Kwietniowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
magic words wrote:Paula. to super skoro już wyniki lepsze to może naszą listę będziesz prowadzić już jako ciężarna? tego Ci życzę
słońca łan, akacjowa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Ja proszę o zapisanie na 8 kwietnia. W marcu musiałam odpuścić bo moje tsh z niewiadomego powodu wyszło 7,7. Nigdy nie leczyłam się na tarczycę więc wynik mnie bardzo zdziwił i zmartwil. Mam nadzieję że szybko uporam się z tym i w kwietniu będę mogła już testować.
-
Rzecz w tym że ja nie dostałam leczenia. Mieszkam w Anglii i mają GP stwierdziła, że mam czekać, aż samo spadnie. 23 marca mam powtórzyć badanie i jak wtedy dalej będzie podwyższone to zastanowi się co dalej... mało tego jak byłam u pielęgniarki od interpretacji wyniku i zobaczyłam wynik i mówię do niej że jest zły i że staramy się o dziecko, to mi powiedziała, że to nic nie szkodzi i możemy się starać. Dobrze, że mój diabetolog (choruje na cukrzycę od 20 lat) jest na tyle normalny, że powiedział żeby póki co odpuścić i poczekać jak wyjdzie kolejne badanie
-
no to faktycznie taka kiepska sytuacja... już nie pierwszy raz widzę, że narzekamy na polską służbę zdrowia, ale u nas to jeszcze jakoś normalnie wygląda.
no cóż to trzymam kciuki, żeby tsh jakoś się unormowało mi np samo spadło bez leków tylko, że ja miałam ponad 3,5 a spadło na 2 z kawałkiem.. a tu jednak u Ciebie sporo więcej.słońca łan, akacjowa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Witajcie kobietki z rana
Wczoraj Tłusty Czwartek Ja przez cały dzień jadłam "tylko pączki" i zjadłam ich 10!!! To chyba mój rekord
U mnie dzisiaj 24dc i po południu jadę na kolejny monitoring, mam nadzieję, że pęcherzyk będzie już pęknięty
W 22dc pierwszy raz na dwóch różnych testach owu zobaczyłam piękne pozytywy
A na podglądzie pęcherzyk miał 20mm, endometrium 15mm z wyglądem jak w II fazie cokolwiek to oznacza
Wczoraj miałam kłucie lewego jajnika dość mocne, a wcześniej takich objawów nie miałam, więc mam nadzieję, że już jest po owu
Miłego dnia KochanePaula. lubi tę wiadomość
-
Anulka daj znac jak po wizycie ja zjadlam 5 paczkow i dzis czuje ze o 3 za duzo bylo hehe chociaz dzis juz praktycznie wiele nie jadlam ale jeszcze czuje ich moc
Kochana ile placisz za monitoring? To jest cennik jak za normalna wizyte lekarska czy jakos taniej sie placi?
A mam pytanie ogolnie do wszystkich dziewczyn. Wam ginekolodzy sami oferowali monitoring czy wy chcialyscie?słońca łan, akacjowa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Paula. wrote:Anulka daj znac jak po wizycie ja zjadlam 5 paczkow i dzis czuje ze o 3 za duzo bylo hehe chociaz dzis juz praktycznie wiele nie jadlam ale jeszcze czuje ich moc
Kochana ile placisz za monitoring? To jest cennik jak za normalna wizyte lekarska czy jakos taniej sie placi?
A mam pytanie ogolnie do wszystkich dziewczyn. Wam ginekolodzy sami oferowali monitoring czy wy chcialyscie?
Jest ciałko żółte! Owulacja była!!!
Kurcze, cieszę się jak by to była ciąża No ale dla mnie po tych mega wieściach od pierwszego gina, że bezowulacyjny, że tylko klinika niepłodności to mi się na sercu na prawdę lekko zrobiło
Teraz tylko czekać... I na pewno będę prosiła o zmianę daty testowania, bo już teraz termin @ wg mnie będzie zamiast 1 marca to 7.03, więc jak przyjdzie w terminie to w kwietniu będzie gdzieś 5.04
Ja chodzę na monitoring prywatnie po tym jak gin w przychodni mnie odesłał do kliniki, ale podczas wizyt sam 2 razy robił mi podgląd...
Płacę 50zł i to jest tylko monitoring. Ale ceny w Warszawie są bardzo różne... ja znalazłam od 50zł tu gdzie chodzę do 100zł w innych przychodniach. Niektóre przychodnie nie wykonują samego monitoringu i wtedy trzeba się zapisać na pełną wizytę.Paula., AJA_S lubią tę wiadomość
-
Ania to same dobre wiadomości tamten lekarz jakis trefny musial byc najwazniejsze ze jednak owulacja jest ja jak byłam w ciąży i poszłam na pierwsze usg to właśnie tylko ciałko żółte było
słońca łan lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Dzień dobry jakie plany na dziś?
Dzis ostatni ferii jutro od nowa polska ludowa. W szkole to jeszcze jakos ujdzie moge chodzic ale na praktyce mam tak zryta atmosfere ze najchetniej juz bym ta szkole rzucila, bo tam sie nie da wytrzymac.
Jeszcze niby tylko 4 miesiace ale ibo 4 za duzosłońca łan lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Paula. wrote:Ania to same dobre wiadomości tamten lekarz jakis trefny musial byc najwazniejsze ze jednak owulacja jest ja jak byłam w ciąży i poszłam na pierwsze usg to właśnie tylko ciałko żółte było
Ale u mnie gin najprawdopodobniej 1 dpo widziała na usg ciałko żółte i na tej podstawie stwierdziła owu, płynu nie było...
A jak długo widoczne jest ciałko żółte jeśli nie dojdzie do zapłodnienia? -
Anulka0407 wrote:Ale u mnie gin najprawdopodobniej 1 dpo widziała na usg ciałko żółte i na tej podstawie stwierdziła owu, płynu nie było...
A jak długo widoczne jest ciałko żółte jeśli nie dojdzie do zapłodnienia?słońca łan lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
e.wela wrote:Witam, przyjmiecie i mnie? Prawdopodobnie bede testowac 02.04, ale pewnosci nie mam bo @ powinna byc dopiero w weekend. Jakby cos sie zmienilo to najwyzej sie przepisze jak nigdy nie moge sie doczekac przyjscia @, chcialabym zeby juz byla, zeby zaczac juz nowy cykl z nowym wiosennym nastawieniem
Anulka u Ciebie jest jeszcze szansa na pozytyw w marcu, mocno trzymam za to kciuki
Witaj
Zgadza się, że jest szansa... ale to były cud
W każdym razie na pewno kwietniowe testowanie przesunie się co najmniej do 10.04 -
Cześć. Mogę dołączyć?
Prosze o wpisanie Mnie na 9.04.
Na poczatku lutego miałam ciążę biochemiczną, wczorajsza wizyta u gina dała nam zielone światło ale brak pęcherzyków więc nie liczę na marzec....
Kciuki za nas wszystkie!!Paula. lubi tę wiadomość
😇😁😇😇😁