Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Kłot ty zostaw te testy owulacyjne w spokoju. A jak mąż jest taki pewny ich skuteczności to niech sam codziennie sika na pasek, wcale bym się nie zdziwiła jakby i jemu wyszła owulacja, bo te testy tak właśnie sa "skuteczne" :p Kochajcie się po prostu codziennie, co dwa lub 3 dni jak macie akurat mozliwosc, a jam musicie planować spotkania to tylko monitoring na usg ma sens. Aha, i jakbyście mieli takie planowane na owulacje spotkanie po tygodniu lub więcej abstynencji, to mąż niech zadba o siebie sam na 2-3 dni przed tym spotkaniem, aby nastąpiła zmiana warty
Anuśla, kłot, Selina lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:Kłot ty zostaw te testy owulacyjne w spokoju. A jak mąż jest taki pewny ich skuteczności to niech sam codziennie sika na pasek, wcale bym się nie zdziwiła jakby i jemu wyszła owulacja, bo te testy tak właśnie sa "skuteczne" :p Kochajcie się po prostu codziennie, co dwa lub 3 dni jak macie akurat mozliwosc, a jam musicie planować spotkania to tylko monitoring na usg ma sens. Aha, i jakbyście mieli takie planowane na owulacje spotkanie po tygodniu lub więcej abstynencji, to mąż niech zadba o siebie sam na 2-3 dni przed tym spotkaniem, aby nastąpiła zmiana warty
Ja jadę do niego w dniach 9-11dc później widzimy się w 12 dc i później na weekend niestety wybiera się na kawalerski i dopiero w niedzielę go mam ale pewnie nie skorzystam
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Jak tam piąteczek, dziewuszki? Ja sobie popijam czerwone winko zajadając się migdałami:) Jestem pozytywnie naładowana energią po wizycie u gina, jedziemy jeszcze w środę i jeśli wszystko będzie ok, w piątek inseminacja! Cieszę się jakbym już była w ciąży hehe
tym_janek, Agnessa, Allende, Selina lubią tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Anuśla, trzymam kciuki za inseminacje i gratuluje pozytywnego podejscia do twmatu
Kłot, mam nadzieje, że w tym cyklu u Was zaskoczyPamiętaj abyś się też dobrze bawiła
Kobiecy orgazm bardzo sprzyja zapłodnieniu
Ja już po rodzinnych uroczystościach, nawet nie było tak źle, na samym pogrzebie nikt sie nie wyrwal z gratulacjami. Za to na stypie, od deseru juz bylo swietowanie malucha. Więc fajnie. Oczywiście dostałam kilka cennych rad i duzo "cennych" radNo a teraz wszyscy czekają na wtorek i wiadomość co do płci
Brzuszek mi przez noc urosl, bo spodbie co wczoraj mi spadaly to dzis ledwo dopielam i nawet mama przyuwazyla, ze juz widac dzis, a wczoraj jeszcze nic a nic. Zaskoczylo mnie to, myslalam, ze to jakos tak bardziej plynnie przebiega a tu prosze.
Allende lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Jak tam piąteczek, dziewuszki? Ja sobie popijam czerwone winko zajadając się migdałami:) Jestem pozytywnie naładowana energią po wizycie u gina, jedziemy jeszcze w środę i jeśli wszystko będzie ok, w piątek inseminacja! Cieszę się jakbym już była w ciąży hehe
cieszę się bardzo! Trzymam kciuki za najbliższą wizytę i później za IUI
Anuśla, tym_janek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTym_janek cieszę się, że wszystko dobrze przebiegło
a co do brzuszka, to jest bardzo indywidualna sprawa, widocznie u Ciebie wyskoczył" nagle
Moja znajoma do 6 miesiąca nie miała W OGÓLE brzucha
i nagle bęc i piłeczka
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Powodzenia z inseminacja!!!
Selina a ty ktory juz dzien po ? Kiedy bedziesz testowac?
Mnie nawiedzila dzis @ wiec zaczynam nowy cykl. Nawet nie zalamalam sie chociaz wyjatkowo w niego wierzylam. Kupilismy bilety do Lizbony na 3 dnitakze sie ciesze. Najblizsze dni plodne bede miala w dreznie a potem w lizbonie
Selina, tym_janek, Anuśla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKuzmoni świetne plany na płodzenie
na pewno będzie mniejsza spina jak będziecie na urlopie
Ja testuje chyba w środę/czwartek, jestem 8dp IUI i chyba tyle samo po owu, choć ciężko powiedzieć kiedy była jednak miałam zastrzyk, to chyba tego samego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 18:43
-
nick nieaktualnyW srode koncze 1 opakowanie dupka, ale mam go brac niby do piatku (12dni), jednak chyba w srode pojade juz sprawdzic bete.
Dzis siknelam na test (10dp ovitrelle) i juz go nie ma, bo jest 1 kreska. Obawiam sie, ze ta 1 kreska bedzie tez za 3dniim blizej tego dnia tym bardziej trace nadzieje
Ponoc sie czuje, ze sie jest w ciazy podswiadomie, czyz nie? Ja sie dzis rano obudzilam i poczulam, ze w niej nie jestem... -
nick nieaktualnyW srode koncze 1 opakowanie dupka, ale mam go brac niby do piatku (12dni), jednak chyba w srode pojade juz sprawdzic bete.
Dzis siknelam na test (10dp ovitrelle) i juz go nie ma, bo jest 1 kreska. Obawiam sie, ze ta 1 kreska bedzie tez za 3dniim blizej tego dnia tym bardziej trace nadzieje
Ponoc sie czuje, ze sie jest w ciazy podswiadomie, czyz nie? Ja sie dzis rano obudzilam i poczulam, ze w niej nie jestem... -
Nie przesadzałabym z tym czuciem
jeszcze wszystko się może zdarzyć.
Ja jutro podglądam sytuacje. Ze względu, że @ przyszła w tym miesiącu wcześniej a ja byłam na urlopie, ten cykl jest naturalny i mamy poobserwować endometrium, bo w tym momencie w nim lekarz upatruje niepowodzenia.
W 9dc było tylko 5mm, pęcherzyk już 14mm. Jak jutro będzie ok, to mam spróbować w końcu z ovitrelle, jak będzie nadal cienki/nie trojlinijne, to leczymy to -> antybiotyk na ewentualne bakterie niewykrywalne przez wymazy a upośledzające endo.
Znowu mam jakiś spadek formy psychicznej a słońce na zewnątrz chyba powinno nastrajać bardziej optymistycznie?
Tym_janek, wybrałaś już lekarza, czy jeszcze chodzisz do kliniki? -
Selina wrote:W srode koncze 1 opakowanie dupka, ale mam go brac niby do piatku (12dni), jednak chyba w srode pojade juz sprawdzic bete.
Ponoc sie czuje, ze sie jest w ciazy podswiadomie, czyz nie? Ja sie dzis rano obudzilam i poczulam, ze w niej nie jestem...
Ja się w ogóle nie czułam w ciąży, ani świadomie, ani podświadomie. Wręcz byłam pewna, że nie jestem i upiłam się shotami w przeddzień spodziewanej @ :p Za 3 dni może wyjść też 1 kreska, ale to może być po prostu za wcześnie. Kiedy betę robisz, w piątek?👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Selina wrote:W srode koncze 1 opakowanie dupka, ale mam go brac niby do piatku (12dni), jednak chyba w srode pojade juz sprawdzic bete.
Ponoc sie czuje, ze sie jest w ciazy podswiadomie, czyz nie? Ja sie dzis rano obudzilam i poczulam, ze w niej nie jestem...
Kochana, ja też czuję co miesiąc, że nie jestem w ciąży, więc doskonale rozumiem co czujesz. Ale ostatnio właśnie z tego się zwierzałam mojej przyjaciółce, że w ogóle nie czuję się ciążowo, a ona mnie wysmiała, że przecież na tak wczesnym etapie nic nie czuć. Fakt, kobiety często mówią, że czuły, że są w ciąży, ale mówią to dopiero po tym jak się o niej dowiadują. Może to działać tak jak u nas jak sobie wkręcamy objawy ciążowe, tak one mogą się doszukiwać różnych rzeczy:)
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualnytym_janek wrote:Ja się w ogóle nie czułam w ciąży, ani świadomie, ani podświadomie. Wręcz byłam pewna, że nie jestem i upiłam się shotami w przeddzień spodziewanej @ :p Za 3 dni może wyjść też 1 kreska, ale to może być po prostu za wcześnie. Kiedy betę robisz, w piątek?
-
nick nieaktualnyAnuśla ja tutaj na forum czytam, że dziewczyny idą zrobić test i czują, że są a ciąży i tak się okazuje. Więc pytam po czym czują? A one że miały ból sutków od kilku dni, ból brzucha i jajników inny niż zawsze i jakieś inne uczucie w pochwie. Ja się nie chcę niczego doszukiwać, bo jakieś pobolewania też mam, nie że nic i oczywiście 1sza myśl, że jestem w ciąży ale zaraz później sobie tłumacze, że to przez dupka...echh masakra z tym
-
Rety, jak ten czas szybko leci. Dopiero co Selina była na IUI a tu już odliczanie testowania
a zawsze myślę sobie, że ho ho ile to czekania na efekty
trzymam kciuki oczywiście, bardzo mocno!!
Jak chodzi o czucie to też słyszałam od wszystkich znajomych, że to się jakoś wie. Takie wewnętrznie czucie chyba? Natomiast jak mowa o takim fizycznym, to ja w tym cyklu już 500 razy bym myślała, że jestem w ciąży gdyby nie to, żenie było
no takie cuda się tam dzieją, że aż jutro chyba podskoczę na podgląd co jest grane. 9 dc a ja już chyba po szczycie śluzu, co zwykle w 9 dc nawet jeszcze dominującego nie było
poza tym kłucie, ciągnięcie, jakieś "pikanie" no naprawdę podejrzewałabym takie objawy, ale no cóż... to nie ten miesiąc. W ogóle nie wiem co czynić bo mi M. prześwietlili na wszystkie strony, cholera jasna! miał badania okresowe i podobno przy rtg klatki piersiowej w ogóle go nie zabezpieczyli!! a chłopaki podobno są bardzo wrażliwe na działanie promieni rtg. Tym_janek mnie pewnie zaraz oświeci?
Selina lubi tę wiadomość