Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zdecydowanie porządki domowe plus bardzo długo spacer z córka :) M pojechał do swoich rodziców, więc cały dzień spokoj i cisza he he :-) A na wieczór coś mnie huśtawka nastrojów wzięła ;) na myśl o tym, że się udało i jestem w ciąży najchętniej bym się rozryczala jak dziecko <3 ale nie będę siary robić :P

    Justyna1719, juudi, Nera1986, Malamia lubią tę wiadomość

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się pochwalę :) Byłam cały dzień na uczelni, ale były dwa spacerki, udało mi się też zdać dwa egzaminy! :)

    AnitaK, Justyna1719, Muki85, Poziomka64, Słoneczko123, Ladinola, Nera1986, Gula, juudi lubią tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3942 1681

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    To ja też się pochwalę :) Byłam cały dzień na uczelni, ale były dwa spacerki, udało mi się też zdać dwa egzaminy! :)
    No to gratuluję żadnych egzaminów 😀

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3942 1681

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    A ja dzisiaj zdecydowanie porządki domowe plus bardzo długo spacer z córka :) M pojechał do swoich rodziców, więc cały dzień spokoj i cisza he he :-) A na wieczór coś mnie huśtawka nastrojów wzięła ;) na myśl o tym, że się udało i jestem w ciąży najchętniej bym się rozryczala jak dziecko <3 ale nie będę siary robić :P
    Ogólnie ta pogoda jakoś tak nastawienie do wszystkiego poprawia :) wiosna.. Wszystko budzi się do życia :) u mnie już zonkile kwitną :) :) :) jest cudnie :)

    AnitaK lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
  • Poziomka64 Ekspertka
    Postów: 196 151

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :*
    u nas pogoda przepiękna <3 Mąż zabiera nas na obiad na miasto. Dzień idealny :)

    Miłego dnia wszystkim :*

    AnitaK, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    vxa105d.png

    Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje kochane, jeśli jutro tempka pójdzie również do góry to jest szansa, że może była owulacja. Ja tak już naiwnie szukam tej owulacji w tym cyklu, że aż wstyd. :D Jeśli macie chęć i czas to zerknijcie na mój wykres i napiszcie mi co myślicie. ;) PS. Na miniaturce na dole nie widać całego wykresu. :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 13:01

    Justyna1719, AnitaK lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3942 1681

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Dziewczyny moje kochane, jeśli jutro tempka pójdzie również do góry to jest szansa, że może była owulacja. Ja tak już naiwnie szukam tej owulacji w tym cyklu, że aż wstyd. :D Jeśli macie chęć i czas to zerknijcie na mój wykres i napiszcie mi co myślicie. ;) PS. Na miniaturce na dole nie widać całego wykresu. :)
    Kochana no ja taka znawczyni co sama nie wiem czy do końca mialam owulacje.. Temperatura niby pokazywała że była ale jednak chyba raczej nie i dostałam clo na owulacje.. Może któraś bardziej znać się będzie w temacie :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
  • kasiakasia11 Autorytet
    Postów: 1306 429

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 2dni do przewidywanej @, 3dni do ewentualnego testowania. Nie czuję nic. Testy jeszcze nie kupiłam. Kupię jak @ nie przyjdzie.

    syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17


  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola - przypomnij mi proszę w którym miejscu mierzysz temperaturę

    Kasiakasia powodzenia <3

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe że robiąc zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka on ma prawo nie pęknąć? Bo czuje że pękł dopiero dziś w nocy A zastrzyk miałam w czwartek o 11

  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:00

    Nera1986, AnitaK, Gratka, Ladinola, Gula, Justyna1719, Pani Ciasio, Poziomka64 lubią tę wiadomość

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • talku Autorytet
    Postów: 1679 1678

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Kasiakasia powodzenia :*
    Ladinola ja za Ciebie trzymam kciuki bardzo mocno, wiem że łatwo mi powiedzieć, ale nie sugeruj się tak do końca temperaturą, działajcie i czekajcie na efekty :)

    U mnie dziś dwa tłuściochy na teście z rana także jestem spokojniejsza :)


    Ogromne gratulacje :)

    Idziesz na betę?
    Miałaś jakieś objawy ciąży przed testowaniem?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 18:23

    relgi09kukfprg92.png
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:01

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:01

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • talku Autorytet
    Postów: 1679 1678

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    A i jeszcze to że w czwartek, dzień przed testowaniem miałam stan podgorączkowy 37.3, ale nie mierzylam w tym cyklu temperatury więc nic nie mogę powiedzieć więcej na ten temat, po prostu czułam że mam wyższą temperaturę niż zwykle :)

    Liczę na taki sam rezultat w tym cyklu jak Twój :)
    Ja mam silne bóle brzucha i jajników praktycznie od dwóch dni po owulacji. I od dzisiaj bardzo obfity śluz. Nigdy takich objawów nie zaobserwowałam.
    Temperatura wczoraj i dzisiaj 37. I czuję się tak dziwnie.
    Aczkolwiek zastanawiam się czy sobie nie wkręcam czegoś ;)

    Malamia lubi tę wiadomość

    relgi09kukfprg92.png
  • Gratka Autorytet
    Postów: 266 275

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że ten temat był poruszany na innych forach Ale zapytam jeszcze Was. Co z duphastonem? Blokuje owulacje czy Nie? Mi gin kazała brać od 16 dnia nawet jakbym była przed owulacją. Powiedziała że jeśli jest przed to nawet ja wspomoże.
    Testy ovu wyszły mi dzisiaj prawie pozytywne. Sluz i szyjka tez jakby na ovu. Możliwe że była/będzie dziś. A to 16 dzień cyklu i wzięłam dupka i sama już Nie Wiem.

    iv09io4pu8vf68r3.png

    11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    31 lat
    6cs szczęśliwy 🤰
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Ladinola - przypomnij mi proszę w którym miejscu mierzysz temperaturę

    Kasiakasia powodzenia <3
    Ciągle w pochwie.

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3942 1681

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wciąż z utęsknieniem czekam na owulacje... A tu dopiero 7 dc... Trzeci dzień brania clo... Ciekawe czy coś mi dadza te tablety.. Na razie żadnych odczuć nie mam.. Więc ciekawe czy obe tam działają na mnie

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
  • Gula Autorytet
    Postów: 460 213

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 30dc, mam bardzo wrażliwe sutki (nie przypominam sobie żebym tak czuła przed @, zawsze miałam po prostu „ciężkie” i nabrzmiałe piersi) i zauważyłam na papierze śluz zabarwiony leciutko krwią, taki lekko różowy. Też nowy obiaw. Ciekawe co z tego będzie :)

    anna1990, AnitaK lubią tę wiadomość

    Starania od sierpnia 2018

    9.08.2019 - cień na teście 😍
    13.09 - 10tc puste jajo płodowe 💔

    9b78d5e0378c96e39f5b09b1396ced46.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3942 1681

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gula wrote:
    U mnie dziś 30dc, mam bardzo wrażliwe sutki (nie przypominam sobie żebym tak czuła przed @, zawsze miałam po prostu „ciężkie” i nabrzmiałe piersi) i zauważyłam na papierze śluz zabarwiony leciutko krwią, taki lekko różowy. Też nowy obiaw. Ciekawe co z tego będzie :)
    A ile dni trwają Twoje cykle?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego