Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Tymjanku a nie wiesz przypadkiem czy gonapeptyl nie falszuje bety tak jak ovitrelle lub pregnyl?
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Anuśla kciuki ! ✊❤
Anuśla lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Cześć dziewczyny, długo mnie tu nie było i tyle sie wydarzyło.
Klot,serdeczne gratulacje.
Daj znać koniecznie po wizycie, ale chyba nie trzeba cie namawiać.
Anusla, trzymam bardzo za was mocno kciuki.
Mam nadzieję że ten ból nie świadczy o niczym złym. Wspieram mocno myślami! Bylo by cudownie gdyby sie udało :*Anuśla, kłot, Karolka9 lubią tę wiadomość
-
Anuśla wrote:Tymjanku a nie wiesz przypadkiem czy gonapeptyl nie falszuje bety tak jak ovitrelle lub pregnyl?
Na 80% nie fałszuje, ale musiałabym jeszcze sprawdzić, aby powiedzieć na 100%.Anuśla lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Pierwsze badania za mną, morfologia w normie tylko mchc podwyższone, norma do 35,6 a ja mam 36,5, tsh też wyższe niż zwykle- 2,68. To jest ok ? Jutro oczywiście te wyniki skonsultuje jeszcze z lekarzem
Kuzmoni dawno Cię nie było ! Co u Ciebie? Jak przychodzisz ciążę? Do jakiego lekarza chodzisz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 13:50
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
No ja już w 5 miesiącu. Za niecały miesiąc mam polowkowe.
U mnie ok wszystko. W ogóle nie miałam młodości. Właściwie żadnych dolegliwości. Czasem zgaga, czasem głowa boli.
Pracuje jeszcze miesiąc, ale już nie mogę się doczekać wolnego.
Ciążę prowadzę u Zmaczynskiego. Lekarz ma ostatniej wizycie sugerował abym już znalazła położna środowiskowa. W ogóle tego nie ogarniam i nie wiem jak się za to zabrać (Nie mam swojej przychodni, bo lecze się w enel medzie albo prywatnie..) nieogar ze mnie i tyle
Tak sobie uświadomiłam że ja w ogóle nie badałam w ciąży tsh Ale nigdy nie miałam z nim problemu.
Nona, Allende, tym_janek, kłot lubią tę wiadomość
-
kuzmoni1 wrote:Ciążę prowadzę u Zmaczynskiego. Lekarz ma ostatniej wizycie sugerował abym już znalazła położna środowiskowa. W ogóle tego nie ogarniam i nie wiem jak się za to zabrać (Nie mam swojej przychodni, bo lecze się w enel medzie albo prywatnie..) nieogar ze mnie i tyle
Tak sobie uświadomiłam że ja w ogóle nie badałam w ciąży tsh Ale nigdy nie miałam z nim problemu.
Na polozna srodowiskowa na prawde masz jeszcze duzo czasu. Mozna sie zapisac zazwyczaj przy szpitalu w ktorym zamierzasz rodzic jezeli nie masz akurat w swojej przychodni. Ja sie zapisywalam do poloznej w ujastku i to bylo 3 tygodnie przed porodem. Takze chill
Co do TSH to bardzo dziwne, ja mam nawet na karcie ciazy miejsce na wpisanie wyniku TSH, FT3 i FT3. W ciazy super czesto sie tarczyca rozjezdrza nawet tym co nie maja z nia problemu. Ja bym pewnie dla wlasnego spokoju zrobila to badanie przy okazji innych badan krwi, nie nalezy do drogich, a lepiej miec spokoj ducha. Wysokie TSH najwiecej szkody moze wyrzadzic bobaskowi pod koniec 2 i w 3 trymestrze, jak sie organizuje gospodarka hormonalna u dziecka.
Rudzik1 lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
W ramach scislosci TSH jako takie to nie ma w ogole wplywu na dziecko, ale wynika ono z FT3 i FT4, a te juz przechodza przez lozysko i maja bezposredni wplyw na rozwoj tarczycy u dziecka. Bada sie TSH, bo jak ono jest ok to pozostale 2 tez tak aby nie bylo nieporozumien👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Kuzmoni to faktycznie dziwne że nie miałaś tsh badanego, mi od razu kazała dr jak beta wyszła pozytywna. Zadowolona jesteś ze zmaczynskiego? Zastanawiałam się czy nie prowadzić u niego ciąży bo pracuje w Koperniku A knafel chyba w żadnym szpitalu. Jutro się dowiem..
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
tym_janek wrote:W ramach scislosci TSH jako takie to nie ma w ogole wplywu na dziecko, ale wynika ono z FT3 i FT4, a te juz przechodza przez lozysko i maja bezposredni wplyw na rozwoj tarczycy u dziecka. Bada sie TSH, bo jak ono jest ok to pozostale 2 tez tak aby nie bylo nieporozumien
Tym_janku, też tak myślałam, bo tak lekarze mówili zawsze. Ale moja mama jest przykładem tego, że mimo dobrego tsh, Ft3 i Ft4 szaleją...
Byłam wczoraj na monitoringu i po spojrzeniu na wyniki badań pani doktor kazała mi pilnować TSH. Zdziwiłam się bardzo, bo jest w normie, poniżej 1. O co jej mogło chodzić? Zawsze mam taki wynik, niski, przy dolnej granicy. Swoją drogą, wiecie może czy taki niski wynik to kierunek do niedoczynności czy nadczynności? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona ja miałam. Jaka metoda masz mieć? Ja miałam "tradycyjna" w szpitalu na Kopernika, jak dla mnie najbardziej bolesne badanie ever, już lepsza była histeroskopia, nie wiem dlaczego mnie tak bolało bo większość mówi że nie najgorzej A ja mdlalam z bólu.
Ale dziś mnie w nocy i teraz pracy cyc boli, co jakiś czas czuje takie mega ciągnięcie, jakby prąd przeszywal, idzie to od boku do sutka. Miała któraś tak w ciąży?
Zaczęły mi się dziwne sny, obudziłam sie z płaczem, śniło mi się że poszliśmy z M na usg dzisiejsze i dr zaniemowila, wstała i powiedziała że przykro jej ale nic z tego nie będzie... i ja z rykiem się obudziłam, był tak realistyczny ten sen. To chyba przez to że stresuje się dzisiejszą wizyta czy wszystko będzie ok...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 11:07
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Niskie TSH może być oznaką nadczynności.
Tak myślałam, że nadczynność, ale ja akurat jeśli bym miała mieć jakieś objawy to wręcz odwrotnie - na niedoczynność. Wiecznie zmęczona, ospała, wiecznie mi zimno itd. W ten weekend miałam hit sezonu - ciśnienie 87/49, ale i tak najczęściej mam 90/60. Mam koleżankę z nadczynnością i jest jej stale gorąco, ja poubierana w biurze prawie w czapkę i szalik a ona porozbierana i pot z niej kapie. Więc nic z tego nie rozumiem.
Ja miałam hsg, ale w koperniku i z kontrastem i rtg. Więc niewiele pewnie pomogę bo Ty pewnie pianka i usg?