Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie 2017
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    HEJ!
    Trzymam za Was kciuki kochane! :)
    Mi sie sni po nocach moj progesteron haha :D
    Wogole to wczoraj stwierdzilam do meza ze jak podjelismy decyzje o dziecku we Wrzesniu to nasze zycie bardzo sie zmienilo. Ja ciagle chodze smutna, zla na caly swiat itd. Fakt. Byly dwa miesiace kiedy unosilam sie nad ziemia ale upadek byl baaaardzo bolesny. Jutro wyjezdzamy do Polski (autem z UK) normalnie to bym skakala z radosci a ja sie czuje jakbym musiala tam jechac. Zero radosci. Wstaje bo musze ide do pracy bo trzeba, ogarniam sprawy bo tak wypada.
    Chyba czasem tak faktycznie się dzieje, że życie nagle zmienia się o 360' jak się zaczyna starać. I tak jak jedna z dziewczyn pisała sex inny staje się... Srednio. Nam przez to grozi inseminacja... Bo tak się spinamy...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Bardzo postaram się wytrzymać do soboty, nie chcę jutro testować bo idę do pracy na noc, i w razie czego gdyby coś wyszło to nie będzie czasu nacieszyć się tym z mężem, bo jak on wróci, to tylko zjemy obiad i ja się muszę zbierać, to bez sensu.
    Ja też w sobotę, choc dziś rano tempka spadła z 37 na tylko 36.6...także...ech, trzeba się zebrać jakoś i chyba następny cykl...

  • WhyMe Autorytet
    Postów: 629 319

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Ja też w sobotę, choc dziś rano tempka spadła z 37 na tylko 36.6...także...ech, trzeba się zebrać jakoś i chyba następny cykl...
    JESZCZE NIC STRACONEGO! :)
    Czekaj...

    A ja wlasnie dostalam wynik Prolaktyny- 18,3ng co myslice?
    Nigdy nie mialam doczynienia z Prolaktyna.

    ninkali lubi tę wiadomość

    w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • karolinams Autorytet
    Postów: 1112 649

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki <3

    ninkali lubi tę wiadomość

    7u229n73melmp7nq.png


    ojxezbmh697s0anz.png

    Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    JESZCZE NIC STRACONEGO! :)
    Czekaj...

    A ja wlasnie dostalam wynik Prolaktyny- 18,3ng co myslice?
    Nigdy nie mialam doczynienia z Prolaktyna.
    Co do prolaktyny, masz w normie. Ale są bardzo ważne rzeczy zanim się ją zbada. Należy robić na czczo (dzien wcześniej nie przejadać się), 2 dni wcześniej unikać wysiłku fizycznego, nawet zbliżeń, stresu jak ognia. Prolaktyna zmienia się w ciągu doby. Wysiłek, stres, jedzenie podnoszą jej wartość. I godziny poranne sprzyjają też na pobranie. Nawet przed badaniem zaleca się wyciszyć, a potem iść na pobranie.

    karolinams lubi tę wiadomość

  • Inez87 Ekspertka
    Postów: 165 185

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja jestem 1 dzień po planowej @ wczoraj zasłabłam w pracy, ale w sumie to możliwe bo pracuje w wysokich temperaturach, jednak strasznie korci mnie żeby zrobić test :) Chociaż wiem, że rozsądniej jest poczekać do jutra i zrobić test rano. Trzymajcie kciuki, bo przede mną jeszcze nocka w pracy, którą nie wiem jak przetrwam ;)

    dqpri09k8v8ti207.png
  • WhyMe Autorytet
    Postów: 629 319

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Co do prolaktyny, masz w normie. Ale są bardzo ważne rzeczy zanim się ją zbada. Należy robić na czczo (dzien wcześniej nie przejadać się), 2 dni wcześniej unikać wysiłku fizycznego, nawet zbliżeń, stresu jak ognia. Prolaktyna zmienia się w ciągu doby. Wysiłek, stres, jedzenie podnoszą jej wartość. I godziny poranne sprzyjają też na pobranie. Nawet przed badaniem zaleca się wyciszyć, a potem iść na pobranie.
    Dziekuje za cenne rady!
    Jak bede robila to badanie nastepnym razem dostosuje sie w 100%.
    Fajne ,ze jest w normie. Chociaz to. A juz sie balam ,ze to wlasnie ona blokuje owulke.

    w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet
    Postów: 629 319

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    Hej :) ja jestem 1 dzień po planowej @ wczoraj zasłabłam w pracy, ale w sumie to możliwe bo pracuje w wysokich temperaturach, jednak strasznie korci mnie żeby zrobić test :) Chociaż wiem, że rozsądniej jest poczekać do jutra i zrobić test rano. Trzymajcie kciuki, bo przede mną jeszcze nocka w pracy, którą nie wiem jak przetrwam ;)
    Trzymamy mocno kciuuuki!
    Wytrzymasz :)
    oddaj sie w 100% pracy i zleci :)

    w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Basik83 Autorytet
    Postów: 2715 1108

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 to trzymamy kciuki

    iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Inez87 Ekspertka
    Postów: 165 185

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie ciężko, bo po zasłabnięciu wczoraj pojechałam do domu, a kolega który był na zmianie mówił, że wszyscy zaczęli plotkować, że to pewnie ciąża więc dzisiaj na bank będą wypytywać. Temat trochę drażliwy bo staramy się już bardzo długo bez skutku, a najczęściej zadawane pytanie w pracy to dlaczego mając 30 lat nie mamy dzieci. Dodam, że pracuję praktycznie z samymi obcokrajowcami.

    dqpri09k8v8ti207.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja już nie mam co czekać do weekendu... mam jakby plamienie, temp nisko, no nic teraz chyba uciekam na wątek maj...jejku...i kolejny cykl... :(

  • Basik83 Autorytet
    Postów: 2715 1108

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali tule <3

    iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • WhyMe Autorytet
    Postów: 629 319

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazalam cos :_) Pewnie nie jedna z Was ju o tym slyszala.
    Donq Quai ziolka, ktore bierzemy zaraz po @ do momentu owulacji :)
    Podobno dzialaja cuda hihi
    Brala ktoras?

    w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet
    Postów: 629 319

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Oj, ja już nie mam co czekać do weekendu... mam jakby plamienie, temp nisko, no nic teraz chyba uciekam na wątek maj...jejku...i kolejny cykl... :(
    Tule.
    Napij sie winka i obejrzyj jakis fajny film.
    <3

    w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83, WhyMe :) dziękuję, chyba to winko to jednak trzeba otworzyć...

    Basik83, WhyMe lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Znalazalam cos :_) Pewnie nie jedna z Was ju o tym slyszala.
    Donq Quai ziolka, ktore bierzemy zaraz po @ do momentu owulacji :)
    Podobno dzialaja cuda hihi
    Brala ktoras?
    Ja to jestem w stanie wypić i zjeść już wszystko. O tym słyszę 1 raz. Tylko, że ja słyszałam o np olejku z wiesiołka, brałam i nic. Macy dla mężczyzn, też nic. Tylko tak myślę, czy my czasem przez starania takie mocne, czy to nie jest właśnie coś co nas psychicznie wykańcza i sprawia, ze dziecka brak? Bo ja już nie wiem, wyniki oboje ok, badania robię już w klinicie pod kątem niepłodności. Nie wiem o co chodzi. Może ta głowa wywołuje bezpłodność idiopatyczna?!

  • Basik83 Autorytet
    Postów: 2715 1108

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie nalezy ci sie winko

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 16:55

    iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, aż mi głupio, ale teraz te wszystkie emocje jakoś zenit osiągają:(

  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam moje wyniki badań - badania robione w 12DC jak sie okazalo 1 dzien przed owu ( wdl testow i OVU).

    Co sadzicie???

    TSH - 0,39mlU ( norma 0,27-4,20)

    Prolaktyna 354,8mlU ( norma 102-496)

    Estradiol 365,8pg/ml (faza folikularna 12,4-233
    faza owulacyjna 41-398
    faza lutealna 22,3-341
    postmenopauza <5,0-138)

    FSH 3,6U/I ( faza folikularna 3,5-12,5
    faza owulacyjna 4,7-21,5
    faza lutealna 1,7-7,7
    postmenopauza 25,8-135)

    LH 16,32 mIU/ml ( faza folikularna 2,4-12,6
    faza owulacyjna 14,0-95,6
    faza lutealna 1,0-11,4
    postmenopauza 7,7-58,5)

    Progesteron 0,12ng/ml (faza folikularna 0,057-0,893
    faza owulacyjna 0,121-12,0
    faza lutealna 1,83-23,9
    postmenopauza <0,05-0,126)

    Testosteron 0,35ng/ml ( norma 0,06-0,82)

    DHEAS 151,9ug/dl (norma 60,9-337)

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • WhyMe Autorytet
    Postów: 629 319

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Ja to jestem w stanie wypić i zjeść już wszystko. O tym słyszę 1 raz. Tylko, że ja słyszałam o np olejku z wiesiołka, brałam i nic. Macy dla mężczyzn, też nic. Tylko tak myślę, czy my czasem przez starania takie mocne, czy to nie jest właśnie coś co nas psychicznie wykańcza i sprawia, ze dziecka brak? Bo ja już nie wiem, wyniki oboje ok, badania robię już w klinicie pod kątem niepłodności. Nie wiem o co chodzi. Może ta głowa wywołuje bezpłodność idiopatyczna?!
    Nie wiem kochana. Ja jestem w stanie sobie wyobrazic co czujesz.
    To dzien @, ktory jest najgorszy. :(. Kochanie ale postaraj sie wyluzowac tzn moze jeden cykl odstaw wszystko i na pelnym luzie serduszkowac. Jak groszka nie bedzie jeszcze przez jakis czas, to moze warto pomyslec o IUI.

    w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego