X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • Joan Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nasz bierze wszystko . Tylko ma jeden minus, nie raz udawał ,że u nas był i dzwonił ale nikogo nie było, więc pojechał i zostawił przesyłkę u teściów wioskę dalej. A prawda była taka ,że uja nawet u nas nie było bo u nas jest ciężko zajechać. Tzn zajechać łatwo gorzej z zawróceniem. Nie jeden amant musi cofać przez ładny kawałek. Mieszkamy pod lasem, jeden dom , droga szutrowa. Ja w tym dniu bylam caly czas na dworze , więc chcąc nie chcąc gdyby był u nas to byśmy się musieli zobaczyć..

to ja byłam kiedyś świadkiem, że byłam na podwórku a listonosz z in postu stał pod bramą i wypisywał na mojej przesyłce "awizowano". I to na paczce była już druga taka adnotacja. W skrzynce zero informacji o awizowaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    Czynnik leiden i protrombiny robiłaś? Białko C oraz białko S?

Mam zrobionych 6 mutacji z testDNA - wyszło mi to co mam w stopce.

Białko S mam 80%, a C 120%.

• Joan Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jozefinka wrote:
    Pocieszasz :) Ja ogólnie robiłam jeszcze przed staraniami sporo tych badań, bo wtedy cykle miałam i po 80-90 dni, ale nie znalazłam lekarza, który by mnie serio potraktował i trochę mi szkoda. Chcieli dać tabletki, bo i tak przez najbliższych parę lat będę za młoda na dziecko :D A dziś te badania są już przecież nieważne..

dlatego ja przez takiego lekarza zmarnowałam tyle czasu....
    on nie widział w niczym problemu, a raczej nie miał jaj by się przyznać, że się w tej dziedzinie nie specjalizuje.
    Nawet jak mi przyszło do głowy na własną rękę powtórzyć hormony to wiedziałam, że on mi nie pomoże. Ja się uznałam za coś w rodzaju hipochondryczkę, że próbuje szukać problemu jak go nie ma. A jednak się okazało, że jest problem.
    A z lekarzami u mnie krucho w mieście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia wrote:
    Dziewczyny z niepokalankiem 😉 czy on Wam też podnosił temperaturę w II fazie?

U mnie chyba troszkę tak, ale nie były to temperatury, których w poprzednich cyklach bym nie widziała.

Miałam najwyższą w tym cyklu 36,86, ale myślę, że to była tempka nieudanego zagnieżdżenia, bo czułam wtedy piersi, więc wg mnie coś się zadziało.

Może nawet cykl o 2 dni mi się wydłużył nie przez niego wcale. Zobaczymy jak będzie w tym cyklu 😊

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    To jest jej propozycja suplementacji. Nie musisz się z nią zgadzać i nie wszystkie suplementy muszą ci być potrzebne..

Ale jej wiedza nie jest wyssana z palca, bazuje na własnych doświadczeniach, na artykułach naukowych, stosuje kroplówki witaminowe - myślę, że w konsultacji z jakimś lekarzem.

Choć zawsze decyzja należy do ciebie, czy ci to odpowiada czy nie. 😉

Mi się nie podoba, że ona nazywa siebie fizjoterapeutą, bo nim nie jest. Nie ma prawa wykonywania zawodu.
    I jak dla mnie za dużo jest tam bioenergoterapii... Ale ogólnie jest ok.
    Dla mnie najważniejsze są artykuły naukowe. Tak jak już dziś pisałam, sprawdziłam dziki jam, który poleca i okazuje się, że on nie ma takich właściwości jak ona mówi i nie ma badań na ten temat. Tak samo zdziwiona byłam z witaminą C, bo FDA zakwalifikowalo jej wysokie dawki w ciąży, za szkodliwe, a duchowa Aga zaleca spore dawki.
    Ogólnie to jestem nią zachwycona, ale głównie tą częścią psychologiczną/duchową. Odnośnie kwestii bardziej medycznych to mam wątpliwości.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam 22 dzień cyklu wczoraj miałam.owulacje i ginekolog kazał mi brać duphaston od jutra do 40 dnia cyklu dopiero robić test oraz dał mi skierowanie na testosteron wolny ,po co to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia wrote:
    Ja często gotuje 3 różne obiady 🤦‍♀️. Mamy z mężem inną kalorykę i rozkład makro. A dla córy gotuje trochę lżej.

Zyzia, jak się pytam, jak? 😲 Mi się czasem jednego nie chce ogarnąć 🤣🤣🤣

• Joan Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Będę się jutro orientować ile w diagnostyce profil limfocytarny NK kosztuje, przynajmniej na moim zadupiu 🤣 i dam znać 😊 O cytokiny też mogę zapytać, mają w ofercie.

Kariotypu nie mają, bo już pytałam, ale testDNA ma sporo placówek i 450zł to dobra cena.

ja napisałam dzisiaj maila do nich. Może odpiszą. Wcześniej jak pisałaś cenę u siebie jakiś badań to wiem, że się sporo różniło od mojej diagnostyki.

Nawet ta subpopulacja w jednym Alabie u mnie 515 a w drugim 464. Tylko akurat ten drugi jest teraz nieczynny.

a kariotyp w testdna to nie 387 zł ? https://www.testdna.pl/kariotyp/

immunofenotyp (w tym nk) to 450zł. Pewnie o to Ci chodziło.

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Tak samo zdziwiona byłam z witaminą C, bo FDA zakwalifikowalo jej wysokie dawki w ciąży, za szkodliwe, a duchowa Aga zaleca spore dawki.

a ona daje jakieś zalecenia dla ciężarnych ? To mi umknęło. Widziałam/słyszałam tylko o staraczkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 22:33

Edyciak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    ja napisałam dzisiaj maila do nich. Może odpiszą. Wcześniej jak pisałaś cenę u siebie jakiś badań to wiem, że się sporo różniło od mojej diagnostyki.

Nawet ta subpopulacja w jednym Alabie u mnie 515 a w drugim 464. Tylko akurat ten drugi jest teraz nieczynny.

O racja! Pomyliłam ceny 😁

Tylko ja mam na wszystko -20% w Diagnostyce mojej, więc też moje ceny są przez to niższe.

• eszanka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Mam zrobionych 6 mutacji z testDNA - wyszło mi to co mam w stopce.

Białko S mam 80%, a C 120%.
    wolne białko S, zespół antyfosfolipidowy?

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Joan Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Zyzia, jak się pytam, jak? 😲 Mi się czasem jednego nie chce ogarnąć 🤣🤣🤣

haha witaj w klubie.
    U mnie to my mamy różne gusta kulinarne i ciężko coś dobrać.
    On musi mieć mięcho a dla mnie mięcho mogłoby nie istnieć.
    On jest wybredny ale jak przyjdzie coś zdecydować to on nie wie co by zjadł. Gorzej jak z dzieckiem.

Kitka_87, Martt95 lubią tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    O racja! Pomyliłam ceny 😁

Tylko ja mam na wszystko -20% w Diagnostyce mojej, więc też moje ceny są przez to niższe.

ja mam tylko -5% z kartą stałego klienta.
    ja się pytam czemu ???????

• Susanne Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    haha witaj w klubie.
    U mnie to my mamy różne gusta kulinarne i ciężko coś dobrać.
    On musi mieć mięcho a dla mnie mięcho mogłoby nie istnieć.
    On jest wybredny ale jak przyjdzie coś zdecydować to on nie wie co by zjadł. Gorzej jak z dzieckiem.

Też często gotuje dwa obiady, mimo, że kuchnia to nie jest moja ulubiona część domu. Ja bym zjadła cokolwiek mi ktoś poda pod nos, a jeszcze jak wiem, że jest zdrowe, to "hold my glass of vitamine C and watch me eating!".
    A z chłopem to wiadomo :D

Kitka_87, Joan lubią tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Kamcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:

Ja dzisiaj zamawiałam kariotyp z testdna!
    Podstawowy dla męża + kariotyp z trombofilia dla sienie = w zaokrągleniu 1300zl

Joan, ladySiSi lubią tę wiadomość

JA 34l, starania 2lata.
    11.2019 laparo torbieli endom. obu jajników

19.12.2020 - 12dpo ⏸️
    21.12.2020 - 14dpo - beta 60,74 prog. 28,880
    23.12.2020 - 16dpo - beta 147,41 prog. 16,630 (kropek 2mm)
    28.12.2020 - 21 dpo - beta 1447,12 🤩🤩🤩 prog. 26,830
    07.01.2021 - fasolka 4,7mm i mamy ♥

03.07.2020 INV 😔
    23.07.2020 HSG

AMH 0,5
    MTHFR_667C>T hetero
    MTHFR_1298A>C hetero
    PAI-1 4G hetero
    ANA,ASA.AOA ujemne
    KOAGULANT TOCZNIA ujemny
    KIRy Genotyp AA.
    HLA-C meża C2 homoz.
    Komórki NK: 18,42%, 315 ul (liczba)
    Aktywność NK: 25,4%

3jvzj48a47aj4h5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    wolne białko S, zespół antyfosfolipidowy?

Tak, wolne białko S.

Zespołu nie badałam, chciałam pójść teraz bardziej w NK, cytokiny, kariotypy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    ja mam tylko -5% z kartą stałego klienta.
    ja się pytam czemu ???????

Ja mam tę zniżkę rodzinną, dostałam po dobrej znajomości tylko i wyłącznie 😊 Znam się z szefową labo. A tak też bym miała tylko na kartę 5% 😩

Joan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wrote:
    Ja dzisiaj zamawiałam kariotyp z testdna!
    Podstawowy dla męża + kariotyp z trombofilia dla sienie = w zaokrągleniu 1300zl

Mogłaś dla męża nie brać, bo jak wyjdzie Ci BX gto mąż w zasadzie nie musi się badać.

Jak wyjdzie kir AA to mąż badanie HLA-C.

• Kamcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Mogłaś dla męża nie brać, bo jak wyjdzie Ci BX gto mąż w zasadzie nie musi się badać.

Jak wyjdzie kir AA to mąż badanie HLA-C.
    Kiteczko wzięłam bo dr z Kliniki kazał wykonać nam obojgu jeśli mamy podejść do in vitro

JA 34l, starania 2lata.
    11.2019 laparo torbieli endom. obu jajników

19.12.2020 - 12dpo ⏸️
    21.12.2020 - 14dpo - beta 60,74 prog. 28,880
    23.12.2020 - 16dpo - beta 147,41 prog. 16,630 (kropek 2mm)
    28.12.2020 - 21 dpo - beta 1447,12 🤩🤩🤩 prog. 26,830
    07.01.2021 - fasolka 4,7mm i mamy ♥

03.07.2020 INV 😔
    23.07.2020 HSG

AMH 0,5
    MTHFR_667C>T hetero
    MTHFR_1298A>C hetero
    PAI-1 4G hetero
    ANA,ASA.AOA ujemne
    KOAGULANT TOCZNIA ujemny
    KIRy Genotyp AA.
    HLA-C meża C2 homoz.
    Komórki NK: 18,42%, 315 ul (liczba)
    Aktywność NK: 25,4%

3jvzj48a47aj4h5r.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    a ona daje jakieś zalecenia dla ciężarnych ? To mi umknęło. Widziałam/słyszałam tylko o staraczkach.
    Tak. Napisałam do niej z prośbą o poradę w kwestii suplementacji i napisała mi np. witamina C przy staraniach 2000-3000 jednostek a w ciąży 3000-4000 jednostek. Tymczasem zalecenia mówią o 100mg.

Chcę teraz zamówić sobie witaminę E, ale nie wiem jaką dawkę. Wg zwykłych zaleceń staraczki i kobiety w ciąży około 15mg, a Duchowa Aga zaleca 200-400 iu, czyli koło 130-250mg. Trochę się boję brać tak duże dawki, bo nie znam podstaw do tego.
    Patrzę, że Swanson to nawet nie sprzedaje mniej niż 130mg (200iu) i już się zakręciłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 22:55

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ