Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnuśla no i super! Cieszę się że wszystko dobrze poszło A masz parametry nasienia z IUI? Było na nie pękniętych pęcherzykach? Trzymam kciuki kiedy masz testować?
Kuzmoni rozumiem to że duży pęcherzyk nie znaczy że źle. Możesz zawsze zbadać estradiol tak z dzień przed owu kiedy się spodziewasz -
Tak mam parametry ale teraz jedziemy do tesciow na weekend wiec nie wzielam ale jesli chodzi o ruch to bylo w a b c d w granicach 25-35% i gin powiedzial ze bylo 70 %dobrych plemnikow i pytal sie mojego co on tam lyka haha.I ilosc 34 mln ale to rozumiem ze jest ilosc ktora zostala po odwirowaniu?Nadal jest to dla mnie czarna magia.A jak bylo u was?Ovitrelle mialam w czwartek wiec teoretycznie owulka po 36 godz,nie wiem czy pekly bo nie mialam usg,czytalam ze jedni lekarze je robia drudzy nie.Nie wiem czy to dobrze czy zle.Oprocz tego od dzisiaj mam brac jakis progesteron mikronizowany,estrofem i lutke.Strasznie mnie teraz napieprzaja jajniki,pewnie jest owulka.
Tak z innej beczki dziewczyny polecicie jakis lekki podklad na lato,do skory suchej?
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Aha mam w zaleceniach bete po 18 dniach.No na pewno wytrzymam do tego czasu dobre sobie
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Anuśla, ja też na tych wynikach się nie znam... My robiliśmy chyba jakies podstawowe badania a widze że większość par rozszerzone.
Ja polecam Yonelle CC Najlepszy z najlepszych ! 2w1 - krem pielęgnujący, super nawilża i działa przeciwzmarszczkowo i nadaje równomierny koloryt skórze. Nie jest jakiś super kryjący ale ja np w ogóle już podkładu nie używam, tylko nadkładam korektor pod oczy.
Mój M wyjechał dzisiaj na kawalerski na weekend, ale wczoraj wyszedł mi "prawie" pozytywny test owu i dzisiaj o 5 mój M przebudził mnie na Mam nadzieję, że jeszcze powtórzymy jutro. Byłoby super gdybym nie musiała robić HSG, na razie się jeszcze nie wybieram do szpitala... Mam wesele 12 maja a na 13 planowana @. Chyba będę testować 11 żeby wiedzieć czy mogę balować na weselu...To będzie ok 13dpo - myślicie że już będzie można zatestować?Anuśla lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
https://zapodaj.net/images/3fdf567bd54a1.jpg
Dzisiaj chyba pierwszy raz wyszedł mi tak piękny test owu! Wysłałam mojemu to powiedział, że musimy jutro powtórzyć Jesli taki test wyjdzie pozytyw to najlepiej po nim współżyć, czy może coś z tego być jesli były przed testem i w dniu testu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 17:29
Dziwna lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Zasadniczo plemniki mogą żyć w organizmie kobiety od 48h do nawet 5 dni. Test wskazuje na wzrost LH, który najcześniej wypada dzien przed owulacja. Ale nie gwarantuje on, ze ta owulacja bedzie.
Zasadniczo nie ma co gdybac kiedy ma wiekszy lub mniejszy sens, uprawiajcie seks jak macie czas i ochote i tylekłot lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Allende, ja mialam czasem rozowy sluz jak mi jakies naczynko peklo. Wiem, ze naczynko bo zazwyczaj tez wtedy czesto mi krew z nosa leciala, wiec oslabienie naczyn musialo byc
Moze u ciebie tez jakies naczynko poszloWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 23:18
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
kłot wrote:Anuśla, ja też na tych wynikach się nie znam... My robiliśmy chyba jakies podstawowe badania a widze że większość par rozszerzone.
Ja polecam Yonelle CC Najlepszy z najlepszych ! 2w1 - krem pielęgnujący, super nawilża i działa przeciwzmarszczkowo i nadaje równomierny koloryt skórze. Nie jest jakiś super kryjący ale ja np w ogóle już podkładu nie używam, tylko nadkładam korektor pod oczy.
Mój M wyjechał dzisiaj na kawalerski na weekend, ale wczoraj wyszedł mi "prawie" pozytywny test owu i dzisiaj o 5 mój M przebudził mnie na Mam nadzieję, że jeszcze powtórzymy jutro. Byłoby super gdybym nie musiała robić HSG, na razie się jeszcze nie wybieram do szpitala... Mam wesele 12 maja a na 13 planowana @. Chyba będę testować 11 żeby wiedzieć czy mogę balować na weselu...To będzie ok 13dpo - myślicie że już będzie można zatestować?
Oo dzięki kupię sobie. Co do testu to rzeczywiście ładny pozytyw, ale czy aby na pewno po Twoich ostatnich rozterkach chcecie sobie zafundować kolejna presję?tym_janek lubi tę wiadomość
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyAllende wrote:różowy śluz... tego jeszcze nie było nie rozumiem. Piersi bolą, czyli progesteron wysoki.
Kłot widzę uparciuszek z tymi testami lh
Selina i jak? testowałaś??
Szczerze...jestem trochę podpita. Ledwo zipie, bo to był okropny dzień. Dostalismt wiadomość, że mój wujek nie żyje taki naprawdę super wujek. Chorował na raka, ale od diagnozy do dnia dzisiejszego to jakieś 3-4 miesiące były, coś okropnego. Pisze to i nie dociera to do mnie, że już go z nami nie ma. Ta majówka będzie moja najsmutniejszą -
Selina bardzo mi przykro. Wiem co czujesz,też kilka lat temu straciłam ukochanego wujka i do tej pory nie wierzę że go nie ma.Zycie jest niesprawiedliwe.Trzymaj się.
Selina lubi tę wiadomość
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Robię te testy z czystej ciekawości, dlatego, że ostatnio w 12dc bylo już po owulacji a teraz gin twierdził, że będzie w ok 13-14 dc i chciałam sprawdzić czy to się potwierdzi na testach. A że wyszedł tak pozytywny to ciężko mi było się nie pochwalić mężowi, bo nigdy taki test mi nie wyszedł... Wiem, że powinnam się powstrzymać od mówienia o tym ale tak ciężko Nie zmuszam go do niczego, tylko informuję. Sam proponuje teraz seks, wiem, że zależy mu na potomku, mimo tego, że mówił, że nie
Selina, bardzo mi przykro
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Ile my musimy przejść... to już drugi pogrzeb w naszej "staraczkowej rodzinie" Selina współczuję, wiem, że takie wiadomości że tak powiem na dokładkę (bo przecież już swoje smuteczki miałaś) dobijają na maksa.
tym_janek a o którym naczynku mówisz? chyba mi wyobraźnia zastrajkowała.
-
Jakimkolwiek w pochwie, szyjce albo macicy. To wszystko uslane jest malutkimi naczynkami tzw. Naczynia wlosowate. No i jak sa oslabione, a progesteron nie pomaga bo je dodatkowo poszerza, to czasem cos pęknie sobie i podbarwi sluz
Selina, bardzo mi przykro. Wiem co czujesz doskonale. Mój dziadek też zmarł to 4 mc walki z guzem Wiem, ze to marne pocieszenie, ale z czasem jest łatwiej.Allende lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Zaczynam pierwszy cykl starań. Jestem po wlewie z intralipidu teraz czekam na wyniki kontrolne. I będziemy czekać na cud jeśli nam się uda zajsc a przede wszystkim wytrwać do końca ciąży. Wraz z nowym cyklem rozpoczelam nowenne pompejanska mam nadzieję że wytrwam w tym.
tym_janek, kłot lubią tę wiadomość
Wszystko ma swój czas... -
Mam pytanie do Was dziewczynki. Jeśli mam dziś spadek temp do 36,26 stopni a kremowy śluz i jest go mało, to już jest po owulacji i po prostu jakos mi temp szaleje czy jeszcze przed? 2 dni temu wyszedł mi ten pozytywny test owulacyjny...
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
kłot wrote:Mam pytanie do Was dziewczynki. Jeśli mam dziś spadek temp do 36,26 stopni a kremowy śluz i jest go mało, to już jest po owulacji i po prostu jakos mi temp szaleje czy jeszcze przed? 2 dni temu wyszedł mi ten pozytywny test owulacyjny...
Ja na sluz raczej nie zwracalam uwagi.Temperatura spadala mi dopiero przed @.Ale 36.2 to raczej sugeruje oslabienie organizmu.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
"Nie bój się, tylko wierz."