Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • Selina Autorytet
    Postów: 8934 3424

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdzielę, właśnie sprawdzam paragon, bo coś mi się nie podobało z tą kwotą... A tam Pregnyl nabity 3x (oczywiście 2 opakowania kupiłam). Dzwonię tam, posprawdzali i przeprosiła dziewczyna, mam przyjechać po odbiór kasy, echh

    Koniec starań
  • kłot Autorytet
    Postów: 800 918

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina dobrze ze sprawdziłaś i masz rachunek :O

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Dziwna Autorytet
    Postów: 902 260

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Anuśla a co to za testy?
    wlaśnie te posiewy są najdroższe :/
    Dziwna ale chyba nie ma sensu skoro nawet bladziocha nie było w dniu spodziewanej @ :/ Nadal nie mam zadnych plamień ani @, tylko cycki bolą. Dziś poryczałam sie u psycholog i przez telefon jak powiedziałam Mkowi że znowu nie wyszło ;( On cały czas mnie pociesza i mówi że wszystko jest ok i spoko dla niego, żebym się nie przejmowała, ale na prawdę już zaczynam się martwić. Niech już przyjdzie @, wtedy przynajmniej kolejne dni płodne i owu wypadnie w weekend. Teraz sex był tuż przed owu i po (tak mi się wydaje)...
    Moja znajoma miała testy negatywne z moczu przy becie 1000 ale ja cię nie zmuszam wiem że to rozwiewa wątpliwości

    kłot lubi tę wiadomość

    Wszystko ma swój czas...
  • kłot Autorytet
    Postów: 800 918

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna..nie wiedziałam, że takie jaja mogą być z tymi testami. Jeśli do jutra, max do piątku nie przyjdzie @ to pójdę na betę. Lekkie tylko kłucie czułam w jajniku prawym przez chwilkę. I parę zaskórników mi wyskoczyło jak przed @ własnie...

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Selina Autorytet
    Postów: 8934 3424

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot i tak podziwiam, ze wytrzymasz z tą betą ;) Ja pewnie od 8 rano juz bym labo dzis okupowała :P

    kłot lubi tę wiadomość

    Koniec starań
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4572 2473

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Dziś przyszła @ i jutro 2 dc, zamierzam zrobić lh, fsh, ana1, przeciwciała antyplemnikowe i kardiolipiny. Badanie będę robić dopiero po rehabilitacji, czyli koło 9 wieczór. Myślicie, że taka późna pora może jakoś zaburzyć wynik?

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Selina Autorytet
    Postów: 8934 3424

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Dziś przyszła @ i jutro 2 dc, zamierzam zrobić lh, fsh, ana1, przeciwciała antyplemnikowe i kardiolipiny. Badanie będę robić dopiero po rehabilitacji, czyli koło 9 wieczór. Myślicie, że taka późna pora może jakoś zaburzyć wynik?
    Mnie raz Pani z Diag powiedziała że hormonów mi nie zbada popołudniu, że tylko rano, ale to ona jedyna taka była, inne niż takiego nie mówiły i badałam nieraz popołudniu

    Anuśla lubi tę wiadomość

    Koniec starań
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka jak tam w nowym roku? Jakies postanowienia noworoczne?
    Ja planuje nauczyc sie pływać , talze trzymakcie kciuki.

    W pt jedziemy na narty takze u nas calkiem luzik posiateczny. Dni plodne niestety wypadaja mi na wyjezdzie a tam niestety lozko jest niewygodne i mega skrzypi ;D przerabialiśmy to rok temu :D no ale cóż zrobic :D

    W ogóle jak robiłam ostatnio paznokcie babeczka tak patrzy i mówi żebym się przebadala bo mam dziwne znaki ma paznokciach. Takie poprzeczne paski. Mówiła że jej inna klientka miała to samo (tylko na kciukach tak jak u mnie? I że wyszło jej coś z przysadka mozgowa :/ wiecie co to może być? Miała któraś z was coś takiego? Wujek Google mówi że to paznokcie Muehrcke’go
    https://www.google.com/amp/s/zebrywgalopie.wordpress.com/2016/01/29/pokaz-mi-swoje-paznokcie-a-powiem-ci-na-co-chorujesz/amp/

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Selina Autorytet
    Postów: 8934 3424

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 23:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzmoni czasem na paznokciach można odczytać różne choroby związane z hormonami. Najczęściej jest to tarczyca, ale kto wie, może i coś innego też. Prolaktynę masz ok? Inne rzeczy jakie mi przychodzą, to hormon wzrostu, ale tu ewidentnie miałabyś też inne objawy, zmiany w wyglądzie, bóle głowy itd. Mój brat miał guza przysadki mózgowej spowodowanego nadmiarem tego hormonu, ale objawy miał dość poważne, więc po paznokciach bym tego nie stwierdzała.
    Bierzesz jakieś leki teraz na stałe podczas starań?
    Jak łóżko skrzypi, to kocyk na podłogę i jazda ;) Narty w Pl czy za granicą?

    Ja też bardzo chciałabym się nauczyć pływać :) ale mnie musi uczyć ktoś, kto potrafi nauczyć jak przezwyciężyć lęk przed wodą głębszą, bo topilam się 2x kiedyś. Dlatego co roku myślę, że tym razem się nauczę, ale się ciągle nie zapisałam. Mam jedno miejsce na oku i jednego Pana, który wiem że takie rzeczy potrafi, no ale coś mnie ciągle blokuje. Poza tym ja zawsze po basenie dostawałam infekcji i też na samą myśl o tym mnie wzdryga

    Koniec starań
  • kłot Autorytet
    Postów: 800 918

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nadal @ nie ma, test ciążowy negatyw. Znalazłam wczoraj jakieś swoje stare badania o których tutaj czytałam że robiliście. Możecie zerknąć jak moje wyniki wyglądają https://m.fotosik.pl/zdjecie/13b23a2a25662482

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 08:30

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Selina Autorytet
    Postów: 8934 3424

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot nie mogę skopiować linka, bo na fonie siedzę. Możesz przepisać wyniki?

    Koniec starań
  • Dziwna Autorytet
    Postów: 902 260

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że tylko mi się nie wyświetla

    Wszystko ma swój czas...
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4572 2473

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Hejka jak tam w nowym roku? Jakies postanowienia noworoczne?
    Ja planuje nauczyc sie pływać , talze trzymakcie kciuki.

    W pt jedziemy na narty takze u nas calkiem luzik posiateczny. Dni plodne niestety wypadaja mi na wyjezdzie a tam niestety lozko jest niewygodne i mega skrzypi ;D przerabialiśmy to rok temu :D no ale cóż zrobic :D

    W ogóle jak robiłam ostatnio paznokcie babeczka tak patrzy i mówi żebym się przebadala bo mam dziwne znaki ma paznokciach. Takie poprzeczne paski. Mówiła że jej inna klientka miała to samo (tylko na kciukach tak jak u mnie? I że wyszło jej coś z przysadka mozgowa :/ wiecie co to może być? Miała któraś z was coś takiego? Wujek Google mówi że to paznokcie Muehrcke’go
    https://www.google.com/amp/s/zebrywgalopie.wordpress.com/2016/01/29/pokaz-mi-swoje-paznokcie-a-powiem-ci-na-co-chorujesz/amp/

    O, jakie fajne postanowienie noworoczne, to trzymam kciuki. Pływanie to straszna frajda, ja mam w zeszłym roku wyczyn na koncie w postaci przepłynięcia Zakrzówka. Choć kraulem nigdy się nie nauczyłam pływać, jadę żabą lub na plecach, no i nie umiem nurkować - trauma z mycia głowy w dzieciństwie.

    Jakieś mi znajome te paznokcie, ale patrzę na swoje i są jednolite. Może wybierz się do dermatologa?

    Ja mam postanowienie noworoczne, aby godzinę przed spaniem nie patrzeć na komórkę. No i robimy z mężem dry January, bo trochę się lało tego alkoholu w grudniu.

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4572 2473

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Dziś nadal @ nie ma, test ciążowy negatyw. Znalazłam wczoraj jakieś swoje stare badania o których tutaj czytałam że robiliście. Możecie zerknąć jak moje wyniki wyglądają https://m.fotosik.pl/zdjecie/13b23a2a25662482

    A o które badania chodzi? O INR i czas protrombinowy? Ja o nie pytałam, ale i tak wykupiłam pakiet badań na nadkrzepliwość.

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Selina Autorytet
    Postów: 8934 3424

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takich badań nie robiłam, więc nie pomogę.

    Chyba żadnych postanowień nie mam, nie ma co, bo zwykle do lutego nie wytrzymywały :P wolę więc na bieżąco różne rzeczy sobie postanawiac ;)

    Koniec starań
  • kłot Autorytet
    Postów: 800 918

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie wyniki znalazlam: czas protrombinowy: 10,5 s - zakres referencyjny- 9,4-12,5
    INR: 0,9 - zakres ref.- 0,9-1,2
    wskaźnik protrombinowy 106,7 % - zakres ref.- 80-120
    APTT: 23,7 sek - zakres ref.- 25,9-36,6
    Fibrynogen: 3,58 g/l - zakres 1,8 - 3,5
    Mówi to Wam coś?

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4572 2473

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie badania przed operacją. W necie wpisz sobie te badania, chodzi o krzepliwość. Wygląda na to, że masz w normie, fibrynogen leciutko podwyższony, ale nie wiem jakie to ma znaczenie. Ale tak jak mówię, oprócz tego i tak robię badania v-leiden, PAI itd.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 12:12

    kłot lubi tę wiadomość

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • kłot Autorytet
    Postów: 800 918

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też je robiłam przed operacją ponad 4 lata temu. To nie wiem czy te wartości w ciągu życia się zmieniają?
    Mój M zarządził wczoraj że mam wszystko odpuścić, mam nic nie brać, żadnych "wspomagaczy", nawet kwasu foliowego, mam wykasować FLO i nie wchodzić na forum i przez 3 miesiące się po prostu kochamy keidy mamy na to ochotę..a jak po 3 mcach nie zaskoczy to wtedy będzie brał wszystko co mu karzę, będziemy na wszystkie badania chodzić na jakie będę chciała... Może i ma rację. Chciałam tylko podpytać Was o te wyniki.
    I faktycznie znikam na ten czas. Mam nadzieję, że nie na 3 mce i jeśli faktycznie ujrzę 2 kreski to tu jeszcze zawitam ;) a jeśli nie, to po tych 3 mcach.
    Ściskam Was i każdej z osobna zyczę powodzenia!
    Trzymajcie za mnie kciuki żeby udało mi się "odpuscić" te starania :)

    Anuśla, Selina lubią tę wiadomość

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4572 2473

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam rehabilitacje od poniedziałku, na Nfz! Dobrze sie zaczął ten rok!

    Selina, Rudzik1 lubią tę wiadomość

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Selina Autorytet
    Postów: 8934 3424

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot powodzenia zatem :) Jesteście na początku starań, to faktycznie nie ma się co spinać, zróbcie tak jak mąż zaproponował-o ile oczywiście Ty też tak czujesz. Obyś tu niebawem wpadła, że jednak się udało


    Anuśla nooo to szybko faktycznie jak na NFZ! :D super. Gdzie będziesz chodzić i na co? Same ćwiczenia czy urządzenia też?

    Koniec starań
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego