WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot ty zostaw te testy owulacyjne w spokoju. A jak mąż jest taki pewny ich skuteczności to niech sam codziennie sika na pasek, wcale bym się nie zdziwiła jakby i jemu wyszła owulacja, bo te testy tak właśnie sa "skuteczne" :p Kochajcie się po prostu codziennie, co dwa lub 3 dni jak macie akurat mozliwosc, a jam musicie planować spotkania to tylko monitoring na usg ma sens. Aha, i jakbyście mieli takie planowane na owulacje spotkanie po tygodniu lub więcej abstynencji, to mąż niech zadba o siebie sam na 2-3 dni przed tym spotkaniem, aby nastąpiła zmiana warty ;)

Anuśla, kłot, Selina lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mimo że wiem że testy nie pokazują zawsze prawdy lubię jakoś je robić i "kontrolowac" sytuację. Mąż wlasnie odwrotnie. Złości się że wydaje kase na pierdoly :P

• kłot Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Kłot ty zostaw te testy owulacyjne w spokoju. A jak mąż jest taki pewny ich skuteczności to niech sam codziennie sika na pasek, wcale bym się nie zdziwiła jakby i jemu wyszła owulacja, bo te testy tak właśnie sa "skuteczne" :p Kochajcie się po prostu codziennie, co dwa lub 3 dni jak macie akurat mozliwosc, a jam musicie planować spotkania to tylko monitoring na usg ma sens. Aha, i jakbyście mieli takie planowane na owulacje spotkanie po tygodniu lub więcej abstynencji, to mąż niech zadba o siebie sam na 2-3 dni przed tym spotkaniem, aby nastąpiła zmiana warty ;)
    hehe z tym zadbaniem o siebie to wiem że nie ma problemu, sam przyznaje się, że musiał sobie "ulżyć" :P Ja jadę do niego w dniach 9-11dc później widzimy się w 12 dc i później na weekend niestety wybiera się na kawalerski i dopiero w niedzielę go mam ale pewnie nie skorzystam :(

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam piąteczek, dziewuszki? Ja sobie popijam czerwone winko zajadając się migdałami:) Jestem pozytywnie naładowana energią po wizycie u gina, jedziemy jeszcze w środę i jeśli wszystko będzie ok, w piątek inseminacja! Cieszę się jakbym już była w ciąży hehe

tym_janek, Agnessa, Allende, Selina lubią tę wiadomość

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - naturals
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla, trzymam kciuki za inseminacje i gratuluje pozytywnego podejscia do twmatu ;)

Kłot, mam nadzieje, że w tym cyklu u Was zaskoczy :) Pamiętaj abyś się też dobrze bawiła ;) Kobiecy orgazm bardzo sprzyja zapłodnieniu ;)

Ja już po rodzinnych uroczystościach, nawet nie było tak źle, na samym pogrzebie nikt sie nie wyrwal z gratulacjami. Za to na stypie, od deseru juz bylo swietowanie malucha. Więc fajnie. Oczywiście dostałam kilka cennych rad i duzo "cennych" rad ;) No a teraz wszyscy czekają na wtorek i wiadomość co do płci :) Brzuszek mi przez noc urosl, bo spodbie co wczoraj mi spadaly to dzis ledwo dopielam i nawet mama przyuwazyla, ze juz widac dzis, a wczoraj jeszcze nic a nic. Zaskoczylo mnie to, myslalam, ze to jakos tak bardziej plynnie przebiega a tu prosze.

Allende lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Jak tam piąteczek, dziewuszki? Ja sobie popijam czerwone winko zajadając się migdałami:) Jestem pozytywnie naładowana energią po wizycie u gina, jedziemy jeszcze w środę i jeśli wszystko będzie ok, w piątek inseminacja! Cieszę się jakbym już była w ciąży hehe
    Miałam to samo w tym cyklu :D cieszę się bardzo! Trzymam kciuki za najbliższą wizytę i później za IUI :)

Anuśla, tym_janek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek cieszę się, że wszystko dobrze przebiegło :) a co do brzuszka, to jest bardzo indywidualna sprawa, widocznie u Ciebie wyskoczył" nagle ;) Moja znajoma do 6 miesiąca nie miała W OGÓLE brzucha :P i nagle bęc i piłeczka :)

tym_janek lubi tę wiadomość

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia z inseminacja!!!
    Selina a ty ktory juz dzien po ? Kiedy bedziesz testowac?

Mnie nawiedzila dzis @ wiec zaczynam nowy cykl. Nawet nie zalamalam sie chociaz wyjatkowo w niego wierzylam. Kupilismy bilety do Lizbony na 3 dni :P takze sie ciesze. Najblizsze dni plodne bede miala w dreznie a potem w lizbonie :D

Selina, tym_janek, Anuśla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzmoni świetne plany na płodzenie :P na pewno będzie mniejsza spina jak będziecie na urlopie
    Ja testuje chyba w środę/czwartek, jestem 8dp IUI i chyba tyle samo po owu, choć ciężko powiedzieć kiedy była jednak miałam zastrzyk, to chyba tego samego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 18:43

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, ale jak zdecydujesz czy środa czy czwartek to daj znać, bo my tu oszalejemy odświeżając forum co 10 min przez 2 dni ;)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie dawaj znac. Trzymam mocno kcuki!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W srode koncze 1 opakowanie dupka, ale mam go brac niby do piatku (12dni), jednak chyba w srode pojade juz sprawdzic bete.
    Dzis siknelam na test (10dp ovitrelle) i juz go nie ma, bo jest 1 kreska. Obawiam sie, ze ta 1 kreska bedzie tez za 3dni :/ im blizej tego dnia tym bardziej trace nadzieje
    Ponoc sie czuje, ze sie jest w ciazy podswiadomie, czyz nie? Ja sie dzis rano obudzilam i poczulam, ze w niej nie jestem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W srode koncze 1 opakowanie dupka, ale mam go brac niby do piatku (12dni), jednak chyba w srode pojade juz sprawdzic bete.
    Dzis siknelam na test (10dp ovitrelle) i juz go nie ma, bo jest 1 kreska. Obawiam sie, ze ta 1 kreska bedzie tez za 3dni :/ im blizej tego dnia tym bardziej trace nadzieje
    Ponoc sie czuje, ze sie jest w ciazy podswiadomie, czyz nie? Ja sie dzis rano obudzilam i poczulam, ze w niej nie jestem...

• Agnessa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przesadzałabym z tym czuciem :) jeszcze wszystko się może zdarzyć.

Ja jutro podglądam sytuacje. Ze względu, że @ przyszła w tym miesiącu wcześniej a ja byłam na urlopie, ten cykl jest naturalny i mamy poobserwować endometrium, bo w tym momencie w nim lekarz upatruje niepowodzenia.
    W 9dc było tylko 5mm, pęcherzyk już 14mm. Jak jutro będzie ok, to mam spróbować w końcu z ovitrelle, jak będzie nadal cienki/nie trojlinijne, to leczymy to -> antybiotyk na ewentualne bakterie niewykrywalne przez wymazy a upośledzające endo.
    Znowu mam jakiś spadek formy psychicznej a słońce na zewnątrz chyba powinno nastrajać bardziej optymistycznie?

Tym_janek, wybrałaś już lekarza, czy jeszcze chodzisz do kliniki?

8p3os65geldj0vib.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

Ja się w ogóle nie czułam w ciąży, ani świadomie, ani podświadomie. Wręcz byłam pewna, że nie jestem i upiłam się shotami w przeddzień spodziewanej @ :p Za 3 dni może wyjść też 1 kreska, ale to może być po prostu za wcześnie. Kiedy betę robisz, w piątek?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, już wybrałam. Finalnie stanęło na Pani Totko. Na drugiej wizycie już znalazłyśmy wspólny język, więc dziwne pierwsze wrażenie poszło w niepamięć.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

Kochana, ja też czuję co miesiąc, że nie jestem w ciąży, więc doskonale rozumiem co czujesz. Ale ostatnio właśnie z tego się zwierzałam mojej przyjaciółce, że w ogóle nie czuję się ciążowo, a ona mnie wysmiała, że przecież na tak wczesnym etapie nic nie czuć. Fakt, kobiety często mówią, że czuły, że są w ciąży, ale mówią to dopiero po tym jak się o niej dowiadują. Może to działać tak jak u nas jak sobie wkręcamy objawy ciążowe, tak one mogą się doszukiwać różnych rzeczy:)

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - naturals
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Ja się w ogóle nie czułam w ciąży, ani świadomie, ani podświadomie. Wręcz byłam pewna, że nie jestem i upiłam się shotami w przeddzień spodziewanej @ :p Za 3 dni może wyjść też 1 kreska, ale to może być po prostu za wcześnie. Kiedy betę robisz, w piątek?
    Betę kazała mi dr zrobić w piątek, ale to będzie 14dp IUI i 16dp ovitrelle, więc myślę, że w środę mogę iść już ją zbadać i powinna być już prawidłowa. Testom ufać nie będę

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla ja tutaj na forum czytam, że dziewczyny idą zrobić test i czują, że są a ciąży i tak się okazuje. Więc pytam po czym czują? A one że miały ból sutków od kilku dni, ból brzucha i jajników inny niż zawsze i jakieś inne uczucie w pochwie. Ja się nie chcę niczego doszukiwać, bo jakieś pobolewania też mam, nie że nic i oczywiście 1sza myśl, że jestem w ciąży ale zaraz później sobie tłumacze, że to przez dupka...echh masakra z tym ;)

• Allende Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, jak ten czas szybko leci. Dopiero co Selina była na IUI a tu już odliczanie testowania :) a zawsze myślę sobie, że ho ho ile to czekania na efekty :) trzymam kciuki oczywiście, bardzo mocno!!

Jak chodzi o czucie to też słyszałam od wszystkich znajomych, że to się jakoś wie. Takie wewnętrznie czucie chyba? Natomiast jak mowa o takim fizycznym, to ja w tym cyklu już 500 razy bym myślała, że jestem w ciąży gdyby nie to, że <3 nie było :D no takie cuda się tam dzieją, że aż jutro chyba podskoczę na podgląd co jest grane. 9 dc a ja już chyba po szczycie śluzu, co zwykle w 9 dc nawet jeszcze dominującego nie było :/ poza tym kłucie, ciągnięcie, jakieś "pikanie" no naprawdę podejrzewałabym takie objawy, ale no cóż... to nie ten miesiąc. W ogóle nie wiem co czynić bo mi M. prześwietlili na wszystkie strony, cholera jasna! miał badania okresowe i podobno przy rtg klatki piersiowej w ogóle go nie zabezpieczyli!! a chłopaki podobno są bardzo wrażliwe na działanie promieni rtg. Tym_janek mnie pewnie zaraz oświeci? :)

Selina lubi tę wiadomość

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ