Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Kristin1990 wrote:Są wyniki wcześniej. Niestety znowu się nie udało
Kurcze, przykro mi strasznie 😘 ale nie smuć się, Twoje dzieciątko czeka aż będzie gotowe i w końcu do Ciebie przyjdzie 😘
-
url=https://naforum.zapodaj.net/78068c30ea21.jpg.html][/url]
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
nick nieaktualny
-
Natisz wrote:Ja na szczęście tarczyce mam super...
Ja mam dopiero 6 dc ale nigdy nie czułam podczas miesiaczki takiej pracy jajników. Nie znałam tego uczucia... Wiec mam nadzieje, że lek zaczyna działać ♥️
Ja tak samo, nigdy takiej pracy jajników nie czułam ❤️ mam nadzieję, że to ta prolaktyna blokowala wssystko. Tyle złych rzeczy o tym bromergonie przeczytałam ale przecież nie na wszystkich musi tak fatalnie działaćStarania o pierwsze dziecko
Badania: Glukoza 90,10 mg/dl ❌; Insulina 13,4 µIU/ml❌; Prolaktyna 30,45 ng/ml ❌; TSH 1,245 ✅; FT4 0,97 ng/dl ✅; FT3 4,72 pmol/l ✅; anty-TPO 575,13 IU/ml ❌; USG tarczycy ✅; Progesteron - 16,43 ng/ml ✅, Ferrytyna 82,2 ng/mL ✅; Witamina B12 372 ph/mL ✅; Kwas foliowy 33,00 ng/mL ❌; 17-OH Progesteron 3,49 ng/ml ❌; SHBG 18,92 nmol/l ❌; Testosteron 65,43 ng/dl ❌; Androstendion 7,64 ng/ml ❌
hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon
IO - metformina
Suplementy: wit. D, wit. C, Proovulin, wit. B Complex -
nick nieaktualnySusanne wrote:No tak 🤭 tyle, że to moje miasto rodzinne, nie mieszkam już tam. Ale kocham całym sercem, mam tam rodzinę, znajomych, przyjaciół i jestem 4-5 razy do roku.
Aż zatesknilam, bo przez ta sytuację, nie wiem kiedy uda mi się przyleciec
To musimy się spotkać jak bedziesz ✊🏻Susanne lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lori05 wrote:A badałaś anty TPO? Ja mam np FSH 1,13 czyli w normie. Dopiero endokrynolog kazała mi zrobić i te badanie i tam wyszły te przeciwciała. Wprawdzie nic nie kazała z tym robić, tylko kontrolować ale w przyszłości mogę mieć Hashimoto i jak zajdę w ciążę to muszę zaraz badać czy FSH nie poszło w górę. Tyle przynajmniej się dowiedziałam.
Ja tak samo, nigdy takiej pracy jajników nie czułam ❤️ mam nadzieję, że to ta prolaktyna blokowala wssystko. Tyle złych rzeczy o tym bromergonie przeczytałam ale przecież nie na wszystkich musi tak fatalnie działać
Miałam robiona cała tarczyce, przeciwciała także super. Cała tarczyca u mnie zdrowa.
Ja nie mam jakiś dużych skutków ubocznych, mam złą kondycję włosów jedynie 😅"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
madziulix3 wrote:To musimy się spotkać jak bedziesz ✊🏻
Niezła grupka się uzbiera:Dmadziulix3, Lalia, Martt95 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Przykro mi. Masz prawo być zła i smutna, ale jeszcze się doczekasz swojej idealnej bety. Trzymam kciuki za następny cykl. W maju tez vedzie zielono
ladySiSi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLaBellePerle wrote:eh... tu też dorzucę swoje trzy grosze. Mnie po pierwszym poronieniu wszyscy mówili, że to się tak zdarza i żeby robić tylko podstawowe badania i że pierwsza strata nie jest podstawą do dalszej diagnostyki. Tym bardziej, że nastąpiła śmierć wewnątrzmaciczna. Na własną rekę znalazłam, że podczas ciąży przechodziłam toksoplazmozę i wtedy to już w ogóle odradzano mi dalszych badań. Gdybym wtedy zrobiła zespół antyfosfolipidowy i trombofilię, donosiłabym Gabrysię a od dwóch miesięcy byłabym mamą....
Wierzę, że wtedy zrobiłaś wszystko, co mogłaś na tamten moment!!LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
Natisz wrote:Miałam robiona cała tarczyce, przeciwciała także super. Cała tarczyca u mnie zdrowa.
Ja nie mam jakiś dużych skutków ubocznych, mam złą kondycję włosów jedynie 😅
A to fajnie
Przetłuszczają Ci się? A ile bromergonu bierzesz?Starania o pierwsze dziecko
Badania: Glukoza 90,10 mg/dl ❌; Insulina 13,4 µIU/ml❌; Prolaktyna 30,45 ng/ml ❌; TSH 1,245 ✅; FT4 0,97 ng/dl ✅; FT3 4,72 pmol/l ✅; anty-TPO 575,13 IU/ml ❌; USG tarczycy ✅; Progesteron - 16,43 ng/ml ✅, Ferrytyna 82,2 ng/mL ✅; Witamina B12 372 ph/mL ✅; Kwas foliowy 33,00 ng/mL ❌; 17-OH Progesteron 3,49 ng/ml ❌; SHBG 18,92 nmol/l ❌; Testosteron 65,43 ng/dl ❌; Androstendion 7,64 ng/ml ❌
hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon
IO - metformina
Suplementy: wit. D, wit. C, Proovulin, wit. B Complex -
madziulix3 wrote:Noo, pare nas jest 😁 nawet nie wiedziałam, ze aż tyle 😂 śmiesznie by to wyglądało jakbyśmy wszystkie z takimi brzucholami spacerowały 😁
czulam się tu anonimowo, ale chyba coraz mniej. Mam nadzieję, że możemy sobie ufać Girls.
Lalia, Martt95 lubią tę wiadomość
-
Lori05 wrote:A to fajnie
Przetłuszczają Ci się? A ile bromergonu bierzesz?Lori05 lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
nick nieaktualnySusanne wrote:Zaraz sie okaze, że tu jakaś znajoma się pojawi
czulam się tu anonimowo, ale chyba coraz mniej. Mam nadzieję, że możemy sobie ufać Girls.
Pewnie. Jak tak samo tu jestem tak jak i Ty, wiec nie ma co się martwić 😜 wszystko jest gitSusanne lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMakino92 wrote:Jesteś pewna,że bez skierowania nie zrobią w razie czego? Ja rok temu robiłam w diagnostyce bez skierowania właśnie
-
nick nieaktualnyNynka wrote:A ja mam pytanie nie staranioewe😁
Co robicie na święta? W sensie do jedzenia?
My zostajemy w domu, i coś dobrego chętnie bym stworzyladużo nie robimy, i tak sami siedzimy
Nynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny