Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Dziewczyny, czy w 4dc temp mierzona w ustach wynosi 35.6 to nie za niska?🤔
    Kochana to chyba indywidualna sprawa każdego organizmu. Ja jak mierze rano (w pochwie) to mam około 36,4-36,7 w pierwszej fazie cyklu.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w kilku źródłach spotkałam się z informacją, że beta zaczyna być produkowana po zapłodnieniu, a przed implantacją. Nie zmienia to oczywiście faktu, że niezależnie od tego, czy do implantacji doszło czy nie, zawsze jest możliwość wczesnej straty ciąży.
    Myślę, że jeśli para stara się od niedawna, to nie ma co dokładać sobie stresu. Strata ciąży, nawet tak wczesnej, to zawsze ból. Chyba lepiej nie wiedzieć.
    Natomiast jeśli od dłuższego czasu są problemy z płodnością, zwłaszcza idiopatyczną, to taka informacja może ukierunkować dalszą diagnostykę. U mnie na przykład wykryto mutację w genie MTHFR i przeciwciała antyfosfolipidowe, więc od razu jestem objęta leczeniem. Dodatkowo warto się sprawdzić pod kątem np. zbyt cienkiego endometrium, ognisk endometriozy, mięśniaków czy polipów u doświadczonego lekarza.

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Dziewczyny, czy w 4dc temp mierzona w ustach wynosi 35.6 to nie za niska?🤔


    Katarynka, ja na początku też mierzyłam w ustach i byłam zdziwiona, bo miałam i niskie temperatury, ale też spore wahania. Dopiero po czasie odkryłam, że jak mam katar to śpię z uchylonymi ustami i chyba mi się tam wychładza od oddychania ;) Usta bywają ryzykowne, bo bardzo wiele osób nieświadomie otwiera usta w czasie snu, nawet o tym nie wiedząc. Mimo wszystko polecam mierzenie dowcipne, temperatury mają mniejsze wahania :)

    Co do samej temperatury natomiast, to faktycznie jest ona niska, zwłaszcza jak na mierzenie w ustach. Może jesteś osłabiona.

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Poziomka64 Ekspertka
    Postów: 197 151

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Jutro biorę ostatnie clo w tym cyklu... I będę czekać na owulacje.. Jutro ruszam z testami.. Aż się boję że znowu będą wszystkie negatywne.. Jak co miesiąc.. O której godzinie robicie testy? To że z porannego moczu nie można to wiem, ale w jakich godzinach najlepiej je robić? Ja robiłam zawsze o 20 i zawsze były negatywne.. I na pewno nie były wadliwe bo stosowałam z różnych firm i kupione w aptece więc powinno być dobrze. Więc może problem w godzinie w jakiej je wykonuje?

    gdzieś znalazłam informację, że najlepiej w godzinach 16-18. Ja robiłam optymalnie czyli 17:00 i wychodziły pozytywnie.
    I pamiętaj aby najlepiej 2h przed nie pic za dużo.

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    vxa105d.png

    Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • becia1982 Autorytet
    Postów: 288 170

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ku...a ale jestem dzisiaj zła, byłam na monitoringu i dupa nic nie ma to mój 11dc cykle mam do 40dni niekiedy, w czwartek kolejny monitoring, powiedzcie mi jest jeszcze szansa że coś będzie, brałam po 1 tabletce clo od 2dc-6dc, normalnie ryczeć mi się chce, chyba za bardzo się nakręciłam

  • paulaa22 Przyjaciółka
    Postów: 75 105

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/a67b63f034238.jpg.html

    9 dpo i 11 dpo
    Dziewczyny, trochę mnie wystraszylyscie z tą ciąża biochemiczna...;( okres mam dostac dopiero jutro

    AnitaK, Leśnik, Nera1986, Malamia, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    4.04.19- II
    tfaif08.png
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Ja już w kilku źródłach spotkałam się z informacją, że beta zaczyna być produkowana po zapłodnieniu, a przed implantacją. Nie zmienia to oczywiście faktu, że niezależnie od tego, czy do implantacji doszło czy nie, zawsze jest możliwość wczesnej straty ciąży.
    Myślę, że jeśli para stara się od niedawna, to nie ma co dokładać sobie stresu. Strata ciąży, nawet tak wczesnej, to zawsze ból. Chyba lepiej nie wiedzieć.
    Natomiast jeśli od dłuższego czasu są problemy z płodnością, zwłaszcza idiopatyczną, to taka informacja może ukierunkować dalszą diagnostykę. U mnie na przykład wykryto mutację w genie MTHFR i przeciwciała antyfosfolipidowe, więc od razu jestem objęta leczeniem. Dodatkowo warto się sprawdzić pod kątem np. zbyt cienkiego endometrium, ognisk endometriozy, mięśniaków czy polipów u doświadczonego lekarza.
    To są w takim razie jakieś bardzo słabe źródła, jest to po prostu niemożliwe. Zapłodniona komórka jajowa musi się zagnieździć aby wytworzyć gonatropinę kosmówkową. Potem łożysko wytwarza ten hormon. Gdyby tak było jak piszesz to już po zapłodnieniu testy by wykrywały ten hormon gdzie na dodatek w pierwszych tygodniach hcg co 48h wzrasta około 70-100%. Idąc dalej gdyby hcg było wytwarzane w już po zapłodnieniu kobiety po terminie miesiączki nie miałyby wyników 50-100 mIUml a znacznie znacznie więcej. :)

    Słoneczko123, Poziomka64 lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Kochana to chyba indywidualna sprawa każdego organizmu. Ja jak mierze rano (w pochwie) to mam około 36,4-36,7 w pierwszej fazie cyklu.
    To bardzo ładna temperatura! U mnie temperatura w tym cyklu w ogóle na poziomie 36,2 -36,3...

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulaa22 wrote:
    https://zapodaj.net/a67b63f034238.jpg.html

    9 dpo i 11 dpo
    Dziewczyny, trochę mnie wystraszylyscie z tą ciąża biochemiczna...;( okres mam dostac dopiero jutro
    Pięknie <3 gratulacje <3

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    gdzieś znalazłam informację, że najlepiej w godzinach 16-18. Ja robiłam optymalnie czyli 17:00 i wychodziły pozytywnie.
    I pamiętaj aby najlepiej 2h przed nie pic za dużo.
    No nie piłam 2 godziny przed alei tak były negatywne.. No Oki to teraz od jutra będę robić o 17 :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Jutro biorę ostatnie clo w tym cyklu... I będę czekać na owulacje.. Jutro ruszam z testami.. Aż się boję że znowu będą wszystkie negatywne.. Jak co miesiąc.. O której godzinie robicie testy? To że z porannego moczu nie można to wiem, ale w jakich godzinach najlepiej je robić? Ja robiłam zawsze o 20 i zawsze były negatywne.. I na pewno nie były wadliwe bo stosowałam z różnych firm i kupione w aptece więc powinno być dobrze. Więc może problem w godzinie w jakiej je wykonuje?
    Kochana już był poruszany ten wątek, testy owulacyjne robione raz dziennie nie mają sensu. Nie wiadomo kiedy będzie pik. Może będzie rano a może po południu a może wieczorem ? Dlatego najlepiej testy owu robić przynajmnie 2 razy a najlepiej 3 razy dziennie, wtedy masz większe szanse na wylapanie piku. Ja jak tylko zaczynają mi się dni płodne (śluz) to od razu robię 3 razy dziennie test owu.

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulaa22 wrote:
    https://zapodaj.net/a67b63f034238.jpg.html

    9 dpo i 11 dpo
    Dziewczyny, trochę mnie wystraszylyscie z tą ciąża biochemiczna...;( okres mam dostac dopiero jutro
    Gratuluję ! <3

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • paulaa22 Przyjaciółka
    Postów: 75 105

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulacje dziewczyny :* mam nadzieję, że okres się jutro nie pojawi!

    AnitaK lubi tę wiadomość

    4.04.19- II
    tfaif08.png
  • Allanowa Koleżanka
    Postów: 39 16

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Gratuluję wszystkim serduszek :)))) u mnie można dopisać @.

    W tym cyklu będę miała sprawdzaną drożność jajowodów, mąż przebadał nasienie i wszystko jest ok. Zrobiłam też komplet badań hormonalnych. mam podwyższoną prolaktyne. Endo przepisała dostinex. Gin kazał się sumplementować i liczy, że może uda się bez stymulacji.

    Cieżko mi wierzyć, że sie kiedyś uda.

  • Gratka Autorytet
    Postów: 266 275

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa22 gratulacje!

    paulaa22 lubi tę wiadomość

    iv09io4pu8vf68r3.png

    11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    31 lat
    6cs szczęśliwy 🤰
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulaa22 wrote:
    https://zapodaj.net/a67b63f034238.jpg.html

    9 dpo i 11 dpo
    Dziewczyny, trochę mnie wystraszylyscie z tą ciąża biochemiczna...;( okres mam dostac dopiero jutro
    Gratuluję! ♥ Nie myśl o biochemicznej, będzie dobrze, spokojnie! :)

    paulaa22 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Gratka Autorytet
    Postów: 266 275

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal zastanawiam się co oznacza pozytywny test ovu po owulacji 🤔. W sumie testy robiłam rano Ale nie z pierwszego moczu. Paskowe robiłam od chyba od 9dc i 16 był dużo ciemniejszy (z tej firmy nigdy nie wyszedl mi pozytywny). Robiłam też facelle od 13dc. Kreska była ciemna Ale 16 był pozytywny dopiero. A wizyte mialam 17dc i dowiedzialam sie ze owu byka z 2 dni temu...

    iv09io4pu8vf68r3.png

    11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    31 lat
    6cs szczęśliwy 🤰
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratka wrote:
    A ja nadal zastanawiam się co oznacza pozytywny test ovu po owulacji 🤔. W sumie testy robiłam rano Ale nie z pierwszego moczu. Paskowe robiłam od chyba od 9dc i 16 był dużo ciemniejszy (z tej firmy nigdy nie wyszedl mi pozytywny). Robiłam też facelle od 13dc. Kreska była ciemna Ale 16 był pozytywny dopiero. A wizyte mialam 17dc i dowiedzialam sie ze owu byka z 2 dni temu...
    Może poziom spada ale jeszcze nie ma tyle szybko żeby kreska jaśniała?

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:02

    paulaa22 lubi tę wiadomość

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • paulaa22 Przyjaciółka
    Postów: 75 105

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Spokojnie kochana, nie myśl o tym, okres na pewno się nie pojawi :* chociaż ja już mam pewność że się udało to i tak przy bólach brzucha boję się że zaraz @ przyjdzie 😂
    Gratuluję pięknie :)
    Ale powiem wam dziewczyny, że jak sobie zawsze wypatrywałam przed @ objawy ciążowe typu zawroty głowy, senność, albo częste chodzenie siusiu, to sama nie wiem o czym mówiłam... teraz to się zaczyna dziać

    Dziekuje!! ❤Ja Tobie również gratuluję!
    Ja też mam właśnie takie bóle brzucha i dlatego się stresuje, ale musi być dobrze!
    U mnie póki co pojawiła się senność i straszny bol piersi...no i ten brzuch od czasu do czasu 🤔

    4.04.19- II
    tfaif08.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego