Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pink_flowers Gratulacje i jak szybciutko wyłapana kreska 🥹😘
Jeśli można zapytać, który to CS? 😘Pink_Flowers lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Dziewczyny, gratulacje! trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 💞
Sosenka 🤞🏼 oby to była implantacja
Któraś rano pytała, czy testuję - ja już w poniedziałek pisałam, że u mnie 🐒, pewnie Paula nie miała kiedy zmienić u Anki chyba podobnie, jeśli dobrze pamiętam
U mnie w ten weekend mniej SM, odpoczywam z rodziną i przy książce 🥰
Dobrej nocy 😴Zbuntowana, Kinia92, Pink_Flowers, PaulaG lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Dziewczyny, gratulacje! trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 💞
Któraś rano pytała, czy testuję - ja już w poniedziałek pisałam, że u mnie 🐒, pewnie Paula nie miała kiedy zmienić u Anki chyba podobnie, jeśli dobrze pamiętam
Dobrej nocy 😴
Tak, u mnie identycznie, nie testowałam bo już trzeci dzień nowego cyklu właśnie się kończy 😅
@pink_flowes @sugar belle Dziewczyny, cieszę się że wam się udało, dwie dobre wieści na dziś❤️❤️❤️❤️❤️ Gratulacje💕
@Renata, myślę że nie zaszkodzisz sobie czekaniem, ale nie wiem dla czego ten progesteron, dziwi mnie to, ale raczej prze to ze może mają nadzieje ze odbije….ja też brałam i to długo i to mi zablokowało właśnie proces samoistnego pozbycia się zarodka, musiałam mieć podwójne łyżeczkowanie. Tyle że u mnie była późniejsza ciąża 9+6. Raczej z braniem progesteronu miesiączka się nie zacznie, prawdopodobnie kilka dni po odstawieniu
Ja w tym cyklu miałam proga na 5 dni w fazie lutealnej i miesiączka przyszła na 3 dzień po odstawieniu duphastonu
Ale cyknęłam sobie test rano, przez to że ten okres po duphastonie jest dziwny, u mnie zazwyczaj trwał 9 dni, po poronieniu raczej już byl stabilnie 7. A teraz po dupku trzeci dzień a krwawienie ledwo co leci. Nasikałam żeby wykluczyć ciąże, nawet nie doczekałam tych 5-czy minut, po minucie wywaliłam 😅 a co mi tamRenata_j, Pink_Flowers lubią tę wiadomość
-
Renata_j wrote:Dziękuję Aniu, za pamięć. Psychicznie nie jest źle, staram się wytłumaczyć sobie tą sytuację, ale fizycznie bardzo kiepsko.
Beta
31,3 18dpo
28,2 16dpo
19,9 14 dpi
Dzisiaj o 5 rano obudził mnie straszny ból
Po 9 miałam wyniki bety, zadzwoniłam do kliniki, mojego lekarza nie było, jakaś babka oddzwoniła, dalej mam brać duphaston i powtórzyć betę w poniedziałek. Ja się pytam po co? Wyć mi się chce, a najbardziej się boję o te bóle bo boli prawie cały czas. Zapewniała mnie, że nic mi nie grozi, ale boję się, że sobie zaszkodzę tym czekaniem.Renata_j lubi tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Renata, miałam się do Ciebie jeszcze odnieść, wybacz. Przykro mi ze względu na te przyrosty. Teraz już faktycznie nie ma co robić sobie nadziei. Mnie również dziwi decyzja o dalszym przyjmowaniu proga. Skonsultowałabym to chyba z innym lekarzem, chyba że swojemu bardzo ufasz.
Ściskam Cię mocno 🫂Renata_j lubi tę wiadomość
-
Pink_Flowers wrote:Gratuluje !!!! ♥️♥️
Masz w planie robić betę ? Bo ja się mocno waham i raczej jestem na nie. Po ostatnich przeżyciach wolę poczekać do wizyty do lekarza, jak będzie miało się coś zadziać to się zadzieje. A tak będę się zastanawiała i martwiła a to o wartość , a to o przyrost 😱
Jeśli nie chcesz to nie rób... przyrost może być dobry a niestety i tak może coś być nie tak.. nie przewidzisz tego.
Ja jak zajdę w ogole w kolejna ciążę nie zrobie bety bo mieszkam za granicą i tutaj kosztuje krocie to raz. Dwa mam 45 km do punktu pobrań. Trzy nikt tu nic nie zrobi do 12 tygodnia..Pink_Flowers lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
rolka355, pp2018 , NinaB, san95 , meegsy co u was wpisać? Widzę że slabo mi idzie uzupelnianie pierwszego posta. Wybaczcie... dopiero dochodzę do siebie...
Koktajlowa widzę że pisałaś że jest za wcześnie na test.... czekamy ✊️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 23:23
🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Monk@ wrote:Dziewczyny, gratulacje! trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 💞
Dobrej nocy 😴
Musiałam to pominąć.... już uzupełnione 🥰🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
nick nieaktualnyDzień dobry moje Kochane 🌸
Jest niedziela a ja nie mogę spać z tych emocji …. Zrobiłam kolejny test i ta sama sytuacja co wczoraj, jest bardzo blada różowa kreseczka 🙈 Dziś 11 dpo.
Następny i ostatni test zrobię dopiero w środę, w dniu spodziewanej 🐒.
Wtedy w lutym kiedy nam się udało, czekałam kilka dni żeby zrobić Mężowi super niespodziankę na walentynki. Kupiłam ubranko, pudełeczko i test…. Niestety nie doczekaliśmy się naszego szczęścia 😔
Wczoraj zawołałam go od razu jak tylko zrobiłam test. Cieszymy sie bardzo , ale jeszcze ostrożnie i z niewielkim dystansem. Chyba trochę spokojniejsza będę dopiero po wizycie u lekarza.
Wtedy wcześniej też powiedzieliśmy najbliższej rodzinie. Też zadbałam o prezenciki dla dziadków….Teraz ustaliliśmy, że nie powiemy nic dopóki nie pójdziemy do lekarza na pierwsze usg.
Mam nadzieję, że to będzie nasz tęczowy maluch 🌈
Trzymajcie proszę cały czas za nas kciuki 🤞🏼Hibiskus, Rachelka23, Kinia92, Liyss🧚🏻, Emcia, Dagica, monii00, PaulaG, Britta, ellevv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Pink_flowers Gratulacje i jak szybciutko wyłapana kreska 🥹😘
Jeśli można zapytać, który to CS? 😘
U nas sytuacja wygląda tak, że zaczęliśmy się starać od stycznia i udało się za pierwszym razem (w lutym zobaczyłam ⏸️) jednak straciliśmy tą ciążę w 6 tc.
Lekarz zalecił nam żeby zrobić sobie jeden cykl przerwy, więc marzec był miesiącem przestoju.
A w tym miesiącu 3 kwietnia miałam owulację , ♥️ było 1 kwietnia i chyba się udało 🙈 Także u nas to szybko wychodzi… oby tylko tym razem udało się utrzymać bąbelka 🙏🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 06:11
pp2018, Kinia92 lubią tę wiadomość
-
Pink_Flowers wrote:Dzień dobry moje Kochane 🌸
Jest niedziela a ja nie mogę spać z tych emocji …. Zrobiłam kolejny test i ta sama sytuacja co wczoraj, jest bardzo blada różowa kreseczka 🙈 Dziś 11 dpo.
Wtedy w lutym kiedy nam się udało, czekałam kilka dni żeby zrobić Mężowi super niespodziankę na walentynki. Kupiłam ubranko, pudełeczko i test…. Niestety nie doczekaliśmy się naszego szczęścia 😔
Wczoraj zawołałam go od razu jak tylko zrobiłam test. Cieszymy sie bardzo , ale jeszcze ostrożnie i z niewielkim dystansem. Chyba trochę spokojniejsza będę dopiero po wizycie u lekarza.
Wtedy wcześniej też powiedzieliśmy najbliższej rodzinie. Też zadbałam o prezenciki dla dziadków….Teraz ustaliliśmy, że nie powiemy nic dopóki nie pójdziemy do lekarza na pierwsze usg.
Trzymajcie proszę cały czas za nas kciuki 🤞🏼
Mi chyba tak utkwiła w pamięci ta Twoja nowina niespodziewana, że śniło mi się dzisiaj, że sama jestem w ciąży 😆
Ale jakbym była na Twoim miejscu to też bym nic nikomu nie powiedziała przez pierwsze tygodnie...nawet tak myślę, że nie powiedziałabym Mężowi, bo on jest straszna chlapa i nawet przez przypadek mógłby wygadać 🫢
Trzymam kciuki, żeby tym razem wszystko poszło po Waszej myśli i bez niepotrzebnych nerwów ♥️Pink_Flowers, Kroliczek2411, pp2018, monii00 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze👶
✅PCOS --> brak regularnych miesiączek, brak owulacji
✅Pierwszy cykl stymulowany--> ❎
✅Drugi cykl stymulowany--> ❎
✅ Trzeci cykl stymulowany --> ❓
Pierwszy monitoring - 10 dc - 10.06 - jajniki drobnopecherzykowe
11-16.06 - zastrzyki Fostimon
17.06 - drugi monitoring
🌼 Pozostałe leki/ suple: Formetic (metformina), Dostinex (raz w tyg.), Fertistim, Wit. D, Omega 3, Wiesiołek -
Pink_Flowers wrote:Dzień dobry moje Kochane 🌸
Trzymajcie proszę cały czas za nas kciuki 🤞🏼
I prosimy o wiruski 😁 może i Nam się poszczęści w tym miesiącu 🤞🏻🤞🏻Pink_Flowers lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHibiskus wrote:Mi chyba tak utkwiła w pamięci ta Twoja nowina niespodziewana, że śniło mi się dzisiaj, że sama jestem w ciąży 😆
Ale jakbym była na Twoim miejscu to też bym nic nikomu nie powiedziała przez pierwsze tygodnie...nawet tak myślę, że nie powiedziałabym Mężowi, bo on jest straszna chlapa i nawet przez przypadek mógłby wygadać 🫢
Trzymam kciuki, żeby tym razem wszystko poszło po Waszej myśli i bez niepotrzebnych nerwów ♥️
Mój też lubi się chwalić, ale zapowiedziałam mu, że ma zakaz mówienia komukolwiek dopóki mu nie pozwolę bo inaczej będzie z nim źle 😂 Myślę, że po naszych przejściach on sam teraz cieszy się zachowując dystans. Wtedy nasza euforia była ogromna, ja już w głowie miałam całą wyprawkę i porobione milion screenów potrzebnych rzeczy. A teraz luz …. Poczekamy, zobaczymy.
Wie mój Mąż i moja przyjaciółka , która jest na bieżąco i bardzo mocno mnie wspiera i kibicuje, więc wysłałam jej zdjęcie i prośbę o trzymanie kciuków.
I wy drogie Ovusiostry oczywiście musiałyście się dowiedzieć, nie ma innej opcji ! 😆Renata_j, pp2018, Hibiskus, Rachelka23, Dagica, Kroliczek2411, ellevv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKroliczek2411 wrote:Trzymamy kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
I prosimy o wiruski 😁 może i Nam się poszczęści w tym miesiącu 🤞🏻🤞🏻pp2018, Hibiskus, Kinia92, Liyss🧚🏻, Dagica, Kroliczek2411, ellevv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny@Anka__ @koktajlowa @monk@
Dziękuję dziewczyny bo myślałam, że ja jakaś głupia jestem.
Jestem u lekarza w najlepszej klinice w województwie. Lekarz też mega autorytet i do niego mam 100% zaufania, wczoraj go nie było, ale lekarka która do mnie oddzwoniła powiedziała dokładnie to co on. Nie wiem, może oni widzieli kiedyś taki cud, albo chcą poczekać by cokolwiek było widać na tym USG.
Najbardziej boję się pęknięcia jajowodu, ale przypuszczać mogę że przy takich wynikach maleństwo ma może milimetr więc czekam.
Bole mam takie jak na okres tylko mocniejsze. Raz boli jajnik prawy, raz lewy, raz szyjka macicy. Trudno to opisać. Kłucia takie - raz krótsze kilka sekund , a raz jak zakłuje to do minuty. Gorączki nie mam. Pewnie jakby coś się działo to byłaby podwyższona temp. Staram się nie zwariować do jutra.
Bardzo mi przykro w związku z Waszymi doświadczeniami. Tule 🫂🫂🫂 ❤️❤️❤️ -
@Pink_Flowers, wspaniale 🥹♥️ Dużo, dużo, dużo zdrówka i nudnej ciąży ♥️ Bardzo się cieszę Twoim szczęściem, związałam się z Tobą w tym wątku bardzo więc to dla mnie radość podwójna 🫶🏻
Pink_Flowers, Kinia92, pp2018 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
1 cykl stymulowany Aromek
Dieta 💪🏻 -
Dzień dobry kobietki!
@renata_j przytulam, bardzo mi przykro, że musisz żyć w takiej niepewności 😔
@pink_flowers ogromne gratulacje! 🥰
Wszystkim życzę pięknej niedzieli ❤️Pink_Flowers, Renata_j lubią tę wiadomość
👧🏻1995
🧑🏻1991
28.05.2024 ⏸️ 13 dpo - beta 142,39 mIU/ml
31.05.2024 - beta 432,00 mIU/ml
18.06.2024 - 6,8 mm bejbika z bijącym serduszkiem ❤️
29.07.2024 - niskie ryzyka - 6,5 cm szczęścia ❤️
20.08.2024 - 130 g małego człowieka ❤️
31.08.2024 - pierwsze kopniaki ❤️
13.09.2024 - połówkowe, dziewczynka na pokładzie! 🩷
29.10.2024 - mam już 860g!
🔜 wizyta 10.12.2024
💊 euthyrox 25, acard 150, prenasol dha, magne b6 forte, lactinova mama
-
@Renata_j, przytulam Cię mocno. Bardzo mi przykro, że przez to przechodzisz. Niepewność jest męcząca. Mam nadzieję, że cokolwiek się wydarzy znajdziesz w sobie siłę, by przez to przejść ♥️
Renata_j lubi tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
Dieta 💪🏻 -
nick nieaktualnySosenka93 wrote:@Pink_Flowers, wspaniale 🥹♥️ Dużo, dużo, dużo zdrówka i nudnej ciąży ♥️ Bardzo się cieszę Twoim szczęściem, związałam się z Tobą w tym wątku bardzo więc to dla mnie radość podwójna 🫶🏻
Teraz ja trzymam za Ciebie OGROMNE kciuki 🤞🏼♥️
Jestem pełna nadziei co do tego cyklu dla nas obu 😘 Czuje się tak, jakbym zdobyła nową przyjaciółkę 🙈♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 08:27
Sosenka93 lubi tę wiadomość
-
Pink_Flowers wrote:Ja z Tobą również 🥺😘♥️
Teraz ja trzymam za Ciebie OGROMNE kciuki 🤞🏼♥️
Jestem pełna nadziei co do tego cyklu dla nas obu 😘 Czuje się tak, jakbym zdobyła nową przyjaciółkę 🙈♥️
🥹🫶🏻 oby było nam dane zostać na jednym wątku dzidziutkowym ♥️Pink_Flowers, Zbuntowana, pp2018 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
Dieta 💪🏻