Kubeczek menstruacyjny - pomoc przy staraniach? ☔️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy któraś ma kubeczek Facelle z Rosmanna i czy Wam przecieka? Chyba mam zły rozmiar 😏 albo źle zaaplikowałam 🤔, bo to był w sumie drugi raz jak go założyłam zachęcona Waszymi opiniami. Powiem Wam, że po ♥️ włożyłam i jak mi go wsysło 😂 to miałam potem niemałą gimnastykę z wyciągnięciem.
-
@g@88 wrote:Dziewczyny czy któraś ma kubeczek Facelle z Rosmanna i czy Wam przecieka? Chyba mam zły rozmiar 😏 albo źle zaaplikowałam 🤔, bo to był w sumie drugi raz jak go założyłam zachęcona Waszymi opiniami. Powiem Wam, że po ♥️ włożyłam i jak mi go wsysło 😂 to miałam potem niemałą gimnastykę z wyciągnięciem.
-
Ja mam rozmiar XS z Facelle, nic nie przecieka 😊
Kurcze.. Jesli jest tak, jak mowicie, ze szyjka sobie je zassala to ja chce, zeby tak było zawsze, bo licze na piękny prezent świąteczny!! 😍Monika87 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
@g@88 wrote:Monika o to gratulacje! ☺️ Ale byłby prezent na święta 😍 Pomógł Ci kubeczek?
Też mam właśnie xs, dam mu jeszcze szansę, być może coś źle założyłam.
W pierwszym cyklu się nie wstrzelilismy ale wtedy jeszcze nie używałam kubeczka , w 2 cyklu już tak no i się udało nie po każdym ❤️ wkładałam kubeczek ale na pewno po każdym ❤️ leżałam z pół godziny ☺️ -
Zainspirowałyście i mnie spróbuję z kubeczkiem w tym cyklu. Zastanawiam się tylko nad rozmiarem XS czy S- mam 170, około 60kg, oczywiście nie rodziłam dziecka. Doradzicie?
-
Monika, ja cię, gratulacje!!!! Cudowna wiadomość, każde zafasolkowanie dodaje skrzydeł ❤️
Oleńka, ja bym wzięła ela na twoim miejscu rozmiar SMonika87, Olenkaqx lubią tę wiadomość
-
Mam kubeczek rozmiaru S i czasami się nieźle musiałam nagimnastykować aby go wyjąć (stosuję drugi cykl)... Któregoś dnia wpadlam na pomysł po prostu przywiązać do niego sznurek od tampona. Brzmi ordynarnie ale od tamtej pory dużo łatwiej jest mi go wyciągnąć. Nie pamiętam jakiej firmy mam kubeczek (mieszkam w Niemczech i tam go kupiłam) Na końcu ma tak jakby taką małą końcówkę i właśnie do niej dowiązałam sznureczek. Teraz nie ma problemu i nawet jak zassie trochę dalej wiem że zawsze bez problemu i szybko sobie poradzę z wyjęciem go.
-
Kurcze jak tak czytam ile się udaje z tymi kubeczkami to tak strasznie żałuję , że straciłam 2 lata na "normalne" próby, a mogłoby się udać w międzyczasie :o wiadomo, inseminacja to jedno, wywołanie owulacji drugie, ale może czasem trzeba było się wspomóc, żeby plemniki jak najświeższe były w tym czasie :oStarania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Nie wiem, czy wy też tak macie, ale jak wyciągam kubeczek i wylewam to "białe złoto", to taaak mi szkoda.... no ale staram się nie przekraczać tych 8 godzin...
bardzo jestem ciekawa tego cyklu, chyba w pierwszym cyklu stosowania ma się najwięcej nadziei na zadziałanie, prawda...?Księgowa lubi tę wiadomość
-
Annamaria wrote:Nie wiem, czy wy też tak macie, ale jak wyciągam kubeczek i wylewam to "białe złoto", to taaak mi szkoda.... no ale staram się nie przekraczać tych 8 godzin...
bardzo jestem ciekawa tego cyklu, chyba w pierwszym cyklu stosowania ma się najwięcej nadziei na zadziałanie, prawda...?
Ja teraz zaczęłam drugi cykl. Pierwszy wzielam jako probny, zreszta malo serduszek bylo, ale w tym nie odpuszczam! Ile wlezie, z chęcią i rozsądkiem 😃Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
A powiedzcie mi (może głupie pytanie ) jak założyć kubeczek żeby 'białe zloto' nie wyleciało z pochwy?
-
Olenkaqx wrote:A powiedzcie mi (może głupie pytanie ) jak założyć kubeczek żeby 'białe zloto' nie wyleciało z pochwy?
Ja polecam mieć koło łóżka żeby nie wstawać, i wtedy na leżąco ciach do środka, mam wrażenie ze przy włożeniu sperma jest „zagarniana” do środkaStarania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
Dzięki! 😘
Zaczęłam stosować podczas okresu. Szczerze? Super sprawaSyla87 lubi tę wiadomość