Kujawsko- pomorskie łączmy si ę!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak to jest prawda pacjentki prywatne lekarzy pracujących na bielanach podobno są lepiej traktowane jeśli chodzi o porody to znaczy tak słyszałam. Nie wiem na ile to aż taka prawda ale na 100% prawdą jest to, że jeśli chodzisz do szkoły rodzenia prowadzonej przez położne z bielan jesteś traktowana jako prym jeśli chodzi o opiekę.
A Jackowski pracuje na bielanach kiedyś był tam ordynatorem a przyjmuje prywatnie na chełmińskim.
Ale jeśli Ty jesteś zadowolona ze swojego lekarza to dobrze. Przecież inni też są dobrzy aczkolwiek tego lekarza nie znam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 19:06
-
julianna wrote:wielkie dzięki misia79 za odp., ja chodziłam do matopatu na coroczny przegląd, tam lekarz dr Wojtynek zalecił mi stosowanie anty albo ciążę ze względu na charakter jajników policystyczny, określił, że mogą być utrudnienia, zatem po odstawieniu tabsów dał mi od razu po pierwszej @ duphaston i 3 miesiące z tym lekiem na starania bez monitorowania, nie udało się
miałam w 4 cyklu pierwszy monitoring, potem już dorzucił bromergon na obniżenie prolaktny i kolejny monitoring, nie udało się
wic kolejną drogą jest stymulacja clo, zobaczymy, dopiero teraz widać na monit., że jeden z jajników wyhodował pęcherzyk dość spory (12 dc - 16mmm) wcześnej maksymalnie miałam 14-15mm
idę na kolejną wizytę i dowiem się czy jest już po owulce ...
jestem zadowolona z wizyt u niego, ale wiadomo jak zajdę wtedy będę w 100% zadowolona,
A robiłaś sobie poziom hormonów?
-
julianna wrote:miałam badania tarczycowe, prolaktynę, progesteron,
prolaktyna wyszła powyżej normy reszta w normach -
misia a jak możesz pomóc? w interpretacji wyników czy doradzeniu specjalisty?
ja na razie mam krwawienia przedowulacyjne (nie wiem jak je nazwac)i czekam aż się skończą i jak będzie po nich. chyba jak nie zapomnę to zacznę mierzyć tempkę. -
misia79 wrote:To dobrze jeśli prolaktyna wyszła tyciu ponad normę to nie ma co się denerwowac. Ważne jeste też lh i fsh. Jeśli to jest w normie to spokojnie możesz bazowac również na testach owulacyjnych ale tych z apteki.
-
asioczek86 wrote:misia a jak możesz pomóc? w interpretacji wyników czy doradzeniu specjalisty?
ja na razie mam krwawienia przedowulacyjne (nie wiem jak je nazwac)i czekam aż się skończą i jak będzie po nich. chyba jak nie zapomnę to zacznę mierzyć tempkę. -
julianna wrote:fsh było ok, ale nie wiem czy tam było lh, raz stosowałam testy owu i jakieś cuda mi wychodziły, ale to był czas gdy chyba nie miałam db owu, teraz chodzę na monit więc już od lekarza wiem kiedy jest czas
-
dzięki misia jeśli chodzi o te krwawienia to pierwszy raz mam coś takiego i myślę, że spowodowane jest to piciem ziółek nr 3. odstawiłam ziółka i czekam aż krwawienie minie. ja się u mnie uspokoi to ocenię sytuację i zadecyduję wspólnie z mężem
na razie m. gra na xbox i jakoś nie przejmuje się dziś moimi lamentami. już go naciągam na donga, co chwilę coś wymyślam i on ma dość ;)do końca tego cyklu żadnych suplementów, tylko postaram się o mierzenie tempki i basta -
myślałam,że ziółka nie zaszkodzą a poprawią śluz i owulację. mąż pił razem ze mną i on twierdził, że ma problemy z zasypianiem (ja sypiam dobrze, bo mam nawał pracy za dnia i strasznie zmeczona jestem).odstawiliśmy. swoją drogą, to mnie smakowały i gdyby nie te krwawienia to nadal bym je piła...
a ty misia ogółem to jakie suplementy bierzesz? -
Ja biorę z witamin tylko folic, wit B6 i C, a na śluz wiesiołek. A od następnego cyklu jeśli nie zaciąże to będę pic jeszcze siemię lniane ale to raczej na mój wrażliwy żołądek mam nadkwasotę. I to wszystko. Akurat ja po wiesiołku miałam troszeczkę więcej śluzu ale to i tak jeszcze mało dlatego stosujemy z mężem consive plus ale tylko w okresie okołoowulacyjnym.