Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Znużona wrote:Niereanimuj jest cień, powtórz test z porannego siku🙂 który dpo?
15dpo, ale nie jestem pewna czy miałam owulacje w 15 dc czy w 17 dc.. W każdym razie okres się spóźnia 🤷🏻♀️ -
nick nieaktualnyNiereanimuj wrote:Opadam z sił.. Zrobiłam teraz test bo chciałam potwierdzić, ze nie będzie żadnej ciąży. https://zapodaj.net/ce7ec1ee1a19c.jpg.html
Robiłam digital i były negatywne , teraz coś świta. Jakieś cienie cieni..
Albo mi się coś wydaje. Na razie czysto, rano było trochę różowego śluzu ( ale wczoraj się tez zatarlam po 🐝) 😭😭😭😭
Ja już sama nie wiem kiedy była ta owu, OvuFriend przestawia mi na 17 dc.. świruje🤯
A po jakim czasie pokazała się ta krecha? -
Jasminum wrote:Niereanimuj ja widzę! Mówiłam żebyś nie skreslala jeszcze tego cyklu Powtórz za 2 dni jak nie przyjdzie @,bo może coś z tego być ✊
Bardzo bym chciała żebym wyszło 🍀🤞🏻 Ale mam taki mętlik w głowie 🤯 -
Morwa wrote:Będę dziś lepić pierogi... dużo pierogów... nie mogę się do tego zabrać 😂 Mąż obiecał ,że pomoże, córka, że będzie rozsypywać mąkę po całej kuchni 😂 będzie zabawnie 😂
Ja się próbuje zabrać za pierogi od kilku dni i cos nie mam weny 🤣🤣Morwa lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
pauliśka wrote:A ja zamówiłam właśnie termometr owulacyjny i od przyszłego cyklu biorę się za coś co jest dla mnie jeszcze czarną magią 😅
W razie czego zasypie Was pytaniami
Pauliśka, ja kiedyś chyba Susanne pisałam jak się powinno mierzyć 😉 wiesz co i jak czy Ci to odszukać? 🙂Susanne lubi tę wiadomość
-
Mowe wrote:A po jakim czasie pokazała się ta krecha?
Po minucie zostawiłam test bo myślałam, ze nic nie ma 🤷🏻♀️ Później poszłam do łazienki za jakieś 10min i coś było widać. Tylko cholera na każdym teście mam cienie 😫 -
nick nieaktualnyNiereanimuj wrote:Po minucie zostawiłam test bo myślałam, ze nic nie ma 🤷🏻♀️ Później poszłam do łazienki za jakieś 10min i coś było widać. Tylko cholera na każdym teście mam cienie 😫
No to.cos jest na rzeczy, na bank! Powtórz jutro test i jeśli możesz zrób bete i proga -
Pauliśka 😘
Może komuś się jeszcze przyda 😉
1) TERMOMETR: Jaki masz, taki zwykły? Jeśli tak, to powinnaś mierzyć min 10 minut. Jeśli elektroniczny, to z jednym miejscem po przecinku czy z dwoma?? Bo to też ma mega wpływ na dokładność pomiaru. Większość z nas poleca Microlife owulacyjny, kosztuje ok. 20 zł
2) MIEJSCE: Możemy mierzyć tylko w miejscach, które mają śluzówkę, czyli pod językiem, w pochwie i odbycie i dokładnie w takiej kolejności w tych miejscach temperatura będzie wyższa nawet o 0,5 stopnia. Jeśli mierzysz w ustach, to trzeba mierzyć POD językiem i zawsze po tej samej stronie buzi.
3) POMIAR: Mierzymy temperaturę spoczynkową, czyli po co najmniej 3 h snu. Bardzo ważne jest, żeby zawsze była to ta sama godzina, mówi się, że +/- pół godziny. Im późniejsza godzina pomiaru tym zazwyczaj temperatury wyższe. Najlepiej pomiar powinien być robiony w ten sposób : śpisz, dzwoni budzik, wyłączasz go, nie podnosisz się, nie wstajesz, sięgasz dłonią po termometr i dokonujesz pomiaru. Nie godzinę po przebudzeniu tylko najlepiej od razu.
Nie przejmuj się też bardzo temperaturą, bo na nią wpływa mnóstwo czynnikow: alkohol, leki, przeziębienie, wstawanie w nocy, budzenie się w nocy itd.
A i za skok temp uważa się, jeśli trzy kolejne tempki są wyższe niż 6 poprzednich, ale jeśli prowadzicie wykres w OF albo innej aplikacji to sam wyłapie te temperatury 😉pauliśka, ladySiSi lubią tę wiadomość
-
Tajka wrote:Owulacja podwójna potwierdzona. Oba pęcherzyki pękły...nigdy nie wyszło na monitoringu , że są dwa pęcherzyki.. zawsze jeden. Rozumiem, że uwolnił się dwie komórki ? Mam brać luteine
Jaaaaa ale czad 😲
Ja to jednak jakąś nie doczytana jestem 🤣🤣🤣 nawet nie wiedziałam że tak może się zdarzyć 🤭
Ale jak tak teraz pomyślę to to w sumie fakt ... Przecież to jest teraz większe prawdopodobieństwo na 👶👶
Jaaaaaaa trzymam ✊✊✊✊✊✊🤭
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Mowe wrote:No to.cos jest na rzeczy, na bank! Powtórz jutro test i jeśli możesz zrób bete i proga
To moje testy
https://zapodaj.net/6da763cd1e416.jpg.html
Niestety bety nie mam jak zrobic😕 -
nick nieaktualnyLalia wrote:Pauliśka 😘
1) TERMOMETR: Jaki masz, taki zwykły? Jeśli tak, to powinnaś mierzyć min 10 minut. Jeśli elektroniczny, to z jednym miejscem po przecinku czy z dwoma?? Bo to też ma mega wpływ na dokładność pomiaru. Większość z nas poleca Microlife owulacyjny, kosztuje ok. 20 zł
2) MIEJSCE: Możemy mierzyć tylko w miejscach, które mają śluzówkę, czyli pod językiem, w pochwie i odbycie i dokładnie w takiej kolejności w tych miejscach temperatura będzie wyższa nawet o 0,5 stopnia. Jeśli mierzysz w ustach, to trzeba mierzyć POD językiem i zawsze po tej samej stronie buzi.
3) POMIAR: Mierzymy temperaturę spoczynkową, czyli po co najmniej 3 h snu. Bardzo ważne jest, żeby zawsze była to ta sama godzina, mówi się, że +/- pół godziny. Im późniejsza godzina pomiaru tym zazwyczaj temperatury wyższe. Najlepiej pomiar powinien być robiony w ten sposób : śpisz, dzwoni budzik, wyłączasz go, nie podnosisz się, nie wstajesz, sięgasz dłonią po termometr i dokonujesz pomiaru. Nie godzinę po przebudzeniu tylko najlepiej od razu.
Nie przejmuj się też bardzo temperaturą, bo na nią wpływa mnóstwo czynnikow: alkohol, leki, przeziębienie, wstawanie w nocy, budzenie się w nocy itd.
A i za skok temp uważa się, jeśli trzy kolejne tempki są wyższe niż 6 poprzednich, ale jeśli prowadzicie wykres w OF albo innej aplikacji to sam wyłapie te temperatury 😉
Kurde a ja nie wiem jak to zrobić jak ja mam dwa dni nocek 😤 -
nick nieaktualnyNiereanimuj wrote:To moje testy
https://zapodaj.net/6da763cd1e416.jpg.html
Niestety bety nie mam jak zrobic😕
To kup sobie elektroniczny z clearblue może?
A te kreski na tych na samym dole nie są za blisko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 19:19
-
madziulix3 wrote:To kup sobie elektroniczny z clearblue może?
A te kreski na tych na samym dole nie są za blisko?
Robiłam dwa elektroniczne i to są właśnie te dwa testy z dołu, ale na wyswietlaczu było, ze negatywne. Chyba pozostaje mi czekać na @ -
Kitka_87 wrote:Dziewczyny w czwartek chyba idę do labo sprawdzić moje czynniki krzepnięcia. Chcę zbadać:
-fibrynogen,
-d-dimery,
-INR,
-APTT,
-AT.
Czy coś jeszcze czy to starczy?
Chcę sprawdzić jak u mnie funkcjonuje proces krzepnięcia przy PAI.
a bierzesz Acard ? on może zafałszować te wyniki.
Ja jak robiłam te badania to odstawiłam na ponad tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 19:35
-
madziulix3 wrote:Mój właśnie jutro będzie 🤙🏼🤘🏼
Ja już swój testuje od 2 dni 😆
Ale wielka różnica. Wczoraj temp 36,52 dziś 36,58 niby różnica niewielka ale na zwykłym pewnie byłaby taka sama przez te dwa dni.
W końcu lepszy obraz na cykl 👌pauliśka, Joan, Znużona lubią tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Niereanimuj wrote:Opadam z sił.. Zrobiłam teraz test bo chciałam potwierdzić, ze nie będzie żadnej ciąży. https://zapodaj.net/ce7ec1ee1a19c.jpg.html
Robiłam digital i były negatywne , teraz coś świta. Jakieś cienie cieni..
Albo mi się coś wydaje. Na razie czysto, rano było trochę różowego śluzu ( ale wczoraj się tez zatarlam po 🐝) 😭😭😭😭
Ja już sama nie wiem kiedy była ta owu, OvuFriend przestawia mi na 17 dc.. świruje🤯
to jest nowy zrobiony test czy poczasiak ?
Ja nowy to ja ewidentnie widzę kreskę ! -
Lalia wrote:Pauliśka 😘
A i za skok temp uważa się, jeśli trzy kolejne tempki są wyższe niż 6 poprzednich, ale jeśli prowadzicie wykres w OF albo innej aplikacji to sam wyłapie te temperatury 😉
Lalia dziękuje Ci kochana 😘 jesteś wielka 🙏🏻
🇳🇴
Ona:
PCOS, IO, bardzo nieregularne cykle
On:
Oligozoospermia
Starania od 2018r
2020 IUI ❌
Start IVF w 🇳🇴 2023:
Stymulacja Menopur150+Fyremadel 0,25 (31.01)
13.02 punkcja: pobrano tylko 1 🥚 😥-prawidłowo zapłodnione-1 ❄️
05.23 - poronienie zatrzymane (naturalny cud)
18.08 - punkcja. Mamy 7 zarodków
23.08 - ET
27.09 USG - mamy ❤️ 7+4 i 1,34cm człowieka 🥹
Mamy 7❄️ na zimowisku
-
nick nieaktualny
-
Joan wrote:wielka to Lalia będzie niedługo
Oj będzie będzie i bardzo nas to cieszy 😀
Lalia, tylko nas nie opuszczaj tak całkowicie - będziemy tu czekać na zdjęcia rosnącego brzuszka 🤰🏻Joan lubi tę wiadomość
🇳🇴
Ona:
PCOS, IO, bardzo nieregularne cykle
On:
Oligozoospermia
Starania od 2018r
2020 IUI ❌
Start IVF w 🇳🇴 2023:
Stymulacja Menopur150+Fyremadel 0,25 (31.01)
13.02 punkcja: pobrano tylko 1 🥚 😥-prawidłowo zapłodnione-1 ❄️
05.23 - poronienie zatrzymane (naturalny cud)
18.08 - punkcja. Mamy 7 zarodków
23.08 - ET
27.09 USG - mamy ❤️ 7+4 i 1,34cm człowieka 🥹
Mamy 7❄️ na zimowisku