X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristin1990 wrote:
    Są wyniki wcześniej. Niestety znowu się nie udało :(

Kurcze, przykro mi strasznie 😘 ale nie smuć się, Twoje dzieciątko czeka aż będzie gotowe i w końcu do Ciebie przyjdzie 😘

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristin1990 wrote:
    Są wyniki wcześniej. Niestety znowu się nie udało :(

url=https://naforum.zapodaj.net/78068c30ea21.jpg.html]78068c30ea21.jpg[/url]
    Nie trać nadziei, teraz wiosna czas rozmnażania. Będzie pięknie jeszcze ♥️

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Będę jeździć z Madzią po Mielcu z transparentem "Maja, nie waż się testować!", więc lepiej uważaj 🚴‍♀️

Hahaha i będziemy mówić to jeszcze przez megafon 😂

Lalia lubi tę wiadomość

• Lori05 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Ja na szczęście tarczyce mam super...
    Ja mam dopiero 6 dc ale nigdy nie czułam podczas miesiaczki takiej pracy jajników. Nie znałam tego uczucia... Wiec mam nadzieje, że lek zaczyna działać ♥️
    A badałaś anty TPO? Ja mam np FSH 1,13 czyli w normie. Dopiero endokrynolog kazała mi zrobić i te badanie i tam wyszły te przeciwciała. Wprawdzie nic nie kazała z tym robić, tylko kontrolować ale w przyszłości mogę mieć Hashimoto i jak zajdę w ciążę to muszę zaraz badać czy FSH nie poszło w górę. Tyle przynajmniej się dowiedziałam.

Ja tak samo, nigdy takiej pracy jajników nie czułam ❤️ mam nadzieję, że to ta prolaktyna blokowala wssystko. Tyle złych rzeczy o tym bromergonie przeczytałam ale przecież nie na wszystkich musi tak fatalnie działać ;)

Starania o pierwsze dziecko

Badania: Glukoza 90,10 mg/dl ❌; Insulina 13,4 µIU/ml❌; Prolaktyna 30,45 ng/ml ❌; TSH 1,245 ✅; FT4 0,97 ng/dl ✅; FT3 4,72 pmol/l ✅; anty-TPO 575,13 IU/ml ❌; USG tarczycy ✅; Progesteron - 16,43 ng/ml ✅, Ferrytyna 82,2 ng/mL ✅; Witamina B12 372 ph/mL ✅; Kwas foliowy 33,00 ng/mL ❌; 17-OH Progesteron 3,49 ng/ml ❌; SHBG 18,92 nmol/l ❌; Testosteron 65,43 ng/dl ❌; Androstendion 7,64 ng/ml ❌

hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon
    IO - metformina

Suplementy: wit. D, wit. C, Proovulin, wit. B Complex
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    No tak 🤭 tyle, że to moje miasto rodzinne, nie mieszkam już tam. Ale kocham całym sercem, mam tam rodzinę, znajomych, przyjaciół i jestem 4-5 razy do roku.
    Aż zatesknilam, bo przez ta sytuację, nie wiem kiedy uda mi się przyleciec :(

To musimy się spotkać jak bedziesz ✊🏻

Susanne lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba z pół godziny was czytałam bo tyle nagadałyście 😍😁

Natisz lubi tę wiadomość

• Natisz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lori05 wrote:
    A badałaś anty TPO? Ja mam np FSH 1,13 czyli w normie. Dopiero endokrynolog kazała mi zrobić i te badanie i tam wyszły te przeciwciała. Wprawdzie nic nie kazała z tym robić, tylko kontrolować ale w przyszłości mogę mieć Hashimoto i jak zajdę w ciążę to muszę zaraz badać czy FSH nie poszło w górę. Tyle przynajmniej się dowiedziałam.

Ja tak samo, nigdy takiej pracy jajników nie czułam ❤️ mam nadzieję, że to ta prolaktyna blokowala wssystko. Tyle złych rzeczy o tym bromergonie przeczytałam ale przecież nie na wszystkich musi tak fatalnie działać ;)

Miałam robiona cała tarczyce, przeciwciała także super. Cała tarczyca u mnie zdrowa.

Ja nie mam jakiś dużych skutków ubocznych, mam złą kondycję włosów jedynie 😅

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    To musimy się spotkać jak bedziesz ✊🏻
    Zrobimy zlot staraczek albo brzuchatych 🥳🥳🤸‍♀️
    Niezła grupka się uzbiera:D

madziulix3, Lalia, Martt95 lubią tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:

Noo, pare nas jest 😁 nawet nie wiedziałam, ze aż tyle 😂 śmiesznie by to wyglądało jakbyśmy wszystkie z takimi brzucholami spacerowały 😁

• Susanne Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristin1990 wrote:
    Są wyniki wcześniej. Niestety znowu się nie udało

Przykro mi. Masz prawo być zła i smutna, ale jeszcze się doczekasz swojej idealnej bety. Trzymam kciuki za następny cykl. W maju tez vedzie zielono :)

ladySiSi lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    eh... tu też dorzucę swoje trzy grosze. Mnie po pierwszym poronieniu wszyscy mówili, że to się tak zdarza i żeby robić tylko podstawowe badania i że pierwsza strata nie jest podstawą do dalszej diagnostyki. Tym bardziej, że nastąpiła śmierć wewnątrzmaciczna. Na własną rekę znalazłam, że podczas ciąży przechodziłam toksoplazmozę i wtedy to już w ogóle odradzano mi dalszych badań. Gdybym wtedy zrobiła zespół antyfosfolipidowy i trombofilię, donosiłabym Gabrysię a od dwóch miesięcy byłabym mamą....
    Nie myśl w ten sposób.
    Wierzę, że wtedy zrobiłaś wszystko, co mogłaś na tamten moment!!

LaBellePerle lubi tę wiadomość

• Lori05 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Miałam robiona cała tarczyce, przeciwciała także super. Cała tarczyca u mnie zdrowa.

Ja nie mam jakiś dużych skutków ubocznych, mam złą kondycję włosów jedynie 😅

A to fajnie :)
    Przetłuszczają Ci się? A ile bromergonu bierzesz?

Starania o pierwsze dziecko

Badania: Glukoza 90,10 mg/dl ❌; Insulina 13,4 µIU/ml❌; Prolaktyna 30,45 ng/ml ❌; TSH 1,245 ✅; FT4 0,97 ng/dl ✅; FT3 4,72 pmol/l ✅; anty-TPO 575,13 IU/ml ❌; USG tarczycy ✅; Progesteron - 16,43 ng/ml ✅, Ferrytyna 82,2 ng/mL ✅; Witamina B12 372 ph/mL ✅; Kwas foliowy 33,00 ng/mL ❌; 17-OH Progesteron 3,49 ng/ml ❌; SHBG 18,92 nmol/l ❌; Testosteron 65,43 ng/dl ❌; Androstendion 7,64 ng/ml ❌

hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon
    IO - metformina

Suplementy: wit. D, wit. C, Proovulin, wit. B Complex
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Noo, pare nas jest 😁 nawet nie wiedziałam, ze aż tyle 😂 śmiesznie by to wyglądało jakbyśmy wszystkie z takimi brzucholami spacerowały 😁
    Zaraz sie okaze, że tu jakaś znajoma się pojawi :D czulam się tu anonimowo, ale chyba coraz mniej. Mam nadzieję, że możemy sobie ufać Girls. :)

Lalia, Martt95 lubią tę wiadomość

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lori05 wrote:
    A to fajnie :)
    Przetłuszczają Ci się? A ile bromergonu bierzesz?
    Strasznie.... Już nic nie działa. Biorę od 26 lutego pół tabletki na noc

Lori05 lubi tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Zaraz sie okaze, że tu jakaś znajoma się pojawi :D czulam się tu anonimowo, ale chyba coraz mniej. Mam nadzieję, że możemy sobie ufać Girls. :)

Pewnie. Jak tak samo tu jestem tak jak i Ty, wiec nie ma co się martwić 😜 wszystko jest git

Susanne lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie nie staranioewe😁

Co robicie na święta? W sensie do jedzenia?
    My zostajemy w domu, i coś dobrego chętnie bym stworzyla

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino92 wrote:
    Jesteś pewna,że bez skierowania nie zrobią w razie czego? Ja rok temu robiłam w diagnostyce bez skierowania właśnie :)
    Tak? Akurat w Diagnostyce nie pytałam.. ale z kim nie rozmawiam, to mówią, że u nas wszędzie proszą o skierowanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    A ja mam pytanie nie staranioewe😁

Co robicie na święta? W sensie do jedzenia?
    My zostajemy w domu, i coś dobrego chętnie bym stworzyla
    My standard. Śniadanie to swieconka. A na później mam żurek, gyros, bigos :) dużo nie robimy, i tak sami siedzimy

Nynka lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:

Mówicie, że to niedługo my, tylko w wersji żeńskiej? 😎

94dae77db1d8.jpg

SzalonaOna, Natisz, madziulix3, Susanne, Dzudi, Edyciak, Martt95, Julik, Koteczka82, luthienn, Nynka, Gagatka, Kitka_87 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristin, a badalas może progesteron 7 dpo?

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ