Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala mi, na pewno dobrze jeszcze zbadac AMH. Jest dosc drogie ale daje realne pojecie o rezerwie jajnikowej. No i wymazy z pochwy dobrze zrobic, bo czest przy infekcjach ukladu moczowego zdarzaja sie ukryte infekcje pochwy, a wymazy tez beda potrzebne jakbysmiala miec robiona droznosc jajowodow, a wydaje mi sie, ze jezeli jeszcze nie mialas robionej droznosci to teraz powinien byc pierwszy krok.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
kłot wrote:A ja nadal nie mam objawów, z jednej strony dobrze A z drugiej mnie to martwi czy wszystko tam dobrze...nawet piersi już tak nie bolą, czasami mi się trochę zakręci w głowie, nic nie czuje. I zaczyna mnie to stresować. Jutro kolejna wizyta więc mam nadzieję że wszystko będzie dobrze...
Anuśla spróbuj do tej mojej knafel się dostać, ona Ci pomoże na pewno
Nudności- nie, czasem jak bylam glodna to mi sie niedobrze robilo i musiałam cos zjeść.
Piersi- niewielki ból, jak po miesiaczce. Po pewnyn czasie przestały mnie boleć, potem nadwrażliwość wrocila.
Mialam może że 3 razy ból głowy, i kilka do kilkunastu zgage. N ic wielkiego.
Siku dopiero teraz latam częściej.
Jedynie co to byłam ciut bardziej zmęczona, ale bez jakiejs tragedii. Nie chodziłam i nie chodze spać w ciągu dnia. Także spokojnie i ciesz się tym stanem bez niedogodnościkłot lubi tę wiadomość
-
tym_janek wrote:Mala mi, na pewno dobrze jeszcze zbadac AMH. Jest dosc drogie ale daje realne pojecie o rezerwie jajnikowej. No i wymazy z pochwy dobrze zrobic, bo czest przy infekcjach ukladu moczowego zdarzaja sie ukryte infekcje pochwy, a wymazy tez beda potrzebne jakbysmiala miec robiona droznosc jajowodow, a wydaje mi sie, ze jezeli jeszcze nie mialas robionej droznosci to teraz powinien byc pierwszy krok.
Dziękuje za odpowiedz bo póki co jestem zmuszona być lekarzem sama dla siebie (dwóch ginekologów) powiedziało ze wszystko jest ok i trzeba działać i czekac na ciąże .. i takim sposobem w marcu minie mi rok .. na szczęście z polecenia zapisałam się do dr. Knafel i mam nadzieje ze teraz się rozjaśni nade mną niebo .. 🙏„Jezu Ty się tym zajmij” 🙏 -
Mala_mi wrote:Cześć dziewczyny !!! Mam do Was ogromna prośbę ... 17 lutego mam wizytę u p. Doktor Knafel w Krakowie jakie badania mam jeszcze zrobić żeby nie tracić czasu , żebym mogła pokazać wyniki p. Doktor i żebyśmy mogli podjąć jakieś decyzje co do leczenia . Poniżej badania jakie robiłam wraz z wynikami .. może Wy macie jakieś doświadczenia co może być powodem tego iż od roku nie możemy zajść w ciąże .
Starania od 03.2019
FSH (3dc) 6,51 mlU/ml ✅
LH (3dc) 4,43 mlU/ml ✅
Estradiol (3dc) 40,70 pg/ml ✅
Prolaktyna (10dc) 12,50 ng/ml ✅
Morfologia, OB, cholesterol całkowity, Magnez, ALT, Kreatynina eGFR, glukoza, CRP, przeciwciala anty Hbs, przeciwciała anty HCV, toxoplazmoza, wirus różyczki igg, cytomegalowirus, kiła, p/c przeciw kardiolipinie, chlamydia trachomatis —— wszystko ok ✅
Pakiet tarczycowy:
TSH 2,370 ✅
AntyTPO 9,91 ✅
AntyTG 35,85 ✅
FT3 4,54 ✅
FT4 15,28 ✅
TSH wykonane za 9 dni po tym który jest wyżej —- 1,180 ✅ przy takim samych wartościach ref. (było w pakiecie badań które dostałam) dziwne !!!
Badanie moczu
Leukocyty 100/ul 🆘
Erytrocyty 25/ul 🆘
Bakterie kilkanaście w polu widzenia 🆘
Jestem po leczeniu furaginą i przed kontrolnym badaniem moczu .
Usg gin, endometrium, cykle owulacyjne- wszystko ok ✅ jedynie mam moim zdaniem nie obfity śluz owulacyjny (jestem w trakcie brania wiesiołka)
Mąż - hormony ok , badanie nasienia w miarę - jedynie poniżej normy ruchliwość plemników .
Coś jeszcze polecacie zbadać ?
Hej, mi Doktor Knafel poleciła jeszcze zbadać AMH, progesteron i testosteron, a później jeszcze przeciwciała przeciw antygenom jajnika, korze nadnerczy, homocysteine. Ale myślę, że "pakiet startowy" masz dobry )) , najwyżej uzupełnisz coś po prostu po pierwszej wizycie po zaleceniach p. Doktor, w kontekście Twojego stanu zdrowia. Powodzenia!Mala_mi lubi tę wiadomość
-
Katja___ wrote:Mala_mi wrote:Cześć dziewczyny !!! Mam do Was ogromna prośbę ... 17 lutego mam wizytę u p. Doktor Knafel w Krakowie jakie badania mam jeszcze zrobić żeby nie tracić czasu , żebym mogła pokazać wyniki p. Doktor i żebyśmy mogli podjąć jakieś decyzje co do leczenia . Poniżej badania jakie robiłam wraz z wynikami .. może Wy macie jakieś doświadczenia co może być powodem tego iż od roku nie możemy zajść w ciąże .
Starania od 03.2019
FSH (3dc) 6,51 mlU/ml ✅
LH (3dc) 4,43 mlU/ml ✅
Estradiol (3dc) 40,70 pg/ml ✅
Prolaktyna (10dc) 12,50 ng/ml ✅
Morfologia, OB, cholesterol całkowity, Magnez, ALT, Kreatynina eGFR, glukoza, CRP, przeciwciala anty Hbs, przeciwciała anty HCV, toxoplazmoza, wirus różyczki igg, cytomegalowirus, kiła, p/c przeciw kardiolipinie, chlamydia trachomatis —— wszystko ok ✅
Pakiet tarczycowy:
TSH 2,370 ✅
AntyTPO 9,91 ✅
AntyTG 35,85 ✅
FT3 4,54 ✅
FT4 15,28 ✅
TSH wykonane za 9 dni po tym który jest wyżej —- 1,180 ✅ przy takim samych wartościach ref. (było w pakiecie badań które dostałam) dziwne !!!
Badanie moczu
Leukocyty 100/ul 🆘
Erytrocyty 25/ul 🆘
Bakterie kilkanaście w polu widzenia 🆘
Jestem po leczeniu furaginą i przed kontrolnym badaniem moczu .
Usg gin, endometrium, cykle owulacyjne- wszystko ok ✅ jedynie mam moim zdaniem nie obfity śluz owulacyjny (jestem w trakcie brania wiesiołka)
Mąż - hormony ok , badanie nasienia w miarę - jedynie poniżej normy ruchliwość plemników .
Coś jeszcze polecacie zbadać ?
Hej, mi Doktor Knafel poleciła jeszcze zbadać AMH, progesteron i testosteron, a później jeszcze przeciwciała przeciw antygenom jajnika, korze nadnerczy, homocysteine. Ale myślę, że "pakiet startowy" masz dobry )) , najwyżej uzupełnisz coś po prostu po pierwszej wizycie po zaleceniach p. Doktor, w kontekście Twojego stanu zdrowia. Powodzenia!
wow, przeciwciała przeciw antygenom jajnika? jakoś się nazywa to badanie? można zrobić gdziekolwiek? jaka jest cena? -
Mala_mi wrote:@Katja___ dziękuje Kochana ❤️ Jak długo się staracie? I jak oceniasz p. Doktor? Słyszałam ze jest lekarzem z powołania 😍
My mamy już córcię z 2016 roku, a od 2,5 roku staramy się o drugie. W maju 2019 pojawiłam się u dr. Knafel, od razu olbrzymi pakiet badań, potem u niej w czerwcu drożność jaj., gdzie faktycznie jeden pojawił się w obrazie później, następnie monitoringi i we wrześniu udało się nam zajść w ciążę, niestety w listopadzie okazało się, że puste jajo płodowe. W marcu startujemy ze staraniem znowu 💪 😊 P. Doktor zdecydowanie umysł analityczny! , szeroka, aktualna wiedza, konkretna,na pewno jest lekarzem z powołania 😊 -
Allende wrote:Ile czekałaś na wizytę u Pani doktor?
Hmm.. Ja na pierwszą wizytę w maju czekałam chyba jakoś miesiąc, ale chyba teraz jest z tym gorzej A co do badań, chociażby tych na przeciwciała przeciw antygenom jajnika, to nie pamiętam dokładnie ile kosztowalo, ale na pewno nie było tanie, to wszędzie można zrobić, z krwi. Ale właśnie zmierzam do tego, że p. Doktor po wywiadzie i przedstawieniu podstawowych badań sama nakierowuje na następne, których wyniki mogą być powiązane z aktualnym stanem zdrowia. Być może u Ciebie akurat tego nie będzie potrzeby badać, a za to coś innego. Lepiej poczekać, bo właśnie te badania zwykle nie są tanie ( -
Dziewczyny zaczęłam plamic na brązowo! Chyba nic z tego 😭😭😭 jestem załamana. Próbuje się wcześniej dostać do dr
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
kłot wrote:Dziewczyny zaczęłam plamic na brązowo! Chyba nic z tego 😭😭😭 jestem załamana. Próbuje się wcześniej dostać do dr
plamienia są często na tym etapie ciąży. bierzesz luteine? jak nie to Ci lekarz da a jak bierzesz to zwiekszy dawke. trzymam kciuki, na pewno bedzie wszystko dobrze , musi byc!💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
ja chodze do Kowalskiego na Długiej, on tez robi prenatalne. spoko jest, taki sympatyczny. ale jak z jakością takich badan to nie wiem niestety nie bylo mi dane takie miec. ale ponoć dokładny bardzo
lipcowka86 lubi tę wiadomość
💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
Rudzik1 wrote:Lipcówka widzę, że ciągle poszukujesz
Mało tutaj się dziewczyn udziela, z tego co pamiętam Nona była u dr Wiechecia, Tymjanek u dr Anny Totko, a Karolka u dr Juszczak.
No właśnie byłam prawie zdecydowana i pomyślałam żeby jeszcze tutaj zapytać dziewczyn że może się potwierdzi mój wybór
Jakoś zaczęłam nabierać wątpliwości co do dr z dwóch pierwszych badań i chciałabym na 3 wybrać kogoś z dobrym okiem. -
Część dziewczyny poszłam w poniedziałek na monitoring cyklu. Trochę może bez sensu ale chciałem sprawdzić co i jak w 10 DC brak pęcherzyka dominujacego. Lekarka stwierdziła że. Czarno to widzi bez stymulacji. Mam powtórzyć USG 17 DC. Dziś zrobiłam krzywą cukrzycową insulinową. I czekam na wyniki. W piątek chce się przejść do gina na Luxmed może uda mi się ją namówić żeby przepisała mi jeszcze jakieś badania. Klot czytałam dziś w poczekalni większość twoich starych postów trzymam kcikasy żeby wszystko było Dobrze i gratuluję.7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024. -
kłot wrote:Dziewczyny zaczęłam plamic na brązowo! Chyba nic z tego 😭😭😭 jestem załamana. Próbuje się wcześniej dostać do dr
Na szczęście nic się nie stało, takie coś się zdarza, zwiększono mi duphaston, odpoczynek. Dzidzia zdrowa i już ma 3,5 roku obecnie.
Będzie dobrzeSolAngelica, kłot lubią tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Dziekuję dziewczyny za kciuki i za pocieszenie. Jest to faktycznie bardzo podtrzymujące na duchu, ja już zaczęłam ryczeć tak że głowa mnie rozbolała, odwołałam wszystkie klientki i pojechałam do domu, leżę i piję melisę zeby trochę się uspokoić. Takie plamienia miałam przed @ zawsze. Dziś dokładnie 7 tydz ciąży.
Biorę 2x progesteron Besins doustnie cały czas. tylko 1x zapomniałam z tydzień temu.
U Pani dr znowu opoźnienie 40 min, powiedziała że może mnie na wcześniejszy termin przepisać, ale to i tak praktycznie nic nie zmienia bo mam być o 18:30. Bardzo proszę o kciukiboo123 lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.