Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel95 wrote:7,86...
4+3 tydz
Czyli chyba znowu.. to samo....
Kobiety: < 5,3 Kobiety po menopauzie: < 8,3 Kobiety w ciąży: 3 tydzień: 5,8 - 71,2 4 tydzień: 9,5 - 750
Jest za niska nie ma się co łudzić gdyby była chociaż 10...brilka, bajkowadama, Mervee, Darrika, Dahlia, Lexia, PaulaG, Kinia92, ellevv, Katsue, MadziaIsm, Paula6432 lubią tę wiadomość
-
Pierwszy raz wrzucam zdjęcie, wiec mam nadzieję, że się uda🫣
https://zapodaj.net/plik-ZFfxUZkhKPMonk@, brilka, LadyDaga, Mervee, Darrika, Laura25, 3erin, Lexia, Kinia92, ellevv, Frajda, Lauraa, Kasiekkk, Katsue, DreamBee, Modra, Wojcinka, pp2018, MadziaIsm, awokado 🥑, Revolutionary , Paula6432 lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
hakorośl wrote:Pierwszy raz wrzucam zdjęcie, wiec mam nadzieję, że się uda🫣
https://zapodaj.net/plik-ZFfxUZkhKP
Idziecie jak burza w tym miesiącu, to chyba jakieś wynagrodzenie mało urodzajnego lipca 😁hakorośl, Lauraa lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
11 cs ✨
01/25 1 cs stymulowany Clo + Ovitrelle -
Noooo pięknie, jest bladzioch 🤩hakorośl lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Cel, prawdę mówiąc naprawdę mało kto robi tak wcześnie testy, poza nami krejzolkami tu na forum. Jak ja kiedyś zobaczę 2 kreski to w ogóle nie zamierzam iść na betę przy bladej kresce i się stresować, a dopiero pójdę jak będą dwie tłuste kreski i spóźniającą się miesiączka.
Jesteś w ciąży, bardzo wczesnej ciąży. Możliwe że to dopiero startująca beta, możliwe że skończy się biochemem. Nic tu nie da nakręcanie się. Masz pierwszy wynik, skoro masz brać zastrzyki to skonsultuj się z lekarzem co on uważa. Moim zdaniem jest to tak strasznie wcześnie, że nikt tu nie wywróży z fusów czy będzie źle czy dobrze.
Ciesz się, bo już drugi raz twój organizm zaszedł w ciążę. Jak ja bym już chociaż chciała wiedzieć czy w ogóle jestem w stanie zajść ✌🏼
Wiem że jesteś po poronieniu, czuć z twoich postów że bardzo się nakręcasz, a naprawdę to nie pomaga kropce! Odpocznij, poczekaj co powie lekarz, daj swojemu ciału wykonać swoją pracę, bo teraz leci niezły maraton. Będzie dobrze! A jak nie teraz to w kolejnych cyklach.
Dodam też że jesteś naprawdę młoda i masz czas, niech te starania będą pięknym okresem ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2024, 16:15
brilka, Darrika, Dahlia, Lexia, Frajda, Kasiekkk, KasiaWitaminka, Modra, Paflina, aszin, MadziaIsm, Deyansu lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
8 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
Badanie 2-5dc hormony ⏳
USG dopochwowe ⏳
Wizyta u ginekologa w Invimed⏳
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Ja też widzę kreseczkę obiecująco!
U mnie dzisiaj taka ledwo, ledwo i po czasie na easy@home (chyba ma czułość 25 a nie 10) i jest ciężko, ale czekam do jutra zeby powtórzyć
Cel, też myślę, że to dopiero start nie załamuj się! Powtórz i zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2024, 16:14
Darrika, hakorośl lubią tę wiadomość
2 cs 🍀
02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
02/12/2024: Potwierdzona księżniczka na USG👸🩷 (16+1)
“If you can dream it, you can do it.” -
Cel, sama dobrze wiesz, że beta staruje od zera. To nie tak, ze zdrowa ciąża zaczyna się od 50, a jak beta poniżej, to nic z tego nie będzie. Daj tej ciąży szansę, zrób przyrost, dbaj o siebie - m.in. się nie stresuj niepotrzebnie i nie wmawiaj sobie, że znów będzie coś nie tak. Poronić można i przy prawidłowych przyrostach po kilka tysięcy, a niska beta przed terminem miesiączki jest… cóż, startującą betą 🤷🏼♀️ dopóki nie zrobisz przyrostu, ewentualnie badania jutro, to nie zadręczaj się, że coś jest nie tak, bo nie masz ku temu podstaw
brilka, Treaclynat, Darrika, Daisy___, siesiepy, Dahlia, hakorośl, Lexia, Marcycha, Kinia92, Kasiekkk, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Jest mi bardzo smutno ale też myślałam że tak może być
Nawet nie mam napadu płaczu tylko taka pustkę jakby czuję
Nie wiem tylko czy jest sens iść po zastrzyk czy nie, zobaczę czy do wieczora lekarz mi odpisze
Jak nie to nie wiem co robić👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Bardzo ładna kreskahakorośl lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Mervee wrote:Ja też widzę kreseczkę obiecująco!
U mnie dzisiaj taka ledwo, ledwo i po czasie na easy@home (chyba ma czułość 25 a nie 10) i jest ciężko, ale czekam do jutra zeby powtórzyć
Cel, też myślę, że to dopiero start nie załamuj się! Powtórz i zobaczymy
Jejku super, ale się sypią te bladziochy wow 😍 no sierpień będzie na pewno lepszy od lipca!33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Cel95 wrote:Jest mi bardzo smutno ale też myślałam że tak może być
Nie wiem tylko czy jest sens iść po zastrzyk czy nie, zobaczę czy do wieczora lekarz mi odpisze
Jak nie to nie wiem co robić
A jesteś pewna kiedy miałaś owulację?
Tak jak Monk@ napisała może to wcale nie być 4+33erin lubi tę wiadomość
-
Laura25 wrote:A jesteś pewna kiedy miałaś owulację?
Tak jak Monk@ napisała może to wcale nie być 4+3
1 dzień ostatniej miesiączki to 5 lipca, Owulacja nie wiem kiedy dokładnie była.
23 lipca na badaniu usg pecherzyk 24mm (endometrium 11mm).
Najwcześniej owulacja mogła być 24 lipca Ale myślę że sporo później nie bo ile by ten pęcherzyk urósł?
Dziś jest 32 dzień cyklu, cykle mam zwykle ok 32,33 dniowe. Może raz dwa było dłużej.
4+3 liczę od daty ostatniej miesiączki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2024, 16:33
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Marcycha wrote:Dobra ja już mam. Dobrze, że mnie pochłonęła praca. Weszłam zobaczyć na portal pacjenta, na którą jutro mam scalling i piaskowanie zębów paczam, a tu wynik jest. Trochę zwolniłam ruchy, bałam się kliknąć.
Ostatecznie w sobotę o 11:30 bylo 58 mlU, a dziś 9:40 178 mlU. Także oddycham już lżej. Jeszcze dziś dostałam skierowanie na kolejną betę, mofro, ferrytyne, żelazo i tsh idę w środę na 9:40.
@Daisy___ gratuluję teraz chyba jakoś lżej co? Który Ty masz teraz dc?
@Cel95 maaaaasz? 😃
@hakorośl no to czekamy dalszy rozwój wydarzeń albo raczej dziecka 😁
@Marcycha, ja jestem równo w 4 tc Mam cykle około dwudziestoośmiodniowe, ale chyba kiedyś miałam późniejsze owulacje - koło 15-17 dnia (przed pierwszą ciążą), teraz miałam wcześniej szczyt śluzu i kłucie jak na owulację (14 dzień, szczyt śluzu 13) + w ostatniej ciąży porównywalną betę (250) miałam równo w piątym tygodniu xD ale ciąża na początku też wychodziła mniejsza na usg, serduszko miałam dopiero w 7+1.
Gratuluję wyniku, super Moja ginekolog zaleca betę tylko 2 razy, ale wiem, że niektórzy ginekolodzy 3 razy. A żelazo i ferrytyna z polecenia lekarza? W sumie nigdy nie miałam badanej, tylko na podstawie hemoglobiny byłam suplementowana.
Ja jeszcze czekam na toksoplazmozę, najbardziej bym chciała mieć ewidentnie starą infekcję, żeby nie musieć się zamartwiać ^^'
@hakorośl, gratulacje! Bladzioch, ale też takiego miałam przy córce zanim krecha pięknie się pogrubiła na kolejnych testach
👧 07.2022 -
Cel95 wrote:Jest mi bardzo smutno ale też myślałam że tak może być
Jak nie to nie wiem co robić
Cel kurcze, no nawet jak teraz nie wyjdzie, to jest dopiero 2 cs, dopiero 2, smutek jest normalny, nie chce negować Twoich uczuc, ale nawet jeśli nic z tego cyklu nie będzie, a w Tobie takie uczucia są plus te myśli, o których często piszesz, że nigdy Wam się nie uda, tracisz nadzieję. To co będzie się działo z Tobą i Twoja psychiką, jak to będzie 7, 9 czy 16 cykl starań?
Sam fakt, że już drugi raz zaszlas to znak, że możesz, że się da, wiele kobiet przez wiele cykli nawet tego cienia nie zobaczy, nawet gdyby miał się biochemem skończyć.
Spokój, luz I jak najmniej stresu i smutku, bo to tylko szkodzi. Jak chcesz mieć spokojniejszą głowę, idź za 2 dni znowu na betę sprawdzić przyrost i zobaczysz co będzieLexia, Marcycha, Treaclynat, Dahlia lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
Cel95 wrote:1 dzień ostatniej miesiączki to 5 lipca, Owulacja nie wiem kiedy dokładnie była.
23 lipca na badaniu usg pecherzyk 24mm (endometrium 11mm).
Najwcześniej owulacja mogła być 24 lipca Ale myślę że sporo później nie bo ile by ten pęcherzyk urósł?
Dziś jest 32 dzień cyklu, cykle mam zwykle ok 32,33 dniowe. Może raz dwa było dłużej.
4+3 liczę od daty ostatniej miesiączki.Lexia lubi tę wiadomość
-
Treaclynat wrote:Cel, prawdę mówiąc naprawdę mało kto robi tak wcześnie testy, poza nami krejzolkami tu na forum. Jak ja kiedyś zobaczę 2 kreski to w ogóle nie zamierzam iść na betę przy bladej kresce i się stresować, a dopiero pójdę jak będą dwie tłuste kreski i spóźniającą się miesiączka.
Jesteś w ciąży, bardzo wczesnej ciąży. Możliwe że to dopiero startująca beta, możliwe że skończy się biochemem. Nic tu nie da nakręcanie się. Masz pierwszy wynik, skoro masz brać zastrzyki to skonsultuj się z lekarzem co on uważa. Moim zdaniem jest to tak strasznie wcześnie, że nikt tu nie wywróży z fusów czy będzie źle czy dobrze.
Ciesz się, bo już drugi raz twój organizm zaszedł w ciążę. Jak ja bym już chociaż chciała wiedzieć czy w ogóle jestem w stanie zajść ✌🏼
Wiem że jesteś po poronieniu, czuć z twoich postów że bardzo się nakręcasz, a naprawdę to nie pomaga kropce! Odpocznij, poczekaj co powie lekarz, daj swojemu ciału wykonać swoją pracę, bo teraz leci niezły maraton. Będzie dobrze! A jak nie teraz to w kolejnych cyklach.
Dodam też że jesteś naprawdę młoda i masz czas, niech te starania będą pięknym okresem ❤️
Tak, przynajmniej wiem że jestem w stanie.. może jakieś dodatkowe leki pomogą kiedyś👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
@Cel tu piszą tak: https://zapodaj.net/plik-9JpRJuzGgc wiec nie zawsze niższy wynik oznacza, że się nie udało, albo że jest coś nie tak. Grunt, że jest powyżej 5ciu.
Sprawdź jeszcze za dwa dni no chyba, że dostaniesz okres, jednak ja bym jeszcze nie spisywała cyklu na straty, bo owulacja może się lekko przesunąć. Jutro zrób może jeszcze sikańca i zobaczysz czy będzie różnica w wybarwieniu kreski. Głową do góry, nawet jak okres przyjdzie to też na swój sposób powód do radości, bo to znaczy że cykle są mniej więcej ustabilizowane i jest kolejna szansa. Ja pomimo mojej bety nie czuję się pewnie, pewnie to będzie jak się dziecko urodzi. W środę ma być piękny dzień ☺️ -
Monk@ wrote:Cel, sama dobrze wiesz, że beta staruje od zera. To nie tak, ze zdrowa ciąża zaczyna się od 50, a jak beta poniżej, to nic z tego nie będzie. Daj tej ciąży szansę, zrób przyrost, dbaj o siebie - m.in. się nie stresuj niepotrzebnie i nie wmawiaj sobie, że znów będzie coś nie tak. Poronić można i przy prawidłowych przyrostach po kilka tysięcy, a niska beta przed terminem miesiączki jest… cóż, startującą betą 🤷🏼♀️ dopóki nie zrobisz przyrostu, ewentualnie badania jutro, to nie zadręczaj się, że coś jest nie tak, bo nie masz ku temu podstaw
Szczerze nie jestem znawca bety
Myślałam że jak z moczu test cokolwiek łapie to z krwi bety jest więcej👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Monk@ wrote:4+3 od ostatniej miesiączki - jasne. Ale dla bety nie jest ważne to, ile to od ostatniej miesiączki, a który dpo.
Lexia, Marcycha lubią tę wiadomość
-
Jest! Ja miałam nawet mniejszy cień na tym pinku 🥰hakorośl lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
[/url]