Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySosenka93 wrote:Dziewczyny, krew w śluzie.
Albo idzie 🐒 i stąd wczorajszy ból podbrzusza + krew albo 🥹.
Dzisiaj 10dpo.
A jak Twoje cykle wyglądają? 10dpo to trochę wcześnie na rozkręcającą się 🐒 Chyba, że masz tak nieregularne i rozjechane cykle 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 14:08
-
Pink_Flowers wrote:Dużo masz tej krwi? Czas idealny na implantację. Jeżeli tej krwi jest niewiele lub takie niteczki to …. 🙈🤞🏼
Niewiele, niewiele.
Nie nastawiam się bo może to być zwiastun 🐒.
Ale już wiadomo - nadzieja się zrobiła 🥺Britta, Emcia lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
1 cykl stymulowany Aromek
Dieta 💪🏻 -
Hibiskus wrote:Ja wpadłam w paranoję sprawdzania różnych objawów, ale to w zasadzie co mam może oznaczać wszystko 🙈 prawda jest taka, że 4 dni po owu nie ma opcji mieć jakieś objawy wskazujące ciążę, ale i tak sprawdzam, nie potrafię się powstrzymać 🫣
Kiedy testujesz? W 10dpo?
Wykończymy się serio…. -
nick nieaktualnySosenka93 wrote:Niewiele, niewiele.
Nie nastawiam się bo może to być zwiastun 🐒.
Ale już wiadomo - nadzieja się zrobiła 🥺
Ja ostatnim razem miałam delikatne plamienie implantacyjne niewielką ilość różowego śluzu w 7dpo. Zagnieżdżenie może być do 12 dpo , więc szansa jest 😀Sosenka93, Kinia92, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Mamausia wrote:A może odpuść niech sam zdecyduje😊 czasem warto.
Ja uważam ,że teraz są trudne czasy dla mężczyzn,aby nimi być ,więc warto w domu zadbać o to by poczuł się jak mężczyzna. To tak ode mnie.💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
koktajlowa wrote:Za duża rozbieżność, żeby odpuścić. On by mi chciał stare auto kupić, a ja chce nowsze. Ma jakąś manię starych aut 🫣
Ale wiadomo , że chyba większość kobiet woli nowsze modele 😁. Nie daj się 😄 -
Sosenka93 wrote:Dziewczyny, krew w śluzie.
Dzisiaj 10dpo.pp2018, Sosenka93 lubią tę wiadomość
12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024, dwa zarodki z ❤️❤️ 124ud/min🥺🤞
13.12.2024 wizyta 🤞
Duphaston 2x1, acard 75
-
Dzisiaj 10dpo.
Trzymam kciuki, żeby to było to ♥️Sosenka93 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze👶
✅PCOS --> brak regularnych miesiączek, brak owulacji
✅Pierwszy cykl stymulowany--> ❎
✅Drugi cykl stymulowany--> ❎
✅ Trzeci cykl stymulowany --> ❓
Pierwszy monitoring - 10 dc - 10.06 - jajniki drobnopecherzykowe
11-16.06 - zastrzyki Fostimon
17.06 - drugi monitoring
🌼 Pozostałe leki/ suple: Formetic (metformina), Dostinex (raz w tyg.), Fertistim, Wit. D, Omega 3, Wiesiołek -
Kroliczek2411 wrote:Chciałam w 10dpo ale widzę że większość dziewczyn wpisuje się później i sama nie wiem 🙈 chyba i tak nie wytrzymam dłużej 😅. Tylko pisałaś wcześniej ze masz jakieś dziwne objawy siusianie częste itp? A ja nie mam innych objawów , bo oczywiście już szukam kolejnych 🙈😅 , trochę mam ckliwe piersi ale chyba sobie wmawiam masakra 🤦🏼♀️.
Wykończymy się serio….
Mi p Doktor kazała zrobić w 11 dpo, więc no chyba to nie jest przesada z naszej strony 🫣
Ale czytałam, że niektóre dziewczyny nie mają totalnie żadnych objawów ciąży 🤷 z tym siusianiem to już wyczytałam, że to może być po prostu spowodowane wzrostem progesteronu po owu, to samo z podwyższoną temp, więc chyba nie ma się co nastawiać tak wcześnie 😢 chociaż tez mi się powiększył biust i jest wrażliwy, ale to kolejny objaw wzrostu progesteronu, co oznacza tylko tyle, że miałam owulację 🙃Kinia92, Kroliczek2411 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze👶
17.06 - drugi monitoring
🌼 Pozostałe leki/ suple: Formetic (metformina), Dostinex (raz w tyg.), Fertistim, Wit. D, Omega 3, Wiesiołek -
Hibiskus wrote:Mi p Doktor kazała zrobić w 11 dpo, więc no chyba to nie jest przesada z naszej strony 🫣
Ale czytałam, że niektóre dziewczyny nie mają totalnie żadnych objawów ciąży 🤷 z tym siusianiem to już wyczytałam, że to może być po prostu spowodowane wzrostem progesteronu po owu, to samo z podwyższoną temp, więc chyba nie ma się co nastawiać tak wcześnie 😢 chociaż tez mi się powiększył biust i jest wrażliwy, ale to kolejny objaw wzrostu progesteronu, co oznacza tylko tyle, że miałam owulację 🙃
A który masz dzis dpo ?12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024, dwa zarodki z ❤️❤️ 124ud/min🥺🤞
13.12.2024 wizyta 🤞
Duphaston 2x1, acard 75
-
Dzisiaj 10dpo.
Trzymam kciuki!Sosenka93 lubi tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
nick nieaktualnySosenka z góry Cię przeproszę, że nie poczekałam na Ciebie, ale ze względu na ten antybiotyk tchnęło mnie żeby pojechać do Roska i kupić test dla pewności. Mamy 10 dpo test robiony o 17:30 i mamy to 😱🙈
Ja nie wiem o co chodzi , jestem tak zszokowana, że nie wiem co się dzieje wokół mnie 😱
Nic mi się nie spina, objawy , śluz …. Boże 😱 byłam pewna , że nic z tego
https://ibb.co/ZMTTGhp
Vilka, Renata_j, Dagica, Sosenka93, Kinia92, Hibiskus, Werani, PaulaG, Kroliczek2411, brilka, pp2018, Liyss🧚🏻, Anka___, ellevv, hakorośl, martysiaczki, Britta, blob lubią tę wiadomość
-
Kinia92 wrote:A który masz dzis dpo ?
Dopiero 5 🫢Kinia92 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze👶
17.06 - drugi monitoring
Dziewczyny przypominam że objawy mogą oznaczać ciążę i mogą jej nie oznaczać. Tak samo jak brak objawów może oznaczać ciążę i brak ciąży. 🥴 Ja już miałam przez ten cały czas od sierpnia 2022 wszystkie możliwe objawy ciążowe. 🤭 No i zgadnijcie oczywiście nic.
Teraz przy wczorajszym progesteronie 23,80 i estradiolu 178 nie mam żadnych. A cycki zawsze bolały mnie już od owulacji. 🤷🏻
Nie ma co się doszukiwać i samo nakręcać, tylko spokój nas uratuje. 😁
Testowanie najwcześniejsze ma sens 8dpo jak ktoś ma ochotę doszukiwać się cieni. Ale bardzo mało jest przypadków że wtedy już wyszła ciąża. Zagnieżdżenie zarodka może być od 5 do 12dpo (ponoć są jakieś badania że nawet do 14dpo), dwa dni na start bety, jakoś dzień na to żeby wyłapał ja czuły test typu facelle w formie kuzyna cienia cienia kuzyna cienia.Kinia92, Hibiskus, Kroliczek2411 lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
nick nieaktualnyAnka___ wrote:Cześć dziewczynki, nie miałam tu okazji pozaglądać wczoraj, ale już wracam.
@pink_flowers przykro mi że cię tak potraktował ten lekarz, niestety służba zdrowia w Polsce wygląda jak wygląda 🤦♀️Kuruj się i dużo zdrówka ci życzę
@kroliczek 2411 witaj!! Chętnie cię przyjmiemy oczywiście. Trzymam kciuki za twój udany cykl, wytrzymaj jak najdłużej z testowaniem ❤️
@rolka355 i @mamausia wydaje mi się że nam dużo społeczność nawiązuje taką presję codo tego wieku, a niestety presja w staraniach nie pomaga a wręcz odwrotnie działa..
@renata_j jak się czujesz psychicznie ?
@britta dziękuję za pocieszające statystyki ale jednak wolałabym żeby to było 10 na 10😅❤️
@amira wracaj do nas, tęsknimy❤️
Dziś sobota i wyjątkowo mam wolne i wypadł i mnie 3 dzień cyklu więc postanowiłam wybrać się na badania, już jestem po:)
Zrobiłam:
TSH
FSH
LH
Anty-tg(bo ciągle mam podwyższone)
Niedługo wybieram się do endokrynologa na kontrolne badania, bo już czas
Poza tym padła decyzja o zmianie ginekologa, który przyjeżdża do nas raz w tygodniu z Poznania(ma bardzo dobre opinie), potrzebuje świeżej oceny od innej osoby chyba, w razie czego do swojego lekarza zawsze mogę wrócić.
Czy odpowiada wam wasz obecny ginekolog? Bo mam wątpliwości czy mam sobie dać spokój z tym czy jednak zmieniać lekarza, czy szukać kogoś innego. W pracy mam styczność codziennie z dużo ilością kobiet i się podpytywałam kto do kogo chodzi i kogo polecają 🌝
Życzę wam przy okazji miłego weekendu, pogoda nam sprzyja, piękne słoneczko ❤️
Dziękuję Aniu, za pamięć. Psychicznie nie jest źle, staram się wytłumaczyć sobie tą sytuację, ale fizycznie bardzo kiepsko.
Beta
31,3 18dpo
28,2 16dpo
19,9 14 dpi
Dzisiaj o 5 rano obudził mnie straszny ból
Po 9 miałam wyniki bety, zadzwoniłam do kliniki, mojego lekarza nie było, jakaś babka oddzwoniła, dalej mam brać duphaston i powtórzyć betę w poniedziałek. Ja się pytam po co? Wyć mi się chce, a najbardziej się boję o te bóle bo boli prawie cały czas. Zapewniała mnie, że nic mi nie grozi, ale boję się, że sobie zaszkodzę tym czekaniem. -
Pink_Flowers wrote:Sosenka z góry Cię przeproszę, że nie poczekałam na Ciebie, ale ze względu na ten antybiotyk tchnęło mnie żeby pojechać do Roska i kupić test dla pewności. Mamy 10 dpo test robiony o 17:30 i mamy to 😱🙈
Ja nie wiem o co chodzi , jestem tak zszokowana, że nie wiem co się dzieje wokół mnie 😱
Nic mi się nie spina, objawy , śluz …. Boże 😱 byłam pewna , że nic z tego
https://ibb.co/ZMTTGhp
O rany 😱 Wariacie, nie przepraszaj!
Masz test, żeby powtórzyć rano???Pink_Flowers, pp2018 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
1 cykl stymulowany Aromek
Dieta 💪🏻 -
nick nieaktualnySosenka93 wrote:O rany 😱 Wariacie, nie przepraszaj!
Masz test, żeby powtórzyć rano???
Nigdy nie byłam tak przekonana, że nic z tego jak w tym cyklu. Nawet ♥️ nie było dokładnie w tym czasie co potrzeba a okazuje się , że plemniki poczekały sobie na owu 😳
Na całe szczęście Augumentin jest bezpieczny w ciąży, coś na demna czuwa 😇
Oby to wszystko skończyło się dobrze 🤞🏼😍 po ostatnich przejściach jestem zestresowana na maxaKinia92, Renata_j, Dagica, pp2018 lubią tę wiadomość