Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Moje kochanie poszło na noc do pracy także czeka mnie samotna noc :/
    Was też dziś tak boli głowa? Bo mnie potwornie... Aż wymiotować mi się chce. Do tego mam jakiś okropny apetyt. Muszę się pilnować, bo nie chciałabym przytyć.
    Może tak odczuwasz zmianę pogody. Bo jutro ma padać podobno.. Kochane ja lecę spać :) dzięki za wszystko 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Może tak odczuwasz zmianę pogody. Bo jutro ma padać podobno.. Kochane ja lecę spać :) dzięki za wszystko 😘
    Dobrej nocy kochana 😘

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, do mnie dziś zawitała @ :( rozpoczynamy 15cs
    Od 3dc jak kazał ginekolog- będę brała Lamette i 12dc umówiłam się na pierwszy monitoring. Trzymajcie kciuki żeby pęcherzyki ładnie urosły ❤

    Justyna! Głowa do góry Kochana 🍀

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 22:39

  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja we wtorek idę do innego lekarza na NFZ, tego który mi z jednego usg wywróżył PCOS a potem powiedział, że taka moja natura a na koniec kazał zajśc w ciążę, żeby mi się uregulowały cykle. :D ale chodzi mi tylko o to żeby w razie czego dał mi skierowanie na badania genetyczne te refundowane, bo lekarz do którego teraz chodzę prywatnie nie może mi dać skierowania na refundowane bo nie udziela świadczeń z NFZ. Ciekawe tak czy inaczej co stwierdzi jutro ta pani genetyk.


    A może jest w Twojej okolicy jakiś godny zaufania ginekolog, który przyjmuje w ramach pakietu lux med? Wówczas warto wykupić taki pakiet, bo masz wizyty ginekologiczne i prowadzenie ciąży w tym pakiecie. Sumując to wszystko wychodzi o wiele taniej. Ja mam pakiet lux.med jako benefit w pracy i nie płacę nic za wizytę u ginekologa, a lekarz jest wspaniały.

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet
    Postów: 1026 839

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodam jeszcze, że wizyta jest zakwalifikowana jako prywatna, ponieważ ten lekarz nie przyjmuje w ramach funduszu NFZ. Do tego wizyta u lekarza musi być zapewniona w ciągu 48h.

    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    A dodam jeszcze, że wizyta jest zakwalifikowana jako prywatna, ponieważ ten lekarz nie przyjmuje w ramach funduszu NFZ. Do tego wizyta u lekarza musi być zapewniona w ciągu 48h.
    Super sprawa, zapytam o coś takiego jak będę się wybierała do nowej pracy :)
    Ciekawa jestem czy po jakichś specjalistycznych badaniach wyjdzie co jest nie tak.

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 06:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    A może jest w Twojej okolicy jakiś godny zaufania ginekolog, który przyjmuje w ramach pakietu lux med? Wówczas warto wykupić taki pakiet, bo masz wizyty ginekologiczne i prowadzenie ciąży w tym pakiecie. Sumując to wszystko wychodzi o wiele taniej. Ja mam pakiet lux.med jako benefit w pracy i nie płacę nic za wizytę u ginekologa, a lekarz jest wspaniały.
    W moich okolicach nie ma akurat. A ja i tak potrzebuję na tą chwilę kogoś z kontraktem z NFZ żeby mógł mnie skierować na badania genetyczne w ramach refundacji. :) Z resztą co do ginekologów to mąż ze mną był w Gdańsku na wizycie i mówi sam, że lepiej na razie przystać na tym lekarzu niż znowu kombinować. Ten akurat już jest bardzo rzeczowy, konkretny, bynajmniej niepotrzebnie nie faszeruje mnie lekami. :D No ale prywatnie. A ogólnie co do tych pakietów medycznych to koleżanka miała medicover i też kiepsko u nas w okolicy z ginekologami.

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Poczekaj może? Ja dziś zrobiłam owulacyjny bo podobno wychodzi pozytywny w ciąży i się rozczarowałam... Także poczekaj może?
    Też słyszałam o tym ale mi ciążowe wychodziły pozytywne a owulacyjne negatywy więc chyba jednak nie ma co sprawdzać ciąży owulakiem.

    Słoneczko123, LaBellePerle lubią tę wiadomość

  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Jeszcze @ nie dostałam a już am takiego mega doła że nie wiem :( liczyłam na ten cykl.... Pierwszy stymulowany i była nadzieja większą niż w poprzednich cyklach 😪😪 a do tego miałam dać mężowi w prezencie na urodziny test ciążowy.. Miałam już nawet pudełeczko żeby zapakować :(:( mi chyba nie będzie dane bycie matka, nikt inny mnie nie zrozumie tak jak wy... Bo jedziemy na tym samym wózku.... Niektóre z was starają się jeszcze dłużej niż ja i zdaje sobie z tego sprawę że im dłużej tym coraz gorzej ☹️ nie mogę się wyglądać komuś to przynajmniej napisze mohe żale ☹️ w niedzielę miałam testować... Moja rodzina przyjeżdża, piękne właśnie tort urodzinowy i nic mnie z tego nie cieszy 😪😪😪😪 sorki dziewczyny za te mohe marudzenia....... Ale musiałam przynajmniej to napisać jak mi źle w tym momencie.. A jak zobaczę @ to już zupełna zalamka będzie a ona napewno przyjdzie jutro lub w niedzielę... Nawet już brzuch mnie boli i piersi do niej 😪😪😪
    Nie zalamuj się, wszystko się ułoży każda z nas miała jakąś okazję na jaką chciała użyć pozytywnego testu jako prezentu (ja tez) :D trzymaj się mocno i staraj się i tym ciągle nie myśleć to będzie Ci lżej :*

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moha temperatura dziś znowu niższa czyli wszystko wskazuje że @ jest blisko.. Wczoraj sobie trochę popłakałam ale dziś już nue zamierzam :) wiem że jak zobaczę że dostałam to znowu będzie zalamka ale trudno :) dziś nowy dzień i nie mam zamuaru znowu cały dzień narzekac :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Animajka wrote:
    Hej Kochane, do mnie dziś zawitała @ :( rozpoczynamy 15cs
    Od 3dc jak kazał ginekolog- będę brała Lamette i 12dc umówiłam się na pierwszy monitoring. Trzymajcie kciuki żeby pęcherzyki ładnie urosły ❤

    Justyna! Głowa do góry Kochana 🍀
    😘😘😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    https://zapodaj.net/0782b56bf4efb.jpg.html
    To mój wykres. 26dc. Cykle 27-28 dni. 9 dzień po owulacji. Według wyliczeń w poniedziałek ma przyjść @, ale już ją malpe czuje ze się zbliża. Slyz taki kremowy w tej chwili. 7 dpo miałam dwie nitki krwi w sluzie.. Ale na 100% to nie implantacja. Brzuch mnie boli na @, piersi też już bolą i wszystko mnie denerwuje a i czekolade bym garściami jadła.. Czyli typowe napięcie przedmiesiaczkowe i to tyle z moich obserwacji..

    Ja Justyś trzymam za Ciebie kciuki mimo Twoich przeczuć i nie puszczę! <3 Temperatura ładna i plamienie było :)(chyba ,że śluz z krwią widzialaś po serduszkowaniu- wtedy ewentualnie mogło to być również od pękniętwgo naczynka)

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostały mi 3 dni do @... Niech już przyjdzie i niech już sobie idzie...

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Ja Justyś trzymam za Ciebie kciuki mimo Twoich przeczuć i nie puszczę! <3 Temperatura ładna i plamienie było :)(chyba ,że śluz z krwią widzialaś po serduszkowaniu- wtedy ewentualnie mogło to być również od pękniętwgo naczynka)
    No właśnie dzień wcześniej bylo❤️ więc pewnie od tego... No trudno sie mówi.. Nie wyszło i tyle 😘 ale i tak mimo wszystko jak okresu nie dostanę to jutro zatestuje tak jak planowałam.. Najwyżej będzie biel..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej wierzę i nie tracę nadziei za Ciebie !!! 😁

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    A ja dalej wierzę i nie tracę nadziei za Ciebie !!! 😁
    Dziekuje 😘😘😘

    Nera1986 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziekuje 😘😘😘
    A nawet jeśli by się nie udało to nie trać nadziei . Ja teoretycznie nie powinnam mieć problemu z zajściem bo mam już 3 dzieci a 3lata i nic - zaczyna mnie to śmieszyć powoli bo jak to możliwe ale kobiety silne są więc kto jak nie My z cyckami w górze potrafimy brnąć do przodu. Jutro testujesz? Będzie 11dpo? Jakiej czułości masz test?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 10:32

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja córke mam rocznik 2010 marcówke.urodziłąm majac 22,5.o ciazy dowiedziałam sie tydzien po 1 rocznicy slubu cywilnego.bardzo pragne 2 dziecka.staram sie nie załamywac jak sie nie udaje bo widocznie nie ten czas dla nas. w tym cyklu juz myslałąm że sie udało i co dupa.trzeba byc silnym.wedlug of @ miała byc w poniedziałek.od wtorku robiłam testy.negatywne chodz w srode wydawało mi sie ze jest cien 2 kreski na tescie.w czwartek niby przyszła @ lecz bardziej jak plamienie.dopiero wczoraj sie rozkreciła.wyjatkowo nie miałam spadku temp przed nia dopiero dzis 3 dnia spadła i to nieznacznie.jednak nadzieja umiera ostatnia

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1514 1896

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziekuje 😘😘😘

    Justynka, jak u Ciebie? :)

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie biust zaczyna boleć na @ także tak jak myślałam nie ma najmniejszych szans :)

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego