Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne krwawienie a pozytywny test ciazowy
Odpowiedz

krwawienie a pozytywny test ciazowy

Oceń ten wątek:
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie dobrze:) mam nadal lekutkie plamienia ale uspokoilam się trochę bo w sobotę zrobiłam kolejny test i wyszła porządna druga kreska takze poziom hcg nie spada:)
    Piersi nadal bolesne i poza tym nadal brak innych objawów no może poza huśtawka nastrojów:p nieźle wczoraj mężowi dałam do wiwatu:p
    Martwi mnie tylko że ostatnio znowu po stosunku miałam lekkie krwawienie ale staram się sobie tłumaczyć że pewnie wszystko jest tam mocniej ukrwione i to przez to..

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam podobny przypadek do Twojego. W dniu miesiączki plamienie z tym że żywa krwią, test pozytywny, Beta też wskazywała ciążę. Od dnia po owulacji byłam na luteinie, lekarz kazał zwiększyć dawkę z 2 tabletek do 6 na dobę i dużo polegiwac. Ja tak się bałam że właściwie tylko leżałem i nic nie robiłam. Miałam po prostu za niski progesteron. Ale wszystko się dobrze skończyło:)

plusikminusik lubi tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ogolnie juz teraz duzo lepiej :) plamienie trwalo jakis tydzien, od kilku dni juz jest spokoj :) biore 2x 1 tabletke duphastonu plus witaminy dla ciezarnych i jest ok. czuje sie dobrze nie mam jakichs specjalnych dolegliwosci w dalszym ciagu, chociaz dziewczyny z innego watku mnie pocieszaly ze od 7 tygodnia sie zacznie jazda :D
    w kazdym razie za 2 tyg w koncu wizyta u ginekologa i wtedy wszystko bedzie jasne czy ciaza jest czy jej nie ma

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża na pewno jest :) wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki :)

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U mnie sprawa nie zakończyła się dobrze. Okres miałam dostac 24 maja, 21 dostałam plamienia więc stwierdziłam ze to okres tymbardziej, ze jesteśmy w podróży poslubnej, wiec zmiana klimatu - często tak mialam. Okres-plamienie trwało 8 dni, wiec zrobiłam z ciekawości test bo bylo to dość dziwne, ze tak dlugo. 4 testy - wszystkie pozytywne. Dzien później mega bol podbrzusza i ostre krwawienie, test-lekka kreska, dzien pozniej juz brak kresek. I kilka dni normalnego okresu. Nie zalamuje się, podobno pozniej jest łatwiej zajść bo organizm przyzwyczajony, ale wiadomo ze bolalo.. Teraz moge gdybac co bylo przyczyna.. u lekarza nie bylam bo jesteśmy ciagle w dzikich krajach, za kilka dni powrot. W domu mialam duphaston, ale nie zabrałam ze soba bo myslalam, ze owulacji nie bylo - stres przedslubmy, tydzien bez jedzenia ze stresu.. ahhh oby sie udalo w czerwcu. Trzymajcie sie dziewczyny!

w5wq9vvj6y6gc1um.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ