Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:02

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • Gula Autorytet
    Postów: 543 218

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A ile dni trwają Twoje cykle?
    Z tym jest kłopot ;) od pół roku mam nieregularne cykle, wcześniej trwały 30dni. W tym cyklu jestem na clo i dupku, obstawiam ze we wtorek powinna przyjść @

    Starania od sierpnia 2018

    09.2019 - 10tc puste jajo płodowe 💔
    09.2020 - cb 😔

    2ca248ecd3799181a47ae3fc1670b6a0.png
  • taka_mama Autorytet
    Postów: 815 657

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba ten cykl mogę sobie odpuścić.Coś czuję że owulacja dzisiaj albo jutro a mąż na wyjeździe...

    Teraz pilnuję mojej bratanicy bo jej rodzice pojechali rodzić jej rodzeństwo. Mam nadzieję że Młoda nie spanikuje jak zobaczy w środku nocy ciotkę zamiast mamy...

    08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2540 3653

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy moge dolaczyc i prosic o wpisanie na 20.04? Nie zglaszalam sie wczesniej bo myslalam, ze bede miala miesiac przerwy, ale jednak sie postaralismy po hsg zgodnie z zaleceniem lekarza...zobaczymy co z tego bedzie;) dzis moj 16dc, owu prawdopobonie byla w weekend ale pewnosci nie mam, nie mierze temp w tym cyklu

    Taka mama moze jeszcze nic staraconego nie wiadomo kiedy dokladnie owu, moze traficie :)

    Słoneczko123, Gula, AnitaK, Pani Ciasio, katarynka9595, Malamia lubią tę wiadomość

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn

    yTQop1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny. U mnie testowanie 16 albo 23. Prawdopodobnie owu była szybciej niż mi kalendarz wyznaczył sądząc po temperaturze. To mój 13 cs po poronieniu. Byłam kilka razy u lekarza sprawdzić na monitoringu owu ktora za każdym razem potwierdzal ginekolog. Czy waszym zdaniem powinnam zrobić już jakieś badania? Poprzednio udało się za pierwszym razem. Jak wspomniałam lekarzowi o badaniach to za każdym razem mówi że nie trzeba bo to dopiero pierwsze poronienie i że jestem młoda (23 lata) i zaraz znów się uda.

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 7 kwietnia 2019, 23:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja jutro nie testuję, dopiero zatestuje 15 kwietnia jednak, tuż przed wizytą w klinice. :) mogę prosić o zmianę na pierwszej stronie? :)

    katarynka9595 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Esti Autorytet
    Postów: 262 478

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 01:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jak tutaj pieknie sie zaczal miesiac. Gratuluje szczesliwym kobietkom z dwoma kreseczkami. Oby wszystko bylo pieknie!

    Pozostalaym tez zycze powodzenia!

    Wik89, AnitaK, Gratka, Nera1986, Gula, Cantwait, Pani Ciasio, Malamia lubią tę wiadomość

    33 lata
    When there is a will there’s a way.

    8e7d1776a5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi324 wrote:
    Witam was dziewczyny. U mnie testowanie 16 albo 23. Prawdopodobnie owu była szybciej niż mi kalendarz wyznaczył sądząc po temperaturze. To mój 13 cs po poronieniu. Byłam kilka razy u lekarza sprawdzić na monitoringu owu ktora za każdym razem potwierdzal ginekolog. Czy waszym zdaniem powinnam zrobić już jakieś badania? Poprzednio udało się za pierwszym razem. Jak wspomniałam lekarzowi o badaniach to za każdym razem mówi że nie trzeba bo to dopiero pierwsze poronienie i że jestem młoda (23 lata) i zaraz znów się uda.
    Kochana no młodziutka jesteś.. Na pewno Ci się w końcu uda zajść, ale badania by nie zaszkodziły.. Ja sama mam 30 lat i mój lekarz jedynie co mi zlecił to była cytologia i usg drog rodnych i ba tym koniec. Po usg jak poszłam z wynikiem to przepisał mi clostibegyt na owulacje i tyle w temacie.. Jak się zapytałam kiedy mam do niego teraz przyjść w razie niepowodzeń to tylko sie zaśmiał że napotwierdzenie ciąży.. Jeśli teraz nic mi nie dadzą te leki to zapisuje się prywatnie do lekarza bo prywatnie to mnie poprowadzi tak jak trzeba a na NFZ to wiadomo jak jest.. Obecnie jest 10 cykl starań więc rok jeszcze nie minął.. Ale i tak sama ta świadomość że się nie udaje.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Amelia27 Koleżanka
    Postów: 33 28

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

    Gratuluję wszystkim którym się udało do tej pory a jest dopiero 8.04 ;)

    Mishigami00 - przykro mi, bardzo! :( Mamy podobny cykl...

    U mnie @ spóźnia się 1 dzień... ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Tym bardziej, że byłam w rozjazdach - nie kupiłam testu, nie miałam kiedy, więc dzisiaj nie testuje. Dzisiaj kupuję test i jeżeli @ dzisiaj nie przyjdzie - to jutro z porannego moczu wykonam test.

    Z objawów to tylko ciągnące podbrzusze, lekkie ćmiące kłucie lewego jajnika, kilka razy prawego... I lekkie zawroty głowy - ale to mogło być ze zmęczenia :)

    Trzymam kciuki za Was wszystkie ;)

    AnitaK, Pani Ciasio, Malamia lubią tę wiadomość

    28 lat
    Starania o pierwsze dziecko.
    3 cs - ciąża biochemiczna
    4 cs
    Cykle 26-28.
    @ 15.05
    Trzymajcie kciuki!
  • Poziomka64 Ekspertka
    Postów: 197 151

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :*

    Ja zrobiłam dzisiaj znowu test. Zobaczyłam w toalecie że nie wyplul drugiej kreski więc zostawiłam i wróciłam do dziecka. Po pół godziny okazało się, że chyba jest cień cienia cienia. Albo ja mam omamy wzrokowe. Albo znowu testy z allegro są do du**. Albo za późno odczytałam wynik i zaszła jakaś reakcja. Nie chcę kupować testów w aptece do momentu aż nie dostanę okresu.
    Ale robię od 3 dni testy owulacyjne (slyszalyscie te donosy o pozytywnych testach owulacyjnych w ciąży? :) ) i kreska robi się coraz ciemniejsza. Nie wiem czy jutro albo max pojutrze nie wyjdzie pozytyw.

    Sama nie wiem co mam myśleć. Wczoraj nie miałam już żadnych objawów oprócz sluzu, a i z tym tak średnio. Bóle podbrzusza minely całkiem.

    Niestety obawiam się, że te bóle podbrzusza to coś nie tak w środku i jeśli dostanę @ to lecę do gina, bo takich boli nie można sobie wmówić.

    Okres w środę albo czwartek. Dzisiaj albo jutro powinnam dostać plamien przed @.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 08:01

    Justyna1719, AnitaK lubią tę wiadomość

    vxa105d.png

    Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia27 wrote:
    Hej!

    Gratuluję wszystkim którym się udało do tej pory a jest dopiero 8.04 ;)

    Mishigami00 - przykro mi, bardzo! :( Mamy podobny cykl...

    U mnie @ spóźnia się 1 dzień... ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Tym bardziej, że byłam w rozjazdach - nie kupiłam testu, nie miałam kiedy, więc dzisiaj nie testuje. Dzisiaj kupuję test i jeżeli @ dzisiaj nie przyjdzie - to jutro z porannego moczu wykonam test.

    Z objawów to tylko ciągnące podbrzusze, lekkie ćmiące kłucie lewego jajnika, kilka razy prawego... I lekkie zawroty głowy - ale to mogło być ze zmęczenia :)

    Trzymam kciuki za Was wszystkie ;)

    Zmęczenia albo ciąża :) a mierzylas temperaturę???

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    Hej :*

    Ja zrobiłam dzisiaj znowu test. Zobaczyłam w toalecie że nie wyplul drugiej kreski więc zostawiłam i wróciłam do dziecka. Po pół godziny okazało się, że chyba jest cień cienia cienia. Albo ja mam omamy wzrokowe. Albo znowu testy z allegro są do du**. Albo za późno odczytałam wynik i zaszła jakaś reakcja. Nie chcę kupować testów w aptece do momentu aż nie dostanę okresu.
    Ale robię od 3 dni testy owulacyjne (slyszalyscie te donosy o pozytywnych testach owulacyjnych w ciąży? :) ) i kreska robi się coraz ciemniejsza. Nie wiem czy jutro albo max pojutrze nie wyjdzie pozytyw.

    Sama nie wiem co mam myśleć. Wczoraj nie miałam już żadnych objawów oprócz sluzu, a i z tym tak średnio. Bóle podbrzusza minely całkiem.

    Niestety obawiam się, że te bóle podbrzusza to coś nie tak w środku i jeśli dostanę @ to lecę do gina, bo takich boli nie można sobie wmówić.

    Okres w środę albo czwartek. Dzisiaj albo jutro powinnam dostać plamien przed @.

    No słyszałam że w ciąży testy owulacyjne mogą wychodzić pozytywnie :) więc jakiś cień nadziei się pojawił u Ciebie :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    "08.04 Allanowa, Landinola, Miśka91, Anna_BB, Amelia27"
    Dziewczyny powodzenia i czekamy na wyniki dzisiejszych testów, oby jak najwięcej ❤️❤️❤️❤️ :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Poziomka64 Ekspertka
    Postów: 197 151

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No słyszałam że w ciąży testy owulacyjne mogą wychodzić pozytywnie :) więc jakiś cień nadziei się pojawił u Ciebie :)

    Wiesz co Justynka? Gdzieś tam nadzieja zawsze jest, ale bardziej obawiam się teraz, że mogę niech coś pomieszanie z hormonami, albo jakieś torbiele mam. Kilka dni temu test wyszedł bladzioch, potem kilka dni nic, dzisiaj znowu jakiś bladzioch. W takim odstępie czasu powinno się już coś wyjaśnić. Do tego mocne bóle podbrzusza przez kilka dni.
    Teraz póki co myślę o tym czy ze mną wszystko ok a nie czy jestem w ciąży.

    No nic. Czekam na okres i będę myśleć co dalej.

    vxa105d.png

    Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • Amelia27 Koleżanka
    Postów: 33 28

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Zmęczenia albo ciąża :) a mierzylas temperaturę???

    Od tego cyklu jestem na OvuFriend i nie mierzyłam niestety... Zamierzam od przyszłego cyklu - obym nie musiała :)

    I wziął mnie straszny katar - ale zwalam na klimę w aucie, plus piersi - nie takie jak zwykle przed okresem - większe i takie "rozlazłe" :P tylko takie ciężkie i konkretne i trochę naczynia prześwitują. Zobaczymy co z tego będzie - bo mogę sobie wkręcać znowu :)

    Justyna1719 - robię jutro teścik. Wczoraj wróciłam późnym wieczorem i nie miałam jak kupić testu na wyjeździe - a chce zrobić z porannego moczu - więc przesuwam na jutro testowanie :)

    28 lat
    Starania o pierwsze dziecko.
    3 cs - ciąża biochemiczna
    4 cs
    Cykle 26-28.
    @ 15.05
    Trzymajcie kciuki!
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za kolejne testowania. Niech serducha się posypią <3

    Justyna1719, Amelia27, AnitaK, Pani Ciasio, Malamia lubią tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Poziomka64 Ekspertka
    Postów: 197 151

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zwariuję...

    Test z drugiego moczu.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d7bb0ef5792.jpg

    Gratka, Pani Ciasio, taka_mama, Nera1986, Malamia lubią tę wiadomość

    vxa105d.png

    Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • Gula Autorytet
    Postów: 543 218

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    Chyba zwariuję...

    Test z drugiego moczu.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d7bb0ef5792.jpg
    Coś tam chyba widać ;) leć na betę!

    Starania od sierpnia 2018

    09.2019 - 10tc puste jajo płodowe 💔
    09.2020 - cb 😔

    2ca248ecd3799181a47ae3fc1670b6a0.png
  • Poziomka64 Ekspertka
    Postów: 197 151

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gula wrote:
    Coś tam chyba widać ;) leć na betę!

    zrobię jutro powtórkę tego testu co teraz. Rano zrobiłam innego i wyszedł mi cień cienia.

    Jak wyjdzie pozytyw idę na betę bo chyba oszaleję z tymi moimi sikami ;)

    Ja też durna jestem, że co chwilę testuję...

    vxa105d.png

    Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    Chyba zwariuję...

    Test z drugiego moczu.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d7bb0ef5792.jpg
    Ja widzę delikatny różyk😊

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego