Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test i tak jak myślałam, trochę za wcześnie. ;) Niby coś widać, ale kreseczka tego nie mogę nazwać. W negatywie widać najlepiej ten prześwit. We wtorek będzie kolejna próba. :)

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) odebralam wyniki 2 bety i jest to 108:) Mam teraz pytanie czy przyrost jest ok ? Pierwsza beta była 43,2

    Cichosza, Agafiga, Shas91 lubią tę wiadomość

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Cześć :) odebralam wyniki 2 bety i jest to 108:) Mam teraz pytanie czy przyrost jest ok ? Pierwsza beta była 43,2
    Kochana gratuluję ! <3 Przyrost wydaje mi się super, ale sprawdź sobie tutaj https://plodnosc.pl/kalkulator-beta-hcg/

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • katarynka9595 Autorytet
    Postów: 380 238

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możliwe jest że pomimo kłucia w piersiach i jajniku oraz plamienia owu jednak nie wystąpiła? Wczoraj skok temp na 36.4 a dzisiaj spadek na 35.9.... już nie mam pojęcia co się dzieje

    6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

    8fbdccf4c6.png

    lprkmg7yglslnkid.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4006 1706

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Czy możliwe jest że pomimo kłucia w piersiach i jajniku oraz plamienia owu jednak nie wystąpiła? Wczoraj skok temp na 36.4 a dzisiaj spadek na 35.9.... już nie mam pojęcia co się dzieje
    Tem tak miałam w tym miesiącu.. Pozytywny test, na drugi dzień skok temperatury i gwałtowny spadek i potem znowu wzrost i już rosła tempka wtedy..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • katarynka9595 Autorytet
    Postów: 380 238

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Tem tak miałam w tym miesiącu.. Pozytywny test, na drugi dzień skok temperatury i gwałtowny spadek i potem znowu wzrost i już rosła tempka wtedy..

    A miałaś potwierdzoną owulacje czy tylko przypuszczasz że ją miałaś?
    Masz może wykres i mogłabyś pokazać?

    6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

    8fbdccf4c6.png

    lprkmg7yglslnkid.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 - jaka dziś temperatura? A testy 25uml wychodzą pozytywne w 6dniu ciąży czyli równie dobrze może to być 18dpo .

    Ladinola- kciuki dloniami i stopami normalnie zaciskam!

    Katarynka - który dzień cyklu? Ja też tak mam często jak Justyna pisze

    Karolika- gratuluję ♡ Mnie przyrost wydaje się dobry

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • katarynka9595 Autorytet
    Postów: 380 238

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Justyna1719 - jaka dziś temperatura? A testy 25uml wychodzą pozytywne w 6dniu ciąży czyli równie dobrze może to być 18dpo .

    Ladinola- kciuki dloniami i stopami normalnie zaciskam!

    Katarynka - który dzień cyklu? Ja też tak mam często jak Justyna pisze

    Karolika- gratuluję ♡ Mnie przyrost wydaje się dobry

    23 dc
    Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście :) mam nadzieję że jutro już temp się podniesie

    6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

    8fbdccf4c6.png

    lprkmg7yglslnkid.png
  • Mavi Autorytet
    Postów: 533 260

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę chyba to co chce widzieć - czyli cień cienia. Przez te starania staje się wariatką :-(
    Teoretycznie jakieś 13 dpo. Okres powinien być dzisiaj, mam 30 dc.

    https://zapodaj.net/76ac7a9f51652.jpg.html

    w57vvfxmz4mc2rif.png

    02.06.20 - II (11 dpo).
    08.06.20 - Mamy pęcherzyk 2,16 mm 🍀
    22.06.20 - 4,98 mm szczęścia ❤️
    07.07.20 - 1,98 cm szczęścia ❤️
    07.08.20 - Prenatalne - Laura ❤️
    11.08.20 - 7,1 cm szczęścia 😍
    17.09.20 - 290 g miłości 😍
    15.10.20 - 523 g i 26 cm córuni ❤️
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Widzę chyba to co chce widzieć - czyli cień cienia. Przez te starania staje się wariatką :-(
    Teoretycznie jakieś 13 dpo. Okres powinien być dzisiaj, mam 30 dc.

    https://zapodaj.net/76ac7a9f51652.jpg.html
    Zawsze masz 29dniowe cykle? Jeśli czujesz się jak wariatka to jesteśmy nią obie bo też widzę :) Powtórz test za 48h koniecznie tej samej firmy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 13:36

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Mavi Autorytet
    Postów: 533 260

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzę na pewno za 2/3 dni. Mam jeszcze jeden ten sam test, ale nie chcę się nakręcać, bo to pewnie po prostu cień kreski fabrycznej...
    Cykle mam 29/30 dniowe, dlatego póki co jeszcze się nie cieszę.

    Nera1986 lubi tę wiadomość

    w57vvfxmz4mc2rif.png

    02.06.20 - II (11 dpo).
    08.06.20 - Mamy pęcherzyk 2,16 mm 🍀
    22.06.20 - 4,98 mm szczęścia ❤️
    07.07.20 - 1,98 cm szczęścia ❤️
    07.08.20 - Prenatalne - Laura ❤️
    11.08.20 - 7,1 cm szczęścia 😍
    17.09.20 - 290 g miłości 😍
    15.10.20 - 523 g i 26 cm córuni ❤️
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Powtórzę na pewno za 2/3 dni. Mam jeszcze jeden ten sam test, ale nie chcę się nakręcać, bo to pewnie po prostu cień kreski fabrycznej...
    Cykle mam 29/30 dniowe, dlatego póki co jeszcze się nie cieszę.
    Powtórz (lepiej za 3 dni) ja trzymam kciuki <3

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj często łapie ból na @ więc pewnie ją dostanę. Jak nie dziś to jutro.

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4006 1706

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    A miałaś potwierdzoną owulacje czy tylko przypuszczasz że ją miałaś?
    Masz może wykres i mogłabyś pokazać?

    https://zapodaj.net/7fe36dd450bd8.jpg.html
    A owulacji nie miałam potwierdzonej monitoringiem. Tylko mi test wyszedł pozytywny wtedy.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4006 1706

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Justyna1719 - jaka dziś temperatura? A testy 25uml wychodzą pozytywne w 6dniu ciąży czyli równie dobrze może to być 18dpo .

    Ladinola- kciuki dloniami i stopami normalnie zaciskam!

    Katarynka - który dzień cyklu? Ja też tak mam często jak Justyna pisze

    Karolika- gratuluję ♡ Mnie przyrost wydaje się dobry
    Dziś wzrost temperatury był z 36,9 na 36,95 niby malutki.. Ale brzuch mnie boli i mam taki wydety jak przed okresem i piersi ciężkie takie... Czyli test wyszedł dobrze bo @ się niestety zbliża, czuję to. Dziś było u mnie sporo gości w tym dwójka dzieci.. Mąż miał urodziny i oczywiście czego mu zyczyli? No syna... Ale w sumie skąd ktoś może wiedzieć o naszych problemach.. Nie lubię się z takich rzeczy zwierzac...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4006 1706

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A mnie dzisiaj często łapie ból na @ więc pewnie ją dostanę. Jak nie dziś to jutro.
    Mam to samo dziś...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Mam to samo dziś...
    Ja jestem 11 dpo a Ty ile kochana? Jedynie co mnie utrzymuje w minimalnej nadziei to to, że tak na początku ciszy jest, że może boleć brzuch na @.

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziś wzrost temperatury był z 36,9 na 36,95 niby malutki.. Ale brzuch mnie boli i mam taki wydety jak przed okresem i piersi ciężkie takie... Czyli test wyszedł dobrze bo @ się niestety zbliża, czuję to. Dziś było u mnie sporo gości w tym dwójka dzieci.. Mąż miał urodziny i oczywiście czego mu zyczyli? No syna... Ale w sumie skąd ktoś może wiedzieć o naszych problemach.. Nie lubię się z takich rzeczy zwierzac...
    To u mnie też wzrost taki sam tylko z 36,80 na 36,85.

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 409 57

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dostać @ we wtorek. Dziś już mnie brzuch ćmi i rano myślałam, że @ przyszła już... No cóż u mnie już wszystko jasne. Kolejny cykl do kosza :)

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Ja mam dostać @ we wtorek. Dziś już mnie brzuch ćmi i rano myślałam, że @ przyszła już... No cóż u mnie już wszystko jasne. Kolejny cykl do kosza :)
    Ja mam termin @ na jutro wg ovu. Nie chciałabym zaczynać 31 cyklu starań. :(

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego