Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Hej dziewczyny. Czy mogłaby mi któraś napisać jak powinna się kształtować temperatura w cyklu? Czy jednorazowy skok oznacza owulację itp. i w ogóle jak za pomocą temperatury wyznaczyć owu :) mierzę od tego cyklu i jestem kompletnie zielona w tym temacie więc proszę o pomoc :)
    Zazwyczaj przed owulacją następuje spadek ale nie koniecznie Katarynko. (Niebieska kreska to owulacja potwierdzona monitoringiem )

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26de5c5224d7.jpg

    katarynka9595 lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Słoneczko123 Autorytet
    Postów: 1070 2387

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 18:31

    Starania o drugiego maluszka 👶
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • katarynka9595 Autorytet
    Postów: 380 238

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi 😘 już mi się trochę rozjasnilo 🙂

    6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

    8fbdccf4c6.png

    lprkmg7yglslnkid.png
  • katarynka9595 Autorytet
    Postów: 380 238

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:
    Bodajże o 0,2-0,4°. Prowadzisz wykres?

    Prowadzę :)

    6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

    8fbdccf4c6.png

    lprkmg7yglslnkid.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do alkoholu itp ja żyję normalnie. Starania staraniami ale one potrafią trwac rok dwa i wiecej. Mamaginekolog napisała nawet artykul ze natura zadbala o wszystko. Do dnia w którym kobieta moze juz podejrzewać ciążę czyli 14 dpo ciąża jest chroniona i nic jej nie grozi. Za to od dnia spodziewanej @ juz są bardzo newralgiczne dni dla ciąży.

    LaBellePerle, Malamia lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje chyba u mnie raczej nici z testowania będą... Bo 9 dni do @ a mnie już brzuch pobolewa i wszystko mnie drażnić zaczyna :/ czyli nic z tego znowu nie wyszło..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Słoneczko123 Autorytet
    Postów: 1070 2387

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 18:31

    Starania o drugiego maluszka 👶
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1582 2233

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedyś, dawno temu, jeden ginekolog powiedział mi, że jeśli okres jest ze skrzepami, najprawdopodobniej owulacja w tym cyklu miała miejsce. Natomiast jeśli krew jest żywa, 'czysta', z dużym prawdopodobieństwem cykl ten był bezowulacyjny. Myślicie, że ma to jakieś odzwierciedlenie w rzeczywistości?

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:12

    Shas91, Justyna1719, Pani Ciasio, Agafiga lubią tę wiadomość

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety brzuch mnie nawala...pewnie jutro przyjdzie @ także z testowania nici
    Nie wpisuje się na majowe testowanie niestety bo muszę poukładać swoje życie, sprawy oraz kasę i zastanowić się kiedy chce podejść do tego in vitro.
    Wszystko mnie przerasta...czuję się taka bezsilna i do niczego :( A przede wszystkim nie spełniona.
    Nie mam już sił walczyć ...jeszcze ta Wielkanoc i spotkanie przy rodzinnym stole jestem przerażona ;/

  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia dobrze pisze. Nie masz czym się sugerować Justyś :) Jeszcze sporo czasu <3

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Kochane moje chyba u mnie raczej nici z testowania będą... Bo 9 dni do @ a mnie już brzuch pobolewa i wszystko mnie drażnić zaczyna :/ czyli nic z tego znowu nie wyszło..


    mam tak samo od 9 dni dostaje szału sama ze sobą :P

  • katarynka9595 Autorytet
    Postów: 380 238

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:
    Pokaż wykres w takim razie :-)

    Wrzucę jak już coś się ruszy, bo jak narazie to tylko 5 pomiarów za mną :)

    7dc 36,4
    8 dc 36,2
    11 dc 36,3
    12 dc 36,4
    13 dc 36,3

    Raczej nic to nie mówi jeszcze, ale zastanawia mnie czy takie wahania są w porządku, bo zawsze myślałam że w pierwszej fazie raczej jest narównym poziomie :)
    Dodam, że mierzę w ustach :)

    6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

    8fbdccf4c6.png

    lprkmg7yglslnkid.png
  • Słoneczko123 Autorytet
    Postów: 1070 2387

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą być wahania :-) a w ustach częściej do nich dochodzi. Najważniejsze, że mierzyć o jednej porze i jak w ustach to w tym samym miejscu.
    A jakim termometrem mierzysz? Owulacyjnym czy zwykłym? I wrzuć koniecznie wykres później :-)

    Starania o drugiego maluszka 👶
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • katarynka9595 Autorytet
    Postów: 380 238

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:
    Mogą być wahania :-) a w ustach częściej do nich dochodzi. Najważniejsze, że mierzyć o jednej porze i jak w ustach to w tym samym miejscu.
    A jakim termometrem mierzysz? Owulacyjnym czy zwykłym? I wrzuć koniecznie wykres później :-)

    Mierze o 5.00 bo tak wstaje do pracy, zwykłym termometrem :)

    6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

    8fbdccf4c6.png

    lprkmg7yglslnkid.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Ale tym się jeszcze nie sugeruj :* też mówiłam sobie że z testowania nici i już byłam tak zła że chciałam napisać wam żebyście mnie usunęły z testowania i nawet nie chciałam zaglądać tu i znowu pisać że @ przylazła. A brzuch boli mnie do tej pory i @ Nie ma I nie będzie :) już usg potwierdziło :)
    Kochana już po usg :)? Więc gratuluję tak już oficjalnie:) :)

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Słoneczko123 Autorytet
    Postów: 1070 2387

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Mierze o 5.00 bo tak wstaje do pracy, zwykłym termometrem :)

    Jak zamierzasz mierzyć dłuższy czas to zakup sobie owulacyjny, bo wyniki są bardziej miarodajne :-) Na zwykłym możesz mieć 36,2 a na owulacyjnym 36, 20-36, 29 i czasami daje to trochę inny obraz, tzn. wahania mogą być mniej widoczne

    Starania o drugiego maluszka 👶
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Malamia dobrze pisze. Nie masz czym się sugerować Justyś :) Jeszcze sporo czasu <3
    Dzięki za miłe słowa ale czasami serio mnie taki dół dopada że masakra.. A dziś sie jeszcze z mężem poklocilam podczas świątecznych zakupów.. W ogóle jakoś tych świąt nie czuję w tym roku..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Shas91 Ekspertka
    Postów: 158 158

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Wrzucę jak już coś się ruszy, bo jak narazie to tylko 5 pomiarów za mną :)

    7dc 36,4
    8 dc 36,2
    11 dc 36,3
    12 dc 36,4
    13 dc 36,3

    Raczej nic to nie mówi jeszcze, ale zastanawia mnie czy takie wahania są w porządku, bo zawsze myślałam że w pierwszej fazie raczej jest narównym poziomie :)
    Dodam, że mierzę w ustach :)

    Zobacz sobie na mój wykres. Mierzę w ustach, tyle że termometrem owulacyjnym, z dwoma miejscami po przecinku. Wahania są, ale i tak różnica między fazami jest widoczna. U mnie akurat te wahania mogą byc spowodowane tym, że wstaję w nocy do synka, więc ten odpoczynek, który powinien być przed pomiarem jest zakłócony.

    f2w3vfxmy8valaii.png

    Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna1990 wrote:
    mam tak samo od 9 dni dostaje szału sama ze sobą :P
    Chyba każda z nas tak już ma :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 21:47

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego