Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie 2017
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • WhyMe Autorytet
    Postów: 629 319

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Odebrałam moje wyniki badań - badania robione w 12DC jak sie okazalo 1 dzien przed owu ( wdl testow i OVU).

    Co sadzicie???

    TSH - 0,39mlU ( norma 0,27-4,20)

    Prolaktyna 354,8mlU ( norma 102-496)

    Estradiol 365,8pg/ml (faza folikularna 12,4-233
    faza owulacyjna 41-398
    faza lutealna 22,3-341
    postmenopauza <5,0-138)

    FSH 3,6U/I ( faza folikularna 3,5-12,5
    faza owulacyjna 4,7-21,5
    faza lutealna 1,7-7,7
    postmenopauza 25,8-135)

    LH 16,32 mIU/ml ( faza folikularna 2,4-12,6
    faza owulacyjna 14,0-95,6
    faza lutealna 1,0-11,4
    postmenopauza 7,7-58,5)

    Progesteron 0,12ng/ml (faza folikularna 0,057-0,893
    faza owulacyjna 0,121-12,0
    faza lutealna 1,83-23,9
    postmenopauza <0,05-0,126)

    Testosteron 0,35ng/ml ( norma 0,06-0,82)

    DHEAS 151,9ug/dl (norma 60,9-337)
    JAK DLA MNIE SA OK :)
    Jednak proga powtorz moze 7-8 dni po owulce.

    w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem polega na tym ze nie mieszkam w PL i pewnie doprosilabym sie badan bo nie mialam z tym prolemow ale chwilowo nie mam lekarza domowego ;)

    wszamanka lubi tę wiadomość

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • wszamanka Autorytet
    Postów: 1750 686

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w mojej przedokresowej huśtawce nastroju złapałam doła:( jak już przez chwilę miałam nadzieję że może jednak się udało, bo chyba pierwszy raz w życiu miałam owu tak jak powinno być w 14dc, to durne plamienie niezawodnie przed okresem przylazło, i jeszcze infekcja zamiast przechodzić to się nasiliła. Smutno mi.

    d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

    jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • wszamanka Autorytet
    Postów: 1750 686

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl, nie lubię że nie masz chwilowo lekarza, niechcący polubiłam;)

    MamaNl lubi tę wiadomość

    d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

    jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    MamaNl, nie lubię że nie masz chwilowo lekarza, niechcący polubiłam;)


    Nic się nie stało tez nie lubię Hahahha ale mobilizacji jakoś nie mam ;)

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • Zuza_22 Autorytet
    Postów: 904 232

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ponury humor - cycki jak to mówi mój M. jak woreczki z piaskiem :D a to zwiastuje tylko jedno :(

    Wszamanka trzymaj się kochana, ja tu odczynie te Twoje plamienia:)

    fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • WhyMe Autorytet
    Postów: 629 319

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamani
    Witaj w klubie Ja w UK ale mam tu duzo specialistow za grubs kase

    w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet
    Postów: 629 319

    Wysłany: 27 kwietnia 2017, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze Ze wszystkie dzis powinnysmy otworzyc Butle wina I sie upic...
    Moze jutro zaswieci slonce !
    Dobrej nocki.

    Pamietajmy...
    damy rade! Bo nie ma innego wyjscia.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 23:03

    w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 28 kwietnia 2017, 00:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest inaczej ja nie narzekam jak powiedziałam ze chce iść do lekarza dostałam skierowanie tu płace 350e własnego ryzyka a resztę pokrywa ubezpieczyciel ;)

    Co do badań moja młoda musiała mieć tomograf termin dostała po 4 dniach ;) Pod tym względem niebo a ziemia z Polska

    WhyMe lubi tę wiadomość

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • Zuza_22 Autorytet
    Postów: 904 232

    Wysłany: 28 kwietnia 2017, 06:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to napewno pijcy weekend bede miala temp juz nie daje złudzeń :(

    Trzymam za was mocno kciuki! I żebym was na maju nie zobaczyła :)

    fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • wszamanka Autorytet
    Postów: 1750 686

    Wysłany: 28 kwietnia 2017, 07:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Zuza, temp jeszcze może odbić, nie spadła jakoś dramatycznie, więc szansa jeszcze jest. Ja jeszcze nie puszczam za Ciebie kciuków :*

    d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

    jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • ŚwinkaMinka Autorytet
    Postów: 505 339

    Wysłany: 28 kwietnia 2017, 07:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka siknęłaś sobie na teścik??
    twój wykres na pewno się zazieleni :) wydaje mi się że zbyt wcześnie zrobiłaś poprzedni test, patrząc na wykres ovu miałaś dwa dni później :) trzymam kciuki :)


    3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • wszamanka Autorytet
    Postów: 1750 686

    Wysłany: 28 kwietnia 2017, 07:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam, i zatestowałam, no i dupa, negatywny :|

    d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

    jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • karolinams Autorytet
    Postów: 1112 649

    Wysłany: 28 kwietnia 2017, 07:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkali tule <3

    Wszamanka trzymam kciuki :)

    Zuza22 kochana tule skarbie faktycznie temp spada.. <3

    7u229n73melmp7nq.png


    ojxezbmh697s0anz.png

    Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • ŚwinkaMinka Autorytet
    Postów: 505 339

    Wysłany: 28 kwietnia 2017, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka tulę :( przepraszam, że cię nakręciłam :(
    ale dopóki nie ma okresu to trzymam za ciebie kciuki - wykres na prawdę dobrze wygląda :)


    3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • wszamanka Autorytet
    Postów: 1750 686

    Wysłany: 28 kwietnia 2017, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka spoko, najpierw zrobiłam test a dopiero później zobaczyłam twój post:)

    A moje wykresy nie raz wyglądały dużo lepiej a i tak nic z tego nie było..

    d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

    jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Paula. Autorytet
    Postów: 1034 1192

    Wysłany: 28 kwietnia 2017, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dzis 42dc oby to był dzień pierwszy nowego ;) od dwoch dni temp mam ok. 36.5 i od rana czuje skurcze i delikatnie brzuch. Czyli @ nadciąga nawet nie wiecie jak sie czuje ze ten meczący cykl dobiega końca ;)
    Jade zaraz babcie do lekarza zawiezc jak wroce to uzupelnie liste :)

    Trzymam kciuki za końcówke kwietnia oby juz sie tylko zieleniło <3

    Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • karolinams Autorytet
    Postów: 1112 649

    Wysłany: 28 kwietnia 2017, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    miejmy nadzieję, że w maju będzie więcej zieloności ...

    Paula., Agness12, AJA_S lubią tę wiadomość

    7u229n73melmp7nq.png


    ojxezbmh697s0anz.png

    Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 28 kwietnia 2017, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Mierzylam dzis temp 2 razy ktora dac na wykres ??

    Rano o 5 bylo 36,60
    a teraz o 8.20 bylo 37,20

    zaczynam sie zastanawiac czy ten termometr dobrze dziala ;)

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • Paula. Autorytet
    Postów: 1034 1192

    Wysłany: 28 kwietnia 2017, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Hej dziewczyny ;)
    Mierzylam dzis temp 2 razy ktora dac na wykres ??

    Rano o 5 bylo 36,60
    a teraz o 8.20 bylo 37,20

    zaczynam sie zastanawiac czy ten termometr dobrze dziala ;)
    A czy wstawalas do lazienki itp przed drugim mierzeniem? Czy zwyczajnie sie przebudzilas zmierzylas temp i poszlas dalej spac a pozniej sie znow obudzilas i zmierzylas drugi raz? Jesli nie chodzilas nigdzie tylko spalas ja bym dodala ta wyzsza temp.

    Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego