Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni3zapominajka wrote:
    https://zapodaj.net/d171d5c99190a.jpg.html

W świetle dziennym

Coś tam się przebija😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Nie.
    Czekasz na wyniki kwasu i homocysteiny ? jeżeli kwas będzie wysoko to tym bardziej wyższych dawek nie brać.
    Tak. Czekam na wyniki. Aha... Myślałam, że jak brałam zwykły kwas foliowy to znaczy że się nie wchłaniał...
    A mi się kojarzyło, że Boo mówiła o wtorku

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, coś widać, ale czy to to... Masz inny test?

• Joan Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    To lepiej sobie dobrze utrwal mnie w głowie!

groźba ?

haha Susanne zaczynam się Ciebie bać :)

Susanne, Lalia lubią tę wiadomość

• Susanne Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    groźba ?

haha Susanne zaczynam się Ciebie bać :)

A to dobre :D przecież, to Ty trzymasz w rydzach całe forum i sprawujesz pieczę nad nami skórzanym bacikiem :D

Joan, Morwa, Martt95 lubią tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Tak. Czekam na wyniki. Aha... Myślałam, że jak brałam zwykły kwas foliowy to znaczy że się nie wchłaniał...
    A mi się kojarzyło, że Boo mówiła o wtorku

jeżeli brałaś zwykły kwas i masz mutacje to on może się kumulować w organizmie. Nadmiar kwasu będzie toksyczny. Branie syntetycznego kwasu przy mutacji może też wywalić homocysteinę do góry. A to też będzie złe. Ty masz mutację hetero to teoretycznie syntetyczny kwas foliowy nie jest tak bardzo szkodliwy jak przy homo.

A kiedy robiłaś badania ? Już chyba kilka dni minęło ? W jakim labie ?
    Ja robiłam w sobotę i kwas miałam po kilku godzinach a homocysteinę w poniedziałek lub wtorek bo wysyłali do innego miasta, musiałabym zerknąć na wynik.

• Joan Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    A to dobre :D przecież, to Ty trzymasz w rydzach całe forum i sprawujesz pieczę nad nami skórzanym bacikiem :D

brakuje mi tylko lateksowych spodni :P

Susanne lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9dpo a ja już mam ochotę testować 😂🤣 a miałam się nie bawić w cienie

• Joan Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:

samą Ciebie zacytuje
    madziulix3 wrote:
    Dlatego ja w tym miesiącu najwcześniej testuje 12 dpo. W poniedziałek ide tylko zbadać progresteron czy była owu

• Siskaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Trzymam za Ciebie kciuki !
    Czuje podświadomie, że to Twój miesiąc :D

Susanne, madziulix3, Niereanimuj lubią tę wiadomość

Starania od 09.2019

02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)

Drugie podejście do stymulacji IVF

24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
    29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
    06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
    🍀
    10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
    11 dpt beta 353🍀🍀
    13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
    14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
    Jest pęcherzyk w macicy ❤️
    15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
    17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
    Beta 3101 mlU/ml
    21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
    28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
    13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
    21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
    29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
    34+3 mamy 2300g ❤️
    36+6 mamy 2606g ❤️
    38+0 mamy 3 kg ❤️
    38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️

Mamy ❄️❄️❄️❄️

"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
    E.L.

202112061756.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Miałam właśnie pytać kiedy to sikniesz, ale nie chce Cię namawiać do wczesnego sikania.
    Jak wytrzymasz to czekaj do piątku, jak nie to sikaj jutro rano - Susanne dobra rada XD

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wiem 😂 i dlatego nie sikam banan-pogo.gif

Joan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:

Znając siebie, już byłabym po 4 testach, ale przestałam z tym walczyć 😉

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    jeżeli brałaś zwykły kwas i masz mutacje to on może się kumulować w organizmie. Nadmiar kwasu będzie toksyczny. Branie syntetycznego kwasu przy mutacji może też wywalić homocysteinę do góry. A to też będzie złe. Ty masz mutację hetero to teoretycznie syntetyczny kwas foliowy nie jest tak bardzo szkodliwy jak przy homo.

A kiedy robiłaś badania ? Już chyba kilka dni minęło ? W jakim labie ?
    Ja robiłam w sobotę i kwas miałam po kilku godzinach a homocysteinę w poniedziałek lub wtorek bo wysyłali do innego miasta, musiałabym zerknąć na wynik.
    U mnie na wyniki do 10 dni roboczych. 😔😔 Niby laboratorium szpitalne, ale nie robią na miejscu, tylko dalej wiozą... A czekam w sumie dopiero 2 dni.

Już rozumiem, czyli na razie dopóki nie mam wyników, to będę brać po 1 tabletce B Complex. 👍
    W piątek robię betę, przy okazji zapytam o te wyniki.
    W poniedziałek powtarzam betę +progesteron+TSH
    Jeśli wyniki nie wzbudzą mojego niepokoju, to nie robię nic. 👍
    Jak przyjdą wyniki kwasu foliowego i homocysteiny, to umawiam się na telekonsultacje do genetyka pani dr Renaty Posmyk - zapytam, czy mam brać Acard 👍
    A do gina planuję pójść około 10 maja... Bo gdzieś tak w 6tc+4 będzie dopiero widać serduszko??

Na razie planuję się nie stresować, temperaturę może zmierzę raz na kilka dni.
    Ale jeśli beta potwierdzi i będzie dobry przyrost, to duży kamień z serca zleci 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siskaa wrote:
    Trzymam za Ciebie kciuki !
    Czuje podświadomie, że to Twój miesiąc :D

Dziękuje za dobra energię 😍

Siskaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam drugiego testu, kupię wieczorem postaram się nie sikać kilka godzin i zrobię wieczorem . W ogóle nie czuje apetytu i mam dziwne zapachy, dlatego zrobiłam dziś test a nie należę do osób, które nakręcaj się, ale zawsze test negatywny był biel pod każdym i kątem i światłem. A dziś takie coś

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Miałam właśnie pytać kiedy to sikniesz, ale nie chce Cię namawiać do wczesnego sikania.
    Jak wytrzymasz to czekaj do piątku, jak nie to sikaj jutro rano - Susanne dobra rada XD

Postaram się dać radę do piątku 😀 zawsze sikam żeby widzieć czy mam się przygotować na powitanie małpiszona 🤐🙄

• Joan Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    U mnie na wyniki do 10 dni roboczych. 😔😔 Niby laboratorium szpitalne, ale nie robią na miejscu, tylko dalej wiozą... A czekam w sumie dopiero 2 dni.

W piątek robię betę, przy okazji zapytam o te wyniki.
    W poniedziałek powtarzam betę +progesteron+TSH
    Jeśli wyniki nie wzbudzą mojego niepokoju, to nie robię nic. 👍

Edyciak u mnie w labo to samo. Tylko niektóre na miejscu resztę wiozą do Alabu do Warszawy. Jak się pytałam ostatnio ile się czeka na te zewnętrzne wyniki to Pani powiedziała, że Alab im daje termin do 10 dni. Zawsze miałam na drugi dzień. Może sprawdź ?

Zrobisz jak zechcesz ale skoro miałaś dziś taką ładną kreskę to ja bym zrobiła betę i od razu prog jutro a w piątek powtórka. Tym bardziej, że zawirowania z progiem już miałaś. Będziesz spokojniejsza.

Edit: no dobra ja będę spokojniejsza bo mocno trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 16:49

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Morwa, Ty za to jesteś Czarodziejka. Twoja magiczna aura to aż mi z telefonu na sufit rzutuje.

Oczywiście każda z Was ma swoją unikalną aurę, ale odkrywam je powoli i dozuje Wam moje wywody, bo moga być bardzo odjechane i mnie wezmiecie i stąd wywalicie.
    Jeżyku, kobiety są wspaniałe, no.
    😂😂
    1Om.gif

Kitka_87, Susanne, Koteczka82, Agawa85, luthienn, Znużona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Edyciak u mnie w labo to samo. Tylko niektóre na miejscu resztę wiozą do Alabu do Warszawy. Jak się pytałam ostatnio ile się czeka na te zewnętrzne wyniki to Pani powiedziała, że Alab im daje termin do 10 dni. Zawsze miałam na drugi dzień. Może sprawdź ?

Zrobisz jak zechcesz ale skoro miałaś dziś taką ładną kreskę to ja bym zrobiła betę i od razu prog jutro a w piątek powtórka. Tym bardziej, że zawirowania z progiem już miałaś. Będziesz spokojniejsza.

Edit: no dobra ja będę spokojniejsza bo mocno trzymam kciuki :)

Hehe 😁
    O to chodzi, że tych wyników nie będzie online, bo poszły do innego labu 😔😔 muszę osobiście odebrać.
    Wiesz, znam siebie.. wiem, że będę się stresować, gdy coś wyjdzie nie tak... Wiem też, że mój gin raczej nie da mi Duphastonu, a do innego w obecnym czasie będzie mi się trudno dostać. A stres na pewno nie zadziała korzystnie.
    Dlatego też nie będę mierzyć temperatury, bo będę się dołować, gdy spadnie o kilka kresek.
    Chcę się pocieszyć tą ciążą, nawet gdyby potrwała tylko kilka dni. Bo jestem mega szczęśliwa, że znowu tak szybko zaskoczyło. 😉

Joan lubi tę wiadomość

‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ