Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • kłot Autorytet
    Postów: 798 910

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dziś lactovaginal bo ostatnio zapomniałam i dostalam już wtedy @. Dzis 13dc, nie czuję nic. Mam bardzo mało śluzu nadal. Czy lactovaginal można bez problemu brać podczas starań i po owu? Myślicie że przez stan zapalny może być problem z zapłodnieniem?

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina buuuu :( wiem jak Ci przykro teraz :( ja trzymam kciuki za Ciebie &&&&

    Ja dzisiaj byłam na konsultacji dzisiaj do laparo i hist i operację mam Uwaga.... 28 grudnia a do szpitala mam się zgłosić 27 a do domu 29. Sylwester u znajomych na spokojnie :)

    Selina lubi tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Selina Autorytet
    Postów: 8930 3421

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Ja kupiłam dziś lactovaginal bo ostatnio zapomniałam i dostalam już wtedy @. Dzis 13dc, nie czuję nic. Mam bardzo mało śluzu nadal. Czy lactovaginal można bez problemu brać podczas starań i po owu? Myślicie że przez stan zapalny może być problem z zapłodnieniem?
    Nie zaleca się go stosować podczas samych starań, bo tak kwaśne środowisko może utrudniać drogę pelmnikom

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 21:25

    kłot lubi tę wiadomość

    Koniec starań
  • Selina Autorytet
    Postów: 8930 3421

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    o nieee Selina :( bardzo mi przykro :( mówiłaś mężowi?
    Tak, mówiłam. Na początku się bardzo ucieszył jak się dowiedział, że się udało po czym posmutniał.
    Oczywiście nie poddajemy się, będziemy walczyć jeszcze bardziej właśnie teraz. Mnie to chyba zmobilizowało, jestem pozytywnie nastawiona, bo już wiem, że mogę być w ciąży. Wierzę, że niebawem się uda :)

    Dziękuję Wam za miłe słowa :*

    Nona, fiorella82 lubią tę wiadomość

    Koniec starań
  • kłot Autorytet
    Postów: 798 910

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to bez sensu z tym lactovaginalem... moze jednak poczekam i zacznę po dniach plodnych... Wtedy można już? nawet gdyby doszło do połączenia się plemnika z komórką jajową?

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Selina Autorytet
    Postów: 8930 3421

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Selina buuuu :( wiem jak Ci przykro teraz :( ja trzymam kciuki za Ciebie &&&&

    Ja dzisiaj byłam na konsultacji dzisiaj do laparo i hist i operację mam Uwaga.... 28 grudnia a do szpitala mam się zgłosić 27 a do domu 29. Sylwester u znajomych na spokojnie :)
    No i super! :) To chyba dobry termin na zabieg prawda? Odpoczniesz sobie po nowym roku będziecie działać.
    Zabieg masz na Ujastku?

    Koniec starań
  • Selina Autorytet
    Postów: 8930 3421

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Kurcze to bez sensu z tym lactovaginalem... moze jednak poczekam i zacznę po dniach plodnych... Wtedy można już? nawet gdyby doszło do połączenia się plemnika z komórką jajową?
    Chyba najpewniej tak z tydzień po owu, sama nie wiem w sumie

    kłot lubi tę wiadomość

    Koniec starań
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    No i super! :) To chyba dobry termin na zabieg prawda? Odpoczniesz sobie po nowym roku będziecie działać.
    Zabieg masz na Ujastku?

    Tak, na Ujastku :) w sumie to spoko termin bo akurat w pracy mam urlop :)

    Seli ja trzymam za Was kciuki i wierzę że już nie długo się uda... Może kolejny cykl...

    Selina lubi tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • kłot Autorytet
    Postów: 798 910

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina to super że jesteś pozytywnie nastawiona, najważniejsze, że wiesz, że nawet bez większych wspomagaczy możesz zajść w ciążę! Mnie cały czas trapi co może być przyczyną kiedy wyniki mamy ok, choć szerszych badań nie robiliśmy. Chyba dam nam czas do kwietnia a później chyba wybierzemy się do kliniki niepłodności jeśli nie wyjdzie.
    Wsadziłam palucha żeby sprawdzić czy i jaki ten śluz i jest kremowy i lekko rozciągliwy hm... to chyba dobrze, tylko czy to przed czy już po owu?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 22:46

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 07:52

    Selina lubi tę wiadomość

  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4028 2111

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 23:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko kochana uda sie niebawem, może jeszcze nie wszystko tam było w porzadku po tej bakterii. Tule Cię mocno, jak tylko masz ochotę to pisz na priv.

    Selina lubi tę wiadomość

    c55f43r81cba3es9.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Dziwna Autorytet
    Postów: 901 259

    Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Selina buuuu :( wiem jak Ci przykro teraz :( ja trzymam kciuki za Ciebie &&&&

    Ja dzisiaj byłam na konsultacji dzisiaj do laparo i hist i operację mam Uwaga.... 28 grudnia a do szpitala mam się zgłosić 27 a do domu 29. Sylwester u znajomych na spokojnie :)
    Ja też miałam w ujastku i byłam zadowolona

    KAL lubi tę wiadomość

    Wszystko ma swój czas...
  • helenka_bb Debiutantka
    Postów: 11 1

    Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ja bym była chętna na estrofem :)


    Wysłałam zaproszenie

    reset lubi tę wiadomość

  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina strasznie mi przykro. Ale wydaje mi sie ze jedbak problem rozwiazaliscie. Bylas w ciazy, udało sie. To najważniejsze. Skoro sie udalo uda sie i k olejnym razem i bedziesz wiedziala żeby od razu prog brac. Trzyman za was mozno kciuki. I nie poddawajcie sie.
    Maz wie w ogóle?

    Selina lubi tę wiadomość

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Selina Autorytet
    Postów: 8930 3421

    Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Selina strasznie mi przykro. Ale wydaje mi sie ze jedbak problem rozwiazaliscie. Bylas w ciazy, udało sie. To najważniejsze. Skoro sie udalo uda sie i k olejnym razem i bedziesz wiedziala żeby od razu prog brac. Trzyman za was mozno kciuki. I nie poddawajcie sie.
    Maz wie w ogóle?
    Dokładnie tak.
    Oczywiście, że mąż już wie :) Ucieszył się na początku i posmutniał zaraz a zaraz znów się pocieszylismy, że i tak jest dobrze. Działamy dalej i wierzę, że jak nie w styczniu to w lutym czy marcu się uda.
    Mam naprawdę dobry nastrój, nastawiłam się już bojowo na najbliższy czas. Święta też jakoś przetrwamy ;)

    kuzmoni1, kłot lubią tę wiadomość

    Koniec starań
  • kłot Autorytet
    Postów: 798 910

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam brać probiotyk wczoraj doustnie. Mam nadzieję że nie zaszkodzi A pomoże. Wczoraj jeszcze dorwalam swojego Emka w 14dc ;) mieliśmy tylko przerwę 2 dni i akurat chyba wtedy była owu albo w 12 albo w 13 dc tak myślę. Wczoraj jeszcze rozciagliwy śluz A dziś susza. Mam nadzieję że żolnierzyki są waleczne i poczekaly na owu :) teraz odliczanie najgorsze...

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4028 2111

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta mam pytanie, może któraś z was bedzie wiedziala. Na badaniach ktore robili mi w szpitalu przed narkoza mam coś takiego jak czas protrombinowy 12.2 sek., INR 1.09 (0.90-1.20), APTT 27.8 sek.(26.0-36.0) Zastanawiam sie czy skoro to wyszlo ok to jest sens robic pakiet badan na krzepliwosc?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 17:06

    c55f43r81cba3es9.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Selina Autorytet
    Postów: 8930 3421

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 23:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Zaczęłam brać probiotyk wczoraj doustnie. Mam nadzieję że nie zaszkodzi A pomoże. Wczoraj jeszcze dorwalam swojego Emka w 14dc ;) mieliśmy tylko przerwę 2 dni i akurat chyba wtedy była owu albo w 12 albo w 13 dc tak myślę. Wczoraj jeszcze rozciagliwy śluz A dziś susza. Mam nadzieję że żolnierzyki są waleczne i poczekaly na owu :) teraz odliczanie najgorsze...
    Nie zaszkodzi, pomoze jak najbardziej. Jak miało wystarczyc o wystarczyło :) teraz trzeba wlaczyc tryb cierpliwosc



    Anuśla ja się nie znam, nie robiłam panelu na krzepliwość. Wydaje mi się jednak, ze to nie są wszystkie wartości aczkolwiek tutaj zdałoby się zapytać hematologa

    kłot lubi tę wiadomość

    Koniec starań
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4028 2111

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 07:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zrobie w takim razie v-leiden, już kiedyś mialam zalecane ze wzgledu na nietypowego naczyniaka. A w ogole natknęłam sie na artykuł, że trzeba go zbadać w ogole przed staraniami. Jak tam dziewczyny święta? Prezenty kupione? My już mamy pełen pakiet, jedziemy do teściów gdzie bedzie cala familia. Alez mi sie nie chce.

    c55f43r81cba3es9.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Selina Autorytet
    Postów: 8930 3421

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Chyba zrobie w takim razie v-leiden, już kiedyś mialam zalecane ze wzgledu na nietypowego naczyniaka. A w ogole natknęłam sie na artykuł, że trzeba go zbadać w ogole przed staraniami. Jak tam dziewczyny święta? Prezenty kupione? My już mamy pełen pakiet, jedziemy do teściów gdzie bedzie cala familia. Alez mi sie nie chce.
    To zbadaj też Pai1, też ma związek z krzepliwością.
    Ja prezenty kupione, mężowi jeszcze tylko nie zapakowałam a tak to wszystko gotowe.
    Jutro będę robić sałatkę jarzynową, uwielbiam kroić te wszystkie składniki, no oprócz pora ;) wtedy czuję, że idą święta. U mnie w domu często siadałam z tatą i siostra i kroilismy oglądając jakiś film świąteczny, to myślę że jutro z mężem sobie taki seans zrobimy :)
    My też do teściów na wigilię i 1dzien świąt, ale na szczęście będzie nas małe grono. Jakby miała być cała familia, to też by mi się nie chciało

    Koniec starań
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego