Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kupiłam dziś lactovaginal bo ostatnio zapomniałam i dostalam już wtedy @. Dzis 13dc, nie czuję nic. Mam bardzo mało śluzu nadal. Czy lactovaginal można bez problemu brać podczas starań i po owu? Myślicie że przez stan zapalny może być problem z zapłodnieniem?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Selina buuuu wiem jak Ci przykro teraz ja trzymam kciuki za Ciebie &&&&
Ja dzisiaj byłam na konsultacji dzisiaj do laparo i hist i operację mam Uwaga.... 28 grudnia a do szpitala mam się zgłosić 27 a do domu 29. Sylwester u znajomych na spokojnieSelina lubi tę wiadomość
Akceptacja! -
nick nieaktualnykłot wrote:Ja kupiłam dziś lactovaginal bo ostatnio zapomniałam i dostalam już wtedy @. Dzis 13dc, nie czuję nic. Mam bardzo mało śluzu nadal. Czy lactovaginal można bez problemu brać podczas starań i po owu? Myślicie że przez stan zapalny może być problem z zapłodnieniem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 21:25
kłot lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykłot wrote:o nieee Selina bardzo mi przykro mówiłaś mężowi?
Oczywiście nie poddajemy się, będziemy walczyć jeszcze bardziej właśnie teraz. Mnie to chyba zmobilizowało, jestem pozytywnie nastawiona, bo już wiem, że mogę być w ciąży. Wierzę, że niebawem się uda
Dziękuję Wam za miłe słowa :*Nona, fiorella82 lubią tę wiadomość
-
Kurcze to bez sensu z tym lactovaginalem... moze jednak poczekam i zacznę po dniach plodnych... Wtedy można już? nawet gdyby doszło do połączenia się plemnika z komórką jajową?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
nick nieaktualnyKAL wrote:Selina buuuu wiem jak Ci przykro teraz ja trzymam kciuki za Ciebie &&&&
Ja dzisiaj byłam na konsultacji dzisiaj do laparo i hist i operację mam Uwaga.... 28 grudnia a do szpitala mam się zgłosić 27 a do domu 29. Sylwester u znajomych na spokojnie
Zabieg masz na Ujastku?
-
nick nieaktualnykłot wrote:Kurcze to bez sensu z tym lactovaginalem... moze jednak poczekam i zacznę po dniach plodnych... Wtedy można już? nawet gdyby doszło do połączenia się plemnika z komórką jajową?
kłot lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:No i super! To chyba dobry termin na zabieg prawda? Odpoczniesz sobie po nowym roku będziecie działać.
Zabieg masz na Ujastku?
Tak, na Ujastku w sumie to spoko termin bo akurat w pracy mam urlop
Seli ja trzymam za Was kciuki i wierzę że już nie długo się uda... Może kolejny cykl...
Selina lubi tę wiadomość
Akceptacja! -
Selina to super że jesteś pozytywnie nastawiona, najważniejsze, że wiesz, że nawet bez większych wspomagaczy możesz zajść w ciążę! Mnie cały czas trapi co może być przyczyną kiedy wyniki mamy ok, choć szerszych badań nie robiliśmy. Chyba dam nam czas do kwietnia a później chyba wybierzemy się do kliniki niepłodności jeśli nie wyjdzie.
Wsadziłam palucha żeby sprawdzić czy i jaki ten śluz i jest kremowy i lekko rozciągliwy hm... to chyba dobrze, tylko czy to przed czy już po owu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 22:46
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
nick nieaktualny
-
Selinko kochana uda sie niebawem, może jeszcze nie wszystko tam było w porzadku po tej bakterii. Tule Cię mocno, jak tylko masz ochotę to pisz na priv.
Selina lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
KAL wrote:Selina buuuu wiem jak Ci przykro teraz ja trzymam kciuki za Ciebie &&&&
Ja dzisiaj byłam na konsultacji dzisiaj do laparo i hist i operację mam Uwaga.... 28 grudnia a do szpitala mam się zgłosić 27 a do domu 29. Sylwester u znajomych na spokojnieKAL lubi tę wiadomość
Wszystko ma swój czas... -
Selina strasznie mi przykro. Ale wydaje mi sie ze jedbak problem rozwiazaliscie. Bylas w ciazy, udało sie. To najważniejsze. Skoro sie udalo uda sie i k olejnym razem i bedziesz wiedziala żeby od razu prog brac. Trzyman za was mozno kciuki. I nie poddawajcie sie.
Maz wie w ogóle?Selina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykuzmoni1 wrote:Selina strasznie mi przykro. Ale wydaje mi sie ze jedbak problem rozwiazaliscie. Bylas w ciazy, udało sie. To najważniejsze. Skoro sie udalo uda sie i k olejnym razem i bedziesz wiedziala żeby od razu prog brac. Trzyman za was mozno kciuki. I nie poddawajcie sie.
Maz wie w ogóle?
Oczywiście, że mąż już wie Ucieszył się na początku i posmutniał zaraz a zaraz znów się pocieszylismy, że i tak jest dobrze. Działamy dalej i wierzę, że jak nie w styczniu to w lutym czy marcu się uda.
Mam naprawdę dobry nastrój, nastawiłam się już bojowo na najbliższy czas. Święta też jakoś przetrwamykuzmoni1, kłot lubią tę wiadomość
-
Zaczęłam brać probiotyk wczoraj doustnie. Mam nadzieję że nie zaszkodzi A pomoże. Wczoraj jeszcze dorwalam swojego Emka w 14dc mieliśmy tylko przerwę 2 dni i akurat chyba wtedy była owu albo w 12 albo w 13 dc tak myślę. Wczoraj jeszcze rozciagliwy śluz A dziś susza. Mam nadzieję że żolnierzyki są waleczne i poczekaly na owu teraz odliczanie najgorsze...
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Dziewczeta mam pytanie, może któraś z was bedzie wiedziala. Na badaniach ktore robili mi w szpitalu przed narkoza mam coś takiego jak czas protrombinowy 12.2 sek., INR 1.09 (0.90-1.20), APTT 27.8 sek.(26.0-36.0) Zastanawiam sie czy skoro to wyszlo ok to jest sens robic pakiet badan na krzepliwosc?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 17:06
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnykłot wrote:Zaczęłam brać probiotyk wczoraj doustnie. Mam nadzieję że nie zaszkodzi A pomoże. Wczoraj jeszcze dorwalam swojego Emka w 14dc mieliśmy tylko przerwę 2 dni i akurat chyba wtedy była owu albo w 12 albo w 13 dc tak myślę. Wczoraj jeszcze rozciagliwy śluz A dziś susza. Mam nadzieję że żolnierzyki są waleczne i poczekaly na owu teraz odliczanie najgorsze...
Anuśla ja się nie znam, nie robiłam panelu na krzepliwość. Wydaje mi się jednak, ze to nie są wszystkie wartości aczkolwiek tutaj zdałoby się zapytać hematologakłot lubi tę wiadomość
-
Chyba zrobie w takim razie v-leiden, już kiedyś mialam zalecane ze wzgledu na nietypowego naczyniaka. A w ogole natknęłam sie na artykuł, że trzeba go zbadać w ogole przed staraniami. Jak tam dziewczyny święta? Prezenty kupione? My już mamy pełen pakiet, jedziemy do teściów gdzie bedzie cala familia. Alez mi sie nie chce.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Chyba zrobie w takim razie v-leiden, już kiedyś mialam zalecane ze wzgledu na nietypowego naczyniaka. A w ogole natknęłam sie na artykuł, że trzeba go zbadać w ogole przed staraniami. Jak tam dziewczyny święta? Prezenty kupione? My już mamy pełen pakiet, jedziemy do teściów gdzie bedzie cala familia. Alez mi sie nie chce.
Ja prezenty kupione, mężowi jeszcze tylko nie zapakowałam a tak to wszystko gotowe.
Jutro będę robić sałatkę jarzynową, uwielbiam kroić te wszystkie składniki, no oprócz pora wtedy czuję, że idą święta. U mnie w domu często siadałam z tatą i siostra i kroilismy oglądając jakiś film świąteczny, to myślę że jutro z mężem sobie taki seans zrobimy
My też do teściów na wigilię i 1dzien świąt, ale na szczęście będzie nas małe grono. Jakby miała być cała familia, to też by mi się nie chciało