X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy Was już tutaj pytałam...
    Wiecie gdzie w Krakowie zrobię krzywą insulinową 3 punktową? Wszędzie chcą skierowanie od lekarza, bo to badanie z obciążeniem a w innym wątku dziewczyny pisały, że są labo, gdzie robią bez problemu. Wiem, że jeśli mus to mus i najwyżej pójdę w poniedziałek do rodzinnego i poproszę o skierowanie, ale może jednak jest takie miejsce?

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, nie mam tu zupełnie wiedzy. Pytałaś na Rusznikarskiej? Jest też jakiś punkt na św. Katarzyny i na Czystej (przynajmniej kiedyś był).

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Niestety, nie mam tu zupełnie wiedzy. Pytałaś na Rusznikarskiej? Jest też jakiś punkt na św. Katarzyny i na Czystej (przynajmniej kiedyś był).
    wyszukałam wlaśnie, że w tym Alab nie wymagają. Trzeba mieć tylko aktualny wynik glukozy ze sobą nie starszy niż 30dni i zakupioną wcześniej glukozę. Chyba tam pójdę

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w diagnostyce pytałaś?

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna wrote:
    A w diagnostyce pytałaś?
    Oczywiście ;) najpierw tam zadzwoniłam
    Zrobię w tym Alab, mam niedaleko siebie. Właśnie idę zbadać glukozę i z tym badaniem pójdę w poniedziałek na insulinę.
    Czy glukozę 75mg do badania kupię w aptece?

Dziwna lubi tę wiadomość

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupisz w aptece. Ale większość lab. Mają swoją glukoze

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna w Alab napisali, że trzeba się zgłosić że swoją glukozą.

Kurde nie zrobię tego badania NK w szpitalu :/ Robią je co 2tygodnie i najbliższy termin to 21szy a ja już wtedy będę w 1-2dc :(

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nk to nie ma chyba znaczenia w którym dc

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna wrote:
    Ale nk to nie ma chyba znaczenia w którym dc
    No właśnie ponoć ma, każdy pisze że w 2 fazie cyklu przed @ trzeba zrobić, bo wtedy mogą być najbardziej aktywne. Wolę więc zrobić wtedy. Pojadę chyba w takim razie do Synevo, albo nie wiem, zrobię sama subpopulacje NK bez badania ich aktywności, to mogę zrobić codziennie w szpitalu

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dziwna w Alab napisali, że trzeba się zgłosić że swoją glukozą.

Kurde nie zrobię tego badania NK w szpitalu :/ Robią je co 2tygodnie i najbliższy termin to 21szy a ja już wtedy będę w 1-2dc :(

No to lipa :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    No to lipa :-(
    Trudno, zrobię to badanie na liczebność tylko albo pojadę do Synevo

Wynik glukozy mam 4,41nmol/l więc w normie

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi nic nie mówili że nk robi się w połowie cyklu. A umawiałam się w Prokocimiu

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna wrote:
    Ale mi nic nie mówili że nk robi się w połowie cyklu. A umawiałam się w Prokocimiu
    Bo tam Ci nie powiedzą, to musi gin powiedzieć albo ktoś kto się w leczeniu niepłodności specjalizuje. Gdzie nie weszłam i nie czytałam o tym (grupy na fb w których są też lekarze czy choćby tutaj wątki o mthf i o immunologii), to wszędzie piszą jedni że na 2-3dni przed @ a inni że między 17 a 25dc. Wtedy aktywność komórek NK powinna być najwyższa, bo wtedy może dochodzić do implantacji a więc jeżeli mamy problem z liczebnością tych komórek, to wtedy idealnie wyjdzie. Tak czy inaczej wolę jednak zrobić w tej 2 fazie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 23:27

Dziwna lubi tę wiadomość

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja byłam 2 dni przed @ ale immunolog nic nie mówił o tym żeby to robić w 2 fazie cyklu

Wszystko ma swój czas...
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam słychać u naszych krakowianek przy nadziei?

Anelka - co u Ciebie i córeczki? Jak się czujecie?

Olka89 - jak się masz? Znasz już płeć?

Agnesqe - czy wszystko w porządku? Już bliżej jak dalej!

Kajka - Ty chyba się zaraz będziesz rozpakowywać? Powodzenia!

gabrika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! ciężarne, oddzywajcie się :) Co tam u Was? Musicie nam dodać nadziei ;)

Ja porobiłam w końcu całą immunologię jaką mogłam (Ana1, te subpopulacje NK, białko C i S i p.ciała p.kardiolipinowe), kwota jaką wydałam była zawrotna, ale co zrobić. Wolę teraz to zapłacić niż kiedyś szukać przyczyn...

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja porobiłam w końcu całą immunologię jaką mogłam (Ana1, te subpopulacje NK, białko C i S i p.ciała p.kardiolipinowe), kwota jaką wydałam była zawrotna, ale co zrobić. Wolę teraz to zapłacić niż kiedyś szukać przyczyn...
    ile dałaś?pewnie koło 1000

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna wrote:
    ile dałaś?pewnie koło 1000
    730zl z 20% rabatem już, bo miałam kupon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 16:20

• Anelka Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale macie przejścia z tymi badaniami, ja nawet o połowie nie wiem, że takie są :(

Bardzo w Was wierze, że znajdziecie przyczynę !

Selina, Anna Stesia, gabrika lubią tę wiadomość

yUD8p2.png VcYSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna a czy Tobie immunolog coś wspominał o badaniu cross match i teście cytotoksycznym? Też się je robi tylko w Prokocimiu. Siostra mi mówi że to też miała badane i że wyszło im (badają się małżonkowie), ze jej limfocyty zwalczają jej męża. Ja myślałam że badanie komórek NK ma to wykazać, ale to jeszcze coś innego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 15:06

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ