Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja też w tym cyklu mam tak jak TY, już mnie od tygodnia pobolewa brzuch jak na okres. Kłują mnie jajniki, piersi mam takie powiększone i nabrzmiałe, ogarnęła mnie straszna senność od kilku dni. Ale takie same objawy są przed @, więc zobaczymy :) no ja mam już 31 latek - niestety hehe, staramy się też dosyć długo, na początku nie jakoś specjalnie, tylko z nastawieniem jak będzie to będzie, ale już prawie 2 lata minęło, w miedzy czasie miałam laparoskopie itd, bo miałam troszkę problemów, więc zobaczymy, też się jakoś specjalnie nie nastawiam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Wiesz co ja też w tym cyklu mam tak jak TY, już mnie od tygodnia pobolewa brzuch jak na okres. Kłują mnie jajniki, piersi mam takie powiększone i nabrzmiałe, ogarnęła mnie straszna senność od kilku dni. Ale takie same objawy są przed @, więc zobaczymy :) no ja mam już 31 latek - niestety hehe, staramy się też dosyć długo, na początku nie jakoś specjalnie, tylko z nastawieniem jak będzie to będzie, ale już prawie 2 lata minęło, w miedzy czasie miałam laparoskopie itd, bo miałam troszkę problemów, więc zobaczymy, też się jakoś specjalnie nie nastawiam...

Kochana - to jesteśmy bratnie duszyczki na OVU - bardzo podobnie mamy ze wszystkim :)
    Nio mnie kłuły te jajniki że hohohohoho... ale jakoś czuję że @ bedzie ... cóż ...
    pożyjemy...zobaczymy....

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zresztą w tym cyklu sama nie wiem kiedy powinnam dostać @ bo 2 ostatnie cykle miałam zakręcone, bo do tej pory miałam bardzo regularne cykle, co 30 dni, a 2 miesiące temu dostałam po 33 dniach, w tamtym miesiącu po 26 dniach, tak nagle, nie miałam żadnych objawów, nagle zaczął mnie boleć brzuch, patrze a to @ :) więc zostaje mi czekanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ee tam Maximka, trzeba byc dobrej myśli :) może akurat będzie fasolka :) oby oby oby! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio z cyklami jest różnie ja mam 27-31 jak wiatr zawieje ale moja ginekolozka powiedziała że to są regularne, jak w zegarku nigdy nie miałam :P
    Na fasolkę jednak nie liczę , brzuch mi spuchnoł jak przed @ , dziś guzik w spodniach mam odpięty w pracy hahahahaha :P
    A Ty z pracy piszesz ? W jakich okolicach mieszkasz ? :) Ja woj, śląskie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ale podobno właśnie też typowe objawy okresowe to są objawy ciążowe :) no ja tak, jestem w pracy właśnie, coś nie mogę się skupić :) mieszkam na podkarpaciu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc pozostaje czekkkkkkkkanie :)
    ja nadrobiułam papierkową robotę, teraz trochę luziku :)

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    hehe ale podobno właśnie też typowe objawy okresowe to są objawy ciążowe :) no ja tak, jestem w pracy właśnie, coś nie mogę się skupić :) mieszkam na podkarpaciu :)

zgadzam się :) nie odróżnisz ciązowych od @ :) ale wykres masz ładniutki :)

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hnm ... bądź tu człwieku mądry i pisz wiersze :P

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:

A jakies zaburzenia zdrowotne masz?

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak będziecie testować z nami jeszcze w kwietniu to wpiszcie sie na listę :)Madzianka jak i ciebie cos dzisiaj cię nie widać ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    maximka84 wrote:

hmn... Kochana z tego co wiem, to wsio u mnie ok ... mój musiałby się przebadać ...
    A Ty zmagasz się z czymś ... ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no dokładnie :) bądź tu mądry :) jak w końcu będziemy w upragnionej ciąży to wtedy będziemy mogły rzeczywiście powiedzieć jakie to były objawy ;) a teraz wszystko może być objawem albo i nie hehe

Emilko wykresik niby ładny, ale boje się jak jutro będzie wyglądać temperatura...oby się utrzymała na takim samym poziomie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia wrote:
    Dziewczyny jak będziecie testować z nami jeszcze w kwietniu to wpiszcie sie na listę :)Madzianka jak i ciebie cos dzisiaj cię nie widać ?

hmn ...
    ja mogę się wpisać , nio ale tak bez przekonania ... :P mam mieć @ ok.29tego (ok. bo cykle mam 27-30) ...

• Emilka WSK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Emilka WSK wrote:
    maximka84 wrote:

hmn... Kochana z tego co wiem, to wsio u mnie ok ... mój musiałby się przebadać ...

prolaktyna narazie, o reszcie jeszcze nie wiemy :)

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia a gdzie jest ta lista? :) bo ja jestem tu nowa więc za bardzo się nie orientuję :)

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    oliwia wrote:

hmn ...
    ja mogę się wpisać , nio ale tak bez przekonania ... :P mam mieć @ ok.29tego (ok. bo cykle mam 27-30) ...

ja w tym samym dniu mam mieć :) Ożesz Ty :)

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypożyczyłam dziś książkę Izy Kuny ''Klara'' :)
    Któraś czytała ? :)

A wracając do upragnionych ciiiiążżżżżżżżżżż .... od tego myślenia idzie zwariować, od tego mierzenia tempki - i tak jak piszesz Nikusiu - oby tempka nie spadła - człowiek tylko mysli myśli myśli ... a to w niczym nie pomaga, wręcz na odwrót ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    maximka84 wrote:
    oliwia wrote:

hmn ...

ja w tym samym dniu mam mieć :) Ożesz Ty :)

a ja dzien przed Wami dziewczynki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    maximka84 wrote:
    Emilka WSK wrote:
    maximka84 wrote:

prolaktyna narazie, o reszcie jeszcze nie wiemy :)

A miałaś jakieś że tak napisze tej podwyższonej prolaktyny ... ? nie wiem, np. nieregularne cykle ... są na to jakieś objawy ?
    Bo wiesz ... ja byłam u ginekolożki, ta mnie pobadała, usg itd. , przeprowadziła wywiad i stwierdziła że z hormonami mam wsio ok bo ona to widzi patrząc w moją kartę ... nie wiem ... opowiadała mi że przy prolaktynie jest to i to . . . dlatego pytam Ciebie o zdanie :)

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ