Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKłot ja biorę D-vitum, ale są różne firmy. Najlepiej by ta witamina była w jakimś dobrym oleju rozpuszczona. Dawka minimum 2000j, ja łykam 4000j, bo swego czasu miałam duży niedobór. Jak coś to kiedyś przy okazji badań możesz zbadać jej poziom.
Acha no i zagalopowałam się chyba z tym stwierdzeniem, że unikniemy ciązy pozamacicznej, raczej minimalizuje się jej ryzykoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 22:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNona wrote:wit d w oleju jako lek to vigantol. Biore 25 kropli. Mój endo tylko to poleca, ewentualnie Vigantolettten tabletki to tez jest lek, nie suplement.
Szkoda, że nie zawiera witaminy k2
Jako że mam mutacje mthfr i Pai1 powinnam brać te witaminę w formie k2mk7, dlatego D-Vitum kulilamt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 00:00
-
Hej baby ja już oo laparo i histero... Udrożnili 2 jajowody i wyłyżeczkowali polipowate endometrium i wysłali do badania histopatologicznego. Ordynator daje spore nadzieje po operacji...
fiorella82, Selina, Dziwna, Nona lubią tę wiadomość
Akceptacja! -
nick nieaktualnyKAL wrote:Hej baby ja już oo laparo i histero... Udrożnili 2 jajowody i wyłyżeczkowali polipowate endometrium i wysłali do badania histopatologicznego. Ordynator daje spore nadzieje po operacji...
Dobrze że jesteś już po, jak się czujesz? Na pewno szanse rosną po takim zabiegu -
KAL wrote:Czuję się całkiem dobrze trochę ciągną te 3 dziury ale myślał że będzie gorzej... Po rannym umyciu jestem jak nowo nagrodzona3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.
-
Dziwna wrote:To dobrze że ujastek super bo nie wiem czy po nowym roku nie będę miała ponownie histeroskopii diagnostycznej3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
.........
-
Anuśla wrote:Ja też mam histero w planie. Myślicie,że 2,5 roku starań i 3 nieudane IUI sa wystarczającym wskazaniem? Dziwna a Ty jaki masz powód?
Mi jeden lekarz proponował histeroskopie a drugi mówił że bez sensuWszystko ma swój czas... -
Anuśla wrote:Ja też mam histero w planie. Myślicie,że 2,5 roku starań i 3 nieudane IUI sa wystarczającym wskazaniem? Dziwna a Ty jaki masz powód?
Myślę że tak. Powiedz swojemu lekarzowi prowadzącemu by wypisał skierowanie na laparo i histero potem zglosisz się na konsultacje do Ujastka i tam wyznacza termin u mnie wszystko w 1 Msc zalatwione.Akceptacja! -
KAL wrote:Myślę że tak. Powiedz swojemu lekarzowi prowadzącemu by wypisał skierowanie na laparo i histero potem zglosisz się na konsultacje do Ujastka i tam wyznacza termin u mnie wszystko w 1 Msc zalatwione.3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
.........
-
nick nieaktualny
-
Anuśla wrote:A Ty gdzie się leczysz? Bo ja obecnie nie chodzę do żadnego lekarza.
Ja chodzę do Kołacz Magdaleny i dała mi skierowanie do Ujastka na HSG wyszło że obydwa jajowody niedrożne i od razu skierowanie na laparo i histero.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 19:38
Akceptacja! -
nick nieaktualnyKAL wrote:Ja chodzę do Kołacz Magdaleny i dała mi skierowanie do Ujastka na HSG wyszło że obydwa jajowody niedrożne i od razu skierowanie na laparo i histero.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNona wrote:Dziewczyny a macie jakirs opinie o Pro Creative. Mam z pakietu med z pracy i idę właśnie 2.01 do trzeciego już lekarza stamtąd. Znacie może? Tylko na monit idę.
Kal super że ordynator widzi szanse!!!mnie ciężko ocenić po takiej opinii. Moją koleżankę z mężem wysłał do Wrocławia do Invimedu do konkretnego lekarza, bo zlecił im IUI i stwierdził, że w Krk jej tego dobrze nie zrobią... Chyba trochę przesadził. Niemniej jednak zaszli tam po 1 IUI, zależy jaki kto ma problem, nam inseminacje akurat nie dały rezultatu a też jeździliśmy do Invimedu tylko do Ktw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 23:49