Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Makino92 wrote:Witajcie,można dołączyć? Jestem mamą chłopca z września 2018 staraliśmy się o niego 4 cykle,przy drugiej ciąży liczyłam,że również nie będę musiała długo czekać na te dwie kreski,a tu niestety... Mieliśmy odłożyć starania ze względu na obecną sytuacje,ale skoro tyle czasu się nie udaje to marne szanse,że teraz zaskoczy,a jeżeli jednak się uda to znaczy że tak miało być xd W marcu byłam u lekarza i powiedział żeby brać ovarin na poprawę gospodarki hormonalnej,łykam wiesiołka do owulacji. No to tak z grubsza o mnie
3 maja powinnam dostać @,ale na pewno nie wytrzymam i będę testować jeszcze w kwietniu więc proszę o wpisanie testowania na 30.04
Piąteczka! Ja mam córkę z września 2018tez staramy się o drugie od sierpnia 2019
Powodzenia!
Makino92 lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Witamy i trzymamy kciuki
napisz może jakie badania robiłaś, ile dokładnie się staracie
Staramy się od sierpnia 2019 (tak,wiem,że dużo dziewczyn stara się o wiele dłużej) ale dla mnie to się wydaje wieczność... Żadnych badań jeszcze nie robiłam,na wizycie lekarz stwierdził,że te cykle troszkę u mnie leżą i kazał ten ovarin brać,mam nadzieję,że coś po nim ruszy,a jak nie,to porobie te podstawowe badania (bardzo fajnie macie to rozpisane na pierwszej stronie) ale jakoś tak jestem w tym miesiącu pozytywnie nastawiona i mam nadzieję,że się uda xd
SzalonaOna lubi tę wiadomość
Syn-Wrzesień 2018
Starania o rodzeństwo- Sierpień 2019
TSH - 3,04
FT3 - 2,86
FT4 - 1,13 -
Skrzydlata wrote:Piąteczka! Ja mam córkę z września 2018
tez staramy się o drugie od sierpnia 2019
Powodzenia!
Super! To co rodzimy teraz razem w styczniu 2021?Czy Ty jeszcze na grudzień się załapiesz jak coś?
Syn-Wrzesień 2018
Starania o rodzeństwo- Sierpień 2019
TSH - 3,04
FT3 - 2,86
FT4 - 1,13 -
Edyciak, super, że tak działasz z diagnostyką. Dawaj znać jak wyniki.
Ja nastawiam się na takie działanie w kolejnym cyklu, ale u nas bardzo kiepsko wygląda sprawa z koroną. Przebadali personel w szpitalu i 50 osób ma wynik pozytywny. Nie wiem jak sytuacja w laboratoriach i prywatnych klinikach. Ja nie wynurzam nosa już chyba 4 tydzień i troche się cykam jechać i im się dawać kłuć.
Z drugiej strony, przecież nie będę czekać w nieskończoność. Co prawda endo już nie przyjmują, ale może bym uderzyła online do kogoś, nawet z Polski. Chłop mówi, żebym siedziała na du*ie 🤷♀️
Jestem taka niecierpliwa, że zaraz ru oszaleje.
Dzidziusiu, gdzie jesteś? Daj mi jakiś znak, czy mama ma się badać czy nie, czy przyjdziesz do takiej nieidealnej.ladySiSi lubi tę wiadomość
-
Makino92 wrote:Witajcie,można dołączyć? Jestem mamą chłopca z września 2018 staraliśmy się o niego 4 cykle,przy drugiej ciąży liczyłam,że również nie będę musiała długo czekać na te dwie kreski,a tu niestety... Mieliśmy odłożyć starania ze względu na obecną sytuacje,ale skoro tyle czasu się nie udaje to marne szanse,że teraz zaskoczy,a jeżeli jednak się uda to znaczy że tak miało być xd W marcu byłam u lekarza i powiedział żeby brać ovarin na poprawę gospodarki hormonalnej,łykam wiesiołka do owulacji. No to tak z grubsza o mnie
3 maja powinnam dostać @,ale na pewno nie wytrzymam i będę testować jeszcze w kwietniu więc proszę o wpisanie testowania na 30.04
Witaj i trzymam kciuki za ten cyklMakino92 lubi tę wiadomość
-
Susanne wrote:Taki mam plan na następny cykl (wygląda na to, że następny cykl będzie idealny haha):
Budzik na 6:00, termometr w pipkę, zapisuje na którejś apce i idę spać. 😴
A ten, cóż, jeżeli w tym się uda, to zaprzeczę wszystkim regułom na Ziemi - co by mi w sumie leżało, później wywiady, artykuły, kariera i niesienie nadziei innym, takim jak ja. 😅
I takie nastawienie to ja lubię!
Mama Celebrytka 😎Susanne lubi tę wiadomość
-
Witaj w naszych szeregach! Super, że masz plan i działasz, to już krok bliżej do rodzeństwa dla Twojego synka 💪Makino92 lubi tę wiadomość
-
Makino92 wrote:Staramy się od sierpnia 2019 (tak,wiem,że dużo dziewczyn stara się o wiele dłużej) ale dla mnie to się wydaje wieczność... Żadnych badań jeszcze nie robiłam,na wizycie lekarz stwierdził,że te cykle troszkę u mnie leżą i kazał ten ovarin brać,mam nadzieję,że coś po nim ruszy,a jak nie,to porobie te podstawowe badania (bardzo fajnie macie to rozpisane na pierwszej stronie) ale jakoś tak jestem w tym miesiącu pozytywnie nastawiona i mam nadzieję,że się uda xd
Witaj, trzymam kciuki. Który dzień cyklu? U mnie 6 i dalej mam miesiączkę 😅 ale test owu jest negatywny więc się cieszę, mam nadzieję, że od jutra już będę mogła zacząć starania ♥️Makino92 lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Makino witamy w gronie staraczek
Wiele dziewczyn ma tu już dziecko więc nie jesteś jedyna z takim problemem. Jak do nas trafiłaś?
Makino92 lubi tę wiadomość
01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
Anetka Ja kiedyś napisałam na priv do Ciebie w sprawie tego słynnego webinaru, co to go nigdzie już nie ma. Zerknij, jak będziesz miała chwilkę.
-
Dziewczyny mam prośbę, w związku z tym, że ja z tych testujących juz od 8 dpo, teraz obiecałam sobie, że wytrzymam choć do piątku 17 kwietnia!
Jakby mnie kusiło wcześniej, sprowadzajcie mnie na ziemię ok?Lalia, Makino92, Morwa, Kitka_87 lubią tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Majaaa wrote:Dziewczyny mam prośbę, w związku z tym, że ja z tych testujących juz od 8 dpo, teraz obiecałam sobie, że wytrzymam choć do piątku 17 kwietnia!
Jakby mnie kusiło wcześniej, sprowadzajcie mnie na ziemię ok?
Ja Cię mogę przypilnować, choć do kibelka Ci drzwi nie zamknę, to mentalnie spróbuję Cię od tego odwieźć.
Ale pamiętaj, że my też niecierpliwie wyczekujemy Twoich dwóch kresek, tak jak dwóch kresek każdej z nas, także będą i takie co powiedzą " Sikaj, sikaj, już!"Majaaa lubi tę wiadomość
-
Majaaa wrote:Dziewczyny mam prośbę, w związku z tym, że ja z tych testujących juz od 8 dpo, teraz obiecałam sobie, że wytrzymam choć do piątku 17 kwietnia!
Jakby mnie kusiło wcześniej, sprowadzajcie mnie na ziemię ok?
Będę jeździć z Madzią po Mielcu z transparentem "Maja, nie waż się testować!", więc lepiej uważaj 🚴♀️Majaaa, Joan, luthienn, Susanne, madziulix3, Kitka_87 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 🙋
Ale tu jest nadrabiania 🙈 na szybko starałam się tutaj wszystko doczytać. Chciałam napisać coś mądrego ale już córka się obudziła więc zaraz idę robić obiadek 🤷
Do niedzieli muszą trochę odpuścić. Bo ma sporo pracy. Ale będę starać się mieć na was oko by czegoś nie przegapić 😆🧐
Cały czas trzymam kciuki za testujące 🍀✊
Witam nowe osoby i do usłyszenia. Wracam niebawem 💪🙆
Ps. Pozycja od tyłu ułatwia chłopca dotarcie do celu🤔 pierwsze słyszę .... Tak więc @ kończ się bo mam plan na najbliszy cykl. Dodam że mąż uwielbia pozycję od tyłu. Ja już mniej... Ale postaram się do niej przekonać w takim razie. Napewno jedno z nas będzie zadowolone 😂Lalia, Edyciak lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Cześć dziewczyny
Można dołączyć? Od października staramy się z mężem o pierwsze dziecko. Próbowałam na początku badać temperaturę ale to droga przez mękę, tym bardziej że cierpię na bezsenność. Myślicie, że jest sens w ogóle mierzyć temperaturę po nieprzespanych nocach? Na razie mam zdiagnozowaną hiperprolaktynemię czynnościową, jestem w pierwszym cyklu z bromergonem. No i mam szalone anty TPO - prawie 600.
Natisz wrote:No właśnie... Jeski nie Zajde w 4 msc na bromku, będę chciała zmienić lek. Chodz powiem Ci, że teraz czuję pracę jajników jak nigdy wcześniej...
Mam tak samo! Już sama nie wiem czy była ta owulacja i kiedy bo testy od kilku dni wychodzą pozytywne, a jajniki bolą jak na owulację. Oprócz tego mam mega wrażliwe sutki. Ale to tyle, tak to czuję się dobrze na tym leku.
Starania o pierwsze dziecko
Badania: Glukoza 90,10 mg/dl ❌; Insulina 13,4 µIU/ml❌; Prolaktyna 30,45 ng/ml ❌; TSH 1,245 ✅; FT4 0,97 ng/dl ✅; FT3 4,72 pmol/l ✅; anty-TPO 575,13 IU/ml ❌; USG tarczycy ✅; Progesteron - 16,43 ng/ml ✅, Ferrytyna 82,2 ng/mL ✅; Witamina B12 372 ph/mL ✅; Kwas foliowy 33,00 ng/mL ❌; 17-OH Progesteron 3,49 ng/ml ❌; SHBG 18,92 nmol/l ❌; Testosteron 65,43 ng/dl ❌; Androstendion 7,64 ng/ml ❌
hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon
IO - metformina
Suplementy: wit. D, wit. C, Proovulin, wit. B Complex -
doomi03 wrote:Wielkanocny maluch 😁 widzę ze nasze fasole już mają wiele wspólnego, lubią święta i okazje xD. Moje dziecię jest z cyklu rozpoczętego w walentynki a dowiedziałam sie o nim mniej więcej na dzień kobiet (nie zdziwie sie jak urodzi sie ostatecznie 11 listopada)
xD twoje ujawnia się na Wielkanoc 😂 a na kiedy wychodzi tp?
Moja córeczka również z cyklu na walentynki. Termin porodu miałam na 13 listopada a urodziłam 10 chcoiaz też się śmiałam że będzie 11 listopada 😂Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
eszanka wrote:U mnie 6 dpo i tez piersi bolą. Dodatkowo mam kłucie jak a @, rano spadek temperatury i obawiam się że okres przyjdzie w 25 dc zamiast w 31 dc.
O tyle dobrze ze chodzę do pracy.
Ja pracuję w markecie ostatnio po 11 godzin więc chętnie bym posiedziala w domu, ale w sumie to cieszę się że w ogóle jest ta praca.
Słabo wygląda ta nasz pierwsza strona, zdecydowanie za mało zieleni...eszanka lubi tę wiadomość