Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Jak podchodzicie do kwestii alkoholu przy staraniach?

Jutro mamy 50 u szwagra i nie wiem. Ogólnie w tym roku nie tknęłam ani kropli i jestem z siebie zadowolona, ale czuję że będą namawiać, a jak będę odmawiać to zaczną się insynuacje, których wolałabym uniknąć

Ja nie piję od lat bo nie lubię, mąż może 2 razy w miesiącu w weekend piwo wypił ale teraz sam z siebie na czas starań przestał całkowicie.

Blond27 lubi tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Ja mam wzdęty zawsze po owulacji a ciąży nie było nigdy 🤣
    Kurde a ja z kolei od początku ciąży czułam wzdęty brzuch 😂 Jak to każda z nas ma inne objawy i odczucia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 12:26

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

18.03.2026 r. - ⏸️✊✊HCG:43➡️164✊
    30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

preg.png
  • Mania999 Znajoma

Wysłany: 13 marca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z dzisiaj 175 😶
    Moze sie cos wykluje.
    Btw. Szybko wyniki dzisiaj, a robilam po 9.

Czarna.Basia, Kompotlinka, Kathrine32, askowe, Atomówka , Nadzieja 🧚🏼‍♀️, sirengirl92, Takatam, Iskierka ✨, Blond27, Reja13 lubią tę wiadomość

• Anett9300 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania999 wrote:
    Byłam u lekarza. W macicy widział pęcherzyk 3mm, mowi ze beta jest taka srednia, w sensie szanse sa 50/50. Dzisiaj zrobilam bete i kazal w niedzielę. W poniedziałek ma do mmnie zadzwonić i omówić wyniki.

Będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki. Daj znać jakie wyniki potem

Basiax lubi tę wiadomość

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍

🌸03.2026 ⏸️
    7.03 (12dpo) beta 31,75
    9.03 (14dpo) beta 95,17
    11.03 (16dpo) beta 239,76
    13.03 (18dpo) beta 569,37

preg.png
  • Seabird Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Ja słuchajcie jestem 9dpo , nie czuje zupełnie nic :/ czy sie tym martwie? tak! bo mój mózg uważa że już powinno mnie ciągnąć w podbrzuszu i bolec piersi ...tak wiem że to głupie ale wczoraj już łzy mi poleciały bo z chatem ustaliliśmy że zagnieżdżenie to 6-10 dzień po owu a statystycznie najbardziej 8 wiec ja od 6 do dziś(9) nie czuje nic.. oczywiście znam potencjalne objawy na pamięć a teraz nic..dziś mam spokojny dzień ale weekend tak jak pisałam cały w pracy a w poniedziałek wolne więc będę jak na szpilkach ...ktoś z was pisał że brzuch może być wzdęty bo jelita słabiej działaja jak jest ciąża a wiec melduje że brzuch już nie wzdęty hehe

Oby u Ciebie ten brak objawów był dobrym zwiastunem 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 21:48

Nadzieja 🧚🏼‍♀️ lubi tę wiadomość

32👩🏼
    ⏳Starania od 03.2025
    12.2025 CB 💔

Cytologia HPV ✅
    Hormony ✅
    Tarczyca ✅
    Owulacje ✅
    Badanie nasienia ✅
    Endometrioza II/III stopnia 🔴
    Drożność jajowodów🔜
  • Czarna.Basia Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Dziewczynki mam pytanie bo biore ten dostinex 0.5 tabletki na tydzień i jutro wypada kolejna dawka. A w razie ciazy mam przerwać od razu , na internecie nawet jest napisane, że miesiac przed staraniami trzeba odłożyć. No ale mam nadzieję co do tego cyklu. Jestem nie wiem ile po owulacji. 5 dni? 6? .. ciężko stwoerdzić. Czuję na pewno takie napięcie w brzuchu jak to przy progesteronie- trochę ciążowe odczucia. Myślicie że powinnam już dla pewności odstawić ten diostinex ? Bo testować będę dopiero 20
    A moja prolaktyna nie była jakaś wysoka raz a normie, raz trochę wyżej- owulacje są zawsze. I lekarze nie zalecali leku ale dostalam tylko ze względu poszerzonych przewodów mlekowych.
    Ja to bym chyba odpuściła, jeżeli prolaktyna nie przeszkadza owulacji i nie była bardzo wysoka to może sobie nie zaszkodzisz, a jak zobaczysz dwie kreski na teście to będziesz się stresować i myśleć, że mogłaś nie brać.

Basiax lubi tę wiadomość

💙💙💙

01.2026 👼💔 8/9 tc

24.03 ⏸️ 🙏🌈❤️🍀🥹

"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈
  • askowe Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Jak podchodzicie do kwestii alkoholu przy staraniach?

Jutro mamy 50 u szwagra i nie wiem. Ogólnie w tym roku nie tknęłam ani kropli i jestem z siebie zadowolona, ale czuję że będą namawiać, a jak będę odmawiać to zaczną się insynuacje, których wolałabym uniknąć
    Ja od września ograniczyłam do 0, z jednym wyjątkiem, spróbowania jakiejś nalewki. U mnie w rodzinie najlepszą wymówką jest antybiotyk lub prowadzenie samochodu. Ja mówię na ten moment, że nie chcę, nikt nie dopytywał.

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    10cs
  • tulips Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję rady od bardziej doświadczonych dziewczyn 😥
    Zrobiłam dzisiaj 7dpo badania krwi, żeby mieć na kolejną wizytę w kolejnym cyklu u mojej ginekolog (które mi sama zleciła), a tam:

Prolaktyna 1519 mU/l (norma 108.8- 555.7)
    Estradiol 805 pmol/l
    Progesteron 49.49 nmol/l

Ta prolaktyna mnie bardzo zmartwiła 🥲 w pierwszej fazie cyklu wynik to był 773 🥲 A o reszcie wyników nie wiem co myśleć, nie są aż zbyt wysokie? Nigdy nie badałam progesteronu po owulacji, więc nie mam też odniesienia 😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 13:40

AMH ⬆️ PCOS?
    Prolaktyna: ⬆️ Dostinex
    TSH 2.8 ➡️ 1.9 (Euthyrox)

Ferrytyna ⬇️ Ferri complex
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Insulinka ja biorę Oeparol cały czas 😉 2x2 kapsułki i bardzo sobie chwalę, u mnie działa super 😉

A nie powoduje podskórnych pryszczy? Bo tego się trochę boję. Chociaż biorę kwasy omega 3 z biowen także powinno być ok. Bo właśnie na Instagramie była mowa, że przy wiesiołku trzeba je brać.

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️
    5 cs (2 odpuszczone)
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    ale ogólnie cały czas skupiam sie na podbrzuszu czy może coś akurat zakuje...no ale dupa.

U mnie ciąży brak, objawów też brak. Piersi nie bolą itp także w sumie już przed testowaniem wiedziałam, że będzie lipa (chociaż podobno są osoby,które nie mają objawów żadnych prócz braku miesiączki).

Trzymam kciuki za Twoje testowanie, wsparcie wskazane ✊🏻🤞🏻🍀

Nadzieja 🧚🏼‍♀️ lubi tę wiadomość

5 cs (2 odpuszczone)
  • askowe Autorytet

Wysłany: 13 marca, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulips wrote:
    Potrzebuję rady od bardziej doświadczonych dziewczyn 😥
    Zrobiłam dzisiaj 7dpo badania krwi, żeby mieć na kolejną wizytę w kolejnym cyklu u mojej ginekolog, a tam:

Prolaktyna 1519 mU/l (norma 108.8- 555.7)
    Estradiol 805 pmol/l
    Progesteron 49.49 nmol/l

Ta prolaktyna mnie bardzo zmartwiła 🥲 w pierwszej fazie cyklu wynik to był 773 🥲 A o reszcie wyników nie wiem co myśleć, nie są aż zbyt wysokie? Nigdy nie badałam progesteronu po owulacji, więc nie mam też odniesienia 😥
    Prolaktynę mierzy się na początku cyklu, bo w drugiej fazie naturalnie się podnosi, nie znam tych jednostek progesteronu, czat mówi, że to 15,56 ng/mL, więc owulacja potwierdzona ;)

tulips lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    10cs
  • tulips Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    Prolaktynę mierzy się na początku cyklu, bo w drugiej fazie naturalnie się podnosi, nie znam tych jednostek progesteronu, czat mówi, że to 15,56 ng/mL, więc owulacja potwierdzona ;)

Super, dziękuję za podpowiedź 🌸

AMH ⬆️ PCOS?
    Prolaktyna: ⬆️ Dostinex
    TSH 2.8 ➡️ 1.9 (Euthyrox)

Ferrytyna ⬇️ Ferri complex
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seabird wrote:
    Nadzieja, ja też dzisiaj 9 dpo, od 6 dpo męczy mnie ból okresowy w podbrzuszu, a wczoraj płakałam cały wieczór bez powodu. Oczywiście obudziło to brajana. Rano zadzwoniła do mnie pani z kliniki niepłodności w sprawie naszej pierwszej wizyty w przyszłym tygodniu i poczułam, ze muszę zatestować. Wynik bez zaskoczeń, wiem ze jest jeszcze wcześnie, ale u mnie bol + plakanie + zwiększony apetyt = 🐒.

Oby u Ciebie ten brak objawów był dobrym zwiastunem 🍀
    no takie objawy to ja już na pewno bym podciągała heh :)

Przebadani - zdrowi :)
    starania od 08.2024 .

15.04- rośnie nowe życie !
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak chciałam coś poczuć że poczułam sekundowe kłucie w lewym jajniku ..ale owu była w prawym hahah wiec to chore co mój mózg dzis wyprawia..a więc wychodze i ide sama z sobą na kawkę..!
    a co do alkoholu to ja od 3 lat prawie wgl .. prawie to znaczy napiłam się łyka szampana rok temu na uro i w sylwestra łyka też bo miałam okres wiec bez spiny..ale ogólnie z mężem zrezygnowaliśmy..lekarz skomentował tylko że jego nasienie jest wręcz idealne i jest takim przykładem ksiązkowym jak to powinno być wyglądac, mój mąż nie pali nie pije, uprawia sport i bardzo zdrowo je (bez slodyczy praktycznie) więc wyniki ma idealne, więc wiadomo że to moja wina niestety

Przebadani - zdrowi :)
    starania od 08.2024 .

15.04- rośnie nowe życie !
  • sirengirl92 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, mnie lekarz powiedział, że po pozytywnym teście lub becie dopiero odstawić, bo wtedy ta prolaktyna będzie rosnąć ciążowo a nie szkodliwie na druga fazę cyklu. Ale ja kolejną dawkę biorę jak już będę wiedziała co mnie czeka - czy okres czy może jego brak 😁
    Ja na pewno jestem zachwycona tym, że mam ten dostinex, bo czuję się o niebo lepiej. Mimo, że nie miałam tej prolaktyny jakiejś dużej bo zawsze w górnej granicy lub minimalnie powyżej , to po biochemie ciut urosła i chyba odpowiadała u mnie za większość objawów „ciążowych” i ogólne samopoczucie. Teraz mnie w ogóle nie bolą piersi, a bolały zawsze już nawet tydzień przed okresem.
    Ja dziś 9dpo i pod kątem objawowym brajanowym totalnie najsłabszy miesiąc. W zasadzie oprócz lekkiego ciągnięcia w dole w zależności od pozycji nic mi nie dolega. Może to i lepiej, nie wmawiam sobie nie wiadomo czego, nie nastawiam się w ogóle i głowa spokojniejsza ☀️

Seabird lubi tę wiadomość

👩‍💼 33 👨‍💼 40
    04.26 poronienie zatrzymane 7/8tc💔
    12.25 : cb, beta max 185

09.02 -> TSH 1,180
    AMH: 4,11
    ft3 3,74; ft4 18,70 ; ferrytyna 38,26; d3 59,90; homocysteina 6,32; glukoza 89
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój brajan mnie podkusił i nie piłam 3h i zrobiłam test. Nie wiem po co..13 lub 14dpo popołudniu, biel. Chyba już na tym etapie jakby miało coś być to by chyba wyszło i popołudniu? No nic, czekam na @, im szybciej przyjdzie tym szybciej zacznę nowy cykl 💪🏻💪🏻💪🏻

Blond27 lubi tę wiadomość

5 cs (2 odpuszczone)
  • Helenka22 Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałście o wiesiołku i ja jestem jakaś dziwna, bo piłam olej z wiesiołka przez ostatnie 3-4 miesiace do owulacji i nie miałam poprawy, wręcz nie wdziałam śluzu przed owulacją. W tym miesiącu stwierdzilam, ze to pierdziele i tym razem nie pije i szok śluzu więcej niz w zwykle jeszcze przed wiesiołkiem

25.03 ⏸️ 66.9 B-hcg, prog. 44.5
    27.03 - 212 B-hcg
    03.04 B-hcg 3727

Starania od 06.25
    28🤵‍♀️
    29🤵‍♂️
    HBA 47 % ❗️
    Fragmentacja DNA 15%
    Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
    Morfologia 0% ➡️1%
    Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
    Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
    Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️
  • Natkusia Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Pęcherzyk 17mm, endometrium idealne.
    Dzisiaj o 20 mam podać sobie Bemfola, jutro o 8 Ovitrelle. Od 18 marca cyclogest na 12 dni i test lub beta.
    Moja pierwszy jakakolwiek stymulacja ajajaj

Jak się nie uda to w przyszłym cyklu Lametta i robimy drożność 🙂

Można mnie zapisać na 29.03 na testowanie 😊

Monia•, Iskierka ✨, _Dysia_, Cerva, Kompotlinka, Blond27, Kathrine32, Angel93 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 '87 🧔🏻‍♂️ '84

08.2025 - start starań o trzecie szczęście
    10.2025 - biochem 💔

🥹 aktualnie 9 cykl starań
    w tym cyklu:
    Lametta 3-7dc
    8dc: lewy pęcherzyk 18mm, prawy 10mm
    endometrium 6mm
    10dc: lewy pęcherzyk 18,7mm, prawy 12mm
    endometrium 6,4mm
    SonoHSG: jajowody drożne, macica prawidłowa
    10, 11dc Mensinom 75j
    12dc Ovitralle

⏰ długość cyklu: 30-34 dni, późne owulacje

Metformina, Dostinex
    Amh 1,48

mama:
    🧑🏼 2012
    🧑🏼 2014

👩🏼‍⚕️ midwife
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 13 marca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj test znowu biały a dzisiaj się @ rozkręca 😒
    Trochę jestem zawiedziona, liczyłam na ten cykl. W poprzednich nie było mi przykro w ogóle, bo wiedziałam że nic z tego ale w tym starania były na poważnie 😩 można mi wpisać @

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Gosia98765 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkusia wrote:
    Trzymam kciuki, ja tylko mogę uspokoić, że kobiety z mięśniakami w macicy z sukcesem donoszą ciążę ❤️

To mnie trochę pocieszyłaś ❤️ czekam właśnie na wizyte ale jest opóźnienie 🤦‍♀️ progesteron odebrałam 33,30

Natkusia, Blond27 lubią tę wiadomość

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ