X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino92 wrote:
    Witajcie,można dołączyć? Jestem mamą chłopca z września 2018 staraliśmy się o niego 4 cykle,przy drugiej ciąży liczyłam,że również nie będę musiała długo czekać na te dwie kreski,a tu niestety... Mieliśmy odłożyć starania ze względu na obecną sytuacje,ale skoro tyle czasu się nie udaje to marne szanse,że teraz zaskoczy,a jeżeli jednak się uda to znaczy że tak miało być xd W marcu byłam u lekarza i powiedział żeby brać ovarin na poprawę gospodarki hormonalnej,łykam wiesiołka do owulacji. No to tak z grubsza o mnie :)

3 maja powinnam dostać @,ale na pewno nie wytrzymam i będę testować jeszcze w kwietniu więc proszę o wpisanie testowania na 30.04

Piąteczka! Ja mam córkę z września 2018 :) tez staramy się o drugie od sierpnia 2019 :) Powodzenia!

Makino92 lubi tę wiadomość

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Makino92 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Witamy i trzymamy kciuki :) napisz może jakie badania robiłaś, ile dokładnie się staracie :)

Staramy się od sierpnia 2019 (tak,wiem,że dużo dziewczyn stara się o wiele dłużej) ale dla mnie to się wydaje wieczność... Żadnych badań jeszcze nie robiłam,na wizycie lekarz stwierdził,że te cykle troszkę u mnie leżą i kazał ten ovarin brać,mam nadzieję,że coś po nim ruszy,a jak nie,to porobie te podstawowe badania (bardzo fajnie macie to rozpisane na pierwszej stronie) ale jakoś tak jestem w tym miesiącu pozytywnie nastawiona i mam nadzieję,że się uda xd

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Syn-Wrzesień 2018
    Starania o rodzeństwo- Sierpień 2019

TSH - 3,04
    FT3 - 2,86
    FT4 - 1,13
  • Makino92 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    Piąteczka! Ja mam córkę z września 2018 :) tez staramy się o drugie od sierpnia 2019 :) Powodzenia!

Super! To co rodzimy teraz razem w styczniu 2021? :D Czy Ty jeszcze na grudzień się załapiesz jak coś?:)

Syn-Wrzesień 2018

TSH - 3,04
    FT3 - 2,86
    FT4 - 1,13
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak, super, że tak działasz z diagnostyką. Dawaj znać jak wyniki.

Ja nastawiam się na takie działanie w kolejnym cyklu, ale u nas bardzo kiepsko wygląda sprawa z koroną. Przebadali personel w szpitalu i 50 osób ma wynik pozytywny. Nie wiem jak sytuacja w laboratoriach i prywatnych klinikach. Ja nie wynurzam nosa już chyba 4 tydzień i troche się cykam jechać i im się dawać kłuć.
    Z drugiej strony, przecież nie będę czekać w nieskończoność. Co prawda endo już nie przyjmują, ale może bym uderzyła online do kogoś, nawet z Polski. Chłop mówi, żebym siedziała na du*ie 🤷‍♀️
    Jestem taka niecierpliwa, że zaraz ru oszaleje.
    Dzidziusiu, gdzie jesteś? Daj mi jakiś znak, czy mama ma się badać czy nie, czy przyjdziesz do takiej nieidealnej.

ladySiSi lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino92 wrote:
    Witajcie,można dołączyć? Jestem mamą chłopca z września 2018 staraliśmy się o niego 4 cykle,przy drugiej ciąży liczyłam,że również nie będę musiała długo czekać na te dwie kreski,a tu niestety... Mieliśmy odłożyć starania ze względu na obecną sytuacje,ale skoro tyle czasu się nie udaje to marne szanse,że teraz zaskoczy,a jeżeli jednak się uda to znaczy że tak miało być xd W marcu byłam u lekarza i powiedział żeby brać ovarin na poprawę gospodarki hormonalnej,łykam wiesiołka do owulacji. No to tak z grubsza o mnie :)

3 maja powinnam dostać @,ale na pewno nie wytrzymam i będę testować jeszcze w kwietniu więc proszę o wpisanie testowania na 30.04

Witaj i trzymam kciuki za ten cykl :)

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Taki mam plan na następny cykl (wygląda na to, że następny cykl będzie idealny haha):
    Budzik na 6:00, termometr w pipkę, zapisuje na którejś apce i idę spać. 😴

A ten, cóż, jeżeli w tym się uda, to zaprzeczę wszystkim regułom na Ziemi - co by mi w sumie leżało, później wywiady, artykuły, kariera i niesienie nadziei innym, takim jak ja. 😅

I takie nastawienie to ja lubię!

Mama Celebrytka 😎

Susanne lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino92 wrote:

Witaj w naszych szeregach! Super, że masz plan i działasz, to już krok bliżej do rodzeństwa dla Twojego synka 💪

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino92 wrote:
    Staramy się od sierpnia 2019 (tak,wiem,że dużo dziewczyn stara się o wiele dłużej) ale dla mnie to się wydaje wieczność... Żadnych badań jeszcze nie robiłam,na wizycie lekarz stwierdził,że te cykle troszkę u mnie leżą i kazał ten ovarin brać,mam nadzieję,że coś po nim ruszy,a jak nie,to porobie te podstawowe badania (bardzo fajnie macie to rozpisane na pierwszej stronie) ale jakoś tak jestem w tym miesiącu pozytywnie nastawiona i mam nadzieję,że się uda xd

Witaj, trzymam kciuki. Który dzień cyklu? U mnie 6 i dalej mam miesiączkę 😅 ale test owu jest negatywny więc się cieszę, mam nadzieję, że od jutra już będę mogła zacząć starania ♥️

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak a jak odczucia na kursie duchowej Agnieszki ?

Susanne lubi tę wiadomość

• Makino92 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 6 i już tylko delikatne plamienie mam,a iludniowe masz cykle?

Syn-Wrzesień 2018

TSH - 3,04
    FT3 - 2,86
    FT4 - 1,13
  • Joan Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadySiSi wysłałam priv

ladySiSi lubi tę wiadomość

• ladySiSi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino witamy w gronie staraczek :) Wiele dziewczyn ma tu już dziecko więc nie jesteś jedyna z takim problemem. Jak do nas trafiłaś?

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka Ja kiedyś napisałam na priv do Ciebie w sprawie tego słynnego webinaru, co to go nigdzie już nie ma. Zerknij, jak będziesz miała chwilkę.

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prośbę, w związku z tym, że ja z tych testujących juz od 8 dpo, teraz obiecałam sobie, że wytrzymam choć do piątku 17 kwietnia!
    Jakby mnie kusiło wcześniej, sprowadzajcie mnie na ziemię ok? :P

Lalia, Makino92, Morwa, Kitka_87 lubią tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Dziewczyny mam prośbę, w związku z tym, że ja z tych testujących juz od 8 dpo, teraz obiecałam sobie, że wytrzymam choć do piątku 17 kwietnia!

Ja Cię mogę przypilnować, choć do kibelka Ci drzwi nie zamknę, to mentalnie spróbuję Cię od tego odwieźć.
    Ale pamiętaj, że my też niecierpliwie wyczekujemy Twoich dwóch kresek, tak jak dwóch kresek każdej z nas, także będą i takie co powiedzą " Sikaj, sikaj, już!" :D

Majaaa lubi tę wiadomość

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:

Będę jeździć z Madzią po Mielcu z transparentem "Maja, nie waż się testować!", więc lepiej uważaj 🚴‍♀️

Majaaa, Joan, luthienn, Susanne, madziulix3, Kitka_87 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙋

Ale tu jest nadrabiania 🙈 na szybko starałam się tutaj wszystko doczytać. Chciałam napisać coś mądrego ale już córka się obudziła więc zaraz idę robić obiadek 🤷

Do niedzieli muszą trochę odpuścić. Bo ma sporo pracy. Ale będę starać się mieć na was oko by czegoś nie przegapić 😆🧐

Cały czas trzymam kciuki za testujące 🍀✊

Witam nowe osoby i do usłyszenia. Wracam niebawem 💪🙆

Ps. Pozycja od tyłu ułatwia chłopca dotarcie do celu🤔 pierwsze słyszę .... Tak więc @ kończ się bo mam plan na najbliszy cykl. Dodam że mąż uwielbia pozycję od tyłu. Ja już mniej... Ale postaram się do niej przekonać w takim razie. Napewno jedno z nas będzie zadowolone 😂

Lalia, Edyciak lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Lori05 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Można dołączyć? Od października staramy się z mężem o pierwsze dziecko. Próbowałam na początku badać temperaturę ale to droga przez mękę, tym bardziej że cierpię na bezsenność. Myślicie, że jest sens w ogóle mierzyć temperaturę po nieprzespanych nocach? Na razie mam zdiagnozowaną hiperprolaktynemię czynnościową, jestem w pierwszym cyklu z bromergonem. No i mam szalone anty TPO - prawie 600.
    Natisz wrote:
    No właśnie... Jeski nie Zajde w 4 msc na bromku, będę chciała zmienić lek. Chodz powiem Ci, że teraz czuję pracę jajników jak nigdy wcześniej...

Mam tak samo! Już sama nie wiem czy była ta owulacja i kiedy bo testy od kilku dni wychodzą pozytywne, a jajniki bolą jak na owulację :D. Oprócz tego mam mega wrażliwe sutki. Ale to tyle, tak to czuję się dobrze na tym leku.

Starania o pierwsze dziecko

Badania: Glukoza 90,10 mg/dl ❌; Insulina 13,4 µIU/ml❌; Prolaktyna 30,45 ng/ml ❌; TSH 1,245 ✅; FT4 0,97 ng/dl ✅; FT3 4,72 pmol/l ✅; anty-TPO 575,13 IU/ml ❌; USG tarczycy ✅; Progesteron - 16,43 ng/ml ✅, Ferrytyna 82,2 ng/mL ✅; Witamina B12 372 ph/mL ✅; Kwas foliowy 33,00 ng/mL ❌; 17-OH Progesteron 3,49 ng/ml ❌; SHBG 18,92 nmol/l ❌; Testosteron 65,43 ng/dl ❌; Androstendion 7,64 ng/ml ❌

hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon
    IO - metformina

Suplementy: wit. D, wit. C, Proovulin, wit. B Complex
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Wielkanocny maluch 😁 widzę ze nasze fasole już mają wiele wspólnego, lubią święta i okazje xD. Moje dziecię jest z cyklu rozpoczętego w walentynki a dowiedziałam sie o nim mniej więcej na dzień kobiet (nie zdziwie sie jak urodzi sie ostatecznie 11 listopada)
    xD twoje ujawnia się na Wielkanoc 😂 a na kiedy wychodzi tp?

Moja córeczka również z cyklu na walentynki. Termin porodu miałam na 13 listopada a urodziłam 10 chcoiaz też się śmiałam że będzie 11 listopada 😂

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • ilooo Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    U mnie 6 dpo i tez piersi bolą. Dodatkowo mam kłucie jak a @, rano spadek temperatury i obawiam się że okres przyjdzie w 25 dc zamiast w 31 dc.

O tyle dobrze ze chodzę do pracy.
    U mnie równie był spadek temperatury w 6dc, ale później poszła w górę i tak się utrzymuje. Może to dobry znak dla nas 😉

Ja pracuję w markecie ostatnio po 11 godzin więc chętnie bym posiedziala w domu, ale w sumie to cieszę się że w ogóle jest ta praca.
    Słabo wygląda ta nasz pierwsza strona, zdecydowanie za mało zieleni...

eszanka lubi tę wiadomość

‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ