Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Morwa wrote:Nasz bierze wszystko . Tylko ma jeden minus, nie raz udawał ,że u nas był i dzwonił ale nikogo nie było, więc pojechał i zostawił przesyłkę u teściów wioskę dalej. A prawda była taka ,że uja nawet u nas nie było bo u nas jest ciężko zajechać. Tzn zajechać łatwo gorzej z zawróceniem. Nie jeden amant musi cofać przez ładny kawałek. Mieszkamy pod lasem, jeden dom , droga szutrowa. Ja w tym dniu bylam caly czas na dworze , więc chcąc nie chcąc gdyby był u nas to byśmy się musieli zobaczyć..
to ja byłam kiedyś świadkiem, że byłam na podwórku a listonosz z in postu stał pod bramą i wypisywał na mojej przesyłce "awizowano". I to na paczce była już druga taka adnotacja. W skrzynce zero informacji o awizowaniu.
-
nick nieaktualny
-
jozefinka wrote:Pocieszasz Ja ogólnie robiłam jeszcze przed staraniami sporo tych badań, bo wtedy cykle miałam i po 80-90 dni, ale nie znalazłam lekarza, który by mnie serio potraktował i trochę mi szkoda. Chcieli dać tabletki, bo i tak przez najbliższych parę lat będę za młoda na dziecko A dziś te badania są już przecież nieważne..
dlatego ja przez takiego lekarza zmarnowałam tyle czasu....
on nie widział w niczym problemu, a raczej nie miał jaj by się przyznać, że się w tej dziedzinie nie specjalizuje.
Nawet jak mi przyszło do głowy na własną rękę powtórzyć hormony to wiedziałam, że on mi nie pomoże. Ja się uznałam za coś w rodzaju hipochondryczkę, że próbuje szukać problemu jak go nie ma. A jednak się okazało, że jest problem.
A z lekarzami u mnie krucho w mieście. -
nick nieaktualnyZyzia wrote:Dziewczyny z niepokalankiem 😉 czy on Wam też podnosił temperaturę w II fazie?
U mnie chyba troszkę tak, ale nie były to temperatury, których w poprzednich cyklach bym nie widziała.
Miałam najwyższą w tym cyklu 36,86, ale myślę, że to była tempka nieudanego zagnieżdżenia, bo czułam wtedy piersi, więc wg mnie coś się zadziało.
Może nawet cykl o 2 dni mi się wydłużył nie przez niego wcale. Zobaczymy jak będzie w tym cyklu 😊 -
Edyciak wrote:To jest jej propozycja suplementacji. Nie musisz się z nią zgadzać i nie wszystkie suplementy muszą ci być potrzebne..
Ale jej wiedza nie jest wyssana z palca, bazuje na własnych doświadczeniach, na artykułach naukowych, stosuje kroplówki witaminowe - myślę, że w konsultacji z jakimś lekarzem.
Choć zawsze decyzja należy do ciebie, czy ci to odpowiada czy nie. 😉
Mi się nie podoba, że ona nazywa siebie fizjoterapeutą, bo nim nie jest. Nie ma prawa wykonywania zawodu.
I jak dla mnie za dużo jest tam bioenergoterapii... Ale ogólnie jest ok.
Ogólnie to jestem nią zachwycona, ale głównie tą częścią psychologiczną/duchową. Odnośnie kwestii bardziej medycznych to mam wątpliwości.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kitka_87 wrote:Będę się jutro orientować ile w diagnostyce profil limfocytarny NK kosztuje, przynajmniej na moim zadupiu 🤣 i dam znać 😊 O cytokiny też mogę zapytać, mają w ofercie.
Kariotypu nie mają, bo już pytałam, ale testDNA ma sporo placówek i 450zł to dobra cena.
ja napisałam dzisiaj maila do nich. Może odpiszą. Wcześniej jak pisałaś cenę u siebie jakiś badań to wiem, że się sporo różniło od mojej diagnostyki.
Nawet ta subpopulacja w jednym Alabie u mnie 515 a w drugim 464. Tylko akurat ten drugi jest teraz nieczynny.
a kariotyp w testdna to nie 387 zł ? https://www.testdna.pl/kariotyp/
immunofenotyp (w tym nk) to 450zł. Pewnie o to Ci chodziło.Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
Annie1981 wrote:Tak samo zdziwiona byłam z witaminą C, bo FDA zakwalifikowalo jej wysokie dawki w ciąży, za szkodliwe, a duchowa Aga zaleca spore dawki.
a ona daje jakieś zalecenia dla ciężarnych ? To mi umknęło. Widziałam/słyszałam tylko o staraczkach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 22:33
Edyciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoan wrote:ja napisałam dzisiaj maila do nich. Może odpiszą. Wcześniej jak pisałaś cenę u siebie jakiś badań to wiem, że się sporo różniło od mojej diagnostyki.
Nawet ta subpopulacja w jednym Alabie u mnie 515 a w drugim 464. Tylko akurat ten drugi jest teraz nieczynny.
immunofenotyp (w tym nk) to 450zł. Pewnie o to Ci chodziło.
O racja! Pomyliłam ceny 😁
Tylko ja mam na wszystko -20% w Diagnostyce mojej, więc też moje ceny są przez to niższe. -
Kitka_87 wrote:Mam zrobionych 6 mutacji z testDNA - wyszło mi to co mam w stopce.
Białko S mam 80%, a C 120%.
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Kitka_87 wrote:Zyzia, jak się pytam, jak? 😲 Mi się czasem jednego nie chce ogarnąć 🤣🤣🤣
haha witaj w klubie.
U mnie to my mamy różne gusta kulinarne i ciężko coś dobrać.
On musi mieć mięcho a dla mnie mięcho mogłoby nie istnieć.
On jest wybredny ale jak przyjdzie coś zdecydować to on nie wie co by zjadł. Gorzej jak z dzieckiem.
Kitka_87, Martt95 lubią tę wiadomość
-
Joan wrote:haha witaj w klubie.
U mnie to my mamy różne gusta kulinarne i ciężko coś dobrać.
On musi mieć mięcho a dla mnie mięcho mogłoby nie istnieć.
On jest wybredny ale jak przyjdzie coś zdecydować to on nie wie co by zjadł. Gorzej jak z dzieckiem.
Też często gotuje dwa obiady, mimo, że kuchnia to nie jest moja ulubiona część domu. Ja bym zjadła cokolwiek mi ktoś poda pod nos, a jeszcze jak wiem, że jest zdrowe, to "hold my glass of vitamine C and watch me eating!".
A z chłopem to wiadomoKitka_87, Joan lubią tę wiadomość
-
Joan wrote:ja napisałam dzisiaj maila do nich. Może odpiszą. Wcześniej jak pisałaś cenę u siebie jakiś badań to wiem, że się sporo różniło od mojej diagnostyki.
immunofenotyp (w tym nk) to 450zł. Pewnie o to Ci chodziło.
Ja dzisiaj zamawiałam kariotyp z testdna!
Podstawowy dla męża + kariotyp z trombofilia dla sienie = w zaokrągleniu 1300zlJoan, ladySiSi lubią tę wiadomość
JA 34l, starania 2lata.
11.2019 laparo torbieli endom. obu jajników
19.12.2020 - 12dpo ⏸️
21.12.2020 - 14dpo - beta 60,74 prog. 28,880
23.12.2020 - 16dpo - beta 147,41 prog. 16,630 (kropek 2mm)
28.12.2020 - 21 dpo - beta 1447,12 🤩🤩🤩 prog. 26,830
07.01.2021 - fasolka 4,7mm i mamy ♥
03.07.2020 INV 😔
23.07.2020 HSG
AMH 0,5
MTHFR_667C>T hetero
MTHFR_1298A>C hetero
PAI-1 4G hetero
ANA,ASA.AOA ujemne
KOAGULANT TOCZNIA ujemny
KIRy Genotyp AA.
HLA-C meża C2 homoz.
Komórki NK: 18,42%, 315 ul (liczba)
Aktywność NK: 25,4%
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJoan wrote:ja mam tylko -5% z kartą stałego klienta.
ja się pytam czemu ???????
Ja mam tę zniżkę rodzinną, dostałam po dobrej znajomości tylko i wyłącznie 😊 Znam się z szefową labo. A tak też bym miała tylko na kartę 5% 😩Joan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia wrote:Ja dzisiaj zamawiałam kariotyp z testdna!
Podstawowy dla męża + kariotyp z trombofilia dla sienie = w zaokrągleniu 1300zl
Mogłaś dla męża nie brać, bo jak wyjdzie Ci BX gto mąż w zasadzie nie musi się badać.
Jak wyjdzie kir AA to mąż badanie HLA-C. -
Kitka_87 wrote:Mogłaś dla męża nie brać, bo jak wyjdzie Ci BX gto mąż w zasadzie nie musi się badać.
Jak wyjdzie kir AA to mąż badanie HLA-C.JA 34l, starania 2lata.
11.2019 laparo torbieli endom. obu jajników
19.12.2020 - 12dpo ⏸️
21.12.2020 - 14dpo - beta 60,74 prog. 28,880
23.12.2020 - 16dpo - beta 147,41 prog. 16,630 (kropek 2mm)
28.12.2020 - 21 dpo - beta 1447,12 🤩🤩🤩 prog. 26,830
07.01.2021 - fasolka 4,7mm i mamy ♥
03.07.2020 INV 😔
23.07.2020 HSG
AMH 0,5
MTHFR_667C>T hetero
MTHFR_1298A>C hetero
PAI-1 4G hetero
ANA,ASA.AOA ujemne
KOAGULANT TOCZNIA ujemny
KIRy Genotyp AA.
HLA-C meża C2 homoz.
Komórki NK: 18,42%, 315 ul (liczba)
Aktywność NK: 25,4%
-
Joan wrote:a ona daje jakieś zalecenia dla ciężarnych ? To mi umknęło. Widziałam/słyszałam tylko o staraczkach.
Chcę teraz zamówić sobie witaminę E, ale nie wiem jaką dawkę. Wg zwykłych zaleceń staraczki i kobiety w ciąży około 15mg, a Duchowa Aga zaleca 200-400 iu, czyli koło 130-250mg. Trochę się boję brać tak duże dawki, bo nie znam podstaw do tego.
Patrzę, że Swanson to nawet nie sprzedaje mniej niż 130mg (200iu) i już się zakręciłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 22:55
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔