X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Selina, a to nie ten wcześniejszy termin bety? kiedy lekarz kazał testować?
    Jutro, więc beta jest pewna

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Chciałam tylko Wam dać znać, że u mnie beta negatywna :( poszłabym schować się do jakiejś nory
    Może za wcześnie robiłaś? Przykro mi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Może za wcześnie robiłaś? Przykro mi :(
    Dziś 13dp IUI, miałam badać jutro ale nie dałam rady iść jutro. Na pewno jest pewny wynik

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinka przykro mi,nawet nie wiem co Ci napisac.Ale z drugiej strony to dopiero poczatek,można robic do 6 wiec jeszcze macie sporo szans.Tez nie wiem co to scratching.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przewiduje 6 IUI, jak po 4 się nie uda to koniec z tym
    Humor mam lepszy, zjadłam ogromnego burgera i tabliczkę czekolady :P hehe
    Wybieram się też na usg 4D na którym może wyjść wiele nieprawidłowości. Chce iść na to do jednego doktorka ze śląska, który jest też specjalistą laparo i histeroskopii. Czuję, że wszystko będzie dobrze i chyba mam siłę przeć dalej

kuzmoni1, kłot, tym_janek, Agnessa, Anuśla lubią tę wiadomość

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wierzę że wam się uda!! Trzymam mocno kciuki.
    Ja jutro idę do gina i będę mają robione chlamydie i reszte metoda pcr.

Klot Ty mialas to samo. Ile się na wyniki czeka? Bo czytałam żeś nawet 2 tygodnie..

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• kłot Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzmoni1 ja miałam to robione przed świętami i już parę dni po świętach miałam wyniki, a próbki odebrał kurier po świętach więc bardzo szybko. Z tym że ja założyłam sobie kartę w diagnostyce i tam miałam szybciej wynik niż przesłali mi z clinicare

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Agnessa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Wybieram się też na usg 4D na którym może wyjść wiele nieprawidłowości. Chce iść na to do jednego doktorka ze śląska, który jest też specjalistą laparo i histeroskopii. Czuję, że wszystko będzie dobrze i chyba mam siłę przeć dalej

Selina jesteś wielka. Uda się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 12:39

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

8p3os65geldj0vib.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

Jesli tak czujesz to wspaniale!A przerwa w staraniach na pewno dobrze wam zrobi.Ja postanowilam ze jak teraz nam sie nie uda to zajme sie poprawa jakosci naszego zycia malzenskiego,bo ostatnio do mnie doszlo,ze stracilismy pierwsze najpiekniejsze 2 lata po slubie na zamartwianie sie.Jeszcze kiedys bedziemy tesknily za tymi czasami,zobaczycie dziewczyny!

kłot, nick nieaktualny, kuzmoni1, Agnessa lubią tę wiadomość

Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508277452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla dokładnie :) trzeba dbać o to co mamy, bo jak przyjdzie dziecko, to lekko nie będzie a trzeba je wychować we dwoje i e zgodzie :) Mnie wczoraj koleżanka z pracy (która też się dość długo o dzieci starała) powiedziała (wiadomo, nie wiedziała jak mnie pocieszyć a widziała że płaczę), że jeszcze będę miała dość dzieci i będę marzyć żeby się od nich urwać choć na dzień ;) Po części to rozumiem oczywiście, nie powiedziała tego na złość, dlatego cieszmy się tym co jest teraz zamiast żyć tym czego nie ma

Anuśla, kuzmoni1 lubią tę wiadomość

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, przewrotny los. Ja jestem pewna ze jak nam sir kiedys uda, to będę myslala i tym jak łatwo było przed dziecmi, jak można bylo podrozowac daleko nie myslac o tym ze dziecko podroz zle zniesie itp i jak we dwojke wspaniale i spontanicznr decyzje sie pidejmowalo. Wien ze bedzie mi tego brakowac, jednak chcialabym miec dzieci. Nie wyobrazan sobie pozniej zycia bez tego..

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy czas w życiu ma swoje wady i zalety. Ja też, szczególnie pod koniec 1 trym. tesknilam czasem za zyciem sprzed ciazy. Dlaczego? Bo z mdłosciami na miasto nie wyjdziesz, biegajac do wc co 10-15 min kino i teatr tez odpadly, a przy standardowym tętnie ok 90, to spacery tez szybko mecza i zasadniczo nagle sie czlowie czuje jakby byl chory albo stary i z domu sie nie rusza... Teraz z kolei jak zrobilo sie cieplo, mdlosci przeszly, znajomi uzadzaja sobie pikniki na lonie natury i sacza prossecco, a ja mam zakaz przebywania na lonie natury przez alergie, a alkoholu nie bedzie mi dane pic jeszcze dluuuugo. Ale ciesze sie, ze jestem w ciazy i nie zamienilabym tego czasu teraz na inny, ale kazdy etap ma swoje wady i zalety... wiec dziewczyny, poki mozecie to pijcie prossecco, chodzcie do kina i randkujcie ze swoimi mezami podczas romantycznych kolacji przy swiecach ;) a juz za miesiac prosze do mnie dolaczac ;) ja caly czas trzymam kciuki za wszystkie z Was!

kuzmoni1, Agnessa, kłot, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Allende Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, przykro mi ale cieszę się, że się nie łamiesz. Zatestuj jeszcze raz na wszelki wypadek, mimo wszystko :)

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a my jesteśmy coraz bliżej iui. Jestem po badaniach MUCH i czekam na wyniki.
    Miałam przy okazji robione usg i mam już pecherzyk dominujący mas lewym jajniku (14mm) a jestem dopiero w 7dc. jestem w szoku bo generalnie myślałam że owu mam ok 13-15 dc a tu nawet za 2 dni może być ok. W kazdym bądź razie lekarz powiedział mi jedna cenna rzecz o ktorej wcześniej nie pomyslalam. Mianowicie nie powinniśmy z mężem współzyc częściej niż co dwa dni. Skoro u nas jest czynnik męski to codzienne współżycie nie sprzyja a wręcz szkodzi.. Niby logiczne a jakoś nie pomyślałam..
    Takze czekam na wyniki, w między czasie uwodze męża co dwa dni i zobaczymy co ten cykl przyniesie.

Jutro idę do fryzjera, prezent dla siebie s w niedzielę wyjeżdżamy już na majówkę. Takze nie będę zaglądać.
    Trzymam za wszystkich kciuki wy też trzymajcie za mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 18:55

Agnessa lubi tę wiadomość

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i endomrtrum 5 mm to dobrze? W sumie dopiero okres mi się skonczyl...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Selina, przykro mi ale cieszę się, że się nie łamiesz. Zatestuj jeszcze raz na wszelki wypadek, mimo wszystko :)
    To sikne jutro rano, ale to naprawdę formalność, bo beta nie kłamie ;) czuję że @ już jest za rogiem. Pewnie w niedzielę albo poniedziałek dostanę

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzmoni spory pęcherzyk jak na ten dc, ale u mnie też szybko rosły :) w 11dc miewałam 21mm. Endo jak na ten dzień pewnie ok, na pewno o jeszcze podrośnie. Będziesz miała zastrzyk na pęknięcie teraz?
    Kciuki trzymam oczywiście i miłego wypoczynku życzę! :) My wyjeżdżamy dopiero w środę

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po IUI,nie bylo tak strasznie jak myslalam,w sumie nawet humor nam dopisywal.Musze sobie kieliszek wina chlapnac jak bede w domu,na rozluźnienie

kuzmoni1, tym_janek, Agnessa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508277452.png
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusla powiedzenia! ;) mam nadzieję ze pierwszy i szczęśliwy.
    Selina nie będę miala zastrzyku. Póki co nie stymulujemy. Jesli nasienie się poprawiło (okaze się za miesiąc) to wtedy raz będziemy stymulować owulacje i próba naturalna. Jesli się nie poprawi to symulacja i iui.
    Też mi się wydaje że duży pecherzyk. Lekarz mowi ze ok, ze pewnie będę mieć wczesną owulacje i nie ma się czym niepokoic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 21:46

Anuśla lubi tę wiadomość

• Allende Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla, no to kciuki!! :)

Anuśla lubi tę wiadomość

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ