Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki ja tez dolaczam sie do kwietniowych staran bo marcowe niestety nie wyszlo :-( teraz nastepne testowanie dopiero 26.04.2013

p19us65glzzsn3k4.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie za podpowiedzi. Ja jestem w trakcie dni płodnych. Normalnie mierzylam tempki o 5, a dzisiaj po staremu o 4 :30. Niestety nie mam w tygodniu możliwości zejścia z tej godziny na późniejszą. W weekend się postaram, ale widzę że już te dwa nowe pomiary odbiegają od normy. Jutro będę mierzyć o 4:00. Chyba zignoruje.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Nemo Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam do kwietniowych starań. Testowałam wczoraj rano, ale to na wszelki wypadek, bo miałam przestać brać luteinę, a jakby jednak wyszło pozytywnie to bym nie odkładała jej. No ale rano jedna kreska a po południu już okres. Teraz szanse w połowie miesiąca, a testowanie znów na sam koniec

• Gunia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mrowwwka się nie odezwała? Test miała dziś robić...
    Ja co prawda w tym cyklu na luzie, prawie bez tempki i seduszkowania, ale jak macie ochotę mnie dopisać to @: 12.04.213 r. :) Dobranoc!

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba w tym miesiacu wrzucę na luz bo chyba inaczej zwariuje i jeszcze pytania mojego narzyczonego "dlaczego nie zachodze w ciaze?" az plakac mi sie chce moj optymizm gdzies ulatuje co robic?

p19us65glzzsn3k4.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzianka postaraj się faktycznie trochę wyluzować, bo Twoje nerwy z pewnością nie sprzyjają ciąży, a z narzeczonym porozmawiaj szczerze o swoich odczuciach lub nie zwracaj uwagi na takie gadanie. Będzie dobrze Kochana, musi być! :) 3mam kciuku żeby Ci się wszystko ułożyło!:)

1221648qmrgggy559.gif
  • H30 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzianka wrote:
    Ja chyba w tym miesiacu wrzucę na luz bo chyba inaczej zwariuje i jeszcze pytania mojego narzyczonego "dlaczego nie zachodze w ciaze?" az plakac mi sie chce moj optymizm gdzies ulatuje co robic?

To mamy to samo w ty miesiącu ja już też mam wrażenie że wariuję i powiedziałam że muszę dać na luz i przestać myśleć bo może to się dla mnie źle skończyć ... a optymizm mi juz też ulatuje ... a do tego już 53 dzień cyklu nie wiem kiedy ja w kwietniu będę testować ... bo nie wiem kiedy będzie @ a od kilku dni tak źle się czuję, głowa mi pęka, puchnę w oczach ahhh

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Ja co prawda w tym cyklu na luzie, prawie bez tempki i seduszkowania, ale jak macie ochotę mnie dopisać to @: 12.04.213 r. :) Dobranoc!

Mrowwwka zdecydowała się pójść na beta % tak jak lekarz zalecał,dziś wchodziłam na jej wykres i dalej pięknie się trzyma :)

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzianka wrote:

ojej wiesz to nie jest tak wszystko jak by się wydawało a czy twój narzeczony był na badaniach?dużo może na to wpływać że nie macie jeszcze dzidziusia np: czy brałaś tabletki antykoncepcyjne wcześniej i przez jaki okres, czy masz cykle regularne, czy nie masz ich za długich bądź za krótkich, zamiast Cię dołować nich pójdzie na badania nasienia bo te wymagają mniej czasu niż u kobiet wystarczy kubeczek i od 3 do 5 dni przerwy od stosunku, na pewno takie słowa tego wszystkiego nie przyspieszą
    Trzymaj się kochana i się nie dołuj :) :) będzie dobrze tylko czasami jak za bardzo się chce to nie wychodzi i tak jest ze wszystkim :)

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    Gunia wrote:

Mrowwwka zdecydowała się pójść na beta % tak jak lekarz zalecał,dziś wchodziłam na jej wykres i dalej pięknie się trzyma :)

5.04 nie zauważyłam że procent wcisnęłam zamiast 5 :P

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Hrabina Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dopisze :-)
    Trzymam kciuki za wszystkich
    05.04.2013 jedrna5
    06.04.2013 Meginka
    14.04.2013 kaarolaa
    15.04.2013 Konwalia
    18.04.2013 Hrabina
    20.04.2013 Adzia
    26.04.2013 ninka
    27.04.2013 Klif
    28.04.2013 Oliwia
    30.04.2013 Kfjatus, Anja385

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2013, 10:56

• madzianka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    madzianka wrote:

ojej wiesz to nie jest tak wszystko jak by się wydawało a czy twój narzeczony był na badaniach?dużo może na to wpływać że nie macie jeszcze dzidziusia np: czy brałaś tabletki antykoncepcyjne wcześniej i przez jaki okres, czy masz cykle regularne, czy nie masz ich za długich bądź za krótkich, zamiast Cię dołować nich pójdzie na badania nasienia bo te wymagają mniej czasu niż u kobiet wystarczy kubeczek i od 3 do 5 dni przerwy od stosunku, na pewno takie słowa tego wszystkiego nie przyspieszą
    Trzymaj się kochana i się nie dołuj :) :) będzie dobrze tylko czasami jak za bardzo się chce to nie wychodzi i tak jest ze wszystkim :)

Narzyczony nie byl jeszcze na badaniach. Tabletek antykoncepcyjnych nigdy nie bralam. A cykle do lutego mialam bardzo regularne co 28 dni a w macy jeden cykl mial 25 dni a teraz 26 dni a wiec nie wiem o co chodzi. Fakt stres ma zly wplyw na to wszystko tylko z drugiej strony bardzo ciezko jest tak wyluzowac sie w 100% i nie myslec o dziecku. dziekuje za slowa pocieszenia to bardzo wiele dla mnie znaczy :-)

p19us65glzzsn3k4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam krępujący problem, przeważnie w dni płodne tak sie dzieje, że po seksie wypływa ze mnie mam wrażenie że cała sperma , mimo tego ze trzymam nogi w górze pare minut, wstaję i chlus, nawet przez kilka godzin wylatuje, i zauważyłam , że wlasnie w czasie płodnych tak się dzieje bo w nieplodne nie, nie wiem czy mój śluz odrzuca spermę czy co, denerwujace i krępujące to, mąż mowi ze co ma dolecieć to doleci ale ja mysle ze za duzo wylatuje... i nie dolatuje jak widać. ma któraś tez taki problem ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze mnie za kazdym razem wylatuje od razu.lekarz powiedzial ze co ma doleciec to doleci

olaola, anja385 lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z basiulkaa_89 :-)

olaola lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja tak mam :) I chyba jedyna rada to najlepiej seksik wieczorem żeby nie trzeba było wstawać i gubić materiału ;)

Konwalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo ale nas duzo do testowania w kwietniu ;)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzianka wrote:
    Gośśśka wrote:
    madzianka wrote:

Narzyczony nie byl jeszcze na badaniach. Tabletek antykoncepcyjnych nigdy nie bralam. A cykle do lutego mialam bardzo regularne co 28 dni a w macy jeden cykl mial 25 dni a teraz 26 dni a wiec nie wiem o co chodzi. Fakt stres ma zly wplyw na to wszystko tylko z drugiej strony bardzo ciezko jest tak wyluzowac sie w 100% i nie myslec o dziecku. dziekuje za slowa pocieszenia to bardzo wiele dla mnie znaczy :-)

Dziewczyny ja mam dzisiaj strasznego doła! :( Koleżanka z pracy oznajmiła, że jest w 9 tygodniu ciąży. Oczywiście starałyśmy się razem, tylko że ja od czerwca, a ona od listopada. Brała wcześniej tabletki, nie mierzyła nigdy tempki... I jej się udało. Ja od czerwca zdążyłam mieć wyciętego polipa, a aktualnie leczę zaburzenia hormonalne. Oczywiście cieszę się jej szczęściem, ale w środku czuje niesprawiedliwość. Aż we mnie dzisiaj się zagotowało jak powiedzieli, że teraz czekają na mnie :/ choć wiem, że nie mieli niczego złego na myśli. U mnie mój M miał badania - wszystkie są OK, nie spinam się - jedynie skrupulatnie prowadzę wykres. Też uważam, że nie da się za bardzo pragnąć dzidziusia. Nie umiem nie myśleć.
    Ciężko teraz będę miała w pracy, bo koleżanka będzie o wszystkim dokładnie opowiadać...

Ma ja lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znam twoj bol.. ja z mezem staramy sie 9miesiecy. doslownie wszystkie moje kolezanki z lo i gimnazjum maja juz dzieci ;( nawet moje mlodsze kuzynki ktore w ogole tego nie palnowaly.. nie ma sprawiedliwosci, dzieci dostaja przewaznie ci co ich nie planuja i sa niedojrzali do takich decyzji. Ale co zrobic.. trzeba zyc i wierzyc ze i na nas przyjdzie pora ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia niestety tak już jest w przyrodzie dla równowagi ze wszystkim, jedne się nie starają inne się starają kupe czasu i też mają ;)

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ