X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie kupiłam w końcu ten wiesiołek. Wzięłam oeparol żeby mieć na już, a zamówiłam przez neta z aliness. Tylko wiadomo, zanim mi dojdzie we wtorek/ środę to już mogę mieć 4-5dc więc po prostu od @ zacznę brać oeparol, a jak dojdzie aliness to się przerzucę na to. Tak sobie to wymyśliłam, żeby nie tracić cennego czasu od 1dc.

Agi96, Lady A. lubią tę wiadomość

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    5cs
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania999 wrote:
    Byłam u lekarza. W macicy widział pęcherzyk 3mm, mowi ze beta jest taka srednia, w sensie szanse sa 50/50. Dzisiaj zrobilam bete i kazal w niedzielę. W poniedziałek ma do mmnie zadzwonić i omówić wyniki.

To pozostaje nam czekać i trzymać mocno kciuki ✊🏻🤞🏻🍀

Blond27 lubi tę wiadomość

5cs
  • Mania999 Znajoma

Wysłany: 13 marca, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie dziewczyny 💗

• Kompotlinka Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania999 wrote:
    Byłam u lekarza. W macicy widział pęcherzyk 3mm, mowi ze beta jest taka srednia, w sensie szanse sa 50/50. Dzisiaj zrobilam bete i kazal w niedzielę. W poniedziałek ma do mmnie zadzwonić i omówić wyniki.
    🤞Kciuki nadal zaciśnięte. Czekamy z Tobą na betę.🤞

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 13 marca, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insulinka wrote:
    A ja sobie kupiłam w końcu ten wiesiołek. Wzięłam oeparol żeby mieć na już, a zamówiłam przez neta z aliness. Tylko wiadomo, zanim mi dojdzie we wtorek/ środę to już mogę mieć 4-5dc więc po prostu od @ zacznę brać oeparol, a jak dojdzie aliness to się przerzucę na to. Tak sobie to wymyśliłam, żeby nie tracić cennego czasu od 1dc.
    Insulinka ja biorę Oeparol cały czas 😉 2x2 kapsułki i bardzo sobie chwalę, u mnie działa super 😉

Insulinka lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Lisia00 Znajoma

Wysłany: 13 marca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak podchodzicie do kwestii alkoholu przy staraniach?

Jutro mamy 50 u szwagra i nie wiem. Ogólnie w tym roku nie tknęłam ani kropli i jestem z siebie zadowolona, ale czuję że będą namawiać, a jak będę odmawiać to zaczną się insynuacje, których wolałabym uniknąć

👩24 🧔‍♂️26

6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025

starania od 01.2026

💊euthyrox n75, concor cor 1,25
    suple: folian, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna

ferrytyna 8 -> 53 ✅
    TSH -> 0,4
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Insulinka ja biorę Oeparol cały czas 😉 2x2 kapsułki i bardzo sobie chwalę, u mnie działa super 😉
    I ja chyba muszę wrócić do wiesiołka bo pamiętam że i na buzię chyba fajnie działał i włosy

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

18.03.2026 r. - ⏸️✊✊HCG:43➡️164✊
    30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

preg.png
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Jak podchodzicie do kwestii alkoholu przy staraniach?

Jutro mamy 50 u szwagra i nie wiem. Ogólnie w tym roku nie tknęłam ani kropli i jestem z siebie zadowolona, ale czuję że będą namawiać, a jak będę odmawiać to zaczną się insynuacje, których wolałabym uniknąć
    Mój mąż od paru lat praktycznie nic nie pije, ja czasem drineczek z koleżankami ale to dosłownie jeden max 2 od wielkiego dzwona. W sobotę mam wyjście i zamierzam jednego wypić normalnie , ale ja też nie mam tak że muszę ale na takim etapie to nie ma chyba dużego wpływu.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 marca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy becie 121 zobaczenie czegokolwiek na USG jest niemożliwe. Być może to pseudopęcherzyk lub kropla śluzu. Najwcześniej można obserwować cokolwiek przy becie 750 na dobrych sprzętach, może minimalnie szybciej.

Glorietka, Esbe, Kathrine32 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙
    preg.png
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    I ja chyba muszę wrócić do wiesiołka bo pamiętam że i na buzię chyba fajnie działał i włosy

Kurcze, mam nadzieję, że u mnie nie będzie takiego działania bo boję się, że hormonalne włosy zaczną rosnąć jeszcze bardziej 😤😤😤 dlatego żadnych suplementów na włosy, paznokcie itp nie biorę ale tutaj chciałam właśnie na śluz tylko. Aj

5cs
  • Czarna.Basia Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarza mi się w pierwszej fazie cyklu wypić czerwone winko (na endometrium :P) rzadko jakieś piwo. Ale też nie jest tak, że jestem totalna abstynentką.

Dziewczyny doczekałam się w końcu pozytywnych owulaków😀 Trochę późno jak na mnie, ale postaram się wieczorem wziąć męża w obroty 🥰

Lady A., Blond27, _Dysia_, Agi96, sirengirl92, Seabird, Kompotlinka, Kathrine32, askowe, Cerva, Iskierka ✨, dzydzy, Mona_Mona lubią tę wiadomość

💙💙💙

01.2026 👼💔 8/9 tc

"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈
  • Mania999 Znajoma

Wysłany: 13 marca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Przy becie 121 zobaczenie czegokolwiek na USG jest niemożliwe. Być może to pseudopęcherzyk lub kropla śluzu. Najwcześniej można obserwować cokolwiek przy becie 750 na dobrych sprzętach, może minimalnie szybciej.
    Mówili mi lekarze zawsze, że przy większej necie coś widać.
    Nawet mi dzisiaj pokazywał, no wyraźnie było widać kółeczko.
    Z resztą, zobaczymy co będzie dalej.

• Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania999 trzymam kciuki !

Przebadani - zdrowi :)

starania od 08.2024
    plany - 03.2026 inseminacja

W końcu się uda :)
    2026 będzie nasz...

Wysłany: 13 marca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słuchajcie jestem 9dpo , nie czuje zupełnie nic :/ czy sie tym martwie? tak! bo mój mózg uważa że już powinno mnie ciągnąć w podbrzuszu i bolec piersi ...tak wiem że to głupie ale wczoraj już łzy mi poleciały bo z chatem ustaliliśmy że zagnieżdżenie to 6-10 dzień po owu a statystycznie najbardziej 8 wiec ja od 6 do dziś(9) nie czuje nic.. oczywiście znam potencjalne objawy na pamięć a teraz nic..dziś mam spokojny dzień ale weekend tak jak pisałam cały w pracy a w poniedziałek wolne więc będę jak na szpilkach ...ktoś z was pisał że brzuch może być wzdęty bo jelita słabiej działaja jak jest ciąża a wiec melduje że brzuch już nie wzdęty hehe

Blond27, Kathrine32, Mona_Mona lubią tę wiadomość

starania od 08.2024

2026 będzie nasz...
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insulinka wrote:
    Kurcze, mam nadzieję, że u mnie nie będzie takiego działania bo boję się, że hormonalne włosy zaczną rosnąć jeszcze bardziej 😤😤😤 dlatego żadnych suplementów na włosy, paznokcie itp nie biorę ale tutaj chciałam właśnie na śluz tylko. Aj
    Nie zauważyłam zwiększonego porostu 😉 u mnie bardziej wpływa na skórę, jest bardziej nawilżona 😊

Insulinka lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Ja słuchajcie jestem 9dpo , nie czuje zupełnie nic :/ czy sie tym martwie? tak! bo mój mózg uważa że już powinno mnie ciągnąć w podbrzuszu i bolec piersi ...tak wiem że to głupie ale wczoraj już łzy mi poleciały bo z chatem ustaliliśmy że zagnieżdżenie to 6-10 dzień po owu a statystycznie najbardziej 8 wiec ja od 6 do dziś(9) nie czuje nic.. oczywiście znam potencjalne objawy na pamięć a teraz nic..dziś mam spokojny dzień ale weekend tak jak pisałam cały w pracy a w poniedziałek wolne więc będę jak na szpilkach ...ktoś z was pisał że brzuch może być wzdęty bo jelita słabiej działaja jak jest ciąża a wiec melduje że brzuch już nie wzdęty hehe
    Ja mam wzdęty zawsze po owulacji a ciąży nie było nigdy 🤣

Nadzieja 🧚🏼‍♀️ lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀

Wysłany: 13 marca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Ja mam wzdęty zawsze po owulacji a ciąży nie było nigdy 🤣
    no własnie mój mózg wariuje , w sumie dobrze że cały weekend nie bede miała czasu myśleć potem przetrwać poniedziałek no i wtorek to chyba będzie wielki dzień....testowanie razem z mężem dla wsparcia eh

starania od 08.2024

2026 będzie nasz...

Wysłany: 13 marca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ogólnie cały czas skupiam sie na podbrzuszu czy może coś akurat zakuje...no ale dupa.

starania od 08.2024

2026 będzie nasz...
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie bo biore ten dostinex 0.5 tabletki na tydzień i jutro wypada kolejna dawka. A w razie ciazy mam przerwać od razu , na internecie nawet jest napisane, że miesiac przed staraniami trzeba odłożyć. No ale mam nadzieję co do tego cyklu. Jestem nie wiem ile po owulacji. 5 dni? 6? .. ciężko stwoerdzić. Czuję na pewno takie napięcie w brzuchu jak to przy progesteronie- trochę ciążowe odczucia. Myślicie że powinnam już dla pewności odstawić ten diostinex ? Bo testować będę dopiero 20
    A moja prolaktyna nie była jakaś wysoka raz a normie, raz trochę wyżej- owulacje są zawsze. I lekarze nie zalecali leku ale dostalam tylko ze względu poszerzonych przewodów mlekowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 12:16

• Blond27 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Piątka , ja generalnie też nie mam żadnych objawów , poza tym że czułam jajniki dwa dni temu .... ALE. W obu ciążach szczerze nie czułam nic do momentu daty miesiączki, wtedy czułam brzuch okresowy. Więc może warto jeszcze nie odpuszczać 🤞🤗

Nadzieja 🧚🏼‍♀️ lubi tę wiadomość

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

preg.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ