Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Podobno polipy widać w 1 fazie cyklu a w drugiej bardzo cieżko, moze byłaś w 2 fazie cyklu u niej? ale rozumiem jeśli nie przypadła Ci do gustu, ja z nią złapałam bardzo dobry kontakt.
Okazało się że dr Posadzka jest na urlopie aż do połowy października i na kolejną konsultację umówiono nas do Rajtar Ciosek na 12 sierpnia w dzień naszej 2 rocznicy ślubu ;P Wtedy będę już po histero i skonsultujemy wyniki naszych badań. A histeroskopię będzie robił najprawdopodobniej dr Zmaczyński, coś mi się obilo o uszy, że jeśli chodzi o histero to jest dobry..
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
nick nieaktualnyCześć, dziewczyny, jestem ostrożna na razie, ale wygląda na to że się udało. Jak pisałam ostatnio, testowałam w 10 dpo: biało, ale coś się dziwacznie czułam i mi nie dawało spokoju. W 14 dpo (16.07) cień na teście, beta 58, wczoraj po 48 h, beta 143. Jestem w ciąży
Rudzik1, boo123, Dziwna, kłot, kuzmoni1, Asia88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfiorella82 wrote:Cześć, dziewczyny, jestem ostrożna na razie, ale wygląda na to że się udało. Jak pisałam ostatnio, testowałam w 10 dpo: biało, ale coś się dziwacznie czułam i mi nie dawało spokoju. W 14 dpo (16.07) cień na teście, beta 58, wczoraj po 48 h, beta 143. Jestem w ciąży
fiorella82 lubi tę wiadomość
-
Fiorella super ! Miałaś jakieś objawy ? Długo w sumie się staraliscie?
Ja dziś byłam na badaniach, jeszcze z lekkim plamieniem, trochę się martwię że do środy wieczora nie będę miała wyników bo nawet od 7 dni roboczych trzeba czekać na mycoplazmy, ureaplasmy... Do chlamydii nie może być nawet kropli krwi A po założeniu wziernika położna powiedziała że tu widzi krew więc ciężko będzie ale się udało, chyba jakaś resztka wyplynela później już było ok. Teraz żyje w napięciu czy się uda z wynikami do środy czy będę musiała przekładać histero...
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
nick nieaktualnyKłot, z objawów właściwie wszystko, mdłości,
problem z oddychaniem( sapalam jak lokomotywa przy najmniejszym wysiłku), cyckii i kłucie w podbrzuszu (który wzięłam za ból pęcherza), ale to był mój pierwszy cykl na clo i dupku, więc też myślałam że to sprawka leków. Staramy się od marca 2018, ale kilka cykli po drodze odpadlo (grypa, operacja no i ciąża pozamaciczna w styczniu 2019, zakończona metotreksatem i 4 miesięczna przerwa w staraniach). Trzymam kciuki za was dziewczyny, żebyśmy się razem gdzieś na mieście wózkami mijały!kłot, kuzmoni1 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, byłam dziś w szpitalu, spędziłam tam 1,5 godz i w końcu nie zrobili mi histeroskopii bo nie zdążyły dojść wyniki chlamydii ;( powiedzieli że bez tego nie ma szans żeby wykonać zabieg, byłam załamana, wzięłam dzień wolny w pracy, mąż też i wyznaczyli kolejny termin na uwaga... 6 grudnia! przecież do tego czasu wszystko może mi się poprzesuwać. Przy okazji odebrałam wyniki które ostatnio robiłam i najgorzej że prolaktyna wyszła na poziomie 1184 ul/ml a powinna być do 496 robiłam to badanie w 3 dc, wydawało mi się to dziwne, bo chyba w trakcie okresu się nie robi tego badania?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Ja też robiłam prolaktynę na początku cyklu podczas @.
Nawet nie mów że takie terminy są w Koperniku 😞
Ja idę w poniedziałek tam i liczę że mnie na histero skierują. Ale jeśli tyle mam czekać to ja dziękuję2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Będę dzwonić i pytać, jak sie wkurze to w końcu pójdę prywatnie. Myślicie że przy takiej prolaktynie zapisze mi jakieś leki ? No dziwna jednostka, jak wcześniej robiłam to miałam w granicach normy A nawet bliżej tej niższej. Myślicie że może to właśnie utrudniać zajście w ciążę? Miałam bardzo dużo stresów ostatnio to może przez to...
Tsh też mam wyższe niż kiedyś bo 2,35. Jest ok według Was? Lh 12,29 A fsh 10,25, estradiol 195,3 pmol/l. Dajcie znać proszę czy według Was te wyniki są ok? Mam dopiero 12 sierpnia wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 08:02
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Ja dzisiaj umówiłam się na 23 sierpnia do programu, przyjmuje wtedy Rajtak-Ciosek. Byly terniny na początek września, ale męża nie ma. Zapisała mnie do innej, ale wybrałam tą. Mam nadzieję, że dobrze
Nie wiem czy mówić, że mąż miał robione badania, a ja stymulowana CLO.
Ona też kiedyś mnie skierowała na badania i nie poszłam z wynikami, bo w szpitalu powiedzieli że wszystko okej. -
Kurde to jakaś masakra z tymi wynikami moimi, zawsze były dobre A tu jeszcze bakteria i możliwe zrosty... zawsze coś musi być. Dziś zaczęłam brać kelp (jod) bo jak brałam to tsh było poniżej 2. I kupię chyba jeszcze dziś castagnus bo on podobno też obniża prolaktyne. Kiedyś brałam ale nie widziałam efektów choć wtedy też prolaktyna była w normie...
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Tak, amh mam powyżej 4 i dr mówiła że piękny wynik... A dlaczego za wysokie ? Co to oznacza?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Ja dziewczyny wracam właśnie z wizyty w artvimedzie. Jestem załamana generalnie
Mąż ma morfo 2% więc znów źle. Pozostałe parametry w normie. Wg lekarza nie ma sensu podchodzić do kolejnych iui. I że in vitro nam proponuję.
ogólnie jestem zawiedziona tym podejściem. Powiedział że możemy zrobić ew badania genetyczne i kir Ale że zlete wyniki wcale nie dyskwalifikuje ciąży ewentualnie ja spowalniaja. Więc chyba bez sensu to robić. Mam doła, mąż też. Na razie nie decydujemy się na pewno na ivf, ale oznacza to że przerywamy, bo naturalnych starań na pewno nic nie będzie.
Zapomniałam o histero spytać .Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 17:11
-
kuzmoni przykro mi kurde wiecznie pod górkę! U mnie kolejna klientka przyszła i okazało się że udało się jej zajść w ciąże w 1 cyklu starań a miała jakieś tam problemy zdrowotne ! i weź tu zachowaj twarz i zimną krew, łzy przełykałam ale jednocześnie cieszyłam się że jej się udało.
Jedyny plus, że pojawił mi się mega rozciągliwy śluz, chyba nigdy takiego nie miałam, nie wiem co mogło w tym pomóc bo nic nie biorę oprócz oleju CBD.
Kuzmoni spróbuj może zapisać się na ten program leczenia niepłodności na Kopernika?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 21:09
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
nick nieaktualny