X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kujawsko- pomorskie łączmy si ę!
Odpowiedz

Kujawsko- pomorskie łączmy si ę!

Oceń ten wątek:
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie o nim też nic nie wiem. Słyszałam o tym Łojko coś dobrego też i o Mizarewiczu.

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Dziewczyny w którym dniu cyklu rozpoczynacie monitoring? Bo ja chciałabym skorzystac w tym cyklu.
    mi jak lekarz zapisywał CLO miałam je od 5 do 9dc to powiedział że na monitoring mam wpaść między 13 a 17 dc (moje cykle z reguły były 30-31dni) bo stwierdził, że jak przyjdę powiedzmy 13dc to zobaczymy jak tam sobie pęcherzyki rosną a jak przyjdę już po owulacji to też będzie mógł stwierdzić na podstawie usg czy pęcherzyk pękł :) ale udało się, że byłam dwa razy:P i ten drugi raz nawet sam lekarz zaproponował nie musiałam się prosić :) aha Kochana a co do mojej cierpliwości to mam jej już coraz mnie :P ale staram się opanować pokusę testu <3 i chyba zrobię test w ndz i może powtórzę w pn z rana :D bo jesli owulacja jednak by była tego 16dc to w ndz będzie 12dpo a w pn 13dpo więc może już coś wykazać jeśli ciąża by miała być no a jak jej nie będzie no to z dnia na dzień się nie wyczaruje :D :D i jesli test wyjdzie negatywny to znając siebie samą pewnie zrobi mi się smutno ale nie zaboli jak wcześniej bo wiem, że może tak być i jestem tego świadoma a jeśli wyjdzie pozytywny to radość :) ale i strach żeby ciąża nie zakończyła się tak jak ta pierwsza długo wyczekiwana..by historia się nie powtórzyła...ale trzeba wierzyć i mieć nadzieję to też dużo pomaga :) no i chyba warto myśleć pozytywnie bo ponoć wtedy jest tak jak być powinno :) jak tego chcemy <3

julianna, misia79 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    misia a gdzie będziesz robić ten monitoring? może wiesz gdzie w Bydgoszczy jest jakiś sensowny lekarz, który pomoże zrobić wszystkie badania żebym w końcu wiedziała co ze mną nie tak?
    jeśli prywatny to żeby nie był bardzo drogi ;)
    ja jestem bardzo zadowolona ze swojego lekarza, chociaż on jest bardzo młody i dopiero w trakcie specjalizacji ginekologiczno-położniczej, jednak od tego roku przyjmuje tylko prywatnie...ale nie bierze dużo bo za wizytę z usg 100zł, no chyba, że dodatkowo jakiś wymaz np: ja za cytologię dodatkowo płaciłam jeszcze 20zł :P tylko fakt jest taki, że jeśli on leczy pacjentkę i to leczenie nie daje skutków to kieruje ją dalej do innych specjalistów, ja jak do niego trafiłam od razu miałam porobione wszystkie hormony i masę innych badań z krwi :P miałam też "dupka" na uregulowanie cykli i brałam go 4 mce ale bez rezultatu w końcu dostałam CLO + dupka ale nic nie dało bo mi dupek wydłużał cykle :D nie wiem wgl jak to było a zaszłam na 2 cyklu z CLO już bez dupka ale miałam większą dawkę tabletek, no i jak tylko test wyszedł pozytywny od razu byłam u lekarza i wtedy dostałam dupka no ale ciąża skończyła się zbyt szybko...widocznie były takie wady, że organizm sam ją wyeliminował...no ale szczęście w nieszczęściu, że po prawie 3 latach walki o dziecko wiemy, że możemy zajść w upragnioną ciążę :) a jak mi lekarz zapisywał CLO to mówił, że z reguły kobiety potrzebują od 2 do 3 cykli :) i jest bobas, a jeśli Nam się nie uda w ciągu pół roku bo CLO zapisuje się ponoć na 3 cykle, później cykl przerwy i znowu 3 cykle to wtedy pokieruje mnie dalej specjalistycznie...kurde ale się rozpisałam :P a miałam pisać jeśli chcesz to zaproszę Cię do znajomych i wp podeślę Ci imię i nazwisko tego lekarza :)

julianna lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się już jakieś pół roku.
    Mam zlecenie badań na 2-3 dzień okresu.
    Jak na razie cisza.
    Przy ostatnim badaniu (31.03) okazało się że w lewym jajniku utworzył się pęcherzyk ale jest pusty.

• julianna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie wiara najważniejsza, nie uda się to kolejny cykl działań, uda się to znów troska o kropeczkę, ja pierwszy cykl z clo więc mam dystans, że może nie wszystko wyszło jak trzeba...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.es wrote:
    Staramy się już jakieś pół roku.
    Mam zlecenie badań na 2-3 dzień okresu.
    Jak na razie cisza.
    Przy ostatnim badaniu (31.03) okazało się że w lewym jajniku utworzył się pęcherzyk ale jest pusty.
    jakie badania?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    mi jak lekarz zapisywał CLO miałam je od 5 do 9dc to powiedział że na monitoring mam wpaść między 13 a 17 dc (moje cykle z reguły były 30-31dni) bo stwierdził, że jak przyjdę powiedzmy 13dc to zobaczymy jak tam sobie pęcherzyki rosną a jak przyjdę już po owulacji to też będzie mógł stwierdzić na podstawie usg czy pęcherzyk pękł :) ale udało się, że byłam dwa razy:P i ten drugi raz nawet sam lekarz zaproponował nie musiałam się prosić :) aha Kochana a co do mojej cierpliwości to mam jej już coraz mnie :P ale staram się opanować pokusę testu <3 i chyba zrobię test w ndz i może powtórzę w pn z rana :D bo jesli owulacja jednak by była tego 16dc to w ndz będzie 12dpo a w pn 13dpo więc może już coś wykazać jeśli ciąża by miała być no a jak jej nie będzie no to z dnia na dzień się nie wyczaruje :D :D i jesli test wyjdzie negatywny to znając siebie samą pewnie zrobi mi się smutno ale nie zaboli jak wcześniej bo wiem, że może tak być i jestem tego świadoma a jeśli wyjdzie pozytywny to radość :) ale i strach żeby ciąża nie zakończyła się tak jak ta pierwsza długo wyczekiwana..by historia się nie powtórzyła...ale trzeba wierzyć i mieć nadzieję to też dużo pomaga :) no i chyba warto myśleć pozytywnie bo ponoć wtedy jest tak jak być powinno :) jak tego chcemy <3
    ja na Twoim miejscu zrobiłabym test szybciej, lekarz mi mówił żebym kupiła test dokładny który wykrywa po 6 dniach ciążę, więc mam zrobić po 10 to już będzie na 100% wiadomo czy się udało czy nie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia mi kazal przyjsc 12-14 dc na I monitoring :)
    magda_lena trzymam nega mocno kciuki :)

misia79 lubi tę wiadomość

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    ja na Twoim miejscu zrobiłabym test szybciej, lekarz mi mówił żebym kupiła test dokładny który wykrywa po 6 dniach ciążę, więc mam zrobić po 10 to już będzie na 100% wiadomo czy się udało czy nie
    ja i tak przed poronieniem miałam cykle 30-31 dni więc mam jeszcze czas póki co do testu :) bo termin @ jeśli wszystko wróci do normy mam 8 albo 10kwietnia więc jeszcze troszkę :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    ja i tak przed poronieniem miałam cykle 30-31 dni więc mam jeszcze czas póki co do testu :) bo termin @ jeśli wszystko wróci do normy mam 8 albo 10kwietnia więc jeszcze troszkę :)
    też mam takie cykle, ale wg zaleceń robię 28dc, po 10 dniach robię dupka :)

jestem ciekawa czy wytrzymasz z czekaniem hehe

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz poz duphastonie mam cykle jak w morde strzelił co 29-28 dni. Owulację teraz ostatnio miałam już w 12 d.c.Więc ja będę chyba musiała szybciej pójśc na ten monitoring. Zgłoszę na pierwszą wizytę w 9 d.c. Zobaczymy trzymajcie kciuki tak jak ja trzymam za Was :-). Idę się położyc dziś dostałam okres i tak mnie boli brzuch idę po p/bólowy i komar:-). Pozdrawiam.

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    też mam takie cykle, ale wg zaleceń robię 28dc, po 10 dniach robię dupka :)

jestem ciekawa czy wytrzymasz z czekaniem hehe
    sama jestem ciekawa :P widzisz ja w cyklu w którym zaszłam robiłam test dzień po terminie czy nawet dwa dni i miałam bladziocha więc musiałam zrobić betę i teraz też z chęcią bym poszła np w sb ją zrobić ale kasa...może jutro kupię test o czułości 10 i zrobię w sb rano w razie pozytywnego zadzwonie do lekarza i spytam czy mam brac dupka bo zostało mi 1 opakowanie z poprzedniej ciąży a w pn i tak mam wizytę i bym dostała receptę a jeśli wyjdzie w sb negatywny powtórzę w pn z rana, no nic zobaczę :P chyba, że mąż mnie postawi do pionu i wytrzymam :D aa i nie zawsze test "sikany" wychodzi przed @ a czasem nawet nie wychodzi w terminie @ znam osoby którym pozytywny wychodził nawet dopiero 14 dni po spodziewanej @ :) mam nadzieję, że ten cykl będzie dla Ciebie szczęśliwy <3 mnie od wczoraj trochę bardzie pobolewa brzuch więc chyba jednak idzie w stronę @ ale zobaczymy bo pierwsze objawy ciąży są dość identyczne jak te zbliżającej się @ :) 3mam kciuki <3

julianna lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Teraz poz duphastonie mam cykle jak w morde strzelił co 29-28 dni. Owulację teraz ostatnio miałam już w 12 d.c.Więc ja będę chyba musiała szybciej pójśc na ten monitoring. Zgłoszę na pierwszą wizytę w 9 d.c. Zobaczymy trzymajcie kciuki tak jak ja trzymam za Was :-). Idę się położyc dziś dostałam okres i tak mnie boli brzuch idę po p/bólowy i komar:-). Pozdrawiam.
    eh.. no nic 3mam kciuki za monitoring i za owocny nowy cykl :) i by dalsza część @ była mniej bolesna...to ja ja nie wiem bo na mnie dupek dziwnie działał...wydłużał mi cykle i raz miałam dwadzieścia kilka dni innym razem powyżej 30 :D ja to jestem nie z tej ziemi chyba :) trzymaj się cieplutko <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja przed dupkiem właśnie tak miałam raz miałam 28 dni raz 32 dni a nawet 40 dni i tak byc nie mogło. Teraz biorę dupka dopiero drugi cykl i jest prawidłowo. poprzednio miałam cykl 29 dni a dziś 28 dni. Mam go brac jeszcze trzy miesiące o ile nie zajdę w ciążę i wtedy na kontrolę.
    Magda a jak brałaś dupka w jakich dniach cyklu bo dziwię się że miałaś tak rozregulowane. Ja biorę od 16 do 25 d.c.

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też brałam od 16 do 25 2 tabl dziennie... ja sama nie wiem :P mój organizm to jest wgl. zakręcony jak słoik ogórków na zimę :P i chyba jednak jutro zakupię test i siknę w sb bo już sama nie wiem co jest grane, najlepiej czuję się jak leżę ale ile można :P chociaż jakby okazało się, że jest CUD <3 to mogę leżeć nawet tygodniami 8)

paaulla84, misia79, Martuśka, julianna lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Misia ja też owulację mam w 12/13 dniu i lekarz na monitoring powiedział, żeby przyjść w 8 dc lub 9 dc.

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za nazwiska dziewczyny :) ja dzwoniłam do jednego prywatnie i było mówione, że usg to jak monitoring cyklu i za pierwszy płaciłabym 130 zł a za kolejne 50 zł. za wizytę lekarz by nie brał, tylko brał by za to co przepisuje, za badania itp. pytałam w juraszu na nfz o ginekologa endokrynologa, ale tam trzeba mieć skierowanie od lekarza rodzinnego i terminy na październik dopiero, chce się przejść do elmedu,ale może namówie męza na badanie nasienia i pójde do swojego gina w nakle i zmusze do zrobienia mi badań. nie mam kasy na płacenie prywatnie.

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak myślicie co u mnie może być przyczyną niepowodzeń- u mnie usg i cytologia ok, cykl zawsze 28 +/- 2 dni, bez plamień wcześniejszych itp. nie mam objawów endometriozy czy policystycznych jajników.
    jeśli chodzi o hormony to można jakoś to zauważyć, że coś jest nie tak? sama nie wiem. nie chcę być hipochondrykiem, ale już tracę nadzieję :(

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu przyjdź do ginekologa do Jurasza do Zielińskiej na kasę chorych spróbuj chyba są szybsze terminy. A jeśli chodzi o endokr-gin z jurasza gdzie są terminy na październik to wiem do kogo i nie polecam mówie szczerze.

• misia79 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia podaj mi te wyniki hormonów.
    Wyślij męża na badanie koniecznie. Każdy szanujący się ginekolog będzie kazał ci wysłac męża. Na osowej górze w bydzi można zrobic badania laboratoryjne nasienia i tam jest na miejscu androlog.

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ