogadac. Jest mi tak strasznie przykro bo czas mi ucieka a mam wrażenie ze lekarze mają gdzies zagłębianie sie w czyjaś historie indywidualnie. Mam 37 lat, nerwice lękową (albo nie bo jeden lekarz mowi ze to przez niska ferrytyne a drugi ze nerwica) PCOS, hashimoto- biore letrox 75 i tsh zamiast spadac to rosnie i osiągnęło juz 4,2 mimo ze lekarka zwiększyła dawke juz kilka razy. Owulacje raz są raz nie ma. W tym cyklu byla monitorowana i byla napewno 18-19 dc. Dziś 11-12 dpo testy negatywne tak jak co miesiac juz od 1.5 roku. O ferrytynie wyczytałam sama ze trzeba zrobic takie badanie jesli występuje nawracajaca anemia. Mogłam o tym wiedziec juz 7 lat temu gdyby jakis lekarz mi to zlecił albo poprostu poinformował. I tak non stop dowiaduje sie o wszystkim sama albo czytając fora. Jak pytam lekarza co z tsh to mowi zeby sie nie martwić i normalnie sie starac bo przy hashi zawsze jest niestabilne i brac pod uwagę ft4. A tu czytam ze z takim tsh to nie bardzo... Nie jestem lekarzem ale chyba czas zacząć być.
Jesteś pod opieką endokrynologa? Uważam że powinnaś te wyniki TSH i leki skonsultować skoro nie ma efektów. Badałaś inne hormonu tarczycowe? Naprawdę poszukaj innego lekarza.
Jaki masz wynik ferrytyny? Co robisz żeby ją podnieść? Może być tak, że są jakieś problemy z jelitami i ferrytyna nie wchłania się odpowiednio z pokarmów.
Mona_Mona, Remedios, Kompotlinka lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Lady A. wrote:Moja lekarka za to powiedziała żeby mierzyć temperaturę a nie robić testów owulacyjnych 😉
To mi o testach też każdy lekarz mówił żeby nie robić, ale i tak robiłam. A do temperatury to nie maiłam cierpliwości. Nigdy nie widziałam czy dobrze to robię czy nie 🫣🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17

-
Ja mierzę temperaturę i robię jednak owulaki i takie podwójne dane fajnie się spinają 😉Anett9300 wrote:To mi o testach też każdy lekarz mówił żeby nie robić, ale i tak robiłam. A do temperatury to nie maiłam cierpliwości. Nigdy nie widziałam czy dobrze to robię czy nie 🫣
Cerva, Remedios, Takatam lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Lady A. wrote:Zrobię jak następny cykl nie wyjdzie, bo teraz nie dam rady 😉ja też mam takiego asystenta 😅 gdyby nie on nie zrobiłabym TSH w sylwestra i nadal tkwiłabym w nieświadomości 😅
Endo powiedziała, że mam przyjść za trzy miesiące, chyba że zajdę w ciążę to od razu i mówiła to w takim tonie jakby była pewna, że zajdę...
No nic, dzisiaj pozwolę sobie na smuteczek...
Przytulam!
Jakbyśmy ciągle ukrywały smutek i rozczarowanie to byłoby z nami bardzo źle. Więc dzisiaj możesz posmucić, to lepsze niż chowanie tego w sobie.
Ja też wolę sobie popłakać czasami i czuję oczyszczenie
Lady A. lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
IO -> Siofor 500 -
No to mam juz wyniki, beta 195.4 mlU/ml, progesteron 42 ng/ml
Czekam na tsh I ft4,i jutro jeszcze wizyta u endokrynologa
Wciąż nie wierze 🥹🥹
_Dysia_, Mona_Mona, Mika1992, Cerva, dzydzy, Agi96, Kompotlinka, Ewelka23, sirengirl92, Angel93, Luna11, Anett9300, askowe, Vainchild, Atomówka , Seabird, Iskierka ✨, Czarna.Basia, Reja13, Takatam, KAaareii, Nadzieja 🧚🏼♀️, Kathrine32 lubią tę wiadomość
-
Remedios wrote:Mi też odradzali owulaki. O mierzeniu temperatury nie rozmawiałam z lekarzami. Ja to traktuje jako dodatkową informację o tym czy już jest po owulacji i ewentualnie kiedy (chociaż tutaj też mogą być różne akcje z opóźnionym zapłonem 😁). Jak już mam wykupione premium na rok i termometr to mierzę, przyzwyczaiłam się do tego. Ale fakt że łatwo zacząć nadinterpretację tak jak z objawami 😊
Też uważam, że z dwóch rzeczy to temperatura jest bardziej wiarygodna. Bo pik LH nie powoduje, że na pewno pęcherzyk pęknie. A już wzrost temperatury (długotrwały) sugeruje wzrost progesteronu do którego bez owulki by nie doszło. A łączenie wszystkich obserwacji to już naprawdę dużo daje. 🙂
Jak ktoś ma nieregularne cykle to i tak najlepiej działać cały cykl i tyle. Ale ja lubię wiedzieć „co się dzieje” 🤪 myślałam po prostu, że przy nieregularnym śnie to mierzenie temperatury nie będzie miało sensu, a się okazuje, że jako tako działa.
🌿Lady A. Ale Ty dziś testowała 8dpo? Oby nie przyszła 🐒, to przecież maksymalnie wcześnie i bardzo małe szanse, że coś byłoby widać. 🙂
Remedios lubi tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈 -
Cerva wrote:Też uważam, że z dwóch rzeczy to temperatura jest bardziej wiarygodna. Bo pik LH nie powoduje, że na pewno pęcherzyk pęknie. A już wzrost temperatury (długotrwały) sugeruje wzrost progesteronu do którego bez owulki by nie doszło. A łączenie wszystkich obserwacji to już naprawdę dużo daje. 🙂
Jak ktoś ma nieregularne cykle to i tak najlepiej działać cały cykl i tyle. Ale ja lubię wiedzieć „co się dzieje” 🤪 myślałam po prostu, że przy nieregularnym śnie to mierzenie temperatury nie będzie miało sensu, a się okazuje, że jako tako działa.
🌿Lady A. Ale Ty dziś testowała 8dpo? Oby nie przyszła 🐒, to przecież maksymalnie wcześnie i bardzo małe szanse, że coś byłoby widać. 🙂
Ojjj tak działanie cały cykl moim zdaniem to najlepszy pomysł. Np w tym cyklu owulacja mnie zaskoczyła i przesunęła się o prawie tydzień wcześniej więc czekając na robienie testów to na pewno byśmy przegapili okienko.🤷🏽♀️30 lat
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
🤷🏻♂️35 lat
Clostilbegyt + suple
SCD 26%
12 cs o pierwszą 🤰 -
Lady A. wrote:Brajan się jednak załączył. Zrobiłam test 8 dpo, chyba nie muszę mówić jaki wynik 😅
To Twój Brajan wytrzymał dłużej o dzień ode mnie 😂 no domyślam się, że biel jak i u mnie. Ale jeszcze piłka jest w grze ⚽.
Dysia, Remedios, Mika, Kompotlinka tulę za małpy 🐒🫂 ale drużyna nam się zrobiła z @Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 11:51
_Dysia_, Remedios lubią tę wiadomość
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
5cs -
Tak🙈 8 dpo 🤣 nie wiem co sobie myślałam 😅 ja nawet wiem, że to nie ma prawa wyjść, ale mam 20 ciążowych easy@home 🤣Cerva wrote:Też uważam, że z dwóch rzeczy to temperatura jest bardziej wiarygodna. Bo pik LH nie powoduje, że na pewno pęcherzyk pęknie. A już wzrost temperatury (długotrwały) sugeruje wzrost progesteronu do którego bez owulki by nie doszło. A łączenie wszystkich obserwacji to już naprawdę dużo daje. 🙂
Za to codziennie robię owulaki w tym cyklu i po piku poziom LH spadł mi do wartości 0.02-0.05 😁 przed owulacją mam w granicach 0.15-0.20 i doktor GPT chwali i mówi, że to musi znaczyć, że sygnał był jasny i do owulacji raczej doszło. Jakieś plusy są. Wiem, że niby jeszcze piłka w grze, ale dzisiaj piersi zabolały mnie tak PMS-owo 🥲🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀