Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Jajowody drożne.
Teraz te mutacje ogarnąć. Biorę acard, suple zmienię na metyle.
Dziewczyny, kto w Krk prowadzi ciaze na heparynie i ja wypisuje? Jakiś sensowny Gin? hematolog?Nona lubi tę wiadomość
Wszystko ma swój czas... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySolAngelica wrote:Dziewczyny zrobiłam badania które przepisał mi endokrynolog : insulina na czczo ; 23.5
Prolaktyna ;. 13.80
Testosteron; 55.30
Tsh: 2.28
I zastanawiam się czy iść na monitoring cyklu czy raczej zrobić najpierw jeszcze kilka badań z krwi jak progesteron itd ? Jak myślicie?
Insulina zdecydowanie za wysoka.
Zbadaj jeszcze cukier na czczo razem z insuliną.
Wskaźnik Homa pozwoli Ci wyliczyć indeks.
Ja miałam insulinę 12, glukoza 5,88 i biorę Metforminę 3x1 -
Mam pytanie do dziewczyn które były w ciąży- czy mialyscie tylko śluz kremowy? Mi pojawił się lekko rozciagliwy, trochę jak płodny, wczoraj zauważyłam mini niteczke śluzu "kawowego" co mnie trochę zmartwilo. Sorry za doslownosc ale gdzie mam zapytać jak nie tu ? 🤔
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
kłot, ja już w ciąży jakoś specjalnie na śluz nie zwracałam uwagi, ale zdarzały mi się lekkie plamienia, czasem czuć było go więcej, czasem mniej, więc przypuszczam, że to dość zmienna kwestia.
kłot, Pia88 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
dzięki, uspokoiłyście mnie, nie nazwalabym tego plamieniem ale po prostu innym śluzem jakiego wcześniej nie było. Dziś mam fatalny dzień, nie wiem czy to hormony czy to że pokłóciłam się z mężem ale łzy same lecą
Jak tam Anuśla? Bo coś się długo nie odzywa??Pia88 lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, gdzie zrobie w Krakowie badania tak od ręki? Mam skierowanie od lekarza, na skierowaniu cała lista badań - pakiet dla panikujących ciężarnych po przejściach. Część udało mi zrobić w ramach Medicoveru, ale lekarz z Medi nie chciał dać mi skierowania na wszystkie, które dostałam prywatnie ( tak w dużym uproszczeniu). Czy znacie jakieś miejsce, do którego można pójść i zrobić zarówno badanie z krwi, jak i MUCHe, cytologie i wymaz? Jakieś przyjazne miejsce, gdzie jest wszystko w kupie i nie trzeba biegać w kilka miejsc. Mam budyń w glowie i przerażenie na myśl o bieganiu od punktu do punktu, szukaniu terminów i rozkładaniu nóg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 15:55
-
fiorella82 wrote:Dziewczyny, gdzie zrobie w Krakowie badania tak od ręki? Mam skierowanie od lekarza, na skierowaniu cała lista badań - pakiet dla panikujących ciężarnych po przejściach. Część udało mi zrobić w ramach Medicoveru, ale lekarz z Medi nie chciał dać mi skierowania na wszystkie, które dostałam prywatnie ( tak w dużym uproszczeniu). Czy znacie jakieś miejsce, do którego można pójść i zrobić zarówno badanie z krwi, jak i MUCHe, cytologie i wymaz? Jakieś przyjazne miejsce, gdzie jest wszystko w kupie i nie trzeba biegać w kilka miejsc. Mam budyń w glowie i przerażenie na myśl o bieganiu od punktu do punktu, szukaniu terminów i rozkładaniu nóg.
fiorella82 lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
dziewczyny o co chodzi z tym programem w koperniku? oswieccie mnie proszę to bym skorzystała 😊
czy para taka jak my której raz sie udało ale z marnym skutkiem też może przystapic do tych badan? orientujecie się może? zaraz minie rok od poronienia więc moglabym podciągnąć to na 12mies staranWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 09:19
💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
Zulugula na pewno się zalapiecie. Dzwon tam i się umawiaj, na wizytę musisz przyjść z mężem i po rozmowie dostaniecie skierowania na badania, naprawdę jest tego sporo. Choć na kolejną wizytę się mega długo czeka. My byliśmy w lipcu na pierwszej wizycie, mamy porobione hormony, mąż badania nasienia, teraz czekamy na powtórkę badań.
W ramach programu robią też inseminacje. I im szybciej tym lepiej, bo nie wiem czy ten program jest do końca 2020Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 09:23
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
boo123 wrote:Zulugula na pewno się zalapiecie. Dzwon tam i się umawiaj, na wizytę musisz przyjść z mężem i po rozmowie dostaniecie skierowania na badania, naprawdę jest tego sporo. Choć na kolejną wizytę się mega długo czeka. My byliśmy w lipcu na pierwszej wizycie, mamy porobione hormony, mąż badania nasienia, teraz czekamy na powtórkę badań.
W ramach programu robią też inseminacje. I im szybciej tym lepiej, bo nie wiem czy ten program jest do końca 2020
dzięki boo za odpowiedź! a na pierwszą wizytę dlugo sie czeka?boo123 lubi tę wiadomość
💙 20.11.2020
💗 10.11.2023