Kwietniowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
One są jak te apteczne, tylko nie mają ładnego plastiku na wierzchu z opisanymi okienkami, tylko sam ten pasek ze środka, i bez ładnego opakowania, przez to takie tanie;)
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualnyDziewczyny, czy tylko ja tak mam czy Wy też, że przed spodziewanym terminem @ i wielką nadzieją na jej brak...zaczynacie wariować, a jak pojawi się jakiś symptom zwiastujące ewentualną @, to Wam przykro/źle etc?
Bo ja od tylu cykli się staram (może z małymi przerwami), że sama nie wiem już. Czy tylko ja mam takie wahania...nastroju... A w tym tak pięknie wszystko się udało zgrać, ech... -
Ninkall uwierz mi, że moge chyba śmiało pow, że zdecydowana większość nas tu tak wariuje zwłaszcza w pobliżu terminu testowania
Ja średnio trzy razy dziennie, a to placze, że guzik z tego za chwile euforia, że na pewno się udało i na złamanie karku lece po test później szukam sobie medycznych przeciwwskazań- takie moje nocne hobby
Tak więc głową do góry, trzeba sobie na ten czas organizować duzo zajęć
Tymczasem ja mocno trzymam kciuki, aby u Ciebie tym razem ta huśtawka zwiastowała ciazeninkali lubi tę wiadomość
-
Raczej nie ma czegoś takiego, że w pierwszych dniach ciąży to coś musi być konkretnie takie i takie. U jednej będzie śluz kremowy, u drugiej nie będzie żadnego. Jedyne co ma być na pewno, to pozytywny test, czy to sikany czy z krwi
A resztę objawów to takie wróżenie z fusów, równie dobrze mogą być objawem ciąży jak i zbliżającej się @, do tego u jednej kobiety objawy @ mogą być różne w różnych cyklach, tak samo z ciążą
Prowadzisz wykres?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 07:43
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
ona32 wrote:czy taka wydzielina jest jakimś sygnałem? Jaka powinna być jeśli bym była w ciąży?
ninkali wrote:Dziewczyny, czy tylko ja tak mam czy Wy też, że przed spodziewanym terminem.....A w tym tak pięknie wszystko się udało zgrać, ech...
Mam tak samo kochana, to standard
ninkali wrote:O ja wtedy też powinnam, bo albo @ albo uda się testować.
wszamanka wrote:One są jak te apteczne, tylko nie mają ładnego plastiku na wierzchu z opisanymi okienkami, tylko sam ten pasek ze środka, i bez ładnego opakowania, przez to takie tanie;)
7dpo hmm mam takie bóle na @, do tego PMS mnie dopada grrrr
-
karolinams wrote:Ona32 nie jaa z pomorza
Wszamanka no ja m tte z allegro to przynajmniej nie szkoda jak cos ale one podoobno mało skuteczne.
jeśli chodzi o alegrowe testy to ja zadowolona jestem w 3 ciążach pokazywały się cienie już 9 dp bardzo słabe ale ja je widziałam i 25 i 10 . -
ona32 wrote:Jednak poczekam do soboty a jak po weekendzie majowym nic nie będzie to pójdę zrobić te bete. Test już robiłam ale wyszedł negatywny
jesteśmy w tym samym etapie, ja tez czekam do soboty a po weekendzie pójdę na betę o ile @ nie przyjdzie.
mnie kuje ciągle z prawej strony, a prawego jajnika miałam jajko w tym cyklu -
kaka470 wrote:jeśli chodzi o alegrowe testy to ja zadowolona jestem w 3 ciążach pokazywały się cienie już 9 dp bardzo słabe ale ja je widziałam i 25 i 10 .
Agusia_pia, ona32 trzymam kciuki za was -
Ja polecam testy z allegro, ale takie kasetkowe. Juz 9dpo cos pokazaly i nie trzeba bylo się bardzo przygladac. Z kolei te zwykle paskowe z niebieska koncowka nic nie pokazywaly, dopiero za 2 dni bardzo blada kreska, gdy na aptecznych i tych kasetowych z allegro widac bylo juz wyraznie.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
HEJ!
Trzymam za Was kciuki kochane!
Mi sie sni po nocach moj progesteron haha
Wogole to wczoraj stwierdzilam do meza ze jak podjelismy decyzje o dziecku we Wrzesniu to nasze zycie bardzo sie zmienilo. Ja ciagle chodze smutna, zla na caly swiat itd. Fakt. Byly dwa miesiace kiedy unosilam sie nad ziemia ale upadek byl baaaardzo bolesny. Jutro wyjezdzamy do Polski (autem z UK) normalnie to bym skakala z radosci a ja sie czuje jakbym musiala tam jechac. Zero radosci. Wstaje bo musze ide do pracy bo trzeba, ogarniam sprawy bo tak wypada. -
WhyMe wrote:Pojde prywatnie, i bedzie place to wymagam!
@ pewnie niedlugo Ci nadejdzie a potem znowu I maj musi byc nasz!
A czemu bierzesz luteine jesli moge wiedziec? (u Ciebie chyba wszystko z cyklami gra)WhyMe lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Paula. wrote:Ginka mi przepisała na uregulowania i miałam brać tylko przez 3 cykle i 4 cykl bez luteiny był spoko a ten zaczął wariować, więc zaczęłam sama brać na to, żeby okres przyszedł. No a najpierw wrazie gdyby ciąża z tego była to na podtrzymanie, bo jak tylko dowiem się o ciąży to muszę biegiem co do lekarza nawet jak na usg nic nie będzie widać to i tak muszę przyjść więc zapobiegawczo
Oczywiscie ,ze tak! jak tylko test pozytywny to do lekarza!
Obys dluugo nie musiala czekac.
Niedlugo macie badania... juz coraz blizej groszka
Ja w UK chodzilam do 3ech ginow i sama nie wiem ktory jest dobryWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 10:44
Paula. lubi tę wiadomość
-
WhyMe wrote:Dziekuje za info.
Oczywiscie ,ze tak! jak tylko test pozytywny to do lekarza!
Obys dluugo nie musiala czekac.
Niedlugo macie badania... juz coraz blizej groszka
Ja w UK chodzilam do 3ech ginow i sama nie wiem ktory jest dobryMoj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Paula. wrote:Ja niestety nie trafiłam jeszcze na takiego gina, żeby mną się zajął jak należy. Każdy uważa, że jestem młoda (23lata) mam czas a wogóle to mam takie wrażenie jak by lekarze uważali, że to taka moja "fanaberia" że chce zabawkę i nikt mnie poważnie nie traktuje. Ciągle tylko słyszę, że jestem zdrowa, że mam jeszcze czas, że po co chce się w pieluchy bawić. Nie wiem może w ich oczach wyglądam na "kobietę sukcesu" że najpierw praca a po 10 latach dziecko, ale moim jak i każdej z was tu marzeniem jest założenie rodziny i ja pracy mogę nie mieć tylko, żeby urodzić zdrowe dziecko, ale póki co to praca sama do mnie przyszła i to dosłownie nim jeszcze szkoły nie skończyłam mam już umowę i cóż takie życie pokręcone... Więc biorę się za pracę a dziecko może też mi jakoś samo przyjdzie..
Paula skąd jesteś? Bo ja ostatnio robię listę lekarzy z powołania i może któryś by Ci podpasował?Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
WhyMe wrote:Wogole to wczoraj stwierdzilam do meza ze jak podjelismy decyzje o dziecku we Wrzesniu to nasze zycie bardzo sie zmienilo. Ja ciagle chodze smutna, zla na caly swiat itd. Fakt. Byly dwa miesiace kiedy unosilam sie nad ziemia ale upadek byl baaaardzo bolesny. .....
Paula rozumiem Cie, ja tak miałam w mojej pierwszej ciąży, że pierwsza doktor do której trafiłam potraktowała mnie też po macoszemu.. że młoda , że mam czas... Rozumiem Cie, poszukaj innego lekarza.Paula. lubi tę wiadomość