X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • kłot Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że mimo przykrej sytuacji z dziadkiem wiele osób jednak będzie chciało Ci pogratulować i wtedy po protu podziękuj.
    Dzisiaj jakiś smutek większy mnie ogarnął, piękna pogoda, mnóstwo dziewczyn z brzuchami a jeszcze więcej z wózkami. Tak bardzo chciałabym też pospacerować sobie teraz z brzucholem lub wózkiem :(

tym_janek lubi tę wiadomość

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno beda teez gratulacje. Pewnie ciezko sie cieszyc w tak smutnej chwili ale jednak radosc z nowego zycia jest!!
    Dziewczyny czy macie jakieś polecane leki na alergie? Teoretycznie staraczki nic nie powinny brac ale ja umieram :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzmoni niestety nigdy nic nie zazywalam :/ więc nie polecę

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek bardzo mi przykro,pamietam jak o tym pisalas.Mysle ze Twoim rodzicom a i Tobie bedzie to łatwiej zniesc bo jest w Tobie nowe zycie.Moj kuzyn gdy byl na pogrzebie dziadka dostal telefon od zony ze trzeba na porodówke jechac i na stypie juz wszyscy swietowali nowe zycie.

tym_janek lubi tę wiadomość

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • kłot Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4d04d5b2c697079bgen.jpg
    6d9a1ad4a0f0cb96gen.jpg
    myslicie ze owulacja za rogiem? Nigdy mi testy owu nie wychodziły...czasem wychodziły 2 kreski prawie takie same ale nigdy takie same. Dziwne bo dopiero mam 3dc. Ostatnio już w 12 dc było po owulacji to może znowu będzie jakoś wcześniej niż bym się miał a spodziewać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 14:54

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot faktycznie dziwne, że test owu już coś pokazał. Czasem testy owu pokazują ciążę, także ten ;) ja tam cały czas czuję że Ty nie miałaś @ tylko plamienie (to nic że była żywa krew)
    Czemu w ogóle robiłaś już w 3dc owulaka?

kłot lubi tę wiadomość

• kłot Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Kłot faktycznie dziwne, że test owu już coś pokazał. Czasem testy owu pokazują ciążę, także ten ;) ja tam cały czas czuję że Ty nie miałaś @ tylko plamienie (to nic że była żywa krew)
    Czemu w ogóle robiłaś już w 3dc owulaka?
    Byłabym bardzo szczęśliwa gdyby tak było. Dziś miałam temp 37,02 stopni rano ale jestem też lekko przeziębiona. Gardło pobolewa i katar mam. Robię te testy bo właśnie w późniejszych dniach nie wychodziły. Ale kiedyś jak byłam na usg w 9dc to był pęcherzyk 18mm na lewym jajniku a niby teraz powinna mi wypaść owulacja na lewy jamnik bo zauważyłam że mam naprzemiennie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 22:14

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Klot robiłaś w ogóle test ciążowy??:) wg mnie za wcześnie na owu, ale w sumie każdy cykl jest inny ;)

• kłot Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 tak robiłam w 26dc a @ dostałam w 29dc. i w 26dc negatyw, nawet nie było cienia cienia :(
    Mąż dopiero będzie w piątek i od razu działamy, mam nadzieję, że nie będzie za późno ale byłoby to mega dziwne gdybym miała tak wcześnie owu, chociaż wytłumaczalne dlaczego nam się do tej pory nie udawało :P Jutro powtórzę test

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 20:40

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj Kilka razy dziennie. Ja jak robiłam 3 to różniły się kreski od siebie.

• Allende Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

pooddychałam sobie trochę morskim powietrzem i już jestem. Kogoś tu widzę poniosło, dobrze że mnie akurat nie było bo napisałabym co o tym myślę. Dziś mam to już w nosie, ale wczoraj skoczyła mi prolaktyna jak to czytałam :P

Tym_janku przykro mi bardzo. To pewnie ten dziadek, którym się miałaś opiekować... Trzymaj się dzielnie!
    p.s. że obstawiam chłopca to już wiesz ;)

Kłot, po Twoim opisie, nasze @ wyglądają identycznie. Też trwa 1 - 1,5 dnia i obskakuję na samych wkładkach. Jedyne co się zmieniło w ostatnim czasie, to że boli w pierwszym dniu jak pieron, ale leci nadal jak kot napłakał. Przy czym teraz endo było 9,5 mm więc to chyba jednak nie ma przełożenia na intensywność @, a zawsze myślałam, że ma. Co do testów owu, ja nadal uważam, że nie można im ufać. Ale byłoby jajo, jakbyś miała tak wcześnie :)

Kuzmoni, ja kiedyś całymi latami faszerowałam się tabletkami na alergię, ale już przestałam. Pomagał chyba najbardziej Telfast, nie usypiał przy okazji.

Selina, jak się tam czujesz? może jakoś "inaczej"? :)

kłot, tym_janek lubią tę wiadomość

• kłot Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba spróbuje kilka razy dziennie. Dziś było o godz 14. Też słyszałam że nie można za bardzo w te testy wierzyć ale mój M cały czas mi mówi żebym te testy robiła i nie przemawiają do niego argumenty ze te testy mogą mówić nieprawdę -.- facet jest podobno prosto skonstruowany i chyba dlatego uważa że takie testy to muszą działać i mówić prawdę eh...

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot tak naprawde tylko monit da Ci gwarancje kiedy jest owu. Testy moga klamac i bedziecie sie tak z nimi bujac jeszcze jakis czas probujac sie wstrzelic a moze wlasnie robicie to w zle dni.

Allende o to to :D mnie tez od razu skoczyla prolaktyna jak to czytałam ;) a denerwowac sie kurde teraz nie moge (zadna z nas nie powinna) ;> no ale przeciez trzeba sobie na kims ulzyc i wypisac frustracje nie umiejac przy tym czytac ze zrozumieniem...
    Super, ze sobie odpoczelas :) Ja czekam na majowke, bo jedziemy ze znajomymi w Bieszczady :D nie moge sie juz doczekac. Co do mojego samopoczucia to roznie, ale czuje sie dobrze ogolnie teraz. Na poczatku zmiana dawkowania lekow i troche nowosci i chodziłam do tylu jak trzasnieta :/ Za wczesnie na jakiekolwiek objawy, bo to raptem 5dpo Obawiam sie tylko, ze za tydzien piersi nadal beda flaki wcale nie bolesne i juz bede przewidywala czarny scenariusz ;]

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis testowałam w 12 dpo i niestety negatyw. A naprawdę liczyłam jakoś nas ten cykl :(:(

Co do majowki my wybieramy się do Drezna i Misni. Będę miała wtedy dni płodne prawdopodobnie wiec moze powietrze nam pomoże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 07:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzmoni przykro mi :( który to cs?
    Fajna majówka Ci się zapowiada, zazdro :) nie byłam tam nigdy

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualny jest 12 cyklem starań. Niedługo pewnie rozpoczne 13 i wg gina przygotowania do inseminacji. W sensie będę miała te wymazy na bakterie robione. Je potem jeśli kolejna @ dostane to Maz powtarza badanie nasienia. Jeśli mu się wyniki nie poprawia będę robiła drożność. Taki jest wstępnie plan. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Aktualny jest 12 cyklem starań. Niedługo pewnie rozpoczne 13 i wg gina przygotowania do inseminacji. W sensie będę miała te wymazy na bakterie robione. Je potem jeśli kolejna @ dostane to Maz powtarza badanie nasienia. Jeśli mu się wyniki nie poprawia będę robiła drożność. Taki jest wstępnie plan. :(
    Ale kochana bez sensu teraz robić badania pod IUI jak do niej jeszcze kilka miesięcy-z tego co zrozumiałam, bo dopiero po drożności masz mieć IUI? Na pewno tak, tak by było sensownie. Badania do IUI są ważne tylko pół roku a czasem są potrzebne 3-4 próby, więc sama widzisz że jak coś, to później (oby nie) musiałabyś te badania znów powtarzać. To trochę bez sensu, bo kosztują z 600zl łącznie :/

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale przed i tak muszę to zrobić, potem drożność wiec raczej pokolei. Gdyby wyszlt bakterie to muszę wyleczyć to najpierw. Mnie się wydaje to dosyć sensowne??

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    No ale przed i tak muszę to zrobić, potem drożność wiec raczej pokolei. Gdyby wyszlt bakterie to muszę wyleczyć to najpierw. Mnie się wydaje to dosyć sensowne??
    Aaa posiewy tak, oczywiście :) do hsg konieczne. Do IUI robi się jeszcze wirusologie z krwi

kuzmoni1 lubi tę wiadomość

• kłot Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzmoni1 przykro mi :( Oby kolejny był szczęśliwy. Wytrwałości !
    Ja dziś zrobiłam test owulacyjny i był tylko cień testowej kreski więc już totalnie nie wiem jak te testy działają... Dziś już zdecydowanie mam tylko plamienie, w sumie w tym cyklu miałam 3 dni krwawienia więc lepiej niż w poprzednich (1,5-2 dni) więc mam nadzieję, że wszystko się łatnie w końcu normuje. We wtorek wybieram się do gina.

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ