Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
ania14 wrote:Mnie też śmieszy ciemnogród 🤣
Chłop ma zero plemników inne problemy i bierze sterydy, a dziecko robi.. Proszę się trochę wglebic w temat sterydów i poczytać o tym jakie sterydy mają wpływ na nasienie, a nie wierzyć mężowi w każde słowo, bo już nie jedna moja znajoma była taka mądra, a dzieci nadal brak... bicie hcg poprawia sperme, ale mężczyzna nie jest wtedy w 100 procentach plodny, bo zawsze wtedy jego sperma odbiega od normy 😉"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
nick nieaktualnyNadzieja94 wrote:Hej dziewczyny ja miałam taka sytuację jak poronilam że nie zrobiłam bety tylko testy mi pozytywne wychodzili 2 czerwone kreski kiedy dostałam @ to poszłam po niej do lekarza i on mnie wysłał na betę i miała wartość 6,9 w tym cyklu po ciąży nie miałam owulacji nie miałam naet jak skotor beta jeszcze spadała po krwawieniu teraz żałuję że nie poszłam na betę sama już po pierwszym teście ale czasu nie cofnę.
To chyba różnie jest i tez zależy od organizmu. Ja w lutym miałam cb, 10dpo dwie kreski na tescie, beta 50, 12 dpo beta juz 8. 13dpo zaczely sie plamienia, po 5 dniach normalny okres i w marcu miałam normalnie owulacje. W tym cyklu na 4 testach widziałam 2 kreski, Wam też pokazywałam, ale znów okres więc myślę że kolejna cb..
-
Nadzieja94 wrote:Hej dziewczyny ja miałam taka sytuację jak poronilam że nie zrobiłam bety tylko testy mi pozytywne wychodzili 2 czerwone kreski kiedy dostałam @ to poszłam po niej do lekarza i on mnie wysłał na betę i miała wartość 6,9 w tym cyklu po ciąży nie miałam owulacji nie miałam naet jak skotor beta jeszcze spadała po krwawieniu teraz żałuję że nie poszłam na betę sama już po pierwszym teście ale czasu nie cofnę."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Pszczolka36l wrote:Jeśli mogę się wypowiedzieć w kwestii faceta.
Mój mąż przy staraniach o córkę miał 2-5 szt plemników. Dostał wtedy Clostylbegyt, brał 3 miesiące i poprawili się nasienie do 75000, zaczęliśmy przygotowania do iui i zaszłam wtedy w ciążę.
Teraz brał pregnyl 5000j przez trzy miesiące i zaszłam w cb. Na kolejnych badaniach ilość plemników spadła ale wzrosła morfologia z 1 na 2% i ruch lepszy.
Gratulacje 🤗🤗 -
Pszczolka36l wrote:Jeśli mogę się wypowiedzieć w kwestii faceta.
Mój mąż przy staraniach o córkę miał 2-5 szt plemników. Dostał wtedy Clostylbegyt, brał 3 miesiące i poprawili się nasienie do 75000, zaczęliśmy przygotowania do iui i zaszłam wtedy w ciążę.
Teraz brał pregnyl 5000j przez trzy miesiące i zaszłam w cb. Na kolejnych badaniach ilość plemników spadła ale wzrosła morfologia z 1 na 2% i ruch lepszy."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Ania ale to była cb która w styczniu się zakończyła. Podchodzilismt do iui w marcu ale się nie udała.
Natisz nie, nie brał sterydów. Chodziło mi o hcg że brał, bo to się gdzieś przewinęło w postach.Natisz lubi tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Iryska wrote:Zgadzam się z Tobą. Sterydy wpływają na plemniki i to bardzo
"Gdy mężczyzna przyjmuje sterydy z zewnątrz, mechanizmy odpowiedzialne za równowagę hormonalną w jego organizmie ulegają zachwianiu. Jadra przestają produkować naturalny testosteron, a balans hormonalny ulega rozchwianiu. Tymczasem wraz ze spadkiem naturalnego testosteronu diametralnie obniża się też płodność mężczyzny. Regularne stosowanie dopingu prowadzi również do obkurczenia jąder i spadku ilości produkowanej spermy. Ponadto, u mężczyzny mogą pojawić się zaburzenia erekcji oraz impotencja." To z pierwszej lepszej strony internetowej"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Iryska wrote:Zgadzam się z Tobą. Sterydy wpływają na plemniki i to bardzo
"Gdy mężczyzna przyjmuje sterydy z zewnątrz, mechanizmy odpowiedzialne za równowagę hormonalną w jego organizmie ulegają zachwianiu. Jadra przestają produkować naturalny testosteron, a balans hormonalny ulega rozchwianiu. Tymczasem wraz ze spadkiem naturalnego testosteronu diametralnie obniża się też płodność mężczyzny. Regularne stosowanie dopingu prowadzi również do obkurczenia jąder i spadku ilości produkowanej spermy. Ponadto, u mężczyzny mogą pojawić się zaburzenia erekcji oraz impotencja." To z pierwszej lepszej strony internetowej -
nick nieaktualnyTo każdego indywidualna sprawa, co kto zażywa.
Ja bym się nie zgodziła u męża na zażywanie sterydów. Mój też trenuje od dzieciaka różne dyscypliny i łyka sobie odżywki ze sklepu sportowego, a ja dorzucam witaminy: folian, cynk, selen, witaminę C oraz D.
Mój miał morfo 18% jak badaliśmy w tamtym roku, każdy parametr na plus, więc tutaj się nie martwię.Natisz, OdpuszczonaNona lubią tę wiadomość
-
Pszczolka36l wrote:Ania ale to była cb która w styczniu się zakończyła. Podchodzilismt do iui w marcu ale się nie udała.
Natisz nie, nie brał sterydów. Chodziło mi o hcg że brał, bo to się gdzieś przewinęło w postach."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Mój dostał pregnyl od lekarza na poprawę nasienia, bo miał go za mało, za mały ruch i za mała morfo. Brał 3 miesiące. W badaniach wyszedł słaby testosteron. Nie jest kulturysta, nie bierze nic na masę. Niestety pregnyl nie pomógł aż tak, jak wtedy co brał cło. Choć mieliśmy ogromne nadzieję.
Natisz, Joan lubią tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
ania14 wrote:No właśnie, pierwszej lepszej strony a może poszukajcie sobie jakiś badań ale z tych aktualnych a nie przed 20lat 😅 to tak samo jakbym coś z pudelka skopiowała
mówisz masz:
"Sterydy anaboliczne, do których należy testosteron i jego pochodne, są często nadużywane przez mężczyzn pragnących poprawić swoją muskulaturę, a także sportowców. Nadużywanie tych substancji powoduje wiele niekorzystnych zmian, które ograniczają płodność u mężczyzn. Konsekwencją ich stosowania może być oligozoospermia i azoospermia, zaburzenia ruchliwości i morfologii plemników. Nadmierna ilość testosteronu hamuje także czynność przedniego płata przysadki, zmniejszając wytwarzanie gonadotropin (LH, FSH), co w konsekwencji prowadzi do zahamowania spermatogenezy i sekrecji testosteronu, powodując zanik jąder oraz zmian zwyrodnieniowych w kanalikach nasiennych. Podczas stosowania sterydów anabolicznych i długo po ich odstawieniu, a niekiedy i w sposób nieodwracalny, dochodzi do zmniejszenia ilości i zmian morfologicznych w obrębie komórek Leydiga, które produkują testosteron."
źródło: Leki wpływające na płodność mężczyzn. © Farm Pol, 2014, 70(4): 224-228
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 12:26
Iryska, Natisz, Kosiaczek, Nynka, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Kitka_87 wrote:To każdego indywidualna sprawa, co kto zażywa.
Ja bym się nie zgodziła u męża na zażywanie sterydów. Mój też trenuje od dzieciaka różne dyscypliny i łyka sobie odżywki ze sklepu sportowego, a ja dorzucam witaminy: folian, cynk, selen, witaminę C oraz D.
Mój miał morfo 18% jak badaliśmy w tamtym roku, każdy parametr na plus, więc tutaj się nie martwię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 12:33
Kitka_87 lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Mowe wrote:Czy mogłabym Ci wysłać zaproszenie do przyjaciółek ? Chciałabym Ci zadać kilka pytań odnośnie in vitro, jeśli mogę oczywiscie! Nie chce się narzucać..
Już wysłałam,
Pytaj , wiem, ze to trudny temat, pomogę :*wiek 33 lata
starania od 01.2019 naturalnie
AMH 0,86
pozostałe wyniki bdb
I IVF 17.02.2020
8dpt beta poniżej 0,2
pozostały 3 maleństwa 5dniowe mrozaczki (3BB, 5BA, 3BB)
transfer 17.06.2020
Wiem, że marzenie spełni się (◕‿◕) -
Iryska wrote:Heh to są fakty naukowe i czysta patofizjologia, opisywana w podręcznikach, z tym się nie da dyskutować. studiowałam kierunek medyczny, więc coś tam wiem o takich rzeczach.
Dokładnie, ale jak komuś niestety bardziej zależy na wyglądzie niż na dziecku to nie mam pytań. Moi znajomi także biorą i robią sobie taką loterie, a bo tamten brał sterydy i zrobił zdrowa córkę... Takie myślenie to dla mnie ciemnogrod i skrajna nieodpowiedzialnosc i tyle w temacie.. Bo zakrywanie się witamina b12 jest dla mnie no smutne. Owszem, nie mówię, że nie! Po prostu bardziej dopatrywałabym się winy w sterydach niż w wit b12 i mutacjach
Wpływ ma całokształt, a sterydy na pewno nie pomagają.Iryska lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Joan wrote:mówisz masz:
"Sterydy anaboliczne, do których należy testosteron i jego pochodne, są często nadużywane przez mężczyzn pragnących poprawić swoją muskulaturę, a także sportowców. Nadużywanie tych substancji powoduje wiele niekorzystnych zmian, które ograniczają płodność u mężczyzn. Konsekwencją ich stosowania może być oligozoospermia i azoospermia, zaburzenia ruchliwości i morfologii plemników. Nadmierna ilość testosteronu hamuje także czynność przedniego płata przysadki, zmniejszając wytwarzanie gonadotropin (LH, FSH), co w konsekwencji prowadzi do zahamowania spermatogenezy i sekrecji testosteronu, powodując zanik jąder oraz zmian zwyrodnieniowych w kanalikach nasiennych. Podczas stosowania sterydów anabolicznych i długo po ich odstawieniu, a niekiedy i w sposób nieodwracalny, dochodzi do zmniejszenia ilości i zmian morfologicznych w obrębie komórek Leydiga, które produkują testosteron."
źródło: Leki wpływające na płodność mężczyzn. © Farm Pol, 2014, 70(4): 224-228"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
"Przyczyny niewydolności jąder
Czynniki/ Przyczyny
Wrodzone
– brak jąder (łac., ang. anorchia)
– dysgenezja jąder / wnętrostwo
– wady genetyczne (nieprawidłowy kariotyp, delecje chromosomu Y)
Nabyte
– urazy
– skręt jądra
– zmiany pozapalne, szczególnie świnkowe zapalenie jąder
– czynniki egzogenne (leki, zwłaszcza cytotoksyczne lub anaboliczne, napromienienie,
podwyższona temperatura)
– choroby układowe (marskość wątroby, niewydolność nerek)
– guz jądra
– żylaki powrózka nasiennego
– operacje mogące uszkadzać unaczynienie jądra i prowadzące do jego zaniku
Idiopatyczne – nieznana etiologia
– nieznana patogeneza"
źródło: REKOMENDACJE DOTYCZĄCE POSTĘPOWANIA W NIEPŁODNOŚCI MĘSKIEJ. POSTĘPY ANDROLOGII, 2019, 6 (1), 21–39Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 12:33
Natisz lubi tę wiadomość