krwawienie a pozytywny test ciazowy
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny!
wiem, ze pewnie ten temat juz sie tu kiedys pojawil, jednak jestem w stanie lekkiej paniki/szoku i mam nadzieje ze byc moze ktoras z was miala lub slyszala o podobnej sytuacji.
otoz mam cykle zwykle 32 dniowe, wg planu powinnam dostac okres pojutrze. dzisiaj rano przy podcieraniu zauwazylam jasno czerwone plamienie i uznalam ze pewnie okres przyszedl wczesniej, jednak cos mnit tknelo i zrobilam test. wyszedl pozytywny! kreska testowa nieco jasniejsza ale jednak! i teraz mam pytanie, bo nadal nie moge w to uwierzyc, czy mozliwe ze jestem w ciazy pomimo tego plamienia? caly czas czekam az plamienie sie rozkreci w normalna miesiaczke, jednak ten pozytywny test nie daje mi spokoju.
Bede bardzo wdzieczna za wszelkie podpowiedzi! -
problem w tym, ze aktualnie mieszkam w UK, przylatuje do Polski za 3 tyg i dopiero wtedy ide do lekarza. tutaj nawet nie mam jak zrobic bety zeby sie upewnic
kurcze co za dziwna sytuacja.. bardzo mnie to martwi, ale nawet gdybym poszla tutaj do lekarza to by mi kazali zrobic sikany test i tyle.. takie wczesne ciaze sa tu raczej lekcewazone ehh. za to przez ostatnie 4 miesiace bralam duphaston bo mialam plamienia miedzy miesiaczkami i za niski progesteron, pamietam jak lekarz na samym poczatku powiedzial, ze gdyby sie przytrafila ciaza to zeby brac dupka, tylko nie wiem w jakich dawkach.. tak samo jak mi zalecil na plamienia? eh wiem ze ciezko sie wam pewnie wypowiedziec i mnie odeslecie do lekarza ale na ten moment moge tylko dzialac na wlasna reke -
nick nieaktualny
-
Multiwitamina, dziekuje za odpowiedz.
Nie mialam nigdy torbieli stwierdzonych, ale biore pod uwage kazda mozliwosc, nawet ciaze biochemiczna, bo tak jak wspomnialam mam problem z progesteronem.
chyba w takiej sytuacji zdeycduje sie brac dupka, nie chce ryzykowac utraty ciazy..
teraz tylko pojawia sie problem taki ze mam dupa na 20 dni a z lekarzem sie widze dopiero zq 28 dni. mam tez gdzies luteine, czy ktoras z was wie czy gdy skonczy mi sie duphaston, moge wziac luteine zamiast niego? i czy ona dziala tak samo jak supek i tak samo ja dawkowac?
wiem ze pewnie zadaje glupie pytania, jeju co za dziwny poniedzialek..
Olenna, moze jednak zrob test? tzn nie wiem w jakiej jestes sytuacji, ja nigdy wczesniej nie mialam pozytywnego testu nawet przy takim plamieniu i stad moja panika -
Aleksandra, no wlasnie nie bardzo, jedyne co to od jakiegos tygodnia piersi zrobily sie bardzo tkliwe i troche bolesne, zwlaszcza po zewnetrznej stronie i sutki sa mocno wrazliwe. nie jest to jednak jakis bol okrutny, tak jak nieraz dziewczyny pisza ze sie dotknac nie moga. poza tym mialam w tym cyklu potwoooorna hustawke nastrojow, jak nigdy po prostu, i to tez mi dalo do myslenia ze chyba mi cos hormony za mocno wariuja.
poza tym nic, zadnego bolu brzucha ani nic, kawa tez smakuje tak jak smakowala -
dziekuje za wszystkie rady, na pewno sie zastosuje!
tymczasem ehh zglupialam kompletnie, nie wytrzymalam i poszlam zrobic koljeny test, sporo wypilam wiec mocz byl dosc mocno rozrzedzony i tym razem test wyszedl ledwo pozytywny.. jest druga kreseczka ale prawie niewidoczna
i teraz nie wiem, czy pierwszy test byl wadliwy i pokazal ciaze choc jej nie ma? czy drugi test zle wyszedl bo mocz byz zbyt rozwodniony?
pewnie pozostaje mi czekac do jutra rana zeby zatestowac znowu... -
Jonesey wrote:problem w tym, ze aktualnie mieszkam w UK, przylatuje do Polski za 3 tyg i dopiero wtedy ide do lekarza. tutaj nawet nie mam jak zrobic bety zeby sie upewnic
kurcze co za dziwna sytuacja.. bardzo mnie to martwi, ale nawet gdybym poszla tutaj do lekarza to by mi kazali zrobic sikany test i tyle.. takie wczesne ciaze sa tu raczej lekcewazone ehh. za to przez ostatnie 4 miesiace bralam duphaston bo mialam plamienia miedzy miesiaczkami i za niski progesteron, pamietam jak lekarz na samym poczatku powiedzial, ze gdyby sie przytrafila ciaza to zeby brac dupka, tylko nie wiem w jakich dawkach.. tak samo jak mi zalecil na plamienia? eh wiem ze ciezko sie wam pewnie wypowiedziec i mnie odeslecie do lekarza ale na ten moment moge tylko dzialac na wlasna reke10.09.2019 Marcel