Kubeczek menstruacyjny - pomoc przy staraniach? ☔️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDołączam do klubu staraczek z kubeczkiem. Użyłam go 4 raz właśnie. To prawdopodobnie mój ostatni cykl przed inseminacją. Być może uda się tak, aby był to ogółem ostatni cykl starań (:
Trzymajcie kciuki, proszę.Blondyna.B, Olaola lubią tę wiadomość
-
JaneDoe wrote:Dołączam do klubu staraczek z kubeczkiem. Użyłam go 4 raz właśnie. To prawdopodobnie mój ostatni cykl przed inseminacją. Być może uda się tak, aby był to ogółem ostatni cykl starań (:
Trzymajcie kciuki, proszę.
Trzymam kciuki!
Od jak dawna się staracie o malucha?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 08:12
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Paulag2911 wrote:Kwaf foliowy biore od ponad miesiaca;)
-
A ja testowałam już 3 różne testy po dwa razy i na każdym wychodzi blada druga kreska, bety już nie będę robić, bo nie chce się znowu stresować, jakoś czuję przez skórę, że nic z tego.
Nie wiem z czego to wynika. W poprzednich miesiącach robiłam testy i nigdy nie było cienia.
Zazwyczaj już 2-3 dni przed okresem mam plamienia, a teraz cisza, ale miałam teraz dużo stresów, więc może się coś opóźni...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 14:31
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
nick nieaktualnyOlaola wrote:A ja testowałam już 3 różne testy po dwa razy i na każdym wychodzi blada druga kreska, bety już nie będę robić, bo nie chce się znowu stresować, jakoś czuję przez skórę, że nic z tego.
Nie wiem z czego to wynika. W poprzednich miesiącach robiłam testy i nigdy nie było cienia.
Zazwyczaj już 2-3 dni przed okresem mam plamienia, a teraz cisza, ale miałam teraz dużo stresów, więc może się coś opóźni...
I miejmy nadzieje ze @ nie nadejdzie -
Olaola wrote:A ja testowałam już 3 różne testy po dwa razy i na każdym wychodzi blada druga kreska, bety już nie będę robić, bo nie chce się znowu stresować, jakoś czuję przez skórę, że nic z tego.
Zazwyczaj już 2-3 dni przed okresem mam plamienia, a teraz cisza, ale miałam teraz dużo stresów, więc może się coś opóźni... -
Nie wiem, to wszystko jakieś wariactwo
Ale mam przeczucie, że to po prostu jakieś dziwne zjawisko, a nie ciąża
W przyszłym miesiącu na pewno zaczekam z testowaniem, może oddam na przechowanie testy ciążowe mężowi, to nie będę miała do nich dostępu 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 17:07
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
nick nieaktualnyDziewczyny kupilam sobie dzisiaj pregna start zeby pic oprocz wiesiolka (w plynie mam). I za ciula nie dam rady polknac tabletki - taki cymbal ze mnie. Rozkryszulam i jakos wypilam sle kwasna byla. I sama nie wiem czy mozna tak robic czy nie uwalo sobie zoladka tym? Doradzciw proszeee (1 farmaceutka mowi ze nie powinno sie krusyc inna ze bez problemu mozna i zglupialam...)
-
Paulag2911 wrote:Dziewczyny kupilam sobie dzisiaj pregna start zeby pic oprocz wiesiolka (w plynie mam). I za ciula nie dam rady polknac tabletki - taki cymbal ze mnie. Rozkryszulam i jakos wypilam sle kwasna byla. I sama nie wiem czy mozna tak robic czy nie uwalo sobie zoladka tym? Doradzciw proszeee (1 farmaceutka mowi ze nie powinno sie krusyc inna ze bez problemu mozna i zglupialam...)
Można dzielić takie tabletki, które mają podziałkę, a kruszyć te, które mają wskazane w ulotce, że można je w taki sposób przyjać.
Nie polecam w ten sposób przyjmować tabletek, możesz zaszkodzić sobie na szkliwo zębów
Rozumiem, że te tabletki są bardzo duże?
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
nick nieaktualnyOlaola wrote:Można dzielić takie tabletki, które mają podziałkę, a kruszyć te, które mają wskazane w ulotce, że można je w taki sposób przyjać.
Nie polecam w ten sposób przyjmować tabletek, możesz zaszkodzić sobie na szkliwo zębów
Rozumiem, że te tabletki są bardzo duże?
Na tyle ze nie dam rady tego lyknac;/ a codziennie sie tym stresowac jest bez sensu
. -
Paulag2911 wrote:Na tyle ze nie dam rady tego lyknac;/ a codziennie sie tym stresowac jest bez sensu
.
To może spróbuj coś w saszetkach do rozpuszczania. Te suplementy chyba tak mają, bo mam w domu fertil i też jest prze ogromna tabletka.
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
nick nieaktualnyOlaola wrote:Trzymam kciuki!
Od jak dawna się staracie o malucha?
Powiedziałabym, że od 3 lat, ale musieliśmy przerwać szybko, bo miałam zdiagnozowanego czerniaka. Tak na serio to chyba od września 2019.
Pływacy wzorowi. Moje wyniki też. Jajnik wygląda policystycznie, ale pcos nie mam. W czerwcu podczas histeroskopii usunięto polipa. Ale to był świeżak, wcześniej go nie było, więc nie powinien mieć wpływu na starania.
Po cichu liczę, że urlop + kubeczek + dni płodne da nam teraz ten cud. -
JaneDoe wrote:Powiedziałabym, że od 3 lat, ale musieliśmy przerwać szybko, bo miałam zdiagnozowanego czerniaka. Tak na serio to chyba od września 2019.
Pływacy wzorowi. Moje wyniki też. Jajnik wygląda policystycznie, ale pcos nie mam. W czerwcu podczas histeroskopii usunięto polipa. Ale to był świeżak, wcześniej go nie było, więc nie powinien mieć wpływu na starania.
Po cichu liczę, że urlop + kubeczek + dni płodne da nam teraz ten cud.
Super, że macie dobre wyniki, to zawsze ułatwia
PowodzeniaJaneDoe lubi tę wiadomość
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
Cześć dziewczyny:)
Kolejne cykle niczego nie przyniosły.
Po za wiedzą, że moja owulacja przychodzi dopiero 18/19dc.
To na podstawie kontroli cyklu usg.
Ostatnio miałam przykra sytuacje, lekarka dała mi zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka i tydzień później mieliśmy iść na wesele wiec zrobiłam test, który wyszedł pozytywny (radość nie do opisania) a w pn powtórzyłam i wyszedł negatywny. Ginekolog nie powiedziała mi, że zastrzyk zakłamuje testy. A ja nie czytam o skutkach ubocznych ponieważ w trakcie mojej choroby (Zesztywniajace Zapalenie Stawów Kręgosłupa) brałam tyle i takie leki, ze czytając skutki uboczne prawie wpadłam w dołek psychiczny.
Toteż teraz jest mi jeszcze trudniej po takim fałszywym alarmie.
W sumie tak pisze żeby się trochę wyżalić.
Kubeczek ferti Lili stosujemy nieregularnie bo jeśli nas ponosi to nie mam czasu myśleć żeby go mieć pod ręką.
Teraz jesteśmy na wakacjach i liczę, ze dobry nastrój nam pomoże:) zwłaszcza, ze mąż ma stresująca pracę.
Proszę trzymajcie za nas kciuki bo dziś/jutro wypada owulacja.
Ja trzymam kciuki za Was cały czas!
Udanego weekendu😘Blondyna.B, JaneDoe, Paulag2911 lubią tę wiadomość
-
Klaraaa wrote:Cześć dziewczyny:)
Kolejne cykle niczego nie przyniosły.
Po za wiedzą, że moja owulacja przychodzi dopiero 18/19dc.
To na podstawie kontroli cyklu usg.
Ostatnio miałam przykra sytuacje, lekarka dała mi zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka i tydzień później mieliśmy iść na wesele wiec zrobiłam test, który wyszedł pozytywny (radość nie do opisania) a w pn powtórzyłam i wyszedł negatywny. Ginekolog nie powiedziała mi, że zastrzyk zakłamuje testy. A ja nie czytam o skutkach ubocznych ponieważ w trakcie mojej choroby (Zesztywniajace Zapalenie Stawów Kręgosłupa) brałam tyle i takie leki, ze czytając skutki uboczne prawie wpadłam w dołek psychiczny.
Toteż teraz jest mi jeszcze trudniej po takim fałszywym alarmie.
W sumie tak pisze żeby się trochę wyżalić.
Kubeczek ferti Lili stosujemy nieregularnie bo jeśli nas ponosi to nie mam czasu myśleć żeby go mieć pod ręką.
Teraz jesteśmy na wakacjach i liczę, ze dobry nastrój nam pomoże:) zwłaszcza, ze mąż ma stresująca pracę.
Proszę trzymajcie za nas kciuki bo dziś/jutro wypada owulacja.
Ja trzymam kciuki za Was cały czas!
Udanego weekendu😘
Kurcze współczuję zafałszowanego testu Jeszcze w drugą stronę to można się mile zaskoczyć, ale po fałszywym pozytywie jest dołek, to normalne.
Ja też miałam ostatnio drugą kreskę dość wyraźną, ale nic z tego
Trzymam kciuki!!
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
Hej dziewczyny. Przycupnę. Dużo też czytałam na temat kubeczka i przymierzam się go kupić w Rossmannie. Powiedzcie mi jak to zakładać i jak to działa, bo ja w tym temacie kubeczkowym ciemna masa jestem. Podobno można nabawić się infekcji.
JaneDoe lubi tę wiadomość
Karolina 👩 33
Krzysiek 🧔 30
Starania o 👶 od Maja 2017
PCOS zdiagnozowane
1 biochem maj 2021
14.07.2021 Pink Test II
15.07.2021 Beta ujemna <0,2mlU/ml
walczymy dalej -
Olaola wrote:Kurcze współczuję zafałszowanego testu Jeszcze w drugą stronę to można się mile zaskoczyć, ale po fałszywym pozytywie jest dołek, to normalne.
Ja też miałam ostatnio drugą kreskę dość wyraźną, ale nic z tego
Trzymam kciuki!!
Miło wiedzieć, ze ktoś Cię rozumie:)
Aczkolwiek najlepiej by było gdyby nikt tego rozumieć nie musiał.
Kiedyś będzie ten test prawdziwy:) -
karolaEM wrote:Hej dziewczyny. Przycupnę. Dużo też czytałam na temat kubeczka i przymierzam się go kupić w Rossmannie. Powiedzcie mi jak to zakładać i jak to działa, bo ja w tym temacie kubeczkowym ciemna masa jestem. Podobno można nabawić się infekcji.
Ja infekcji żadnej się nie nabawiłam. Myśle, ze to kwestia prawidłowego użytkowania, higieny i mycia kubeczka.
Kubeczek tak jakby wywijasz na druga stronę -powstaje taki prasolek. Wkładasz go i leciutko ciągniesz wtedy on się odwija i zagnieżdża.
Ja mam ferti Lili i on ma taki dzyndzelek za który potem go wyciągam.
Powodzenia!karolaEM lubi tę wiadomość
-
karolaEM wrote:Hej dziewczyny. Przycupnę. Dużo też czytałam na temat kubeczka i przymierzam się go kupić w Rossmannie. Powiedzcie mi jak to zakładać i jak to działa, bo ja w tym temacie kubeczkowym ciemna masa jestem. Podobno można nabawić się infekcji.
Co do instrukcji wkładania, to chyba najlepiej jeśli obejrzysz sobie parę filmików na YouTube - jest ich naprawdę sporo, pokazanych jest wiele sposobów skladania kubeczka, więc znajdziesz coś dla siebie. Ważne, żebyś potrenowała "na sucho", czyli przed właściwym momentem, żebyś potem była spokojniejsza. Chociaż i tak uważam, że po stosunku dużo łatwiej jest włożyć kubeczek- można powiedzieć że praktycznie sam wchodzi.
Kubeczek mam przy łóżku w zasięgu ręki , żeby we właściwym momencie już nie wstawać i go nie szukać, żeby zatrzymać jak najwięcej żołnierzy ☺ i jeśli kochamy się wieczorem to trzymam go na całą noc.karolaEM, JaneDoe lubią tę wiadomość
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8