X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anelka wrote:
    Dziewczyny ale macie przejścia z tymi badaniami, ja nawet o połowie nie wiem, że takie są :(

Bardzo w Was wierze, że znajdziecie przyczynę !

Anelko, jak się miewacie? Fajnie, że się odezwałaś!

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test cytotoksyczny mieliśmy i mieliśmy allo mlr z tych badan które się robi "w parze"

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna wrote:
    test cytotoksyczny mieliśmy i mieliśmy allo mlr z tych badan które się robi "w parze"
    ok, i wszystko ok?
    Mam już wyniki komórek NK, strasznie szybko. Jesteś w stanie coś powiedzieć nt.wyników?
    https://naforum.zapodaj.net/87513047a3c0.jpg.html

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, ja Ci za dużo nie powiem, ale wydaje mi się, że oczywiście poza tymi wartościami, które masz powyżej i poniżej normy (no ale przy problemach immunologicznych czy endokrynologicznych np. limfocyty B będą niższe) to NK ciut za wysokie. Tu na forum jest dziewczyna, która mając NK 20% od razu dostała encorton i wlewy z intralipidu. Ale tak naprawdę musi to wszystko zobaczyć lekarz, my na forum możemy Cię tylko niepotrzebnie przestraszyć.

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyższe nk niż 30 :(

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna wrote:
    Ja mam wyższe nk niż 30 :(
    Rozumiem. Niestety do dr Sydora nie byłam w stanie się zapisać, bo w 1 miejscu ma terminy dopiero na koniec pazdziernika a w 2gim jeszcze nie wyznaczył terminów po połowie września :/
    Chcę iść do dr Anny Pituch-Noworolskiej z Osteomed, podobno jest ok, pracuje w Prokocimiu też. Starsza kobieta

Anna Stesia oczywiście wiem, że nie jesteście w stanie zinterpretować w 100% mojego wyniku :) Tyle co poczytałam to faktycznie steryd, clexane i acard i powinno być dobrze. Mam nadzieję, że immunolog i gin dobrze mnie poprowadzą i ta IUI się uda, choć w pazdzierniku chyba będę musiała odpuścić, bo raczej leki nie zdążyłyby zadziałać.
    Z tego co czytam w roznych wątkach immuno, dziewczynyz gorszymi wynikami zachodziły w ciążę i donosiły. Jestem dobrej wiary :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czy ta immunolog specjalizuje się w niepłodności? Może okazać się że ona zajmuje się głównie immunologia u dzieci i masz stracony czas i pieniądze

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna wrote:
    Ale czy ta immunolog specjalizuje się w niepłodności? Może okazać się że ona zajmuje się głównie immunologia u dzieci i masz stracony czas i pieniądze
    Tak, zajmuje się immunologia w niepłodności też. Niestety się nie umówię, bo tylko w pt.popoludniu przyjmuje, akurat jak mam najwięcej pracy wtedy :( nie jestem w stanie pozmieniać grafiku na 3tyg naprzód echh.
    Myślisz że dr M.bedzie mi w stanie już przepisać leczenie? Idę w poniedziałek

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, super, że masz plan i przynajmniej wiesz, gdzie tkwi problem.

Dziwna - powyżej 30? Bierzesz intralipid? (to strasznie droga impreza niestety)

Ja dzisiaj sobie zrobiłam wymazy, zbadałam poziom wit. D, ferrytynę, a przyszłym tygodniu popatrzę, co z tarczycą i prolaktyną, czy lepiej, czy ciągle kiepsko.

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic na razie nie biorę czekam na wizytę pod koniec września mam

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Selina, super, że masz plan i przynajmniej wiesz, gdzie tkwi problem.

Dziwna - powyżej 30? Bierzesz intralipid? (to strasznie droga impreza niestety)

Ja dzisiaj sobie zrobiłam wymazy, zbadałam poziom wit. D, ferrytynę, a przyszłym tygodniu popatrzę, co z tarczycą i prolaktyną, czy lepiej, czy ciągle kiepsko.
    Najlepsze jest to, że wcale te moje wyniki nie muszą być powodem naszych problemów (z resztą jak każde inne) ;) no ale lepiej o tym wiedzieć niż nie wiedzieć i np.stracic ciążę.

Btw laski zostałam mamą... Świnkową mamą :D hehe Mam dziś urodziny i mój kochany mąż kupił mi 2 świneczki morskie <3 kiedyś miałam kilka, uwielbiam je i kurcze to chyba najlepszy prezent jaki mogłam dostać :)

Anna Stesia, olka89 lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! <3 <3 <3
    Prezent bardzo spersonalizowany, skoro bardzo lubisz świnki. I super, że mąż Cię tak dobrze zna i wie, co Cię ucieszy. A z okazji urodzin życzę Ci spełnienia marzeń!

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia dziękuję bardzo ;*
    A o świnkach już wspominałam mężowi parę razy, żebym znów chciała, ale on kręcił nosem. No a teraz proszę :)

• gabrika Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta :)

Dawno mnie u Was nie było i pewnie już mnie nie pamiętacie...

U nas 6 msc od straty i dalej nic :/

Jutro wybieram się do gin, doradźcie proszę o jakie badania powinna poprosić?

"Jeszcze będzie pięknie - mimo wszystko! Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie!" - Jan Paweł II
    Aniołek (*) 30.03.2017 9tc / Ciąża biochemiczna - Październik 2017
    f2w3dqk3oz249swl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrika oczywiście że pamiętamy! :) Jejku ale ten czas leci, pół roku...
    A powiedz czy miałaś po poronieniu jakieś badania dodatkowe zlecane? Lekarz próbował sprawdzić w czym leży problem?

gabrika lubi tę wiadomość

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrika ja też cie pamiętam. Co tam u ciebie?

gabrika lubi tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • gabrika Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Selina & @Dziwna, fajnie że o mnie pamiętacie :) Co u Was nowego, ciekawego?

Tak na prawdę po poronieniu nie miałam prawie w ogóle badań, całkowita podstawa:
    - Mycoplasma/Ureaplasma
    - Chlamydia
    - TSH + pakiet ATPO, FT4

I nic więcej :/ dlatego pomyślałam, że może już czas na jakieś konkrety? Tylko nie mam pojęcia o co konkretnie prosić... wiadomo jak to z gin jest... będą mnie spławiać, że nie ma jeszcze roku starań itd, ale ja już nie chcę więcej czasu tracić.

Myślałam też o tym by wydębić monitornig, co myślicie?

"Jeszcze będzie pięknie - mimo wszystko! Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie!" - Jan Paweł II
    f2w3dqk3oz249swl.png
  • gabrika Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Selina, zdaje się, że masz dzisiaj urodziny! A więc: spełnienia marzeń :):) Oby wszystko się ułożyło tak jak trzeba! :)

f2w3dqk3oz249swl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrika dziękuję bardzo :) :* miałam wczoraj
    Ja widzisz nie poroniłam i sama się wzięłam za głębszą diagnozę tzn genetyka i immunologia (w moim podpisie masz co mi wyszło źle). Robiłam pakiet na trombofilię 9m.in. mthfr czyli przyswajanie kwasu foliowego i wit.z grupy B, muszę brać metylowane). Możesz na początek zbadać poziom kwasu foliowego i homocysteinę.
    Dziwe, że lekarze nie zlecili Ci p.ciał Ana (najlepiej zbadać Ana1 i Ana 2 od razu jeśli już było poronienie, to koszt ponad 100zł jakoś, zależy gdzie). Lekarze zlecają jeszcze badanie limfocytów NK (subpopulacja albo aktywność, ja oznaczałam to pierwsze) i cytokiny. Możesz o to lekarza zapytać. Spytaj też, czy możesz brać Acard - częściowo zapobiega skrzepom i sprzyja implantacji zarodka, bo rozrzedza krew.
    Monitoring też jak najbardziej jeśli nie wiesz jak tam z Twoją owulacją :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 23:34

gabrika, Dziwna, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik Ana1, pozytywny, miano 1:1000. Pewnie będę musiała zrobić Ana2

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ