X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień bo przeplata trochę wina trochę maka
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata trochę wina trochę maka

Oceń ten wątek:
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    W tym szczesliwym cyklu?
    Yes ;) Miłego dnia i udanej wycieczki. U mnie pogoda zapowiada się piękna.

Mi dziś na sikańcu cień cienia wyszedł. Martwię się, myślałam, że choć bladziocha zobaczę. W piątek oznaczałam total hcg z krwi. Jutro i w środę skontroluję już samą będę i zobaczymy :/
    W nocy telepało mnie z zimna, a jednocześnie oblewały poty. Hormonalna burza. Oby było dobrze.

Jak dzisiejsze sikania? :)

ZakreconaŻona, Aga26 lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane liste uzupelnie po obiedzie :)

Zeby nikomu jeszcze nie przyszlo do glowy. Ja nikogo z listy nie wypisze. Tu nie chodzi o statystyki tylko o dobra zabawe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 09:21

Kjopa3, Kjopa3, Eniana lubią tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    U mnie progesteron szaleje. Tempk szybuje w gore. Innych objawow brak. Poza czestym sikaniem. Ale to mi dolega juz od 2 tygodni czyli zaczelo sie przed ovu jeszcze.

ojejku lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Yes ;) Miłego dnia i udanej wycieczki. U mnie pogoda zapowiada się piękna.

Mi dziś na sikańcu cień cienia wyszedł. Martwię się, myślałam, że choć bladziocha zobaczę. W piątek oznaczałam total hcg z krwi. Jutro i w środę skontroluję już samą będę i zobaczymy :/
    W nocy telepało mnie z zimna, a jednocześnie oblewały poty. Hormonalna burza. Oby było dobrze.

Jak dzisiejsze sikania? :)

A kiedy powinnaś dostać okres, że wyszedł Ci cień cienia?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla pierwszych "zielonych" dobry początek,oby wszystkie dostały taki prezent w kwietniu.Trzymam kciuki ❤❤❤❤

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    to prawda, pogoda jest elegancka!

Cytrynka, jeżeli objawy masz sprzed ovu to może zafasolkowałaś podczas wcześniejszej?
    Też teraz często sikam, ale to zapalenie pęcherza się przyplątało.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soja jak wczesniejszej? To by mi weekendowy test wyszedl juz pozytywny.
    Mysle ze moze moglam sie podziebic. Czeste sikanie pojawilo sie jakos zaraz po tym jak nalozylam kiecke do pracy (Szkocka pogoda jest super, rano piekne slonce, nakladasz kiecke i pantofelki, a wracajac z pracy jestes mokra jak spod prysznica i do tego ledwo idziesz bo wieje jak halny).
    Tylko nic mnie nie boli.

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    A kiedy powinnaś dostać okres, że wyszedł Ci cień cienia?
    Okres prawdopodobnie byłby dziś. Może wczoraj. Fl mam 11-13 dni.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Okres prawdopodobnie byłby dziś. Może wczoraj. Fl mam 11-13 dni.
    Aha rozumiem :) przepraszam, że tak dopytuję ale kiedy wyszła Ci ciąża z bety? Zawsze myślałam, że w dzień spodziewanej miesiączki testy są już naprawdę widoczne i jednoznaczne, a tu jest nadzieja ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia no niestety. Nasze ciało jest poki co jeszcze zagadka.
    Bo to jak wychodza kreski zalezy chocby od tego ile dni po zagniezdzeniu robimy test. Bo dopiero wtedy beta hcg jest produkowana pelna para. Jak zagniezdzenie jest pozniej to slabsza krecha. Bo i jeszcze u niektorych przy becie kilku tysiecznej wychodza bladziochy a u innych juz grube krechy.
    Testy tez maja swoj udzial w tym. Mozna zrobic dwa z tego samego moczu. Jeden wyjdzie bladzioch drugi intensywne krechy.

baranosia lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka dzięki za wyjaśnienie ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista uzupełniona :) trzymam kciuki za dalsze pozytywy ;)

ja dziś ze swoim eM i z jego siorką i jej chłopakiem byliśmy na przejażdżce rowerowej :D było cudnie pogoda super to aż chce się żyć :D

u mnie dziś śluz płodny się pokazał. tzn tak mi przypomina płodny, ale nie wiem czy to możliwe, żebym miała aż tak wcześnie owulkę.. no cóż tak czy siak i tak dziś będę musiała pogwałcić swojego, bo wczoraj rozpoczęliśmy sezon grillowy i trochę sobie wypił więc wolałam nie dostarczać sobie pijanych plemników :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale poszalałyście ! Nadrabiajcie ten marzec, żeby wstydu nie było ;) :)
    Rewelacja, oby tak dalej

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram po rowerze zrobiliśmy 45 km. Dla mnie to duzo bo nie mam kondycji. Obejrzę master chef junior i idę w spać bo zmęczona coś jestem. A jutro o 6 musze wstać do pracy.

antylopaa lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla dałaś czadu! Ale trzeba korzystać z pogody :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Aga26 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie mi. Cały dzień miałam plan żeby jutro rano jechać do lab i zrobić betę i progesteron. Rano miałam jescze plamienie, ale od południa czysto. Do mojej gin się tak szybko nie dostane, a jutro rano przyjmuje ginka do której dawniej chodziłam i ona jest na NFZ i nie trzeba się wcześniej zapisywać. I teraz tak myślę, że bez sensu rano jeździć na badanie i potem zaraz do gin i nie mieć wyniku, jak może wystarczy iść tylko do lekarza i sama mi da skierowanie na badanie i zrobię je we wtorek rano... Wiem, że za wcześnie na wizytę, ale może przez te plamienia potrzebuje lutki

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga26 wrote:
    Dziewczyny doradźcie mi. Cały dzień miałam plan żeby jutro rano jechać do lab i zrobić betę i progesteron. Rano miałam jescze plamienie, ale od południa czysto. Do mojej gin się tak szybko nie dostane, a jutro rano przyjmuje ginka do której dawniej chodziłam i ona jest na NFZ i nie trzeba się wcześniej zapisywać. I teraz tak myślę, że bez sensu rano jeździć na badanie i potem zaraz do gin i nie mieć wyniku, jak może wystarczy iść tylko do lekarza i sama mi da skierowanie na badanie i zrobię je we wtorek rano... Wiem, że za wcześnie na wizytę, ale może przez te plamienia potrzebuje lutki
    tak,idz do tego lekarza,da ci skierowanie na bete i ewentualnie lutke przepisze

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    baranosia no niestety. Nasze ciało jest poki co jeszcze zagadka.
    Bo to jak wychodza kreski zalezy chocby od tego ile dni po zagniezdzeniu robimy test. Bo dopiero wtedy beta hcg jest produkowana pelna para. Jak zagniezdzenie jest pozniej to slabsza krecha. Bo i jeszcze u niektorych przy becie kilku tysiecznej wychodza bladziochy a u innych juz grube krechy.
    Testy tez maja swoj udzial w tym. Mozna zrobic dwa z tego samego moczu. Jeden wyjdzie bladzioch drugi intensywne krechy.
    Cytrynka wszystko super wyjaśniła. Mi wyszło total hcg (nie sama beta hcg) 11 dpo, czyli około 2 dni przed spodziewaną @. Dziś rano sikany pink test o czułości 25mlU pokazał cień cienia. Po południu, już nie z porannego moczu, tescowy test pepino 10 mlU pokazał bladą kreseczkę.
    W pierwszej ciąży, test robiłam jakoś 8 dni po terminie spodziewanej @ z popołudniowego moczu i zanim mocz dotarł do pola kontrolnego w polu testowym, ku mojemu zdziwieniu już zaczynała wyłaniać się tłusta krecha.
    W kolejnej ciąży, test 13 dpo, w dzień spodziewanej @ pokazał bladziocha. No i tu kolejne testy też wychodziły blado. Od początku czułam, że coś jest nie tak. Beta słabo rosła.

Mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze i jutro rano wysikam wyraźniejszą ciążę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 21:49

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga26 wrote:
    Zgadzam się z Jagną. Idź do lekarza po lutkę.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• kate55 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ładny początek kwietnia!! Gratulacje dla zaciążonych! :)

ojejku, antylopaa, Paulette lubią tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ