Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny 🙂
Ja wczoraj dostałam info z kliniki że po biopsji mimo, że wyszła ujemna cd138, a nk cd56 w górnej granicy mam włączony Unidox na 10 dni 😣 i teraz pytanie co ze staraniami w tym cyklu.
Dzisiaj na szczęście mam w klinice wizytę więc wszystko omówimy ale powiem Wam złapał mnie jakiś stres eh..
Mam też zlecony na 1-2msce Omnibiotic flora flus, znacie? Jest mega drogi 🫣
Blond27 lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 '87 🧔🏻♂️ '84
08.2025 - start starań o trzecie szczęście
10.2025 - biochem 💔
🥹 aktualnie 8 cykl starań
w tym cyklu:
11dc pęcherzyk 17,1mm - Bemfola 75j
12dc Ovitrelle
16dc Cyclogest na noc przez 12 dni
8dpo Progesteron 40,20 Estriadol 86
⏰ długość cyklu: 30-34 dni, późne owulacje
Metformina, Dostinex
Amh 1,48
mama:
🧑🏼 2012
🧑🏼 2014
👩🏼⚕️ midwife -
Mój mąż chyba się ogarnął bo zadzwonił i przeprosił za swoje zachowanie. Wczoraj wyjaśniłam mu o co mi chodzi i dlaczego tak naciskam, a on stwierdził ze już tyle razy próbował jeść zdrowiej że to i tak nic nie da, i tak się wyniki nie poprawia i tak. Powiedziałam mu że chce spróbować wszystkiego bo dla mnie on vitro to ostateczna ostateczność a on już by wolał do tego podejść. Tylko dla niego to jest oddanie nasienia a dla mnie o wiele większe poświęcenie.
Wkurza mnie że sam się nie zainteresuje co zrobić, jak to poprawić, ile czasu zajmuje poprawa wyników.
Ustaliliśmy że umowie nas ponownie na tę wizytę. Oby jeszcze była dostępna 🙏
Blond27, Angel93, Agi96, Seabird, _Dysia_, Takatam, Kompotlinka, Kathrine32, Kleo10, askowe, Cerva, KAaareii, Mona_Mona lubią tę wiadomość
-
Powodzenia! Myślę, że jak przemyśli to i tu zmieni zdanie 😉 z naszej dwójki to ja jestem tą bardziej niecierpliwą i dlatego dobrze wiem jak to jestMurena96 wrote:Mój mąż chyba się ogarnął bo zadzwonił i przeprosił za swoje zachowanie. Wczoraj wyjaśniłam mu o co mi chodzi i dlaczego tak naciskam, a on stwierdził ze już tyle razy próbował jeść zdrowiej że to i tak nic nie da, i tak się wyniki nie poprawia i tak. Powiedziałam mu że chce spróbować wszystkiego bo dla mnie on vitro to ostateczna ostateczność a on już by wolał do tego podejść. Tylko dla niego to jest oddanie nasienia a dla mnie o wiele większe poświęcenie.
Wkurza mnie że sam się nie zainteresuje co zrobić, jak to poprawić, ile czasu zajmuje poprawa wyników.
Ustaliliśmy że umowie nas ponownie na tę wizytę. Oby jeszcze była dostępna 🙏
U mnie porządny spadek temperatury także nawet testu dziś nie robiłam tylko czekam na 🙉
Dzisiaj AMH i seminogram męża i już jesteśmy w drodze na urlop 😁
Agi96, Angel93, Seabird lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Murena96 wrote:Odwołałam wizytę w klinice. Pokłóciłam się z moim, stwierdził że ona ma dobre wyniki, tylko główki ma źle a ja mu wszystkiego chce teraz zabronić i dla niego wizyty u lekarzy to strata czasu. 😭😭😭
Tak mi przykro 🫂
Ale słuchaj widać taki z niego typ i trzeba zmienić troche podejście i spróbować zadziałać tak żeby on sam na coś wpadł (oczywiście z Twoją pomocą) i wtedy go pochwalić, że jest mądry że na to wpadł i to podniesie jego ego i bedzie chciał więcej.
Sama mam w domu taki egzemplarz także rozumiem doskonale Twoją frustracje.
Trzymam kciuki 😘
Edit. Doczytałam, że już zmądrzał 😁
Idźcie na tą wizytę i niech od lekarza usłyszy Twoje słowa. To też zmienia podejście jak ktoś obcy mu powie co trzeba robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 08:22
Blond27, Agi96, Kleo10 lubią tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - seminoma -
Murena96 cieszę się, że mąż się ogarnął i przeprosił. Kciuki aby wizyta się odbyła 👍
Dziewczyny jaki ja miałam sen. Że karmiłam małe dziecko a obok siedział mój synek Franio. No widok jak z obrazka 😭😭😭
Angel93, Agi96, Lady A., Kompotlinka, Anett9300, Kathrine32, Iskierka ✨, Cerva, Mona_Mona lubią tę wiadomość
-
Blond27 wrote:Murena96 cieszę się, że mąż się ogarnął i przeprosił. Kciuki aby wizyta się odbyła 👍
Dziewczyny jaki ja miałam sen. Że karmiłam małe dziecko a obok siedział mój synek Franio. No widok jak z obrazka 😭😭😭
Ten sen będzie niedługo rzeczywistością 🩷
Blond27 lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Po ovitrelle i innych zastrzykach z HCG wiele dziewczyn ma pik, z uwagi na to, że właśnie HCG i LH są podobne. Nie wszystkie, ale testy też wtedy są bardzo ciemne. Oczywiście wraz ze spadkiem HCG w krwi po zastrzyku, testy bledną. Dlatego mówi się, żeby po ovitrelle nie robić już testów owulacyjnych. Osobiście jestem przypadkiem że po zastrzykach miałam natężenie 0,8, ale mój organizm miał gdzieś zastrzyk i robił sobie swoje piki LH kilka dni później.Lady A. wrote:Skoro testy ciążowe mogą być fałszywie pozytywne to wydaje mi się, że z testami owulacyjnymi może być podobnie, ale nie mam doświadczenia z ovitrelle, więc moja dedukcja może być błędna 😉
Chciałabym zaznaczyć też, że nie każdy wzrost LH przed okresem to ciąża, bo LH może wzrosnąć niezależnie od ciąży. U wielu dziewczyn ratio na owulakach rosło przed miesiączką, kreski były ciemne, a ciąży z tego nie było. Ba, przy ciąży stężenie HCH z początku było na tyle niskie, że owulaki były bez szału i szybciej się dopatrzył człowiek cienia na ciążowym.
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
Kubuś 💙

-
Dziewczyny, a jak obserwujecie u siebie owulacje to kiedy zazwyczaj macie taki ból sugerujący pęknięcie tego pęcherzyka? Tak się zastanawiam bo wg testów owulacyjnych i objawów wyszło mi, że owulacja była z niedzieli na poniedziałek w nocy/w poniedziałek. A wczoraj pod wieczór tak mnie napierdzielał ten janik który bolał mnie na owulację, że masakra. Jakieś dobre 3h takie kłucie i ciągnięcie w dół mocne. I zastanawiam się czy możliwe, że ta owulacja była później niż założyłam? Dr chat gpt mówi, że normalny jest ból 1-4 dni po owulacji, ale wolę was zapytać co mówią doświadczenia 😄29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Agi96 wrote:Dziewczyny, a jak obserwujecie u siebie owulacje to kiedy zazwyczaj macie taki ból sugerujący pęknięcie tego pęcherzyka? Tak się zastanawiam bo wg testów owulacyjnych i objawów wyszło mi, że owulacja była z niedzieli na poniedziałek w nocy/w poniedziałek. A wczoraj pod wieczór tak mnie napierdzielał ten janik który bolał mnie na owulację, że masakra. Jakieś dobre 3h takie kłucie i ciągnięcie w dół mocne. I zastanawiam się czy możliwe, że ta owulacja była później niż założyłam? Dr chat gpt mówi, że normalny jest ból 1-4 dni po owulacji, ale wolę was zapytać co mówią doświadczenia 😄
U mnie jak owulaki zaczynają jaśnieć to już jest po bólu. Czyli boli tylko do piku i jakieś kilka godzin po.
Agi96 lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Lady A. wrote:Powodzenia! Myślę, że jak przemyśli to i tu zmieni zdanie 😉 z naszej dwójki to ja jestem tą bardziej niecierpliwą i dlatego dobrze wiem jak to jest

U mnie porządny spadek temperatury także nawet testu dziś nie robiłam tylko czekam na 🙉
Daj znać jak będziesz miała wyniki i miłego urlopu!
Lady A. lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
12 cs o pierwszą 🤰 -
Lady A. wrote:Powodzenia! Myślę, że jak przemyśli to i tu zmieni zdanie 😉 z naszej dwójki to ja jestem tą bardziej niecierpliwą i dlatego dobrze wiem jak to jest

U mnie też spadek, o 0.1 stopnia więc nawet testu nie powtarzałam tylko czekam spokojnie na 🐒. Jutro powinno być 35.8 i 🩸👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
5cs -
Angel93 wrote:U mnie jak owulaki zaczynają jaśnieć to już jest po bólu. Czyli boli tylko do piku i jakieś kilka godzin po.
No ja właśnie normalnie też tak mam i w tym cyklu też w poniedziałek mnie pobolewał ten jajnik a tu taka dodatkową niespodzianka wczoraj 😄29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Tarczyca ✅
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
U mnie jest tak (ten cykl miałam monitoring i testy owu): że bolą mnie jajniki, kłuja tak kilka dni przed, a jak pęcherzyk miał ok 18-20 mm czyli dwa dni przed owulacja duuużo śluzu. Dzień przed owulacja mocniejszy ból i tutaj PIK wg testu , następnego dnia również i dodatkowo uczucie w 'podwoziu' + trochę śluzu ale mniej niż wcześniej. Więc wg mnie i obserwacji mojego cyklu to to uczucie w podwoziu to jest uwolnienie komórki ale mogę się mylićAgi96 wrote:Dziewczyny, a jak obserwujecie u siebie owulacje to kiedy zazwyczaj macie taki ból sugerujący pęknięcie tego pęcherzyka? Tak się zastanawiam bo wg testów owulacyjnych i objawów wyszło mi, że owulacja była z niedzieli na poniedziałek w nocy/w poniedziałek. A wczoraj pod wieczór tak mnie napierdzielał ten janik który bolał mnie na owulację, że masakra. Jakieś dobre 3h takie kłucie i ciągnięcie w dół mocne. I zastanawiam się czy możliwe, że ta owulacja była później niż założyłam? Dr chat gpt mówi, że normalny jest ból 1-4 dni po owulacji, ale wolę was zapytać co mówią doświadczenia 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 09:17
Agi96 lubi tę wiadomość
-
Właśnie dlatego, że wczoraj ściemniał mi owulak a ciążowy był negatywny domyśliłam się, że nic z tego. Dzisiejsza temperatura to potwierdziła 😉 już przeżyłam epizod radości przy ciemnych owulakach w lutealnej, więc wiem, że nie można się tym sugerować 🙃siesiepy wrote:Po ovitrelle i innych zastrzykach z HCG wiele dziewczyn ma pik, z uwagi na to, że właśnie HCG i LH są podobne. Nie wszystkie, ale testy też wtedy są bardzo ciemne. Oczywiście wraz ze spadkiem HCG w krwi po zastrzyku, testy bledną. Dlatego mówi się, żeby po ovitrelle nie robić już testów owulacyjnych. Osobiście jestem przypadkiem że po zastrzykach miałam natężenie 0,8, ale mój organizm miał gdzieś zastrzyk i robił sobie swoje piki LH kilka dni później.
Chciałabym zaznaczyć też, że nie każdy wzrost LH przed okresem to ciąża, bo LH może wzrosnąć niezależnie od ciąży. U wielu dziewczyn ratio na owulakach rosło przed miesiączką, kreski były ciemne, a ciąży z tego nie było. Ba, przy ciąży stężenie HCH z początku było na tyle niskie, że owulaki były bez szału i szybciej się dopatrzył człowiek cienia na ciążowym.
siesiepy lubi tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Ja ostatnio pik miałam ok. 14:30, a ból miałam wieczorem 😉Agi96 wrote:Dziewczyny, a jak obserwujecie u siebie owulacje to kiedy zazwyczaj macie taki ból sugerujący pęknięcie tego pęcherzyka? Tak się zastanawiam bo wg testów owulacyjnych i objawów wyszło mi, że owulacja była z niedzieli na poniedziałek w nocy/w poniedziałek. A wczoraj pod wieczór tak mnie napierdzielał ten janik który bolał mnie na owulację, że masakra. Jakieś dobre 3h takie kłucie i ciągnięcie w dół mocne. I zastanawiam się czy możliwe, że ta owulacja była później niż założyłam? Dr chat gpt mówi, że normalny jest ból 1-4 dni po owulacji, ale wolę was zapytać co mówią doświadczenia 😄
Agi96 lubi tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Dzięki dziewczyny 😊 będę się sugerować jednak śluzem, bo on ewidentnie sugerował owulację w okolicy poniedziałku a nie teraz i uznam to za pracę ciałka żółtego a nie przesunięta owulację, bo zwariuję 😄
Angel93 lubi tę wiadomość
29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Tarczyca ✅
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Udało się przywrócić wizytę 💪 nie wiem jak ja to wszystko z nim wytrzymam. Gorzej niż z dzieckiem jest z nim. Ze mną w sumie też ale to dlatego że od początku starań mam wrażenie że dla niego drugie dziecko jest niepotrzebne i to tylko problem, a swoim zachowaniem teraz gdy problem jednak jakiś jest wyraźnie mi to pokazuje.
Robota wokół domu ważniejsza niż pójście do lekarza i konsultacja wyników.
Jedno dobre że zadzwoniłam o ta wizytę bo przynajmniej wiem do kogo idziemy i mogę poczytać 🤣
Kompotlinka, Blond27, Iskierka ✨, Kleo10, Angel93, Kathrine32, dzydzy lubią tę wiadomość
-
Byłam u lekarza. W macicy widział pęcherzyk 3mm, mowi ze beta jest taka srednia, w sensie szanse sa 50/50. Dzisiaj zrobilam bete i kazal w niedzielę. W poniedziałek ma do mmnie zadzwonić i omówić wyniki.Czarna.Basia wrote:Mania daj znać po wizycie co powiedział lekarz. Myślę, że mimo wszystko warto zbadać poziom progesteronu.🍀❤️
Blond27, Iskierka ✨, Kathrine32 lubią tę wiadomość
-
Takatam wrote:Też wlasnie na koniec kwietnia wizyta, monitoringu tam nie mialam ale mam nadzieje ze na kolejnej wizycie umówimy sie na stymulacje i inseminacje. Do dr Szydłowskiej chodzisz tak?

Tak, moją prowadzącą jest dr Szydłowska, ale na monitoring albo kontrole np. po CP chodziłam też do dr Nawrockiej.28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
Beta zawsze może odbić , trzymam mocno za Was kciuki 🩷Mania999 wrote:Byłam u lekarza. W macicy widział pęcherzyk 3mm, mowi ze beta jest taka srednia, w sensie szanse sa 50/50. Dzisiaj zrobilam bete i kazal w niedzielę. W poniedziałek ma do mmnie zadzwonić i omówić wyniki.