X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kujawsko- pomorskie łączmy si ę!
Odpowiedz

Kujawsko- pomorskie łączmy si ę!

Oceń ten wątek:
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś w pracy na nocce. Życzę spokojnej nocki pełnej cudownych snów bo ja chyba nie pośpię:-)

• Martuśka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia milej pracy :)
    no mam nadzieje ze wakacje sie chociaz udadza bo co innego niestety nie wychodzi...

misia79 lubi tę wiadomość

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się uda na tych wakacjach jak się odstresujecie odpoczniecie to zaowocuje. A swoją drogą fajne miejsce wybraliście na wakacje. My też mieliśmy tam jechać ale musimy na co innego przeznaczyć fundusze. W wakacje planujemy remont więc wyjeżdżamy w góry do Zakopanego:-).

Martuśka lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka z rana :) a my jak dobrze pójdzie to wakacje może morze albo mazury :P kto to tam wie co się do tej pory wydarzy :D jakoś nie lubię żyć tym co może być, skupiam się na tym co jest tu i teraz chociaż nie zaprzeczę, że czasem wracam do przeszłości i wybiegam w przód np jeśli z niecierpliwością czekam na wizytę u lekarza a to jeszcze długich 5 dni przede mną :D a czuję się dziwnie <3 mam lekkie pobolewania brzucha ale nie takie mocne jak na @, nie mogę zasypiać na brzuszku bo czuję dyskomfort a tak miałam w pierwszej ciąży choć staram się nie nakręcać no i jeśli chodzi o jedzenie mega głód a jak zrobię sobie coś do zjedzenia zjem kawałeczek i czuję się pełna tak jak wtedy..ehh sutki bolą, piersi ciągną w dół a w majtach mam uczucie jakbym się posiusiała a na papierze śluzu prawie wcale nie mam...tyle tych nowości w tym ponoć bezowulacyjnym cyklu :D :P albo spóźnione prima-aprilis od mojego organizmu :P no nic trzeba czekać ale jeśli ma przyjść @ to z łaski swojej niech nie przychodzi wcześniej niż przyszły wt :P bo wizyta u gina z usg w trakcie @ mi się nie widzi :P :P chociaż wolałabym obyć się bez @ przez kolejne prawie 9mce :) czego sobie i Wam Kochane życzę <3 uff się rozpisałam :D
    PS: Martuśka masz wiadomość <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 09:06

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena dziekuje serdecznie :)

i trzymam mocno kciuki zeby sie udalo, ile razy lekarze sie myla, mowia ze cykl na starty a wtedy okazuje sie ze jest fasolinka :D
    a ja dzis mem mega bole brzucha czyli @ idzie... szkoda...

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka wrote:
    Magda_lena dziekuje serdecznie :)

i trzymam mocno kciuki zeby sie udalo, ile razy lekarze sie myla, mowia ze cykl na starty a wtedy okazuje sie ze jest fasolinka :D
    a ja dzis mem mega bole brzucha czyli @ idzie... szkoda...
    nie ma za co :) od tego jestesmy by sobie pomagać :) a mam nadzieję, że w jakiś sposób pomogłam <3 ja właśnie na temacie starania z CLO przeczytałam, że dziewczyna miała pęcherzyk 34mm ..szok..i się wystraszyłam chociaż ona pisze, że ma cholerne (sorry za określenie) bóle jajnika a mnie właśnie jajniki nie bolą a podbrzusze to nawet słabiej mnie boli niż zazwyczaj na @..i do tego dziś doszły takie mdłości, że hej..już myślałam, że się będę przytulać z wc :D :D ale obyło się :) no nic musze być twarda :D i dać radę a przede mną jeszcze 5 długich dni do wizyty :P musi być dobrze <3:P wieczorem kino z mężem będzie cudownie <3
    Wam Kochane też zyczę cudownego dnia :D a ja jeszcze musze trochę kuchnię ogarnąć :D ale mi się nie chce :D

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów się nie udało:-(

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia ściskam mocno :) jakieś postanowienia na nowy cykl?

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam postanowień po prostu bzykac się ile wlezie. Planuję iśc na monitoring.

julianna, Paulina.es lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dnia 2422241ecn0nosgsl.gif
    u mnie wczorajszy wypad do kina bardzo udany <3 chociaż męczyły mnie te głupie mdłości :P no ale cóż :P najgorsze to było w drodze powrotnej w autobusie tak mnie rozbolał brzuch, że :( no i nie obyło się bez NOSPY na całe szczęście pomogła :) dziś temp. 37,1C i wyznaczyło mi owulację na 22dc a przesunęło ją z 20dc a co dziwne bo mam tutaj na owu jeszcze jedno konto i tam z 20dc przesunęło mi na 18dc :D ale jeśli owulacja była to 16dc więc ja w tym cyklu raczej nie patrze na owulację :) co ma być to będzie <3 do wizyty jeszcze 4 długie dni ale dam radę :) byle by się @ nie pojawiła przed 7 kwietnia ani 7 kwietnia :P
    Owocności i miłego dnia <3
    1502398p7seviasrj.gif

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja jestem po owulacji,więc była prawdopodobnie 16 lub 17dc, bo 15dc pęcherzyk miał jeszcze 20mm, od dziś biorę dupka i czekam

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    dziewczyny a ja jestem po owulacji,więc była prawdopodobnie 16 lub 17dc, bo 15dc pęcherzyk miał jeszcze 20mm, od dziś biorę dupka i czekam
    a miałaś owulację potwierdzoną na USG?? powodzenia :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo hej ! Jak kujawsko-pomorskie zgłasza się Brodnica :))

• misia79 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Cię i cieszymy się że do nas dołączyłaś. Ile się starasz?

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeglądam wykresy dziewczyn które zafasolkowały i one kochały się co drugi dzień.
    u mnie ogółem jeszcze się nie unormowało o ziołach. nie miałam jeszcze owulki- nie miałam śluzu, nie wiem kiedy okres dostane, nie wiem co i jak. pozostaje mi tylko czekanie

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    a miałaś owulację potwierdzoną na USG?? powodzenia :)
    tak byłam w 18dc na monitoringu wpisał w pole wielkości jajnika lewego - ciałko żółte, powiedział, że jestem po owulce, a wczesniej byłam u gina 15dc, więc któryś z tych dni to był dzień pęknięcia...
    cieszę się bo pękł sam bez pomocy leków

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    przeglądam wykresy dziewczyn które zafasolkowały i one kochały się co drugi dzień.
    u mnie ogółem jeszcze się nie unormowało o ziołach. nie miałam jeszcze owulki- nie miałam śluzu, nie wiem kiedy okres dostane, nie wiem co i jak. pozostaje mi tylko czekanie
    w którym jesteś dc?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna zioła mi cykl rozregulowały, więc nie wiem. spójrz na mój wykres. śluz rozciągliwy w ogóle się jeszcze nie pojawił. zawsze miała cykle 28 +/- 2 dni a teraz nie wiem co i jak. fajnie, ze ty wiesz na czym stoisz, bo ja to całkiem zdezorientowana jestem.

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    tak byłam w 18dc na monitoringu wpisał w pole wielkości jajnika lewego - ciałko żółte, powiedział, że jestem po owulce, a wczesniej byłam u gina 15dc, więc któryś z tych dni to był dzień pęknięcia...
    cieszę się bo pękł sam bez pomocy leków
    no to pięknie :) teraz cierpliwie czekać co przyniesie los <3 owocności :)

julianna lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    julianna zioła mi cykl rozregulowały, więc nie wiem. spójrz na mój wykres. śluz rozciągliwy w ogóle się jeszcze nie pojawił. zawsze miała cykle 28 +/- 2 dni a teraz nie wiem co i jak. fajnie, ze ty wiesz na czym stoisz, bo ja to całkiem zdezorientowana jestem.
    och rzeczywiście nie mogę się połapać, do tempki się nie odniosę nie mam zielonego pojęcia jaka i kiedy powinna być, ja sama nigdy jej u siebie nie mierzyłam, to krwawienie późniejsze jest dość dziwne, może nie pij ziół, i proponuję iść na monitoring

ja wiem sama po sobie że nigdy bym nie wpadła na to czy mam owulację czy jej nie mam, czy pęka, a poza tym dodatkowo różne kwiatki powychodziły z prolaktyną i jajnikami

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ