Kwietniowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
calza wrote:Ah no i to ciągłe siusianie! :o jak odróżnić PMS od ciąży? Jakieś sprawdzone metody?
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
hej kochane jestem po wizycie u lekarza ikolejnych badaniach. Mam steryd Enkorton i Akard na te przeciwciala przeciwplemnikowe i żel Coceive plus.2-3 cykle czekamy. Ogólnie pocieszył że to nie koniec świata i steryd może sobie z tym poradzi a jak nie to inseminacja.Na szczescie przyszły dzis wyniki przeciwciał kardiolipinowych IgG i IgM wynik ujemny ale sie ciesze
natomiast prolaktyna w 28 dc 12 dpo wyniosła 23,9 ng przy normie do 29 wydaje mi sie ze za duzo? gdzies czytałam że tak do 20 powinna byc żeby zajść? ktś sie zna na tym?Zuza_22, AJA_S lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysrebrzysta wrote:hej kochane jestem po wizycie u lekarza ikolejnych badaniach. Mam steryd Enkorton i Akard na te przeciwciala przeciwplemnikowe i żel Coceive plus.2-3 cykle czekamy. Ogólnie pocieszył że to nie koniec świata i steryd może sobie z tym poradzi a jak nie to inseminacja.Na szczescie przyszły dzis wyniki przeciwciał kardiolipinowych IgG i IgM wynik ujemny ale sie ciesze
natomiast prolaktyna w 28 dc 12 dpo wyniosła 23,9 ng przy normie do 29 wydaje mi sie ze za duzo? gdzies czytałam że tak do 20 powinna byc żeby zajść? ktś sie zna na tym?
W prolaktynie nie jest ważny dzień cyklu, im niższy wynik tym lepiej ja właśnie walcze z prolaktyną okazała się zbyt wysoka i prawdopodobnie mam bezowulacyjne cykle od kilku miesięcy, a mój okres przychodzi kiedy chce. Podobno do 25ng/ml jest ok ale tak jak pisałam im niższy wynik tym lepiej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZuza_22 wrote:Srebrzysta super wiadomości
Prolaktyna do 25 jest ok:) powyżej może zaburzac cykl, ale też nie jakoś dramatyczne.
Jesteś pod opieką dobrych lekarzy więc nie ms się co martwić!Mam nadzieje, że już trochę sił do Ciebie wróciło -
Witam sie w 8 tyg łapcie wiruski ciążulkowe ********************************************************************
Agnesia, AJA_S, Meginka, kate88:), Paula., Dag_Mara, wszamanka, kaka470 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZuza_22 wrote:Ja słyszałam, że dopiero ok.35 robi sie dramatycznie. Ale prawdą jest, że wiedza internetowa to może glupoty plote
Jak odczytywać wyniki badania poziomu prolaktyny:
5-25 ng/ml: stężenie w normie
powyżej 25 ng/ml: możesz mieć nieregularne okresy i cykle bezowulacyjne
powyżej 50 ng/ml: może dojść do zupełnego zatrzymania miesiączki
powyżej 100 ng/ml: bywa objawem guza przysadki mózgowej
O tak to leci lekarz potwierdził -
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:Witam sie w 8 tyg łapcie wiruski ciążulkowe ********************************************************************
oj łapię łapię !!!!początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
AJA_S kiedy testujesz?
ja dziś 25dc i czuję jakbym miała mieć zaraz @. aż się boję do toalety iść.początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Hej dziewczyny. Testowałam i negatyw jestem 13 dpo. Kurcze muszę kupić jakiś normalny test bo te z allegro to o du.. potłuc. Powtórzę jeszcze w niedzielę rano i zobaczymy. Jeszcze mam z sobie nadzieję na dzidziusia
-
Hej
co do prolaktyny mi lekarz powiedział że 27 to za dużo, za dużo
dostałam bromergon ale tylko pół tabletki codziennie na noc
i prolaktynę mam teraz około 11 w kazdym cyklu - wróciły mi normalne owulacje także BOMBA:) cieszę się!
dostałam jeszcze euthyrox na obniżenie TSH z 3,5 do 2 no i czekamy... -
nick nieaktualnyOvuGrażyna wrote:Hej
co do prolaktyny mi lekarz powiedział że 27 to za dużo, za dużo
dostałam bromergon ale tylko pół tabletki codziennie na noc
i prolaktynę mam teraz około 11 w kazdym cyklu - wróciły mi normalne owulacje także BOMBA:) cieszę się!
dostałam jeszcze euthyrox na obniżenie TSH z 3,5 do 2 no i czekamy...
No ja wlasnie biore 2x1 bromergonu. Tez sie fatalnie po nim czulas?