Kujawsko- pomorskie łączmy si ę!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ja mam już tak mieszkanie wysprzątane, że chyba pojadę do mamy porobić jej porządki co by się nie męczyła ale jakoś ten czas sobie organizuję żeby nie myśleć...tylko wkurzający jest ten organizm bo lekarz mówi, że raczej bez owulacji a ja się czuję jakbym była po niej nie dogodzisz
misia79, paaulla84 lubią tę wiadomość
-
magdalena jeśli chcesz robić porządki to zapraszam do mnie ja jestem strasznym leniem.
od paru dni do mnie mama przychodzi naczynia myć, bo wie, że ja tego nie lubie i nie mam czasu. przez kolejne 2 tyg mam praktyki i cały czas w szpitalu siedzę. przynajmniej myśleć o owu nie będę
biorę ziółka sroki i mam plamienia po nich, eh nie dogodzisz. ciekawa jestem kiedy owu przyjdzie czy może była, bo te krwawienia to pierwszy raz u mnie wystąpiły. -
oj Wy leniuchy
ja w tym tygodniu od rana do wieczora w pracy wiec dom zarasta... -
nick nieaktualny
-
hej my po badankach, wszystko ok tylko bakterie w nasieniu i maz idzie do urologa, a ja musze zrobic w nowym cyklu badanie droznosci jajowodow
misia79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej !
Martuśka to macie wyznaczony dalszy plan działania, trzymam kciuki!
Dziewczyny, mam do Was pytanko, jak byłam w środę u gin zrobił mi badanie dopochwowe. Dopiero w domu zaczęłam je dokładnie analizować i w prawym jajniku pęcherzyk miał w 8 dc średnia: 17,4 mm a w lewym 13,6 mm, czy te rozmiary są ok jak na ten dzień cyklu? Jakie wy miałyście wyniki na kilka dni przed owulką?Martuśka lubi tę wiadomość
-
ja w 13dc miałam w prawym 19mm a w lewym dwa po 14,5mm (i tutaj jeśli chodzi o ten dominujący 19mm to lekarz powiedział, że jest dobrze bo wielkość jest odpowiednia do dnia cyklu) ale ja byłam od 5dc do 9dc na 2x1tab CLO i owulacja miała być na dniach 14/15dc a 16dc na kontrolnym USG wyszło, że w lewym jest już czysto a w prawym pęcherzyk chyba nie pękł bo było coś 26mm miało i jak lekarz stwierdził jest zbyt kuliste i zbyt duże jak na ciałko żółte chociaż dziwnie spłaszczone od góry (może to oznaczało, że pękał) ale nie chciał lekarz robić nadziei - zresztą chyba już tutaj to opisywałam czyli u mnie od 13dc do 16dc pęcherzyk urósł o 7mm czyli średnio 3mm na dobę :o a ogólnie u mnie to dziwnie dziś wstałam z mega zawrotami głowy czuję się jakbym z 3 noce nie spała do tego mam takie wrażliwe piersi i bolesne sutki co dla mnie jest nowością bo zawsze bolały mnie całe cycyolinki nie miałam tego rozgraniczenia no i od czasu do czasu czuję rozciąganie w macicy...ale od czego to nie wiem, może to takie objawy na @ w cyklu bezowulacyjnym...dziś temp. spadła do 36,6 (20dc) chciałoby się marzyć, że ten spadek to na zagnieżdżenie - ale do takich marzeń jeszcze mi daleko zapewne ... choć iskierka nadziei na CUD ciągle się tli to jednak trzeba cierpliwie czekać ale wiem, że jak się uda to zniosę wszystkie niedogodności stanu błogosławionego nawet gdybym miała te 9mce leżeć plackiem...nie odpuszczę a Wam Kochane życzę super weekendu dziś pogoda boska od rana takie słońce, że hej mam nadzieję, że uda mi sę ogarnąć te zawroty i wyjść na mały spacerek Buziaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 08:54
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
julianna wrote:czy ktoś leczył się w matopacie ? jakie są Wasze opinie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 10:53
-
wielkie dzięki misia79 za odp., ja chodziłam do matopatu na coroczny przegląd, tam lekarz dr Wojtynek zalecił mi stosowanie anty albo ciążę ze względu na charakter jajników policystyczny, określił, że mogą być utrudnienia, zatem po odstawieniu tabsów dał mi od razu po pierwszej @ duphaston i 3 miesiące z tym lekiem na starania bez monitorowania, nie udało się
miałam w 4 cyklu pierwszy monitoring, potem już dorzucił bromergon na obniżenie prolaktny i kolejny monitoring, nie udało się
wic kolejną drogą jest stymulacja clo, zobaczymy, dopiero teraz widać na monit., że jeden z jajników wyhodował pęcherzyk dość spory (12 dc - 16mmm) wcześnej maksymalnie miałam 14-15mm
idę na kolejną wizytę i dowiem się czy jest już po owulce ...
jestem zadowolona z wizyt u niego, ale wiadomo jak zajdę wtedy będę w 100% zadowolona,