Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymjanku a nie wiesz przypadkiem czy gonapeptyl nie falszuje bety tak jak ovitrelle lub pregnyl?

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • kłot Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla kciuki ! ✊❤

Anuśla lubi tę wiadomość

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, długo mnie tu nie było i tyle sie wydarzyło.
    Klot,serdeczne gratulacje.
    Daj znać koniecznie po wizycie, ale chyba nie trzeba cie namawiać.
    Anusla, trzymam bardzo za was mocno kciuki.
    Mam nadzieję że ten ból nie świadczy o niczym złym. Wspieram mocno myślami! Bylo by cudownie gdyby sie udało :*

Anuśla, kłot, Karolka9 lubią tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Tymjanku a nie wiesz przypadkiem czy gonapeptyl nie falszuje bety tak jak ovitrelle lub pregnyl?

Na 80% nie fałszuje, ale musiałabym jeszcze sprawdzić, aby powiedzieć na 100%.

Anuśla lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • kłot Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze badania za mną, morfologia w normie tylko mchc podwyższone, norma do 35,6 a ja mam 36,5, tsh też wyższe niż zwykle- 2,68. To jest ok ? Jutro oczywiście te wyniki skonsultuje jeszcze z lekarzem
    Kuzmoni dawno Cię nie było ! Co u Ciebie? Jak przychodzisz ciążę? Do jakiego lekarza chodzisz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 13:50

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh odrobine za wysokie, pewnie dostaniesz Euthyrox albo Letrox. Nic czym nalezaloby sie martwic, ale w ciazy po prpstu lepiej tsh trzymac nisko :)

kłot lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już w 5 miesiącu. Za niecały miesiąc mam polowkowe.
    U mnie ok wszystko. W ogóle nie miałam młodości. Właściwie żadnych dolegliwości. Czasem zgaga, czasem głowa boli.
    Pracuje jeszcze miesiąc, ale już nie mogę się doczekać wolnego.
    Ciążę prowadzę u Zmaczynskiego. Lekarz ma ostatniej wizycie sugerował abym już znalazła położna środowiskowa. W ogóle tego nie ogarniam i nie wiem jak się za to zabrać (Nie mam swojej przychodni, bo lecze się w enel medzie albo prywatnie..) nieogar ze mnie i tyle :D
    Tak sobie uświadomiłam że ja w ogóle nie badałam w ciąży tsh Ale nigdy nie miałam z nim problemu.

Nona, Allende, tym_janek, kłot lubią tę wiadomość

• Allende Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla, a Ty jak dzisiaj? Ból się nie powtórzył? Jak się czujesz?

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Ciążę prowadzę u Zmaczynskiego. Lekarz ma ostatniej wizycie sugerował abym już znalazła położna środowiskowa. W ogóle tego nie ogarniam i nie wiem jak się za to zabrać (Nie mam swojej przychodni, bo lecze się w enel medzie albo prywatnie..) nieogar ze mnie i tyle :D
    Tak sobie uświadomiłam że ja w ogóle nie badałam w ciąży tsh Ale nigdy nie miałam z nim problemu.

Na polozna srodowiskowa na prawde masz jeszcze duzo czasu. Mozna sie zapisac zazwyczaj przy szpitalu w ktorym zamierzasz rodzic jezeli nie masz akurat w swojej przychodni. Ja sie zapisywalam do poloznej w ujastku i to bylo 3 tygodnie przed porodem. Takze chill :)
    Co do TSH to bardzo dziwne, ja mam nawet na karcie ciazy miejsce na wpisanie wyniku TSH, FT3 i FT3. W ciazy super czesto sie tarczyca rozjezdrza nawet tym co nie maja z nia problemu. Ja bym pewnie dla wlasnego spokoju zrobila to badanie przy okazji innych badan krwi, nie nalezy do drogich, a lepiej miec spokoj ducha. Wysokie TSH najwiecej szkody moze wyrzadzic bobaskowi pod koniec 2 i w 3 trymestrze, jak sie organizuje gospodarka hormonalna u dziecka.

Rudzik1 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach scislosci TSH jako takie to nie ma w ogole wplywu na dziecko, ale wynika ono z FT3 i FT4, a te juz przechodza przez lozysko i maja bezposredni wplyw na rozwoj tarczycy u dziecka. Bada sie TSH, bo jak ono jest ok to pozostale 2 tez :) tak aby nie bylo nieporozumien :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 20:28

• Asasa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z tarczycą nie miałam nigdy problemów, a w tej i w pierwszej ciąży miałam lekko podwyższone tsh (teraz 2.83) i dostałam euthyrox.
    Chociaż lekarka na nfz widziała też ten wynik i nic mi nie powiedziała... także dla niej jest ok...

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • kłot Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzmoni to faktycznie dziwne że nie miałaś tsh badanego, mi od razu kazała dr jak beta wyszła pozytywna. Zadowolona jesteś ze zmaczynskiego? Zastanawiałam się czy nie prowadzić u niego ciąży bo pracuje w Koperniku A knafel chyba w żadnym szpitalu. Jutro się dowiem..

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • Allende Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    W ramach scislosci TSH jako takie to nie ma w ogole wplywu na dziecko, ale wynika ono z FT3 i FT4, a te juz przechodza przez lozysko i maja bezposredni wplyw na rozwoj tarczycy u dziecka. Bada sie TSH, bo jak ono jest ok to pozostale 2 tez :) tak aby nie bylo nieporozumien :)

Tym_janku, też tak myślałam, bo tak lekarze mówili zawsze. Ale moja mama jest przykładem tego, że mimo dobrego tsh, Ft3 i Ft4 szaleją...
    Byłam wczoraj na monitoringu i po spojrzeniu na wyniki badań pani doktor kazała mi pilnować TSH. Zdziwiłam się bardzo, bo jest w normie, poniżej 1. O co jej mogło chodzić? Zawsze mam taki wynik, niski, przy dolnej granicy. Swoją drogą, wiecie może czy taki niski wynik to kierunek do niedoczynności czy nadczynności?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 14:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kłot lubi tę wiadomość

• kłot Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja miałam. Jaka metoda masz mieć? Ja miałam "tradycyjna" w szpitalu na Kopernika, jak dla mnie najbardziej bolesne badanie ever, już lepsza była histeroskopia, nie wiem dlaczego mnie tak bolało bo większość mówi że nie najgorzej A ja mdlalam z bólu.
    Ale dziś mnie w nocy i teraz pracy cyc boli, co jakiś czas czuje takie mega ciągnięcie, jakby prąd przeszywal, idzie to od boku do sutka. Miała któraś tak w ciąży?
    Zaczęły mi się dziwne sny, obudziłam sie z płaczem, śniło mi się że poszliśmy z M na usg dzisiejsze i dr zaniemowila, wstała i powiedziała że przykro jej ale nic z tego nie będzie... i ja z rykiem się obudziłam, był tak realistyczny ten sen. To chyba przez to że stresuje się dzisiejszą wizyta czy wszystko będzie ok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 11:07

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Allende Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Niskie TSH może być oznaką nadczynności.

Tak myślałam, że nadczynność, ale ja akurat jeśli bym miała mieć jakieś objawy to wręcz odwrotnie - na niedoczynność. Wiecznie zmęczona, ospała, wiecznie mi zimno itd. W ten weekend miałam hit sezonu - ciśnienie 87/49, ale i tak najczęściej mam 90/60. Mam koleżankę z nadczynnością i jest jej stale gorąco, ja poubierana w biurze prawie w czapkę i szalik a ona porozbierana i pot z niej kapie. Więc nic z tego nie rozumiem.

Ja miałam hsg, ale w koperniku i z kontrastem i rtg. Więc niewiele pewnie pomogę bo Ty pewnie pianka i usg?

‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ