X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie wysłałam męża po receptę, on nic nie wie nadal. Powiedziałam mu, że zapomniałam odebrać jedną receptę na następny cykl i powiedział, że pojedzie po pracy :P on się tam nie kapnie raczej, położnej też powiedziałam, żeby tam czasem mu nic nie mówiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 17:09

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:27

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie dzis zastrzyk z Prolutexu, sam zastrzyk zajebiscie, nic a nic nie bolało, ale kurde teraz! Boli brzuch i miejsce dookoła wkłucia, az sie dotknac nie moge. No co za skurkowaniec :/ Oby jutro było lepiej. Wykupiłam też dupka kolejne opakowania, mam brac 3x1 i jutro odbiorę Utrogestan

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Znam ten ból, też brałam prolutex i na początku bolały te miejsca po zastrzykach, ale później było już lepiej. Właściwie pierwszy był najgorszy. Prolutex jest bardzo dobry na podniesienie progesteronu, tylko ta cena zabija.
    Tak, cena powala :/ prawie 300zl zapłaciłam wczoraj za niego i za dupka... Dziś też chyba trochę zabule za ten Utrogestan. Wydam teraz jednak każde pieniądze

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston najtaniej kupuje w słonecznej aptece

Selina lubi tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna wrote:
    Duphaston najtaniej kupuje w słonecznej aptece
    Już nie miałam czasu biegać po różnych aptekach, choć słoneczna nie mam tak daleko a znowuż nie wszędzie mają ten Prolutex. Najpewniej jest jak pojadę do dr max, całkiem dobrze są zaopatrzeni.
    W sumie nie wiem ile dałam za dupka, rachunek został w aptece, bo dziś mam odebrać ten 3ci lek.
    Wyszłam wczoraj przed 20 z pracy a większość aptek do 21, więc szybko do domu po receptę i rura do apteki

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam dlatego że różnice w dupku są nawet kilkanaście złotych na opakowaniu

Selina lubi tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna wrote:
    Pisałam dlatego że różnice w dupku są nawet kilkanaście złotych na opakowaniu
    Wow! Mega dużo, zapamiętam na przyszłość

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W słonecznej place 19.99 a kupowałam też za ok 40 to jest różnica szczególnie jeśli kupuje się kilka opakowań

Selina, Nona lubią tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Progesterone Besins a nie Utrogestan, nie wiem co mi się ubzduralo.
    Za dupka dałam 27zl a za te dzisiaj... 111zl! :O 1 opakowanie 55zl :/

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj selina. Takie dobre wiesci a owiane nerwami. Mam nadzieje ze prog odbije moze to blad w badaniu. Ale jest ciąża to jest najważniejsze! Trzymam mocno kciuki za was. Daj znac jak maz zareaguje! I trzymaj sie ciepło!

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Oj selina. Takie dobre wiesci a owiane nerwami. Mam nadzieje ze prog odbije moze to blad w badaniu. Ale jest ciąża to jest najważniejsze! Trzymam mocno kciuki za was. Daj znac jak maz zareaguje! I trzymaj sie ciepło!
    Dziękuję Ci bardzo, dam znać

• kłot Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina a jak się czujesz ? jakieś objawy? Kiedy powtarzasz bete?
    Ja jestem w 12dc. w 10 i 11 był sex i mąż wyjechał :/ robiłam testy w 10,11 i 12 dc i żaden nie wyszedł pozytywny... śluzu oczywiście brak. Wczoraj popołudniu miałam na papierze niewielką ilość rozciągliwego, przezroczystego jeszcze przed serduszkowaniem a dzisiaj już nic. Mam nadzieję, że jednak owu nie będzie później i plemniory dotrą na czas...

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Selina a jak się czujesz ? jakieś objawy? Kiedy powtarzasz bete?
    Ja jestem w 12dc. w 10 i 11 był sex i mąż wyjechał :/ robiłam testy w 10,11 i 12 dc i żaden nie wyszedł pozytywny... śluzu oczywiście brak. Wczoraj popołudniu miałam na papierze niewielką ilość rozciągliwego, przezroczystego jeszcze przed serduszkowaniem a dzisiaj już nic. Mam nadzieję, że jednak owu nie będzie później i plemniory dotrą na czas...
    Monitoringów nie robisz tak? Nie wyszły pozytywne testy w sensie 2 kreska nie była tak mocna jak 1sza?
    Ja sie czuje całkiem ok. Czuje ze mam bzuch troche obolały, pewnie przez to ze proga teraz sporo zwiekszyłam, bola mnie tez ledzwie z prawej strony jakby mi ktos tam kijem przyłozył i pobolewa prawy jajnik. Zmeczona ciagle łażę, ale wczesniej tez tak miałam, ja tak na smog reaguje, fatalnie sie z tym czuję.
    Pojade pewnie k.9 jutro na betę, moze k.13-14 beda wyniki

• kłot Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Monitoringów nie robisz tak? Nie wyszły pozytywne testy w sensie 2 kreska nie była tak mocna jak 1sza?
    Ja sie czuje całkiem ok. Czuje ze mam bzuch troche obolały, pewnie przez to ze proga teraz sporo zwiekszyłam, bola mnie tez ledzwie z prawej strony jakby mi ktos tam kijem przyłozył i pobolewa prawy jajnik. Zmeczona ciagle łażę, ale wczesniej tez tak miałam, ja tak na smog reaguje, fatalnie sie z tym czuję.
    Pojade pewnie k.9 jutro na betę, moze k.13-14 beda wyniki
    Robiłam parę razy monitoring i zawsze wychodziło że miałam owulacje. W tym cyklu nie robiłam monitoringu. Tylko testy owu. Jakaś jaśniejsza kreska była wczoraj i przedwczoraj Ale na pewno nie był to test pozytywny. Dzisiaj miałam spadek temp. Zobaczę jak jutro z nią będzie. Bo owu jest w dniu spadku temp i jeśli kolejna temp jest wyższa o jakieś 0,20 stopnia ?
    Dawaj znać po becie ! Powodzenia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 23:07

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Robiłam parę razy monitoring i zawsze wychodziło że miałam owulacje. W tym cyklu nie robiłam monitoringu. Tylko testy owu. Jakaś jaśniejsza kreska była wczoraj i przedwczoraj Ale na pewno nie był to test pozytywny. Dzisiaj miałam spadek temp. Zobaczę jak jutro z nią będzie. Bo owu jest w dniu spadku temp i jeśli kolejna temp jest wyższa o jakieś 0,20 stopnia ?
    Dawaj znać po becie ! Powodzenia:)
    Wiesz ja się na temperaturach nie znam :/ to chyba jedyna rzecz podczas starań w jaką nie wnikałam w ogóle ;)

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina kciuki zaciśnięte! Ja również z owulacyjnej beczki. Od kilku miesięcy mam bardzo krótkie cykle, 20-24 dni. Wcześniej mam też owulacje. Wczoraj napieprzaly mnie jajniki jak po pregnylu lub ovi. Zrobilam test ovu clear blue, bo zostało mi jeszcze jedno opakowanie z czasów jak sie w to bawilam. No i jest buzka czyli owulka. To byl 10 dc. Jak myślicie, nie za wcześnie? Czytalam że po 30-tce krotka faza folikularna może zwiastowac wygasanie czynności jajników i mnie troche zmrozilo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 09:04

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ