Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne krwawienie a pozytywny test ciazowy
Odpowiedz

krwawienie a pozytywny test ciazowy

Oceń ten wątek:
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    wiem, ze pewnie ten temat juz sie tu kiedys pojawil, jednak jestem w stanie lekkiej paniki/szoku i mam nadzieje ze byc moze ktoras z was miala lub slyszala o podobnej sytuacji.
    otoz mam cykle zwykle 32 dniowe, wg planu powinnam dostac okres pojutrze. dzisiaj rano przy podcieraniu zauwazylam jasno czerwone plamienie i uznalam ze pewnie okres przyszedl wczesniej, jednak cos mnit tknelo i zrobilam test. wyszedl pozytywny! kreska testowa nieco jasniejsza ale jednak! i teraz mam pytanie, bo nadal nie moge w to uwierzyc, czy mozliwe ze jestem w ciazy pomimo tego plamienia? caly czas czekam az plamienie sie rozkreci w normalna miesiaczke, jednak ten pozytywny test nie daje mi spokoju.
    Bede bardzo wdzieczna za wszelkie podpowiedzi!

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się czasem zdarza w początkach ciąży. Tak mi mówiła moja lekarka. Idź do swojego lekarza i niech ci jeszcze zleci badania potwierdzające.

npV2p1.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problem w tym, ze aktualnie mieszkam w UK, przylatuje do Polski za 3 tyg i dopiero wtedy ide do lekarza. tutaj nawet nie mam jak zrobic bety zeby sie upewnic :(
    kurcze co za dziwna sytuacja.. bardzo mnie to martwi, ale nawet gdybym poszla tutaj do lekarza to by mi kazali zrobic sikany test i tyle.. takie wczesne ciaze sa tu raczej lekcewazone ehh. za to przez ostatnie 4 miesiace bralam duphaston bo mialam plamienia miedzy miesiaczkami i za niski progesteron, pamietam jak lekarz na samym poczatku powiedzial, ze gdyby sie przytrafila ciaza to zeby brac dupka, tylko nie wiem w jakich dawkach.. tak samo jak mi zalecil na plamienia? eh wiem ze ciezko sie wam pewnie wypowiedziec i mnie odeslecie do lekarza ale na ten moment moge tylko dzialac na wlasna reke

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 19:18

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo dziś, poza testem, nie zrobiłam, bo już jestem zrezygnowana..

Wysłany: 21 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 19:19

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 21 maja 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Aleksandria87 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis 24 dzien cyklu i na papierze tez zauwazylam niewielka ilosc krwi.
    Jonesey a masz jeszcze jakies inne objawy?

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina, dziekuje za odpowiedz.
    Nie mialam nigdy torbieli stwierdzonych, ale biore pod uwage kazda mozliwosc, nawet ciaze biochemiczna, bo tak jak wspomnialam mam problem z progesteronem.
    chyba w takiej sytuacji zdeycduje sie brac dupka, nie chce ryzykowac utraty ciazy..

teraz tylko pojawia sie problem taki ze mam dupa na 20 dni a z lekarzem sie widze dopiero zq 28 dni. mam tez gdzies luteine, czy ktoras z was wie czy gdy skonczy mi sie duphaston, moge wziac luteine zamiast niego? i czy ona dziala tak samo jak supek i tak samo ja dawkowac?

wiem ze pewnie zadaje glupie pytania, jeju co za dziwny poniedzialek..

Olenna, moze jednak zrob test? tzn nie wiem w jakiej jestes sytuacji, ja nigdy wczesniej nie mialam pozytywnego testu nawet przy takim plamieniu i stad moja panika

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze to nie panikuj to nie musi być nic złego. nie masz możliwości kontaktu tel. z lekarzem? Co do dawkowania to nie poradzę bo za duża odpowiedzialność ale możesz sprawdzić czy na ulatce nie ma czegoś o tym napisane.

npV2p1.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, no wlasnie nie bardzo, jedyne co to od jakiegos tygodnia piersi zrobily sie bardzo tkliwe i troche bolesne, zwlaszcza po zewnetrznej stronie i sutki sa mocno wrazliwe. nie jest to jednak jakis bol okrutny, tak jak nieraz dziewczyny pisza ze sie dotknac nie moga. poza tym mialam w tym cyklu potwoooorna hustawke nastrojow, jak nigdy po prostu, i to tez mi dalo do myslenia ze chyba mi cos hormony za mocno wariuja.
    poza tym nic, zadnego bolu brzucha ani nic, kawa tez smakuje tak jak smakowala :D

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrobel, ale ze mnie tepa dzida.. musze napisac do mojego do lekarza! mam nadzieje tylko ze odpisze. widzicie juz mi odbija i nie mysle logicznie dzisiaj :D dziekuje za podpwowiedz!

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3

Wysłany: 21 maja 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się dodatkowo przyplatala jakas infekcja bakteryjna niestety. Ale z ta krwia to dziwne. Ja testu nie robie, bo i tak za wczesnie, bo tak jak mowilam mam 24 dzien cyklu na 30. Ale Tobie jak wyszedl test TO COS jest na rzeczy, oby trzymam kciuki:)

Wysłany: 21 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za wszystkie rady, na pewno sie zastosuje!

tymczasem ehh zglupialam kompletnie, nie wytrzymalam i poszlam zrobic koljeny test, sporo wypilam wiec mocz byl dosc mocno rozrzedzony i tym razem test wyszedl ledwo pozytywny.. jest druga kreseczka ale prawie niewidoczna :(

i teraz nie wiem, czy pierwszy test byl wadliwy i pokazal ciaze choc jej nie ma? czy drugi test zle wyszedl bo mocz byz zbyt rozwodniony?

pewnie pozostaje mi czekac do jutra rana zeby zatestowac znowu...

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3

Wysłany: 21 maja 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wychodzi druga kreska, nawet ledwo widoczna to najprawdopodobniej jestes w ciazy. Mocz juz nie jest taki gesty przez to ze pilas, wiec to normalne ze jest blada.

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Aleksandria, pocieszylas mnie! :)

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3

Wysłany: 21 maja 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy więc na dalsze Twoje relacje, na pewno wszystko będzie dobrze, tego Ci życzę.

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny :) na pewno bede zdawac relacje jak to sie dalej potoczy! :)

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    problem w tym, ze aktualnie mieszkam w UK, przylatuje do Polski za 3 tyg i dopiero wtedy ide do lekarza. tutaj nawet nie mam jak zrobic bety zeby sie upewnic :(
    kurcze co za dziwna sytuacja.. bardzo mnie to martwi, ale nawet gdybym poszla tutaj do lekarza to by mi kazali zrobic sikany test i tyle.. takie wczesne ciaze sa tu raczej lekcewazone ehh. za to przez ostatnie 4 miesiace bralam duphaston bo mialam plamienia miedzy miesiaczkami i za niski progesteron, pamietam jak lekarz na samym poczatku powiedzial, ze gdyby sie przytrafila ciaza to zeby brac dupka, tylko nie wiem w jakich dawkach.. tak samo jak mi zalecil na plamienia? eh wiem ze ciezko sie wam pewnie wypowiedziec i mnie odeslecie do lekarza ale na ten moment moge tylko dzialac na wlasna reke
    A konto na OF przedluzasz z Polskiego konta czy mozna angielska karta,? Przepraszam ze tak nie w temacie, ale jestem.nowa i chce wykupic sobie tutaj abonament. :-)

10.09.2019 Marcel
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ